święto miłośników pieczenia ciast na całym świecie. Po raz kolejny zostałam zaproszona do udziału w wydarzeniu. Tym razem jest to właśnie Światowy Dzień Pieczenia. Wspólnie z grupą zaprzyjaźnionych blogerek i blogerów piekliśmy Babeczki Red Velvet. Składniki: - 2 i ½ szklanki mąki tortowej - 170g miękkiego masła - niecałe 1 i ½ szklanki drobnego cukru - 3 jajka - 230g jogurtu naturalnego - mała łyżeczka kakao - esencja(...)jednym – jajka. Ucieramy na puch i dodajemy esencję waniliową oraz czerwony barwnik. Zmniejszamy obroty robota i dodajemy naprzemiennie mąkę i jogurt (zaczynamy od mąki i kończymy na mące). Do miseczki wsypujemy sodę i wlewamy ocet – mieszamy i dodajemy do ciasta. Wyrabiamy chwilę na wolnych obrotach, do połączenia składników. Ciasto wlewamy do ¾ wysokości foremek i wstawiamy do piekarnika nagrzanego
mojewypiekiinietylkoszklanki płatków owsianych 2 pełne łyżki masła z orzeszków ziemnych 2 łyżki rozpuszczonego oleju kokosowego 3 łyżki syropu klonowego Masa: 2 szklanki nerkowców 1 szklanka waniliowego jogurtu sojowego (lub naturalnego z dodatkiem ziarenek wanilii) ½ szklanki syropu klonowego 2 łyżki rozpuszczonego oleju kokosowego sok wyciśnięty z ½ cytryny Nerkowce zalej wodą i pozostaw do namoczenia na kilka godzin lub najlepiej na całą(...)wsyp migdały oraz płatki owsiane i zmiksuj na w miarę jednolity proszek. Następnie dorzuć masło orzechowe, rozpuszczony olej kokosowy oraz syrop klonowy i ponownie miksuj do momentu, aż uzyskasz ciasto przypominające mokry piasek. Wyłóż nim dno przygotowanej tortownicy, przyciskając delikatnie kłykciami. Wstaw do rozgrzanego piekarnika i piecz przez 15 minut. W międzyczasie przygotuj masę: nerkowce odcedź i przełóż do blendera
Roślinna - blog wegańskiDziś mam dla Was sernik, nie sernik bo przygotowany jest na bazie jogurtów greckich a smakuje jak najlepszy sernik. Dodałam także serek homogenizowany naturalny, który podkręca
Moje Małe CzarowanieNowy Hit Kanału przepis na Proteinowego 3 bita bez pieczenia. KLIKNIJ i ZOBACZ PRZEPIS - SKŁADNIKI - -PROTEINOWY 3 BIT - ✔ 500 g CHUDEGO TWAROGU ✔ 300 g
Sylwetka Od Kuchniskładniki: 150 g ogórka gruntowego 250 ml gęstego jogurtu naturalnego 2 ząbki czosnku 1/2 pęczka świeżego koperku 1 łyżeczka soku z cytryny sól, pieprz wykonanie: Ogórka
Domowy Smak JedzeniaSkładniki : 25 dag serka twarogowego z wiaderka 3-4 łyżki cukru pudru ( według uznania) 3 całe jajka 1 jogurt naturalny 190 g 5 łyżek jagód 30 g budyniu śmietankowego 2 łyżki oleju rzepakowego paczka biszkoptów Przygotowanie : Do serka dodać jogurt i cukier, wbić jajka, dokładnie utrzeć mikserem Wsypać budyń ( tj.połowa małej torebki na 500 ml mleka ), wlać(...)olej i jeszcze raz dokładnie utrzeć Wlać do foremki wyłożonej papierem do pieczenia o średnicy 20 cm, na dnie ułożyć biszkopty Piekłam w prodiżu około 35- 40 min Przygotowanie ciasta przebiegło mi sprawnie, warto było wykorzystać resztę serka. A jeśli ilość składników podwoimy, otrzymamy całkiem spore ciasto
Proste Potrawyjajka, 4 szt cukier, 4 łyżki mąka pszenna, 4 łyżki Składniki na masę śliwkową śliwki wydrylowane, 700g cukier, 3/4 szkl sok z 1/2 cytryny galaretka wiśniowa, 2 opak jogurt naturalny gęsty, 300g masło, 100g Dodatkowo śmietanka 30%, 500ml cukier puder, 2 łyżki śmietan-fix, 2 opak Przygotowanie W misie miksera ubijamy jajka z cukrem na puszystą masę. Dodajemy przesianą mąkę(...)rozpuszczą. Dodajemy jogurt i wszystko razem dokładnie miksujemy. Odstawiamy masę w chłodne miejsce do wystudzenia. Gdy masa zacznie delikatnie tężeć (u mnie trwało to ponad 2 godziny) wylewamy ją na biszkopt. Wkładamy do lodówki na 2 godziny. Śmietankę ubijamy na sztywno wraz z cukrem pudrem. Pod koniec ubijania dodajemy śmietan-fixy. Wykładamy ubitą kremówkę na ciasto. Dekorujemy gorzkim kakao
Gotowanie moimi oczamikropelkach, która dostępna jest w wielu wariantach smakowych. Do testów otrzymałam dwa pudełeczka stewi smakowej w kropelkach - CZEKOLADOWEJ i KOKOSOWEJ . SKŁAD woda * substancja słodząca (glikozydy stewiolowe) * naturalny aromat * środek konserwujący (sorbinian potasu) * antyoksydant (kwas askorbinowy) Pierwsze na co zwróciłam uwagę to ładne, estetyczne opakowania. Zastosowana grafika i kolory na pewno przyciągają wzrok. Kolejną rzeczą, która(...)ciasta, koktajle, jogurty, lody. A jeżeli chodzi o smak - to jest pysznie ! Nie dość, że zapach jest bardzo ładny, to smak również zadowala. Niektórzy nie preferują stewi za jej smak, jednak jest to kwestia przyzwyczajenia i wybrania dobrego słodzika. Mi stewia całkowicie odpowiada, a tą od Via-Health mogę gorąco polecić :) Zarówno czekoladowy jak i kokosowy smak jest bardzo naturalny
Zdrowie na języku :PUwielbiam takie serniczki na zimno. Mam nadzieję że na upalne dni, każdy się skusi na taki zimny deserek Sernik na jogurtach Składniki: ser biały tłusty - 450
Kuchnia Danusiciasta są najlepsze do przygotowania i dziś właśnie chcę takie polecić. Pomarańcze są już dostępne we wszystkich sklepach spożywczych więc nie ma co się oglądać jak tylko wykorzystać je do pysznego wypieku. Zapraszam... Skala smaku 10/10 - pyszne, wilgotne, polecam. Źródło "mała cukierenka" Składniki: 2 szklanki mąki 1 niepełna szklanka cukru (tak 4/5 szklanki cukru) 2 łyżki naturalnego jogurtu(...)pomarańczy, wsypać cukier i dokładnie wymieszać łyżką. 2. Następnie dodać sok z pomarańczy, wymieszać. Dodać jogurt, wlać olej, wymieszać. Wbić jajka i dokładnie wymieszać. 3. Na końcu wsypać mąkę, dodać proszek, sodę, sól i krótko wymieszać łyżką do połączenia składników. 4. Ciasto przełożyć do keksówki o wymiarach 25x12cm wyłożonej papierem do pieczenia. Wierzch wyrównać i ciasto wstawić do piekarnika nagrzanego
Kubki smakuserka homogenizowanego lub jogurtu naturalnego Sposób przygotowania: Marchew obieramy i trzemy na tarce o średnich oczkach do marchewki dodajemy cynamon, sodę, mąkę, syrop z agawy, serek, mieszamy białko z jednego jajka ubijamy na sztywną pianę do marchewkowej masy dodajemy całe jajko, żółtko i ubite białko, delikatnie mieszamy tak przygotowaną masę przekładamy na silikonowych foremek wstawiamy ciasto do piekarnika nagrzanego
Zdrowo i dietetycznie. Moja rzeczywistośćtortownica 22cm) : 250 g rabarbaru 150 g mąki 40 g drobno zmielonych migdałów 1 łyżeczka proszku do pieczenia 80 g miękkiego masła 130 g cukru 2 jajka 100 ml jogurtu naturalnego 2 dodatkowe łyżki jogurtu lub 2 łyżki amaretto otarta skórka z 1 cytryny 1 cukier wanilinowy płatki migdałów i cukier trzcinowy Wykonanie: 1. Rabarbar umyć, obrać(...)dodawać po jednym jajku i miksować do czasu aż masa będzie jednolita. 4. Stale miksując dodać skórkę z cytryny, cukier wanilinowy i amaretto. Następnie na przemian dodawać jogurt i mąkę. 5. Ciasto przelać do wyłożonej papierem i natłuszczonej na bokach tortownicy. Na wierzch położyć rabarbar i lekko wcisnąć go w ciasto. 6. Ciasto posypać cukrem trzcinowym i płatkami
Pasja Smakuciasto marchewkowe, posypane wiórkami kokosowymi i ozdobione owocami miechunki. Przepis pochodzi z książki "Moja mała francuska kuchnia" autorstwa Rachel Khoo. Składniki na tortownicę 19 cm: 160 g masła 200 g cukru brązowego 2 łyżeczki mielonego cynamonu 1 łyżeczka mielonego imbiru 1/2 łyżeczki mielonego kardamonu 1 płaska łyżeczka soli 4 jajka skórka otarta z 1 pomarańczy 120 ml naturalnego jogurtu(...)misie miksera umieszczamy cukier i masło. Ucieramy tak długo, aż powstanie jednolita gładka masa. Następnie wbijamy po 1 jajku, za każdym razem dokładnie miksując. Dodajemy przyprawy, sól i jogurt naturalny. Zmniejszamy obroty do minimum i powoli dodajemy marchewkę i skórkę pomarańczy. Miksujemy jeszcze przez chwilę. W osobnej misce łączymy mąkę z proszkiem do pieczenia. Suche składniki łączymy z mokrymi, dokładnie
My Culinary Arttruskawek 1 budyń śmietankowy bez cukru 125 g cukru 300 g mąki pszennej 1,5 łyżeczki proszku do pieczenia 1 łyżeczka sody oczyszczonej 125 g miękkiego masła 200 g jogurtu naturalnego 2 jajka + cukier puder do oprószenia 1 łyżka miękkiego masła Truskawki rozmrozić, zmiksować je blenderem. Odlać około 1/4 szklanki i wymieszać je z proszkiem budyniowym. Resztę truskawek zagotować(...)budyń. Gotować, aż budyń zgęstnieje, odłożyć do wystudzenia. W jednej misce wymieszać suche składniki, czyli cukier, mąkę, proszek do pieczenia i sodę, dodać masło i trochę zagnieść ciasto. W drugiej misce połączyć jogurt z jajkami. Suche składniki przesypać do mokrych, wymieszać tylko do połączenia. Formę na muffinki wyłożyć papilotkami, nakładać ciasto, do 3/4 wysokości foremek. Na wierzch kłaść
Domowa cukiernia EwyWsypujemy mąkę z proszkiem do pieczenia przyprawiamy solą i gałką muszkatołową. Mieszamy ciasto drewnianą łyżką. Na patelni rozgrzewamy olej, smażymy placuszki z obu stron na złoty kolor. Po usmażeniu placuszki wykładamy na papierowy ręcznik kuchenny aby wchłonął nadmiaru tłuszczu. Placuszki podajemy z konfiturą z wiśni lub jogurtem naturalnym. Smacznego
kgwjanczewostarta z ½ cytryny szczypta soli Przygotowanie: Do miski wbijamy jajka, dodajemy jogurt naturalny (ewentualnie mleko), cukier i razem mieszamy. Dodajemy mąkę, szczyptę soli, sodę oczyszczoną (przed dodaniem można rozmieszać w 2-3 łyżkach mleka), sok i startą skórkę z cytryny oraz mak. Wszystkie składniki dokładnie łączymy. Ciasto powinno mieć konsystencję gęstej śmietany i przy nakładaniu łyżką na patelnię
bistro mamapoczątek dajcie szansę mojej wersji ;-) SKŁADNIKI 6 łyżek mąki kukurydzianej 150 g jogurtu naturalnego 2 jajka 2 łyżki syropu klonowego 1 łyżeczka sody czereśnie dodatkowo: 2 - 3 łyżki oleju kokosowego do smażenia Wszystkie składniki (oprócz czereśni) miksujemy razem. Na patelni rozgrzewamy olej kokosowy i wlewamy po łyżce ciasta na każdy placek. Smażymy aż brzegi placuszków zaczną odstawać od dna patelni
Czary - gary w kuchnimarchew, kalarepkę) - i podawać z serkiem śmietankowym lub czosnkowym dipem ( jogurt naturalny + rozgnieciony ząbek czosnku). Cukinia jest warzywem bardzo uniwersalnym. Nadaje się do grillowania, smażenia,duszenia, pieczenia. Idealna do dań z grilla, jednogarnkowych (leczo, ratatouille). Można spożywać równiej jej kwiaty, a nawet używać do przyrządzania ciast! Poniżej link do ponad trzydziestu dań z użyciem cukinii : przepisy
Moje Kuchenne Rewelacjeminuty,wyjąć. Sos jogurtowo-czosnkowy Składniki: ok. 150 ml gęstego jogurtu naturalnego 2-3 ząbki czosnku łyżka soku z cytryny łyżka oliwy z oliwek 1 łyżka wody Wykonanie Jogurt wymieszać z posiekanym czosnkiem, dokładnie wymieszać. Dodać wodę, sok z cytryny i oliwę z oliwek. Ponownie wymieszać. Ciasto na naleśniki Składniki 1,5 szkl mleka 1,5 szkl. wody 3 jajka
w mojej kuchniczerniejących już bananów, których żal było nie kupić na promocji? – czas na ciasto bananowe , które będzie o niebo zdrowsze od sklepowych słodkości. Płatki owsiane/gryczane/jęczmienne – baza do wielu zdrowych wypieków i ciasteczek owsianych . Mogą przydać się w przypadku chęci wykorzystania długo już zalegających owoców, mleka czy jogurtu naturalnego. Makaron/kasza/ryż – idealnie komponują się z rozmaitymi warzywami oraz owocami, których często
moj przepis naPrzepis znalazłam na blogu Bazylia czy wanilia , nieco tylko zmieniając. Migdałowe ciasto z mirabelkami Składniki: (na formę o średnicy 26 cm) 3 jajka 125 g cukru 1 łyżeczka cukru waniliowego 100 g mielonych migdałów 250 g mąki pszennej 2 łyżeczki proszku do pieczenia 150 ml jogurtu naturalnego 200 g masła dodatkowo: 500 g mirabelek 30 g płatków migdałowych
Pożeraczka, czyli raz adobrzebrązowego cukru 1 jajko 0,5 łyżeczki proszku do pieczeniu ok. łyżki jogurtu naturalnego przynajmniej szklanka solonych orzeszków ziemnych Orzeszki ziemne umieścić na sicie i przelać wodą (ok. pół litra), żeby pozbyć się zbyt dużej ilości soli. Odsączyć i wysypać na talerzyk. Z pozostałych składników zagnieść wilgotne ciasto. Odrywać małe kawałki ciasta. Formować z nich kulki i rozpłaszczać na dłoni
Weekendy w domu i ogrodzieoliwek do podania syrop klonowy, jagody i borówki lub jogurt naturalny Jogurt naturalny mieszam z jajkami, solą i cukrem. Mąkę mieszam dokładnie z proszkiem do pieczenia. Do masy jogurtowej dodaję mąkę i dokładnie mieszam. Dodaję jagody. Na patelni z dodatkiem oliwy smażę placuszki (po 1 łyżce ciasta na każdego placuszka) i przekładam na talerz wyłożony ręcznikiem papierowym. Podaję z owocami
Mango Papajamagiczną chwilę i wiem, że tak wygląda szczęście. A wracając do sernika, jest bardzo delikatny, wręcz aksamitny, dodatek wiśni przełamuje słodycz i dodaje mu orzeźwiającego smaku. Ciasto wykończone jest polewą truskawkowo-rabarbarową, a brzegi udekorowane są truskawkową pianką, całość pięknie się prezentuje, lecz ważniejsze jest to że wybornie smakuje!!!! Polecam! Składniki na Rumuński sernik na tortownicę(...)może być jogurt naturalny) 3 łyżki cukru waniliowego 300 g mrożonych wiśni (czereśni lub rodzynek) POLEWA TRUSKAWKOWO-RABARBAROWA: 10 dużych truskawek 1 łodyga rabarbaru (około 100 g) 2-3 łyżki cukru 1 łyżka galaretki truskawkowej (suchej) PIANKA TRUSKAWKOWA: 200 ml śmietany 30% dobrze schłodzonej 200 ml wrzącej wody reszta galaretki truskawkowej Formę do ciasta wykładamy papierem. Zmielone
Rozpustne gotowaniemąki pszennej razowej ~10g kakao ~20g odżywki białkowej czekoladowej ~jajko ~ok.80g jogurtu naturalnego ~1/2 łyżeczki proszku do pieczenia + szczypta sody + szczypta soli ~stevia/cukier/etc Rozgrzać gofrownicę. Wymieszać mąkę, kakao, proszek, sodę, sól, coś do posłodzenia, jajko i jogurt. Dodać odżywkę i ponownie wymieszać. Gofrownicę spryskać olejem, wylewać porcje ciasta i piec gofry, u mnie ok. 7-8 minut jeden
breakfast of dreamsPRZEPIS /1 porcja/ ~60g płatków ryżowych Piątnica ~15g mąki kokosowej ~50g jogurtu naturalnego ~jajko ~cukier/stevia/ksylitol ~1/2 łyżeczki proszku do pieczenia ~50g ziarenek granatu Mieszamy płatki, mąkę, cukier/stevię/ksylitol i proszek do pieczenia. Następnie dodajemy jogurt i jajko, mieszamy. Dodajemy ziarenka granatu i łączymy z masą. Przekładamy ciasto do naczynia żaroodpornego i pieczemy ok. 35 minut w 190*C. Smacznego
breakfast of dreamsłyżeczka miodu Dodatkowo: 3 łyżki twarożku 2 łyżki jogurtu naturalnego 1 łyżka wiórków kokosowych dojrzałe truskawki W misce mieszamy twarożek, jogurt i wiórki i rozgniatamy widelcem. Rozgrzewamy patelnię. Mąkę i resztę składników umieszczamy w misce i dokładnie mieszamy. Na patelnię nakładamy po 1 łyżce ciasta na placuszek i rozprowadzamy. Jeśli nasza patelnia nie jest teflonowa
Chocolate Muffin Blogpozostawić w ciepłym miejscu do wyrośnięcia (ok. godziny - półtorej). Wyrośnięte ciasto należy nabierać łyżką i smażyć na średnio rozgrzanym oleju. Racuszki smażę w małym rondelku w kilku centymetrach oleju, wolę kiedy mają formę małych pączuszków. Do racuszków zrobiłam szybki sos jogurtowo - śmietanowy. 3 łyżki jogurtu naturalnego, 2 łyżki śmietany, 1 łyżeczka pesto, posiekana bazylia i natka pietruszki, sól, pieprz
Plate of Joywysuszyć. Ser rozgnieść dokładnie z cukrem i cukrem waniliowym. Połączyć z jagodami. Ciasto rozwałkować i wycinać krążki (wycinałam krążki kieliszkiem od wina, dzięki czemu uzyskałam pierożki na jeden kęs ;)). Pierogi nadziać i wrzucać na gotujący i osolony wrzątek. Od wypłynięcia gotować ok 2 minut. Podawać z jogurtem naturalnym lub śmietanką. Smacznego
CookYourselfznika ze stołu. Polecam do popołudniowej herbatki lub kawki przygotowanie takiego ciasta... Babka z suszonymi śliwkami SKŁADNIKI: 250 g mąki 0,5 szklanki oleju 3 jajka 150 g śliwek suszonych 0,5 łyżeczki kakao 1,5 łyżeczki proszku do pieczenia 130 g cukru 3 łyżki jogurtu naturalnego 30 g czekolady mlecznej 30 g czekolady gorzkiej sok z połowy cytryny
Kulinarny Świat Konczi i Szpileczkiresztę zawinąć w folię, ja zawijam w reklamówkę, żeby nie wyschło. Wałkować ciasto na grubość około 3 mm i wykrawać szklanką okręgi. Na każde kółko nakładać po łyżeczce jagód. Zlepiać brzegi. Gotować w lekko osolonej wodzie z łyżką oleju około 5 minut od wypłynięcia. Podawać z jogurtem naturalnym lub śmietaną i cukrem. Smacznego! function load(url, callback
dom-agi.plBlachę na muffiny wyłożyć papilotkami lub wysmarować tłuszczem i nakładać porcje ciasta. Muffiny piec w piekarniku nagrzanym do 200 stopni (grzałka górna i dolna, 3 półka) przez około 20 - 25 minut. SMACZNEGO! Uwagi do przepisu: Z podanych składników wychodzi 12 muffinek. Jogurt grecki można zastąpić gęstym jogurtem naturalnym. Dzięki wypełnianiu poszczególnych otworów foremki na muffiny do pełna, muffiny wyrastają bardzo
Gospodyni Miejska