ciasto z kremem - 19224 przepisów (strona:264/1282)

Klasyczne ptysie z kremem 94

pieczemy około 30 minut. W czasie pieczenia nie otwieramy piekarnika, aby ciasto nie opadło. Upieczone ciastka wyjmujemy z piekarnika i studzimy. Jeśli nawet trochę opadną, w zasadzie nie ma się czym przejmować i tak wyjdą ładne ciastka. Wystudzone ciasta przekrawamy na pół. Przygotowujemy krem. Śmietanę prosto z lodówki ubijamy na sztywno razem z cukrem pudrem. Kiedy nabierze odpowiedniej konsystencji dodajemy(...)masa śmietanowa zesztywniała. Klasyczne ptysie z kremem   Zobacz inne przepisy na desery z bitą śmietaną: Księżniczka – szybkie ciasto bez pieczenia Deser Rajska Chmurka Ciasto bez pieczenia „Niebiańska chmurka” Ciasto bez pieczenia z jabłkami i bitą śmietaną Artykuł Klasyczne ptysie z kremem pochodzi z serwisu e-PrzepisyKulinarne.pl

e-PrzepisyKulinarne
Dyniowy biszkopt z galaretką 140

27x18  wykładam papierem do pieczenia. Wylewam ciasto i wstawiam do nagrzanego piekarnika temp 160 stopni góra dół na 20 minut.  Galaretka z dyni: Sok z pomarańczy podgrzewam w garnku aż będzie gorący i rozpuszczam w nim galaretkę. Przestudzona dodaje do puree dyniowego. Śmietankę ubijam na sztywno i mieszam z dynią. Krem budyniowy: Miękkie masło ucieram na puch(...)krem. Na biszkopt dyniowy wykładam 1/3 kremu budyniowego, potem wylewam galaretkę dyniową i wstawiam do lodówki aż stężeje. Wykładam połowę kremu budyniowego który został, układam ciastka, i znowu krem budyniowy. Ciasto dekoruję kakao

wesoła kuchnia
Sernik nutella 326

Włoch i jest znakomitym połączeniem ziaren kakaowca z orzechami laskowymi. Poza tym, że Nutella cudownie smakuje na kanapkach lub wyjadana łyżeczkami ze słoika, jest też idealnym dodatkiem do ciast i kremów. Tak sobie usiadłam i pomyślałam czemu by nie dodać Nutelli do sernika. I tym oto sposobem w mojej głowie powstał plan, który dzielnie zrealizowałam, a teraz obserwuje uśmiechy znajomych

Wypieki i Rumieńce
Makowa Panienka 221

maku 1 cukier waniliowy 5 białek 0,5 kostki masła 1 łyżeczka proszku do pieczenia 1 łyżeczka mąki ziemniaczanej ciasto biszkoptowe: 2 jajka 4 łyżki cukru 1 łyżka wody 4 czubate łyżki mąki pszennej 4 czubate łyżki mąki ziemniaczanej Krem: 1 op serka mascarpone ( 250g) 5 łyżek cukru pudru 1 kubeczek śmietanki kremówki (200ml) 1 duży kieliszek adwokatu   Dekoracja(...)masy delikatnie mieszamy:) galaretkę przygotowujemy wedle przepisu na opakowaniu, po wymieszaniu wylewamy do prostokątnej lub kwadratowej foremki i wstawiamy do lodówki  Upieczone ciasto dzielimy na dwie równe części, przekładamy kremem w biszkopcie wycinamy dziurki kieliszkiem, układamy na samej górze naszego ciasta, dziurki uzupełniamy oczkami z galaretki

Luźna Kuchnia
Ciasto Hucułka vel Hukzulka 314

białek na dwa placki), na pianę ścieramy jedno ciasto, które wyjmujemy z zamrażalnika. Ciasto pieczemy w 180 stopniach około 30 minut. Tak samo robimy z drugim ciastem. Ciasta schładzamy. Krem: 1. Do misy miksera dajemy serek mascarpone, dodajemy masę krówkową i ubijamy do połączenia się składników.  Gotową masę wykładamy na jedno nasze ciasto, przykrywamy drugim i wkładamy najlepiej

kruche babeczki
Ciasto przekładane kremem nutellą 186

Świetne ciasto przekładane kremem nutellą dla osób ceniących prostotę wykonania i uwielbiających słodkości . Doskonałe do kawy. Na spotkanie z przyjaciółmi lub romantyczny wieczór z ukochanym.   Składniki: Ciasto: 1/5 kostki margaryny 2 jajka 80 g. cukru 5 łyżek mleka 2 łyżki proszku do pieczenia 380 g. mąki 3-4 łyżki kakao Masa: 1 mały słoik nutelli Polewa czekoladowa: 2 tabliczki

Smaczne Potrawy
Jesienny jabłecznik. 127

minut, po tym czasie wyłączamy grzanie, dodajemy suchą galaretkę (jeśli używamy gotowego przecieru to zagotowujemy mus, wyłączamy grzanie, dodajemy suchą galaretkę) dokładnie mieszamy, wykładamy na ciasto, studzimy.      Krem. Odlewamy niepełną szklankę mleka do miseczki, resztę zagotowujemy z cukrem i cukrem waniliowym. Do miseczki z zimnym mlekiem wsypujemy obie mąki, dobrze mieszamy i wlewamy do gotującego się(...)mleka, powtórnie zagotowujemy, zdejmujemy z ognia i studzimy. Ucieramy masło dodając po łyżce chłodnego budyniu. Powstały krem wykładamy na zimną masę jabłkową.      Przygotowujemy polewę: na małym ogniu rozpuszczamy margarynę, dodajemy resztę składników i zagotowujemy ciągle mieszając. Przestudzoną polewą dekorujemy ciasto, chłodzimy w lodówce (co najmniej 2 godziny). Gotowe

Rozpustne gotowanie
Tort różano-truskawkowy dla Mamy 162

zręczne palce Mamy robiły z nich cuda.  Wszystkiego najlepszego z okazji Dnia Mamy, Mamo . Oczywiście, taki dzień nie mógłby się obyć bez tortu. Albo chociaż jakiegoś porządnego ciasta z kremem. Ja pomysł znalazłam w Indulgent cakes  wydawnictwa The Australian women's weekly - książce, która za każdym razem, gdy po nią sięgam, wywołuje u mnie niepowstrzymany ślinotok. Absolutnie cudowne(...)końcu wybrałam odpowiedni wypiek. Idealne ciasto na sezon truskawkowy, pełne jest bowiem tych pysznych owoców. Do tego wyraźna, ale nie dominująca nuta różana, przewijająca się niczym refren w cieście i frużelinie.  To taki kobiecy, delikatny tort. Romantyczny trochę nawet. Myślę, że wprawiłby w błogostan niejedną mamę. Torcik różany z truskawkami Składniki: (na tortownicę o średnicy

Pożeraczka, czyli raz adobrze
Tort piernikowy (Torta alle spezie) 151

łyżeczka goździków w proszku 2 łyżki miodu 3 jajka szczypta gałki muszkatałowej szczypta soli  * Wszystkie sk ł adniki do przygotowania biszkoptu powinny by ć  w temperaturze pokojowej Krem 300 g mascarpone 300 g serka typu philadelphia 200 g mas ł a 150 g cukru pudru 1  łyżeczka  cynamonu **** INGREDIENTI Torta * 470 g di farina(...)składników. Ciasto przelewamy do tortownicy (o średnicy 24 cm) wyłożonej papierem do pieczenia. Biszkopt pieczemy ok. 45-55 minut do tzw. suchego patyczka.  Upieczone ciasto odstawiamy do wystygnięcia. Krem Miękkie masło miksujemy z cukrem pudrem, mascarpone, serkiem philadephia i cynamonem. Krem przekładamy do rękawa cukierniczego. Tort Przestudzone ciasto przekrawamy na 3 blaty .  Każdy blat smarujemy kremem

La grande e la piccola cuoca
Rolada śmietanowa 446

gorącej wody. Do ubitej śmietany, stale, powoli miksując, dodawać ciepłą żelatynę. Krem wstawić do lodówki. Po wstawieniu kremu do lodówki, należy go pilnować, aby zbytnio nie zgęstniał. Wystudzone ciasto rozwinąć, posmarować kremem i ponownie zwinąć. Wstawić do lodówki przykryte ściereczką na minimum 2 godziny. Podawać oprószone cukrem pudrem. SMACZNEGO! Uwagi do przepisu: Zamiast żelatyny można dodać 2 śmietanfixy. Roladę można(...)zwijać wzdłuż krótszego (będzie wówczas miała większą średnicę, ale będzie krótsza) lub dłuższego boku (będzie wówczas dłuższa, ale chudsza). Rozsmarowując śmietanę na cieście należy zostawić na samym końcu 2 centymetrowy margines, aby roladę łatwo było zwinąć i krem nie wypływał

Gospodyni Miejska
Kostka kremowo-makowa z polewą malinową 166

każdy weekend ciasto to obowiązkowy deser.Dzisiaj przedstawiam przepis na puszystą kostkę makową z delikatnym kremem i polewą malinową.Ciasto jest bardzo delikatne i smaczne.Zachęcam do wypróbowania.  Biszkopt makowy 5 dużych jajek  1/2 szklanki mąki tortowej 1/2 szklanki mąki ziemniaczanej 1 szklanka maku mielonego 1 szklanka cukru DIAMANT łyżeczka proszku do pieczenia łyżeczka octu łyżeczka wody Składniki powinny(...)dodajemy resztę składników i mieszamy.Odstawiamy do wystudzenia. Przygotowanie Dobrze wystudzony biszkopt podzielić na dwa blaty.Na tacy lub prostokątnym talerzu ułożyć dolny blat biszkoptu i nasączyć ponczem.Wyłożyć krem i równo rozprowadzić po cieście,przykryć drugim blatem i nasączyć resztą ponczu.Na wierzch rozsmarować zimną polewę malinową.Dekorujemy wedle uznania. Więcej o kampanii ,,Uczymy jak słodzić,, dowiecie się   TUTAJ

Anielskie wypieki
Rumowe ciasto z truskawkami i kokosem. 99

cytryny 8 łyżek RUMU 1/2 szklanki przegotowanej wody Składniki na krem: 200 gramów śmietanki 30 lub 36% 250 gramów serka mascarpone 2 – 3 łyżki cukru pudru (wg własnych upodobań) Dodatkowo: kilkanaście truskawek 2 galaretki o ulubionym smaku (u mnie smak pomarańczowego Frugo) Przygotowanie: Przed przystąpieniem do przygotowania ciasta naszykuj galaretkę: dwa opakowania galaretki rozpuść w 700 ml gorącej wody(...)osobnej misce, dodaj do niego śmietanę i krótko wymieszaj lub zmiksuj. Połącz sok z cytryny oraz Rum z chłodną, przegotowaną wodą i nasącz dokładnie wystudzone ciasto. Na ciasto wyłóż krem mascarpone, następnie ułóż dowolnie truskawki, dociskając je lekko do kremu (ja układam przekrojone na połówki – owoce nie powinny wystawać znad wylanej na nie galaretki, więc nie mogą być

Kocham Czekoladę
Rumowe ciasto z truskawkami i kokosem. 201

cytryny 8 łyżek RUMU 1/2 szklanki przegotowanej wody Składniki na krem: 200 gramów śmietanki 30 lub 36% 250 gramów serka mascarpone 2 – 3 łyżki cukru pudru (wg własnych upodobań) Dodatkowo: kilkanaście truskawek 2 galaretki o ulubionym smaku (u mnie smak pomarańczowego Frugo) Przygotowanie: Przed przystąpieniem do przygotowania ciasta naszykuj galaretkę: dwa opakowania galaretki rozpuść w 700 ml gorącej wody(...)osobnej misce, dodaj do niego śmietanę i krótko wymieszaj lub zmiksuj. Połącz sok z cytryny oraz Rum z chłodną, przegotowaną wodą i nasącz dokładnie wystudzone ciasto. Na ciasto wyłóż krem mascarpone, następnie ułóż dowolnie truskawki, dociskając je lekko do kremu (ja układam przekrojone na połówki – owoce nie powinny wystawać znad wylanej na nie galaretki, więc nie mogą być

Kocham Czekoladę
Krucha tarta karmelova z czerwoną porzeczką. 209

było u mnie z czasem. :P Dziś prosta i pyszna, ale jak elegancka tarta ze świeżymi porzeczkami. :) Składniki: I. Kruche ciasto: 300 g mąki 200 g masła 100 g cukru pudru 1 żółtko (ok. 20 g) szczypta soli II. Krem karmelovy: 75 g mleka 3,2% 20 g żółtka 30 g cukru 3 g płatków żelatyny 125 g czekolady Karmelove(...)lekko lejąca) i stopniowo dodajemy do kremu z czekoladą. Delikatnie mieszamy łopatką. Formę wyłożoną ciastem pieczemy ok. 15 minut w 180 ° C. Studzimy i wyjmujemy z formy. Krem karmelovy umieszczamy w cieście i wyrównujemy szpatulą. Wierzch dekorujemy porzeczkami. Odkładamy do lodówki na kilka godzin. Podajemy w temp. pokojowej.  Z okazji 3. urodzin chcę życzyć Akademii Kulinarnej Whirlpool dalszych sukcesów

DominikaDolci
Top 20 przepisów na wielkanocne słodkości 121

słodkim nadzieniem w środku. 4. Pani Walewska jest łatwa do przygotowania i słodko-kwaśna w smaku. Dżem z czarnej porzeczki świetnie smakuje połączony ze słodką bezą i kremem budyniowym. Ciasto idealne na święta. 5. Domowa pascha z zsiadłego mleka . Pascha to tradycyjna potrawa wielkanocna przygotowywana z mleka bądź twarogu, jajek, cukru i wanilii. Najczęściej podawana jest z dużą ilości bakalii(...)przygotowania. 11. Kolorowe jajeczka to deser na zimno, który zasmakuje każdemu. Wbrew pozorom jego przygotowanie jest banalnie proste, jednak bardzo czasochłonne. 12. Mazurek z masą orzechową i upieczonym koglem . Ciasto jest lekko kruche, bezowe, a sama polewa rozpływa się w ustach. Pycha! Poniższy mazurek to pomysł na wypiek dla osób nie tolerujących glutenu. 13. Czekoladowe, lekko słodkie jajeczka z masą

Ugotować

Proponowane wyszukiwania