ciasto z jablkami - 14337 przepisów (strona:118/956)

Pełnoziarniste ciasto orkiszowe z jabłkami bez cukru 286

też do robienia musów - są słodkie i wystarczy dodać jedynie trochę soku z cytryny. Oczywiście do ciasta możecie wykorzystać inne jabłka i z pewnością wyjdzie pysznie ;) Pełnoziarniste ciasto orkiszowe z jabłkami bez cukru foremka 21 x 27 cm 230 g mąki orkiszowej pełnoziarnistej 120 g ksylitolu  1,5 łyżeczki proszku do pieczenia 3 jajka szczypta soli(...)ekstrakt, skórkę z cytryny, oliwę i mleko – również wymieszać. Do mokrych składników wsypywać stopniowo suche i całość połączyć rózgą kuchenną, dodać pokrojone w kostkę jabłka. Masę przelać do foremki wyłożonej papierem do pieczenia. Ciasto włożyć do piekarnika nagrzanego do 180 stopni na ok. 40 minut (sprawdzić patyczkiem, czy ciasto jest upieczone). inspiracja

FitKot
jabłka z budyniem z nutą kurkumy... 181

cukier, jajka "L" utrzeć mikserem z 7 minut, wsypać mąkę z proszkiem i utrzeć na gęste ciasto z 2 minuty tortownica 24cm - wysmarować masłem, posypać tartą bułką i na dnie rozsmarować z 3/4 ciasta na ciasto rozsypać pokrojone ze skórką w kawałeczki jabłka BUDYŃ: w 150 ml mleka wymieszać budyń - 700 ml mleka(...)zagotować z kurkumą, 3 łyżkami cukru i wlać wymieszany budyń i zagotować, gorący wyłożyć na jabłka resztę ciasta dać na budyń i piec w 200C około 45-50 minut ciasto wyjąć z blaszki całkiem zimne ciasto jest lekkie a jabłka z budyniem smacznie smakują i dzięki kurkumie jest złocisty budyń.........SMACZNEGO

W Mojej Kuchni Lubię
Czekoladowa szarlotka 189

żółtka i tyle wody żeby zagnieść ciasto /ok.100 ml/. Wykładamy ciastem formę o średnicy 20 cm / zostawiamy trochę ciasta ,żeby ozdobić górę ciasta/  i wkładamy na pół godz. do lodówki. W tym czasie przygotowujemy jabłka.Pokrojoną(...)połowę jabłek w plastry wrzucamy do rondla. dodajemy masło i cynamon. Dusimy aż zmiękną. Dodajemy drugą połowę jabłek . Gdy masa jabłkowa ostygnie dodajemy pokrojoną czekoladę.Na ciasto wkładamy jabłka i dekorujemy wierzch wedle uznania pozostałym ciastem.Piekarnik nagrzewamy do 180 stopni i pieczemy ok. 35-40 minut. Smacznego

Anioły w kuchni
Apple Pie 184

rozpłaszczyć ciasto. W ten sposób lepiej się schłodzi). Ciasto owijamy w folię spożywczą i wstawiamy do lodówki na co najmniej 2 godz. (Zamrożone ciasto można przechowywać parę miesięcy). Pod koniec chłodzenia można przygotować nadzienie. Jabłka umyć, obrać, pokroić na ćwiartki i wyciąć gniazda nasienne. Kolejno pokroić na cieniutkie plasterki. Wymieszać dokładnie z mąką, cynamonem(...)cukrem. Ciasto dzielimy na pół. Jedną połowę rozwałkowujemy  na posypanym mąką blacie na grubość ok. 2- 3mm. Ciasto przekładamy do formy wysmarowanej masłem lub margaryną. (Należy użyć formy na tartę o średnicy 26cm lub innej formy o niskim brzegu o średnicy 26cm. Cynthia nie poleca tortownicy. Ma ona za wysoki brzeg.) Na cieście rozłożyć jabłka. Drugą połowę ciasto

Pudełko rozmaitości
Jabłecznik na kefirze (bez jajek) 313

Jabłecznik na kefirze to pyszne ciasto z dodatkiem kefiru, za to bez użycia jajek. W puszystym, delikatnym cieście zamknięta jest duża ilość aromatycznych jabłek, które po upieczeniu nie są zbyt zwarte i dzięki temu niemal rozpływają się(...)ustach. Ciasto kefirowe jest nieco podobne do ciast półkruchych, jednak jest delikatniejsze w smaku i konsystencji. Do jego przygotowania nie potrzeba jajek, więc jest to ciasto idealne dla osób, które nie mogą ich jeść. Jabłecznik bez zmiany proporcji składników można przygotować w tortownicy o średnicy 21cm lub niewiele większej. Jabłecznik na kefirze (bez jajek) Składniki: ciasto 2 szklanki (320g) mąki

Smakołyki Bereniki
Ciastka francuskie z jabłkiem i orzechami 153

łatwe do przygotowania. Każdemu będą smakować. Polecam!!! SKŁADNIKI: 1 opakowanie ciasta francuskiego, 3 jabłka, 50g orzechów włoskich szczypta cynamonu PRZYGOTOWANIE: 1. Ciasto francuskie rozwijam. Szklanką o dużej średnicy wykrawam w cieście kółka. 2. Jabłka obieram, usuwam gniazda nasienne i kroję w półplasterki. Orzechy włoskie drobno siekam.  3. Wycięte kawałki ciasta układam na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia

Tradycyjna kuchnia Kasi
Jabłecznik w murzynku 403

sobotnie przedpołudnie zapraszam na szybkie, orzeźwiające ciasto z jabłkami. Każdemu będzie smakować. Zapraszam!!! SKŁADNIKI: Ciasto: 4 jajka, 15 dag cukru, 6 łyżek oleju, 1 szklanka mąki, 2,5 łyżki kakao, 1 łyżeczka cynamonu, ½ łyżki proszku do pieczenia, ½ łyżki octu, Masa jabłkowa: 1,5 kg jabłek, 2 galaretki zielone. PRZYGOTOWANIE: Białka ubijam na sztywną pianę. Naprzemiennie dodaję żółtka oraz(...)wymieszaną z kakao, cynamonem i proszkiem do pieczenia. Ciasto wylewam na blaszkę o wymiarach 22x25 cm. Piekę około 35 minut w temperaturze 170 stopni. Po przestudzeniu ciasto przekrawam na dwa blaty. Jabłka obieram i kroję w ósemki. Przekładam do garnka, podlewam niewielką ilością wody. Gotuję na małym ogniu do momentu, aż jabłka całkowicie się rozpadną. Do gorącego musu

Tradycyjna kuchnia Kasi
Kulinarne Pyszności z Ciasta Francuskiego: Przepisy i Inspiracje 72

inspiracji znajdziesz tutaj: pyszności z ciasta francuskiego . Klasyczne Przekąski Paluszki Serowe Paluszki serowe to idealna przekąska na każdą okazję. Są szybkie w przygotowaniu i doskonale smakują zarówno na ciepło, jak i na zimno. Składniki: Ciasto francuskie Ser cheddar Jajko Sezam lub mak Przygotowanie: Rozwałkuj ciasto francuskie na cienki prostokąt. Posyp startym serem cheddar. Złóż ciasto na pół, dociskając delikatnie. Pokrój(...)jabłkami i cynamonem to klasyczny deser, który zawsze się sprawdza. Są proste do przygotowania i wyjątkowo smaczne. Składniki: Ciasto francuskie Jabłka Cynamon Cukier Jajko Przygotowanie: Jabłka obierz i pokrój w cienkie plasterki. Ciasto francuskie rozwałkuj i pokrój na kwadraty. Na każdym kwadracie ułóż plasterki jabłek, posyp cynamonem i cukrem. Złóż ciasto na pół i zlepi brzegi

sierotka maRysia w kuchni
Makowiec z jabłkami 117

tego przepisu jest bardzo wilgotny, a zarazem delikatny. Moim zdaniem składniki są idealnie wyważone, a samo ciasto jest przepyszne. Możecie wzbogacić je o rodzynki, jeśli lubicie, a jeśli nie to je pominąć. Zapraszam wszystkich miłośników domowych wypieków na pyszne ciasto makowe z jabłkami. Idealne na święta i nie tylko. Na blogu znajdziecie także inne pyszne ciasta na święta(...)nagrzanego do 175 stopni i pieczmy przez 60 minut. Gotowe ciasto makowe odstawiamy do przestygnięcia. Czekoladę rozpuszczamy w kąpieli wodnej, dodajemy do niej mleko oraz masło. Całość mieszamy do uzyskania jednolitej masy. Gotową polewą polewamy przestygnięta ciasto. Całość odstawiamy w chłodne miejsce, by polewa zastygła. Artykuł Makowiec z jabłkami pochodzi z serwisu alledobre.pl

Alle Dobre!
Ciasto drożdżowe z karmelizowanymi jabłkami i kruszonką 106

dobrze wymieszaj. Ciasto powinno utworzyć zwartą strukturę, jeśli tak nie jest dolej więcej ciepłego mleka. Dodaj roztopione i przestudzone masło. Wyrabiaj ciasto do uzyskania jednolitej i gładkiej konsystencji (ręcznie lub mikserem). Uformuj ciasto w kulę, włóż do miski, przykryj ściereczką i odstaw do podwojenia objętości w ciepłe miejsce (30 – 60 min). W tym czasie przygotuj jabłka, obierz(...)masło i rozetrzyj do uzyskania kruszonki. Wstaw do zamrażalnika. Wyrośnięte ciasto wyjmij na stolnicę i wyrabiaj przez kilka minut. Blaszkę wyłóż papierem do pieczenia. Ciasto rozciągnij lub rozwałkuj na wielkość blaszki. Ciasto w blaszce przykryj ściereczką i odstaw do wyrośnięcia na 30 min. Po tym czasie na ciasto wyłóż jabłka rozprowadzając je równomiernie i posyp obficie kruszonką. Ciasto piecz

Słodki Blog
Szarlotka ciotki Róży z książki O Wilku, który trafił do Baśniowego Lasu + recenzja 154

1 łyżeczka proszku do pieczenia Masło należy stopić, a następnie ubić z cukrem. Dodać jajka i po wymieszaniu - mąkę przesianą z proszkiem do pieczenia. Na końcu do ciasta wmieszać jabłka pokrojone w kostkę. Całość przełożyć do formy wysłanej papierem do pieczenia i wstawić do rozgrzanego piekarnika. Piec około 40 minut (do tzw. "suchego patyczka") w temperaturze 180 stopni(...)Małe Świnki, siedem koźlątek z mamą, Czerwonego Kapturka, Babę-Jagę, Królewnę Śnieżkę... Uratował też kurę przed lisem. Każda jego przygoda kończyła się zdobyciem przepisu oraz danego składnika do wymarzonego ciasta. Już wiecie, że szarlotka wyszła pyszna, ale dokładnych losów Wilczka Wam nie zdradzę... Koniecznie biblioteczkę Natalii muszę wzbogacić o pozostałe książki z tej serii

Di gotuje
Racuchy drożdżowe z jabłkami 148

ciasto łyżką na olej i smażyć na złoto z obydwu stron. Uwaga, by nie nakładać za dużo ciasta i olej miał dobrą temperaturę. Zbyt gorący olej może palić racuchy i powodować, że skórka będzie spalona a środek surowy. Gotowe odsączyć na ręczniku papierowym, a następnie podawać. Można posypać cukrem pudrem. Wykonanie w Thermomixie: Do naczynia miksującego włożyć jabłka(...)s/obr. 4, a następnie przełożyć do dużej miski. Do naczynia włożyć resztę składników (jajka, cukier, mąkę, drożdże, 50g oleju, mleka) i wyrobić 2 min. "interwał - kłosek". Wlać ciasto do jabłek i wymieszać. Odstawić na ok. pół godziny do lekkiego wyrośnięcia. Rozgrzać olej. Nakładać ciasto łyżką na olej i smażyć na złoto z obydwu stron. Uwaga, by nie nakładać

Mania Wypiekania
Szarlotka z bezą i kruszonką Ewy Wachowicz 286

jabłek starkowanych jabłek łyżeczka cynamonu Dodatkowo: bułka tarta cukier puder do dekoracji Sposób wykonania szarlotki z bezą i kruszonką. Szarlotka jest wyśmienita, nie za słodka. Nie wiadomo kiedy znika z talerza. Jabłka z cynamonem z pewnością doskonale przełamują słodycz. Polecam szarlotkę Ewy Wachowicz na każdą okazję . Piekę ją od jesieni do czasu aż skończą się jabłka(...)zagniatam ciasto, które w tej chwili ma konsystencję kruszonki. Do ciasta wbijam żółtka, białka zaś umieszczamy w wysokim i osuszonym naczyniu. Po dodaniu żółtek, zagniatam gładkie ciasto, które dzielę na 3 części. Jedną z nich zawijam w folię i umieszczam w zamrażalniku. 2/3 ciasta wałkuję na płat o wielkości blaszki do pieczenia czyli około 20 x 30 cm. Ciasto przenoszę

Ania gotuje
Szarlotka z jabłek prażonych 95

jabłek ze słoika. Polecam wykorzystać jabłka własnej produkcji, możecie je zrobić z tego przepisu ( klik, klik ). Inspiracja z blogu Moje Wypieki . U mnie wersja nieco zdrowsza bo z mąki orkiszowej i ryżowej, wy oczywiście możecie wykorzystać zwykłą mąkę pszenną, np. krupczatkę. Składniki na wysoką 3-4 cm formę do tarty o średnicy 21 cm: Składniki na ciasto(...)kruszonkę, można też umieścić w malakserze i zmielić. Ciasto podzielić na pół, jedną połowę wyłożyć na formę, wyrównać i przycisnąć, wstawić do lodówki na 30 min. Drugą część ciasta zawinąć w folię i włożyć do zamrażarki na 30 min. Piekarnik nagrzać do 175 st. Formę z ciastem wyjąć z lodówki, wyłożyć jabłka, posypać cynamonem (ewentualnie). Z zamrażarki wyjąć drugą

moj przepis na
Szarlotka z jabłek prażonych 82

jabłek ze słoika. Polecam wykorzystać jabłka własnej produkcji, możecie je zrobić z tego przepisu ( klik, klik ). Inspiracja z blogu Moje Wypieki . U mnie wersja nieco zdrowsza bo z mąki orkiszowej i ryżowej, wy oczywiście możecie wykorzystać zwykłą mąkę pszenną, np. krupczatkę. Składniki na wysoką 3-4 cm formę do tarty o średnicy 21 cm: Składniki na ciasto(...)kruszonkę, można też umieścić w malakserze i zmielić. Ciasto podzielić na pół, jedną połowę wyłożyć na formę, wyrównać i przycisnąć, wstawić do lodówki na 30 min. Drugą część ciasta zawinąć w folię i włożyć do zamrażarki na 30 min. Piekarnik nagrzać do 175 st. Formę z ciastem wyjąć z lodówki, wyłożyć jabłka, posypać cynamonem (ewentualnie). Z zamrażarki wyjąć drugą

moj przepis na
Szarlotka z jabłek prażonych 123

jabłek ze słoika. Polecam wykorzystać jabłka własnej produkcji, możecie je zrobić z tego przepisu ( klik, klik ). Inspiracja z blogu Moje Wypieki . U mnie wersja nieco zdrowsza bo z mąki orkiszowej i ryżowej, wy oczywiście możecie wykorzystać zwykłą mąkę pszenną, np. krupczatkę. Składniki na wysoką 3-4 cm formę do tarty o średnicy 21 cm: Składniki na ciasto(...)kruszonkę, można też umieścić w malakserze i zmielić. Ciasto podzielić na pół, jedną połowę wyłożyć na formę, wyrównać i przycisnąć, wstawić do lodówki na 30 min. Drugą część ciasta zawinąć w folię i włożyć do zamrażarki na 30 min. Piekarnik nagrzać do 175 st. Formę z ciastem wyjąć z lodówki, wyłożyć jabłka, posypać cynamonem (ewentualnie). Z zamrażarki wyjąć drugą

moj przepis na

Proponowane wyszukiwania