ciasto z kremem budyniowym - 2703 przepisów (strona:57/181)

Kanapka orzechowa 203

Składniki: 200-250 g herbatników 240 g orzechów włoskich ok 1/2 szklanki erytrytolu 1 budyń waniliowy 2,5 szklanki mleka Przygotowanie: Blaszkę wyłożyć folią spożywczą i

czarrna od kuchni
Napoleonka na herbatnikach 171

Napoleonka na herbatnikach – to szybkie i proste w wykonaniu ciasto bez pieczenia. Polecam je wszystkim, którzy uwielbiają maślano-budyniowe kremy :) Podane składniki dotyczą blaszki o wymiarach 23,5cm x 23,5cm. Więcej przepisów na ciasta bez p The post Napoleonka na herbatnikach appeared first on KulinarnePrzeboje.pl

Kulinarne Przeboje
LODY BUDYNIOWE W CIEŚCIE FRANCUSKIM 100

Lubicie lody? Pewnie tak. A co powiecie na lody budyniowe? 1 op. budyniu do kremów i ciasta WINIARY 3 łyżki cukry brązowego garść pokruszonych płatków śniadaniowych 2 żółtka 500 ml mleka szczypta cynamonu 1 op. ciasta francuskiego 1 białko dżem Przygotować budyń do ciast i kremów wg przepisu na opakowaniu. Studzimy co jakiś czas mieszając w zimnej wodzie. Żółtka ubić

Kuchnia w oparach
Fale Dunaju 2598

Składniki ciasto: 1 kostka margaryny 30 dkg mąki 20 dkg cukru 5 jajek 1 cukier waniliowy 1 płaska łyżeczka proszku do pieczenia 1 łyżka kakao masa

czarrna od kuchni
Miodownik z kremem budyniowym i polewą. 170

mną pierniki, pierniczki i miodowniki, a no i jeszcze makowce. I tak co jakiś czas piekę któreś z tych słodkości. Tym razem upiekłam pyszny miodownik przełożony budyniowym kremem, całości dopełnia własnoręcznie zrobiona polewa. Ciasto jest bardzo pyszne i ładnie się prezentuje na talerzu. Zapraszam :) Składniki: Ciasto: 2 i pół szklanki mąki tortowej 1 jajko 10 dag masła lub margaryny

Izabelawkuchni
Lekki torcik owocowy z dżemem porzeczkowym, cynamonowym jabłkiem i śmietanowo-budyniowym kremem 170

placek wysmarować dżemem porzeczkowym. Ułożyć na nim drugi placek i delikatnie docisnąć. Na drugi placek równomiernie wyłożyć jabłka. Przykryć trzecim plackiem i również lekko docisnąć. Górę ciasta oraz boki wysmarować kremem śmietanowo-budyniowym. Udekorować według uznania

Codzienna kuchnia niecodzienna
Tort kawowy z bananami… 372

Jutro piąta rocznica naszego ślubu, więc nie mogło się obejść bez jakiegoś deseru. Chociaż (jak już na pewno zauważyliście ;) gustuję raczej w prostszych wypiekach, tym razem

brunetkawkuchni
Ciasto kawowe z karmelem 228

Coś słodkiego do gorzkiej kawy :) Składniki biszkopt: 6 jajek 3/4 szklanki mąki pszennej 1/4 szklanki mąki ziemniaczanej 1 łyżeczka proszku do pieczenia ¾ szklanki cukru 2 łyżki

czarrna od kuchni
Tort Minionek 212

Pierwszy raz robiłam tort dekorowany masą cukrową, wyszedł jak dziecku w przedszkolu, ale się spodobał :) Za wszelkie rady dziękuję Marcie R-K, bezsprzecznej mistrzyni dekoracji tortów

czarrna od kuchni
Tort kawowy z bananami… 520

Jutro piąta rocznica naszego ślubu, więc nie mogło się obejść bez jakiegoś deseru. Chociaż (jak już na pewno zauważyliście ;) gustuję raczej w prostszych wypiekach, tym razem

brunetkawkuchni
Fale Dunaju z rabarbarem 215

czemu nie eksperymentować ? Zaproszono mnie na wydarzenie "Ciasto na niedzielę" [ klik ] i ponieważ kocham rabarbar to postanowiłam zrobić właśnie Fale Dunaju z rabarbarem. Ciasto wyszło rewelacyjnie, polecam każdemu, słodycz kremu budyniowego i kwaskowatość rabarbaru, pyszota. Zachęcam do pieczenia i korzystania z rabarbaru wszak sezon jest teraz na niego a potem zatęsknimy, zatem. Fale Dunaju z rabarbarem. ROZWIŃ

Moje Małe Czarowanie
Malinowa tarta 167

bokami (ciasto, które zostanie zamrażamy), równamy powierzchnię, gęsto nakłuwamy widelcem i wkładamy do piekarnika nagrzanego do 180ºC na ok. 20 – 25 minut. Upieczony spód odstawiamy do wystudzenia. Rozpuszczamy dwie galaretki – studzimy. Szykujemy masę budyniową. Masło ucieramy i dodajemy po łyżce zimnego budyniu. Następnie dodajemy serek mascarpone i 2 łyżki alkoholu (niekoniecznie, ale zaostrzy smak kremu) – łączymy masę(...)najniższych obrotach robota. Gotową masę budyniową przekładamy na półkruchy spód (nie wyjmujemy go z formy), wyrównujemy powierzchnię. Na kremie układamy opłukane i osuszone maliny. Na wierzch wylewamy tężejącą galaretkę. Tartę wstawiamy do lodówki do całkowitego stężenia kremu i galaretki. Tarty z owocami sezonowymi to wyjatkowe desery stwarzające wiele kulinarnych możliwości. Zmiana owoców, masy – kremu, dodatków i za każdym razem

mojewypiekiinietylko
PŁONĄCY TORT MAKOWY Z KREMEM, PRAŻYNKAMI I PALONĄ BEZĄ WŁOSKĄ + KONKURS!!! 2538

Zbliżają się Święta Bożego Narodzenia, a co za tym idzie zbliżają się też makowe smakołyki! Chyba o żadnej innej porze roku nie smakują one tak fantastycznie

Ostra na Słodko
RURKI Z CIASTA FRANCUSKIEGO Z BUDYNIEM 210

dodając zamiast przewidzianych 2-3 płaskie łyżki cukru i dodatkowo łyżeczkę masła, która sprawi, że nasz budyń będzie bardziej delikatny. Oczywiście można tez zrobić popularny krem budyniowy i nim napełnić nasze rurki. Z ciasta francuskiego wycinamy długie paseczki. Każdy pasek nawijamy na foremkę do rurek,rozpoczynając od jej wąskiej części. Układamy na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia. Smarujemy rozkłóconym jajkiem

Walijskie Pichcenie
Eklery z kremem orzechowym 250

ptysie… każdy zna i większość z nas je lubi. Można nadziewać je serkiem mascarpone, kremem budyniowym lub klasycznie bitą śmietaną. Moje eklerki przełożyłam kremem budyniowym z orzechami włoskimi i polałam roztopioną czekoladą. Pycha Składniki:Ciasto parzone:4 jajka1 szklanka mąki1 szklanka wody125 g margaryny Palma „Bielmar”mała szczypta soliKrem orzechowy:2 i 1/2 szklanki mleka1/2 szklanki cukru3/4(...)łyżką) na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia. Między eklerkami zostawić trochę miejsca bo urosną. Piec w piekarniku nagrzanym do 180°C przez około 30 minut. Ostudzić i przekroić wzdłuż.Krem orzechowy:Zagotować 1,5 szklanki mleka. Mąkę, cukier, żółtka, 1 szklankę mleka zmiksować i powoli dolewać do gorącego mleka, przez cały czas mieszając. Gotować na najmniejszym ogniu stale mieszając

Oryginalny smak

Proponowane wyszukiwania