ciasto z kremem mascarpone - 960 przepisów (strona:2/64)

Ciasto czekoladowe z kremem 271

ciasta i zmiksować. Na koniec dodawać stopniowo mąkę, sodę i śmietanę i miksować do czasu połączenia składników. Ciasto przelać do tortownicy o średnicy ok. 22 cm wyłożonej papierem do pieczenia. Piec ok. 50 minut w temperaturze 180ºC. Przed wyjęciem sprawdzić patyczkiem czy ciasto jest suche w środku i w razie potrzeby wydłużyć czas pieczenia. Ciasto wystudzić. Krem: Śmietanę zmiksować(...)cukrem pudrem na sztywną masę. Dodać mascarpone i miksować dalej do połączenia się składników. Żelatynę rozpuścić w ciepłej wodzie. Dodać do kremu i wymieszać. Około 1 szklanki kremu odłożyć (użyjemy na wierzch ciasta). Połamaną czekoladę rozpuścić w mikrofalówce (kilka minut w niskiej mocy) lub na małym ogniu w kąpieli wodnej. Dodać do pozostałego kremu i zmiksować. Wystudzone ciasto przekroić

Bullio
CIASTO "KŁODA DRZEWA" 162

ciasto to rolada czekoladowa z kremem z mascarpone i ganache czekoladowym. Ciasto przypomina wyglądem kłodę drzewa. Świetnie sprawdzi się na świątecznym stole, jeśli tylko chcecie zachwycić rodzinę to polecam to ciasto w 100 %. Chodź może i wygląda na dość trudne, to pozory mylą. Do jego przygotowania potrzebna jest tylko cierpliwość. Samo przygotowanie też nie zajmuje dużo czasu ( nie wliczając stygnięcia(...)delikatnie pergamin i zwinąć roladę razem ze ściereczką. Odstawić do ostygnięcia. 3.  KREM: Śmietanę kremówkę ubić na sztywno z cukrem. Dodać mascarpone i ponownie zmiksować aż masa stanie się gęstsza. Gotowy krem wyłożyć na rozwinięte ciasto. Ponownie zwijamy roladę, ale już bez ścierki. 4.  Z każdej strony odcinamy z ukosa kawałki ciasta ( po obu stronach musi być

Kuchnia Paulettes
Tarta z kremem mascarpone, malinami i borówkami 166

Tarta z kremem mascarpone, z malinami i borówkami... Znika ekspresem! Ciasto: 250 g mąki pół szklanki cukru pudru 150 g masła 2 żółtka 1 łyżka gęstej śmietany 18 % Krem(...)serka mascarpone pół szklanki cukru pudru 250 ml śmietany 30% Dodatkowo: Dowolne owoce Wszystkie składniki na ciasto ugniatamy na gładką kulkę, zawijamy w folię i wkładamy do lodówki na pół godziny. Po tym czasie posypujemy blat mąką i rozwałkowujemy na nim ciasto na 3 mm. Ciasto zwijamy na wałek i przekładamy na blaszkę do tarty (26cm).Ciasto przyciskamy do formy

Pelusiowa Kuchnia
Ciasto miodowe z kremem z mascarpone (Torta al miele con crema al mascarpone) 158

udekorowane kremem z mascarpone. Smacznego! **** La torta al miele è una deliziosa torta natalizia dal sapore delicato, aromatizzata con miele, cannella, zenzero e noce moscata. La torta viene ricoperta con della crema a base di mascarpone e zucchero a velo. Questa torta è proprio deliziosa, da leccarsi i baffi. Buon appetito! SKŁADNIKI Ciasto 220 g m ą ki razowej(...)pieczenia, do której przelewamy ciasto. Ciasto pieczemy ok. 35-40 minut w piekarniku nagrzanym do 160 stopni. Ciasto odstawiamy do wystygnięcia. Przygotowujemy syrop: 3 łyżki miodu rozpuszczamy z 6 łyżkami cieplej wody. Wierzch ostudzonego ciasta nakłuwamy w kilkunastu miejscach wykałaczką. Ciasto nasączamy ciepłym syropem. Przygotowujemy krem: miksujemy mascarpone z 3 łyżkami mleka

La grande e la piccola cuoca
Ciasto miodowe z kremem z mascarpone (Torta al miele con crema al mascarpone) 158

udekorowane kremem z mascarpone. Smacznego! **** La torta al miele è una deliziosa torta natalizia dal sapore delicato, aromatizzata con miele, cannella, zenzero e noce moscata. La torta viene ricoperta con della crema a base di mascarpone e zucchero a velo. Questa torta è proprio deliziosa, da leccarsi i baffi. Buon appetito! SKŁADNIKI Ciasto 220 g m ą ki razowej(...)pieczenia, do której przelewamy ciasto. Ciasto pieczemy ok. 35-40 minut w piekarniku nagrzanym do 160 stopni. Ciasto odstawiamy do wystygnięcia. Przygotowujemy syrop: 3 łyżki miodu rozpuszczamy z 6 łyżkami cieplej wody. Wierzch ostudzonego ciasta nakłuwamy w kilkunastu miejscach wykałaczką. Ciasto nasączamy ciepłym syropem. Przygotowujemy krem: miksujemy mascarpone z 3 łyżkami mleka

La grande e la piccola cuoca
KARPATKA 876

Podaję bezstresową wersję karpatki, którą przygotuje nawet niejeden mężczyzna! Składniki na ciasto 250 ml wody 125 ml masła 200 g mąki 5 jajek 1 łyżeczka proszku do pieczenia Składniki na krem krem budyniowy tradycyjny w proszku do gotowania 1 łyżka miodu rzepakowego 1 opakowanie 250 g serka mascarpone Przygotowanie ciasta. Szklankę wody zagotować z dodatkiem masła.Do wrzącej wody wsypać(...)minut. Wyciągnąć. Z druga połową ciasta postąpić podobnie. Międzyczasie przygotować krem. Krok po kroku wykonać wszystkie zalecane czynności opisane na opakowaniu kremu budyniowego tradycyjnego w proszku. Kiedy krem będzie gorący dodać do niego miód, rozpuścić ciągle miksując i odstawić do wystudzenia. Do zmiksowanego z masłem kremu dodawać powoli, stopniowo- ciągle ubijając – serek mascarpone. Wystudzone blaty ciasta przełożyć kremem i wstawić

Z Kuchni Do Kuchni
Cake pops 296

czekoladowe, babka itp.),  2 czubate łyżki kremu czekoladowego,  200g serka mascarpone,  150g mlecznej czekolady,  2 łyżki śmietanki 30%,  kolorowe posypki. Wykonanie Ciasto pokruszyć, dodać krem czekoladowy i serek mascarpone. Dokładnie wymieszać na gładką, jednolitą masę. Wstawić na 2 godziny do lodówki. Następnie odrywać porcje ciasta i formować małe kulki wielkości orzecha włoskiego. Włożyć na godzinę

Z miłości do słodkości
Zielone ciasto z kiwi - cudownie cytrynowe 265

pieczenia 1 cytryna (cały sok i cała skórka) zielony barwnik (tylko kilka kropel) KREM: 250 g serka mascarpone 250 ml śmietanki kremówki 30% lub 36% 1 i 1/2 łyżki cukru pudru 1 łyżeczka soku z cytryny + 5 owoców kiwi :) WYKONANIE: 1. Składniki przeznaczone na wykonanie ciasta powinny mieć temperaturę pokojową. 2. Mąkę i proszek do pieczenia przesiać do mniejszej miseczki(...)odstawiamy do ostudzenia. 11. Następnie należy przygotować krem do ciasta: serek mascarpone przekładamy do miski razem ze śmietana kremówką i ubijamy na gładką, sztywną masę. 12. Dodajemy cukier puder i sok z cytryny. 13. Wystudzone ciasto przekładamy na blat, większy talerz. Całe ciasto, czyli wierzch i boki dekorujemy kremem. 14. Obieramy kiwi i kroimy na plasterki, każde kiwi należy skropić

Serce zamknięte w formie pyszności
Torcik czekoladowy 520

Proste ciasto czekoladowe w wersji mini torcików z kremem z mascarpone i białej czekolady. Idealne na Dzień Matki ! Torcik bardzo słodki, ale od święta - dlaczego nie !  Składniki na ciasto : 125 g mąki pszennej 125 g cukru 125 g masła roztopionego 30 g kakao 1 łyżeczka proszku do pieczenia 2 duże jajka 45 ml mleka Piekarnik rozgrzać do 180ºC(...)krem: 150 g serka mascarpone* 100 g białej czekolady* Czekoladę roztopić w kąpieli wodnej i połączyć z serkiem mascarpane. Ciasto po upieczeniu lekko wystudzić. Odwrócić ciasto"do góry nogami" tak by spód był teraz górą naszego ciasta ( jest idealnie równe). Następnie za pomocą np.metalowej obręczy o średnicy 7cm wycinamy 4 koła (resztki ciasta wykorzystać na przykład na cake

Zabawa smakiem
Racuchy drożdżowe z kremem malinowym 216

Puszyste racuchy z mocno malinowym kremem na bazie serka mascarpone. Kładziony na gorących racuchach zaczyna się fantastycznie rozpuszczać. Do tego świeże maliny i pyszny letni obiad gotowy ;) CIASTO: 1 1/2 szklanki mąki pszennej 3 jajka 25g drożdży świeżych 3 łyżki cukru 1 szklanka mleka KREM: 200g malin + 200g do dekoracji 1/4 szklanki cukru 125g serka mascarpone Maliny zasypać w garnuszku(...)przygotować wcześniej. Przed smażeniem ciasto powinno się nieco ocieplić. Ciasto można też przygotować rano przed wyjściem do pracy. Kategoria: Ciasta z kremem , Ciasta z owocami , DANIA WEGETARIAŃSKIE , Desery , DLA DZIECI , Naleśniki, gofry, placuszki , SŁODKO Tagged: drożdże , maliny , mascarpone

https:KKuchniaMniam
Tarta z brzoskwiniami i mascarpone 146

tego kremu za słodkie. TARTA Z BRZOSKWINIAMI, MASCARPONE I SKONDENSOWANYM MLEKIEM Zdjęcia tarty w świetle dziennym to dzieło KonQbka:)  Ciasto: 125g mąki 4 łyżki cukru szczypta soli 75g zimnego masła 1 jajko Krem: 1 jajko 250g mascarpone 250g słodzonego mleka skondensowanego kilka dużych brzoskwiń płatki migdałowe do dekoracji   Formę do tarty natłuszczamy i wysypujemy kaszą manną. Piekarnik nagrzewamy(...)kruszonki. Dodajemy jajko i szybko wyrabiamy na gładkie ciasto (można mikserem). Ciastem wylepiamy formę do tarty i gęsto nakłuwamy widelcem. Wylepioną formę umieszczamy w zamrażarce. Kiedy ciasto się mrozi przygotowujemy krem- łączymy jajko, mascarpone i mleko skondensowane (przed wlaniem trzeba je wymieszać, bo często jest bardziej gęste przy dnie). Miksujemy do otrzymania jednolitej masy (nie ubijamy). Brzoskwinie kroimy w duże

les mirabelles
Cupcakes tiramisu 203

soli 3 jajka 165 g cukru 90 ml oleju łyżeczka ekstraktu z wanilii 50 ml letniego mleka Do nasączenia: 1 szklanka mocnego espresso łyżka likieru Amaretto Składniki na krem: 375 g mascarpone  375 ml śmietany kremówki 36%  3-4 łyżki cukru pudru  likier Amaretto do smaku Do posypania: kakao Oba rodzaje mąki, proszek do pieczenia i sól(...)Każdą z babeczek naciąć stożkowo, wycinając w środku formę lejka. Wyciągnąć wycięte ciasto i odłożyć na bok. Środek każdej babeczki nasączyć kawą i posmarować dość obficie kremem mascarpone. Następnie odłożoną część wyciętego ciasta zanużyć w wystudzonej kawie z likierem i przykryć babeczkę. Wierzch udekorować pozostałym kremem i posypać kakao. Przechowywać w lodówce. Źródło: miacucina-sofieta

Świat Ciasta
Tarta z kremem z ricotty, mascarpone i wiśniami z syropu (Crostata alla crema con ricotta, mascarpone e amarene sciroppate) 146

formy możemy wykorzystać również papier do pieczenia). Ciasto wałkujemy na grubość 1/2 cm. Dokładnie wylepiamy formę razem z bokami, a nadmiar ciasta odcinamy nożem. Ciasto nakłuwamy w kilku miejscach widelcem. Na ciasto nakładamy papier do pieczenia o średnicy większej niż(...)być złociste. Krem Miksujemy mascarpone z ricottą do uzyskania jednolitej masy. Stopniowo dolewamy część syropu z wiśni - 150 ml (50 ml odstawiamy do dekoracji). Krem miksujemy na gładką masę. Krem schładzamy w lodówce 1 godzinę.   Tarta Na ciasto wykładamy połowę kremu

La grande e la piccola cuoca
CIASTO Z DYNIĄ, ORZECHAMI I CZEKOLADĄ 173

zachowujące świeżość. Z dużą ilością orzechów, migdałów i gorzkiej czekolady. Opcjonalnie także z dodatkiem posiekanych suszonych owoców np. daktyli, moreli, śliwek, rodzynek.  Wierzch ciasta wykończyłam warstwą powideł śliwkowych i Nutelli oraz kremem z serka mascarpone i domowego sosu toffee. Całość posypałam pestkami granatu.  Tak wykończone ciasto najlepiej jest przechowywać w lodówce, w plastikowym pojemniku, a odpowiednią porcję ciasta(...)Wykładamy ciasto do formy, wyrównujemy wierzch i wstawiamy do piekarnika. Pieczemy przez około 35-45 minut, do tzw. suchego patyczka. Upieczone ciasto zostawiamy na kratce do lekkiego przestygnięcia. Smarujemy polewą z Nutelli i powideł. Dekorujemy kremem z serka mascarpone i sosu toffee.  Wierzch posypujemy pestkami granatu

cool and minty
Mazurek śliwkowy z kremem z mascarpone i białej czekolady 146

auto'); ga('send', 'pageview'); MAZUREK ŚLIWKOWY Z KREMEM Z MASCARPONE I BIAŁEJ CZEKOLADY Składniki na ciasto: - 150 gram mąki krupczatki - 150 gram mąki pszennej - 200 gram masła - 100 gram cukru pudru - 1 żółtko - 1 łyżka zimnej wody Przygotowanie ciasta: Z podanych składników zagniatamy ciasto. Zawijamy w folię spożywczą i wkładamy do lodówki na około 30 minut. Następnie dzielimy(...)minut). Składniki na krem: - 300 gram białej czekolady - opakowanie mascarpone Przygotowanie kremu: Roztapiamy czekoladę i lekko ją studzimy. Potem mieszamy za pomocą miksera z mascarpone.  Wypełniamy kremem okienka lekko przestudzonego ciasta. Zdobimy przed zupełnym ostygnięciem, aby dekoracja miała szansę przykleić się do wypieku. Voila! Smacznego i do napisania wkrótce

Życie zamknięte w smaku