Bardzo lubimy płatki owsiane. Na zimno z mlekiem i odrobiną cukru, lub w formie owsianki (najlepsza z jabłkami i odrobiną cynamonu, choć próbujemy różnych wariacji). Ciasteczka
Pożeraczka, czyli raz adobrzeIlość: ok. 8 porcji Wartość energetyczna 1 porcji: 230kcal Czas przygotowania: 15min +30 min pieczenia Składniki: – 2 szkl. (250g) mąki gryczanej (można użyć zmieloną kaszę
PodwójnaporcjaIlość: ok. 8 porcji Wartość energetyczna 1 porcji: 230kcal Czas przygotowania: 15min +30 min pieczenia Składniki: – 2 szkl. (250g) mąki gryczanej (można użyć zmieloną kaszę
PodwójnaporcjaInspiracja z blogu: Ania gotuje . Ciasteczek zrobiłam o połowę mniej - delikatnie modyfikując składniki. Wyszły niesamowicie pyszne i kuszące swoim aromatem oraz uroczym wyglądem. Mąka z amarantusa
Di gotujeNaleśniki to danie mojego dzieciństwa. Uwielbiam je pod każdą postacią, choć przeważnie przygotowuję wersję słodkie. Moja ulubiona kombinacja – tradycyjne pszenne naleśniki smażone na maśle klarowanym
365 dni dookoła kuchniPrzepis autorski (mój). Ciasteczka smakują rewelacyjnie i już podczas pieczenia kuszą swoim przyjemnym zapachem. Są chrupiące z zewnątrz i delikatnie miękkie w środku. Ledwo udało mi
Di gotujeWłaściwie nie planowałam robić tych muffinek. Szukałam jednak pomysłów na małe wypieki, które mogłabym przygotować do przedszkola. Chciałam, aby były ciekawe w formie i te takie
zadanie-gotowanieCiacha, ciastka i ciasteczka! To jest to co ciasteczkowe potwory lubią najbardziej 😄 Plusem przepisów na ciastka jest fakt, że można je wykonać praktycznie ze wszystkiego, prawie
Candy Pandas(adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Witajcie. Dzisiaj mam dla Was przepis na przepyszne kokosowe ciasteczka bezglutenowe z mąki ryżowej z kawałkami czekolady (wykorzystałam tutaj oczywiście domową, przepis na
zdrowo i aktywnie(adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Witajcie. Dzisiaj mam dla Was przepis na przepyszne kokosowe ciasteczka bezglutenowe z mąki ryżowej z kawałkami czekolady (wykorzystałam tutaj oczywiście domową, przepis na
Zdrowie i pysznie na talerzuUwielbiam ciasteczka z kleiku ryżowego , dlatego na blogu prezentowałam już sporo ciasteczkowych przepisów z wykorzystaniem tego składnika, o których przypominam na końcu tego wpisu. Tym razem
Di gotujeCiasteczka są przepyszne i piekłam je już mnóstwo razy, szczególnie na zamówienie oraz prośbę znajomych. Cóż, ich obłędnie cynamonowo-kokosowy zapach z lekko karmelowym posmakiem
Di gotujeO firmie Govinda pisałyśmy już wcześniej przy recenzji niespotkanych nam dotąd migdałów ziemnych Chufa jak i przy równie pysznej kaszce z owych migdałów . Firma zaprezentowała nam
Candy Pandashttps://www.facebook.com/Di.gotuje http://digotuje.blogspot.com Przepis autorski (mój). Woda kokosowa ze względu na swoje wartości odżywcze jest najlepszym i naturalnym izotonikiem. To wielka skarbnica magnezu
Di gotujeKOKOSOWA O wodzie kokosowej wspominałam już nie raz dlatego pominę jej właściwości, więcej znajdziecie w linku powyżej. Jedyne co chciałam zaznaczyć to to, że woda ta, pochodząca z młodych kokosów nie zawiera żadnych dodatków , nawet kwasu askorbinowego, dzięki czemu zachowuje naturalny, słodki smak. MLECZKO KOKOSOWE Mleczko kokosowe używam coraz częściej w kuchni. Często zdarza się tak, że takowego mleczka posiadają(...)działanie antybakteryjne i antywirusowe zawiera witaminy: A, B i C oraz minerały takie jak: potas, fosfor i wapń. doskonale nadaje się do smarowania pieczywa, gotowania czy pieczenia ciast można na nim smażyć potrawy, które nabiorą wspaniałego smaku i egzotycznego aromatu ma także wielorakie zastosowanie w kosmetyce W następnym poście (i przyszłych także) ukaże się przepis z użyciem
Zdrowie na języku :P