ciasto z kremem - 19224 przepisów (strona:1039/1282)

Proste babeczki waniliowe 194

niego przygotować słodką przekąskę „na szybko” lub eleganckie babeczki na przyjęcie. W obydwu przypadkach proste babeczki waniliowe mają jedną niepodważalną zaletę – zawsze wychodzą :) Z dowolnym kremem np. prostym budyniowym możecie zrobić z nich pyszny deser, idealny nie tylko do popołudniowej kawy, ale także na dziecięce urodziny (tak wyglądają moje babeczki w wersji urodzinowej ), imprezę w pracy(...)możemy wysmarować masłem i wysypać bułką tartą lub zrobić papilotki samemu (jak? można zobaczyć np. w tym wpisie albo na filmiku na moim Instagramie w wyróżnionych relacjach). Wypełniamy foremki ciastem do wysokości około 1 cm od brzegu zostawiając miejsce babeczkom, żeby wyrosły. Jeśli chcemy dodać do babeczek czekoladę musimy zadbać o to, żeby nie wystawała z ciasta. W przeciwnym razie

Ciastkozercy
Bezglutenowe muffinki z jajkiem 198

bardzo fajne. Sama ostatnio zaczęłam coraz większą uwagę przywiązywać do maksymalnego wykorzystania wszystkiego co znajduję się w lodówce (trochę więcej możecie o tym poczytać w ostatnim wpisie – dietetyczny krem z batatów ). Dlatego będę Was tutaj zarzucać pomysłami na kreatywne i smaczne wykorzystywanie tak zwanych resztek, ale też pokazywać jak można niestandardowo wykorzystać popularne produkty. Mam nadzieję, że ta seria(...)papryki i parmezan. Całość dokładnie wymieszaj. W drugim naczyniu wymieszaj jajko z mlekiem. Do składników suchych dodaj składniki mokre. Całość wymieszaj. Do silikonowych foremek na muffinki wyłóż po łyżce ciasta, tak wypełniło 1/4 foremki. Do każdej formy włóż jajko ,,na stojąco”. A następnie wyłóż 2 łyżki ciasta, tak aby przykryło jajko, ale też nie wychodziło z formy. Muffinki piecz

365 dni dookoła kuchni
Tarta z daktylami i mascarpone bez pieczenia 192

Tarta z daktylami i mascarpone bez pieczenia to pyszny deser, który zrobicie bez dużego wysiłku. Daktyle w połączeniu z malinami i delikatnym mascarpone tworzą przyjemne w smaku ciasto. Spód tarty z daktylami i mascarpone bez pieczenia wykonany jest tylko z daktyli, oleju kokosowego i herbatników. Herbatniki śmiało, można zastąpić kilkoma łyżkami mąki kokosowej lub wiórkami kokosowymi, wtedy tarta będzie bezglutenowa(...)kokosowymi. Warstwa z malin: 400 g mrożonych lub świeżych malin 6 - 7 łyżek cukru trzcinowego (ilość dostosować do stopnia kwaśności malin) 1 łyżeczka soku z cytryny 1 galaretka malinowa Krem z mascarpone: 250 g serka mascarpone 200 ml śmietany 30% (schłodzić) laska wanilii 2 - 3 łyżki cukru pudru Do odmierzania używam: łyżka - 15 ml, łyżeczka - 5 ml. (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push

Kuchcik gotuje
Kluski serowe z truskawkami + trochę o mnie 134

przyjemność? zdecydowanie pieczenie! no i jedzenie co upieczone ;) 3. Czy jest jakiś produkt bez którego nie wyobrażasz sobie kulinarnego życia? chyba jajka, one zawsze do wszystkiego pasują, zarówno do ciast jak i jajecznicy 4. Co skłoniło Cię do blogowania? zachęta znajomych 5. Ile czasu poświęcasz blogowi? ostatnio bardzo mało, ale w najbliższym miesiącu nadrobię ;) 6. Kulinarny autorytet? długo się zastanawiałam(...)gotowanie : 1. Wymarzone warsztaty kulinarne ? zdrowe i dietetyczne wypieki 2. Najdziwniejsze połączenie smaków w Twojej kuchni ? nie mam odwagi do jakiegoś większego kombinowania dlatego największym udziwnieniem jak dotąd jest krem czekoladowy oraz wypieki z fasoli, które są genialne oraz mieszanie kurczaka z owocami ;) 3. Trzy posiłki, które wzięłabyś/wziąłbyś na bezludną wyspę ? tarta otrębowa, TONE truskawek z jogurtem, makiełki

Zdrowo i dietetycznie. Moja rzeczywistość
Bułki na miodzie 137

Miękkie, puszyste i lekko słodkie - bułki na miodzie. Poniższe bułki bardzo przypadły mi do gustu, ponieważ w smaku są rewelacyjne - mleczne i bardzo pulchne. Będą idealnie pasować do domowego kremu czekoladowo-orzechowego , jak i wędliny lub sera. Bułki na miodzie zachowują świeżość przez 2 dni. Składniki na 9 sztuk: 385 g maki pszennej tortowej 50 g miodu 30 g rozpuszczonego(...)koniec dodać roztopione masło,  miód i sól. Za pomocą łyżki składniki wymieszać ze sobą.   Przygotowaną masę przełożyć na blat delikatnie obsypany mąką. Wyrobić miękkie i gładkie ciasto (ja swoje ciasto wyrabiałam ręcznie przez około 10 minut). Następnie ciasto na bułki przełożyć z powrotem do miski, przykryć czystym ręcznikiem i odstawić w ciepłe miejsce. Ciasto drożdżowe musi dwukrotnie podwoić

Ugotować
Jadalne Prezenty - święta tuż, tuż! 196

roku zaskakuje mnie to, że za chwilę już święta! I choć aura za oknem jeszcze nadal jesienna, najwyższa pora zacząć przygotowania. Pierwszy krok już zrobiony - ciasto na piernik staropolski dumnie leżakuje w lodówce. W myślach wybieram prezenty i dopisuję do coraz dłuższej listy kolejne, niezwykłe osoby, które chciałabym obdarować. Jestem pewna, że Wasza lista także niezmiennie się zapełnia. I wiem(...)pysznych jadalnych prezentów. Wszystkie przygotowane prezenty uczestnicy warsztatów zabiorą ze sobą i będą mogli ofiarować swoim bliskim. Będziemy szykować coś na słodko i wytrawnie, będą przetwory, przyprawy, trufle, czekoladki, kremy i wiele innych oryginalnych smakołyków, które na pewno zachwycą obdarowane osoby. Do wyboru cztery terminy warsztatów: 6, 7, 13 lub 14 grudnia Ilość miejsc ograniczona. ZAPISY DO 30 listopada

KUCHARNIA
Tarta czekoladowa z truskawkami 310

mascarpone 2 łyżki cukru 60 g gorzkiej czekolady truskawki Wykonanie: Schłodzone ciasto rozwałkować i wyłożyć nim formę do tarty (duża o śr. 23 cm, lub 3 - 4 małe). Ciasto nakłuć, wyłożyć papierem do pieczenia, na papier wyłożyć groch i wstawić do piekarnika nagrzanego do 180 stopni na 15 minut. Zdjąć papier z grochem i dopiec spody przez 10 - 15 minut(...)wystudzić. Czekoladę rozpuścić w kąpieli wodnej lub mikrofali. Przestudzić. Mascarpone ubić z cukrem. Dodać odrobinę do rozpuszczonej czekolady i wymieszać. Przełożyć do pozostałego mascarpone i wymieszać całość. Czekoladowy krem wyłożyć na ostudzone spody. Przed samym podaniem tartę udekorować truskawkami.Poza sezonem można też podać ją bez owoców, lub udekorować na przykład malinami

Sto kolorów kuchni
Tort owocowy z topperem – jak to jest zrobione ? 99

się ta środkowa (na zdjęciu) posypka. Zostawiła po sobie najbardziej wyraźne ślady. Do biszkoptu confetti nie nadają się małe posypki typu maczek. Bardzo szybko tracą kolor, już podczas mieszania ciasta. Ja użyłam posypki Fun Cakes Confetti. Topper z balonikami i girlandą. topper na tort Link do tego tutoriala znajdziesz tutaj . Przygotowałam dla Was fotorelację, z której krok po kroku dowiesz(...)Miksuj tak długo, aż otrzymasz pożądaną grubość prażynki. Czekoladę rozpuść z olejem. Mieszaj do połączenia składników. Prażynkę wymieszaj z rozpuszczoną czekoladą i w takiej postaci rozsmaruj ją na torcie. Krem z białej czekolady Krem z białej czekolady jest słodki, ale za to doskonale komponuje się z frużeliną malinową. Frużelina malinowa Frużelina malinowa jest bardzo prosta w przygotowaniu. Każdy kto choć

SmartBake.pl
Naleśniki Gundel 68

masła Sos czekoladowy: 2,5 szklanki mleka 150 ml śmietany 130 g cukru 100 g gorzkiej czekolady 50dkg niesłodzonego kakao w proszku 3 żółtka wanilia mąki trochę rumu Przygotowanie: Ciasto na naleśniki zrobi ć a nast ępnie smaży ć. Orzechy zmielić na drobno, rodzynki sparzyć. Wszystkie składniki do farszu wymiesza ć,orzechy z cukrem ,kandyzowane skórki pomara ńczy pokroić(...)stopiono czekolad ę , a następnie wla ć cienkim strumieniem , szybko mieszając wanilii ,ciepłego mleka.Usuną ć sos z ognia,doda ć ubitą śmietanę , następnie trochę rumu mieszamy. Naleśniki z kremem orzechowym robimy następująco . Umieścić jedną czwartą nadzienia na naleśniki, złożyć na pół , a następnie w połowie ponownie. Tak więc wyjdzie nam trójkąt ze złożonych nale śników. Polać je sosem

Smaczne Potrawy
Rogaliki maślane z marmoladą 178

Rogaliki maślane z marmoladą są przepyszne – mięciutkie, puszyste i lekko słodkie. Idealne na śniadanie czy podwieczorek. Do ich nadziania można wykorzystać również krem czekoladowy czy budyń. [embed]https://youtu.be/lG9mDwkaeYk[/embed] Składniki na rogaliki maślane z marmoladą (około 32 sztuki): 50 g świeżych drożdży 250 ml (szklanka) mleka 600 g – 650 g mąki pszennej 100 g masła 150 g cukru(...)dużej miski przekładamy mąkę, cukier, sól, masło (nie musi być całkowicie wystudzone, ważne, żeby nie było gorące), wbijamy jajka, dodajemy resztę ciepłego mleka i wyrośnięty rozczyn z drożdży. Ciasto wyrabiamy ręcznie albo za pomocą miksera z hakiem, aż będzie gładkie i elastyczne. Jeśli ciasto jest zbyt rzadkie i za bardzo klei się do dłoni, dosypujemy jeszcze odrobinę mąki. Miskę

e-PrzepisyKulinarne
Naleśniki Gundel 68

masła Sos czekoladowy: 2,5 szklanki mleka 150 ml śmietany 130 g cukru 100 g gorzkiej czekolady 50dkg niesłodzonego kakao w proszku 3 żółtka wanilia mąki trochę rumu Przygotowanie: Ciasto na naleśniki zrobi ć a nast ępnie smaży ć. Orzechy zmielić na drobno, rodzynki sparzyć. Wszystkie składniki do farszu wymiesza ć,orzechy z cukrem ,kandyzowane skórki pomara ńczy pokroić(...)stopiono czekolad ę , a następnie wla ć cienkim strumieniem , szybko mieszając wanilii ,ciepłego mleka.Usuną ć sos z ognia,doda ć ubitą śmietanę , następnie trochę rumu mieszamy. Naleśniki z kremem orzechowym robimy następująco . Umieścić jedną czwartą nadzienia na naleśniki, złożyć na pół , a następnie w połowie ponownie. Tak więc wyjdzie nam trójkąt ze złożonych nale śników. Polać je sosem

Smaczne Potrawy
ROGALIKI DROŻDŻOWE Z JABŁKAMI, SEREM LUB KREMEM CZEKOLADOWYM 160

moim rodzinnym domu od zawsze. Pamiętam je jeszcze z dzieciństwa, cieplutkie, wyjęte prosto z pieca. Moja mam robiła je zwykle z jabłkami, ja je nieco modyfikuje i dodaję krem czekoladowy, typu nutella, albo ser biały. Ja je zawsze robię na trzy sposoby, aby urozmaicić domownikom smaki :)  Jeśli nie ma u ciebie za wielu zjadaczy słodkich wypieków, to zrób rogaliki(...)zarobić i rozdzielić na 8 części. Każdą część rozwałkować na okrągły placek i podzielić na 8 części ( trójkącików). Jabłka podzielić na ósemki (jeśli wybieramy to nadzienie ) i zawijać w ciasto formując rogaliki. Piec ok. 25 minut aż się zrumienią (lepiej nie przeciągać z pieczeniem, żeby nie były wtedy suche). Rogaliki polać lukrem lub posypać cukrem pudrem. *Ser biały

Calzonella.com
Malinowa rozkosz 215

mąki pszennej 0,6 szklanki mąki ziemniaczanej 2 łyżeczki kakao Białka ubijamy na sztywną pianę stopniowo dodając żółtka. Następnie dodajemy mąkę pszenną, ziemniaczaną, proszek do pieczenia i kakao.  Ciasto wylewamy na dużą blachę  i pieczemy ok. 30 minut w temperaturze 180 stopni. Masa: 10 dag cukru 0,5 litra mleka 2 łyżki mąki ziemniaczanej 2 łyżki mąki pszennej(...)malinowe W 400 ml wrzącej wody rozpuszczamy obie galaretki  i studzimy. "Śnieżki" przygotowujemy według przepisu na opakowaniu. Do niej dodajemy tężejącą galaretkę. Biszkopt ponczujemy i na niego nakładamy krem.  Na kremie układamy maliny  i zalewamy tężejącą galaretką.  Na galaretkę nakładamy malinową piankę. Smacznego

Pyszności Słodkości
Naleśniki Gundel 134

szklanki mleka 1,5 ml śmietany 13 g cukru 10 g gorzkiej czekolady 5dkg niesłodzonego kakao w proszku 3 żółtka wanilia 1,5dkg mąki trochę rumu Przygotowanie: Ciasto na naleśniki zrobi ć a nast ępnie smaży ć. Orzechy zmielić na drobno, rodzynki sparzyć. Wszystkie składniki do farszu wymiesza ć,orzechy z cukrem ,kandyzowane skórki pomara ńczy pokroić w paski ,cynamon(...)stopiono czekolad ę , a następnie wla ć cienkim strumieniem , szybko mieszając wanilii ,ciepłego mleka.Usuną ć sos z ognia,doda ć ubitą śmietanę , następnie trochę rumu mieszamy. Naleśniki z kremem orzechowym robimy następująco . Umieścić jedną czwartą nadzienia na naleśniki, złożyć na pół , a następnie w połowie ponownie. Tak więc wyjdzie nam trójkąt ze złożonych nale śników. Polać je sosem

Smaczne Potrawy

Proponowane wyszukiwania