ciasto z galaretka - 10076 przepisów (strona:564/672)

Jabłecznik z masą z orzechów laskowych 208

gruszki, które możemy wziąć z własnego sadu są doskonałe do tego typu placka. Dodatkowe użyłam pysznych orzechów laskowych BackMit. Są pyszne i doskonałe do wszelkiego rodzaju mas, czy dekorowania ciast. Wystarczy je tylko wyjąć z opakowania i już są gotowe, bez mieleni. Uwielbiam takie <3. TRUDNOŚĆ: średnie CZAS: powyżej 60 min PORCJE: 20   Jabłecznik z masą z orzechów(...)cukru 2 łyżki mąki zwykłej 1 łyżka mąki ziemniaczanej cukier wanilinowy 5 żółtek margaryna 30 dag orzechów laskowych mielonych kieliszek spirytusu DODATKOWO 1 kg jabłek szklanka cukru łyżeczka cynamonu galaretka cytrynowa Białka ubić dodać cukier i dalej ubijać. Następnie dodać żółtka. Obie mąki, kakao i proszek do pieczenia połączyć razem, przesiać przez sito i łyżką wmieszać do masy jajecznej. Wylać

Gotuję Testuję
SERNIK Z CZEKOLADĄ I TRUSKAWKAMI 71

Składniki:   Masa serowa: 500 g sera białego 330 ml śmietanki 30% 0,5 szklanki cukru 1 łyżka cukru waniliowego 250 g margaryny 200 ml mleka

Ciastka - domowe słodkości
Serowo - truskawkowa rolada z kawową nutą 146

Ciasto, w którym smak truskawek idealnie komponuje się z masą z homogenizowanych serków, biszkoptem nasączonym kawą i migdałowym likierem tworząc prawdziwą rozkosz do małej czarnej. Składniki: Biszkopt: 3 jajka 1/2 szklanki cukru pudru 1/2 szklanki mąki pszennej 1 łyżka mąki ziemniaczanej 1 płaska łyżeczka proszku do pieczenia 3 łyżeczki kakao Masa waniliowa: 360g serka homogenizowanego waniliowego 125g masła 3 żółtka(...)żółtka 2 łyżki cukru pudru 1/2 szklanki mleka 3 łyżeczki żelatyny Poncz: 1 łyżka kawy rozpuszczalnej 1/2 szklanki wrzątku 50ml likieru migdałowego Polewa truskawkowa: 250g truskawek 1 truskawkowa galaretka Dodatkowo: bita śmietana truskawki, borówki Wykonanie: 1. Biszkopt: Białka ubić na sztywno, dodać cukier dalej ubijając na sztywno dodać żółtka, mąkę pszenną i ziemniaczaną wymieszaną z proszkiem do pieczenia oraz kakao

Szalona Kuchnia Eweliny
Tarta Z Truskawkami Bez Pieczenia 144

Było ciacho z rabarbarem, w prawdzie wilgotne, mięciutkie i kwaskowe, ale ciągnęło mnie do lodów czy czegoś w tym stylu, a że miałam zamrożony ostatni woreczek

Gotowanie...to proste !
Dwudniowe szkolenie z mistrzem cukiernictwa – Bożeną Sikoń w szkole Ashanti 141

wykończony pod okiem Pani Bożeny, którą zresztą uwielbiam. Teraz pokrótce opiszę przygotowane przez nas pyszności. Różowy tort powyżej jest z chrupiącym blatem, o smaku waniliowym, z rozmarynem, gruszką karmelizowaną, galaretką malinową i oblany jest błyszczącą, malinową polewą (glasage). Kolejny tort, to tort bezowy „Mokka”. Mocno kawowy z żurawiną i wiśnią, dosyć słodki, z kremem muślinowo – maślanym . Poniżej również tort(...)jest kwiatem i liściem z czekolady. A tak nasze torty wyglądały w przekroju. Hitem kursu były kruche ciastka migdałowo – rumowe z bitą śmietaną, po prostu palce lizać! :). Delikatne, kruche ciasto, pyszny krem migdałowy, rum i polewa czekoladowa. Na koniec odbyło się wręczanie dyplomów i pamiątkowe zdjęcia. Kurs był świetny i polecam go każdemu, kto kocha przygotowywać słodkości. Szkoła robi wrażenie

Mała Cukierenka
Truskawkowy kusiciel. 133

Dziś mam dla Was przepis na przepyszny sernik truskawkowy. Sernik ten to istny kusiciel. Zachwyca smakiem i barwami. Nie można koło niego przejść obojętnie. Truskawkowy kusiciel

Pani domowa
Sernik na zimno z musem truskawkowym 388

 Kochani, ten sernik spełnia wszystko co kochamy w sernikach- jest serowy :) puszysty, lekki jak pianka I przepyszny. Pamiętam że jakiś czas temu robiłam go trzy

Smaki Edyty
Ciasto Brazylianka 1738

masła lub margaryny 4 łyżki płynnego miodu 2 płaskie łyżeczki sody 300 g cukru pudru ok. 2 łyżek gęstej śmietany (tylko jeśli ciasto jest za mało elastyczne) Wszystkie składniki na ciasto zagnieść i podzielić na 3 równe części.  Jedną część rozwałkować i przenieść do wyłożonej papierem do pieczenia blachy. Piec ok. 20 minut w 180 st. C. Pozostałe dwie części(...)zrobił się kożuch i pozostawić do wystygnięcia. Masło utrzeć na jasną puszystą masę i po łyżce dodawać zimny budyń. Składniki na masę jabłkową:    1 kg jabłek 1 galaretka cytrynowa Jabłka zetrzeć na tarce i prażyć w garnku  10-15 minut do miękkości. Galaretkę rozpuścić w 1/4 szklanki gorącej wody i dodać do jabłek, wymieszać i ostudzić

talerz przyjemności
Sernik z musem mango na czekoladowych sucharkach 334

Puszysty sernik bez pieczenia, w którym smak orzeźwiającego mango świetnie komponuje się z delikatną masą z serków waniliowych ułożoną na słodkim spodzie z sucharków i czekolady

Szalona Kuchnia Eweliny
Egzotyczny sernik z chia i cytrusowym musem 131

Letni sernik na chrupiącym spodzie o smaku czekoladowym i delikatną masą serową z nasionami chia połączony z orzeźwiającym musem z brzoskwiń i mango to świetny pomysł

Szalona Kuchnia Eweliny
BORÓWKOWY SERNIK NA ZIMNO Z MUSEM 213

Lekki, orzeźwiający, nie mocno słodki.  Dla mnie idealny sernik na zimno, zwłaszcza, że robiony z twarogu, a nie ze słodkich serków homogenizowanych o ogromnej zawartości

Walijskie Pichcenie
Jagodowo czekoladowy sernik 330

Domowy czekoladowo jagodowy serniczek z glazurą jagodową. Sernik jest pyszny, rozpływa się w ustach. Nie za słodki bo taki moja rodzina lubi. spód: 160 g ciastek

wesoła kuchnia
Tort śmietanowo wiśniowy 136

Kolejny tort, który przeleżał na komputerze. Tort na specjalne życzenie syna był śmietanowy z wiśniowym musem. Składniki: Biszkopt: na 1 jajko, 3 dkg mąki, 3 dkg

Państwo Wojtczuk gotują
Wielkanocna tropikalna kopuła 147

Deser podany w takiej formie na wielkanocny stół zapewne zachwyci gości i dzieci… Na zewnątrz śmietanowa, w środku kremowa z serkiem i koktajlem z owoców tropikalnych

VioletoweKucharzenie
Tort czekoladowo - kawowy z nutą powideł 68

nasączenia mini biszkopcików. Gotową kawę odstawiamy do całkowitego wystudzenia. Masa p owidłowa: Składniki: 1 słoik powideł śliwkowych 1 galaretka cytrynowa Wykonanie: Powidła śliwkowe, ewentualnie konfitury ze śliwek lub wiśni wykładamy do rondelka i podgrzewamy. Wsypujemy 3 - 4 łyżki galaretki cytrynowej, mieszamy aż dokładnie się rozpuści - należy uważać, by nie zagotować masy. Przekładamy z rondelka do porcelanowej miseczki i studzimy(...)czekoladę i miksujemy do uzyskania masy o aksamitnej strukturze. Koniec ucierania - czas na składanie tortu: Z biszkopta ścinamy cieniutko wierzchnią warstwę - wystarczy go wyrównać, ściąć samą skórkę, by nasączyć ciasto. I nasączamy - zaparzoną  kawą, nie żałujcie i obficie naponczujcie biszkopt. Na nasączony jak biszkopt biszkopt wykładamy łyżką całą masę powidłową i równiutko rozsmarowujemy po powierzchni. Na powidła wykładamy masę

Kronika Piekarnika
Rabarbarowy sernik na zimno 92

Gotowe w : 2 h   Nadeszła pora na ciasta z dodatkiem rabarbaru. Uwielbiam go chyba pod każdą postacią, ale przeglądając internet nigdzie nie natknęłam się na sernik z rabarbarem, dlatego postanowiłam go zrobić. Wyszedł idealnie puszysty , intensywnie rabarbarowy i oczywiście zniknął w jeden dzień. Składniki na biszkopt 3 jajka 9 dkg mąki 9 dkg cukru Składniki na masę serową(...)sera twarogowego z wiaderka 4 łyżki cukru pudru (kolejny raz proponuję skosztować w razie potrzeby dodać więcej cukru pudru) 2 pełne łyżki żelatyny 50 ml wody 2 galaretki Krok po Kroku 1 Białka ubijamy na sztywną pianę. Stopniowo dodajemy cukier, następnie dodajemy po jednym żółtku. Odkładamy robot i delikatnymi ruchami mieszamy wszystko z przesianą mąką. Pieczemy przez

uDolores.pl - tylko sprawdzone przepisy
Vendemmiamo. Wrześniowy wernisaż, winobranie i concord grapes zatrzymane w lodach. 107

znak i rozpoczynamy nasze vendemmiamo. Wrześniowy performance, w którym my, publiczność, możemy brać udział. Rubinowym sokiem malujemy usta i palce.  "Przy jednym ze stołów kobiety formują z ciasta płaskie chleby i układają na nim winogrona. Obficie posypują winogrona cukrem - białym i brązowym wymieszanym w równych proporcjach - a następnie świeżo zmielonym pieprzem. Potem wsuwają chleby do pieca opalanego drewnem stojącego(...)świętojańskie odbijają się rykoszetem od krzewów winorośli (...) ", a ja odkładam miskę dorodnych winogron. Chcę zatrzymać ich smak inaczej niż zwykle. Nie w winie, ani w soku, nie w rozmarynowej galaretce i rozrywanej jeszcze na ciepło schiacciate con l'uva , ale w lodach. Concord grapes ice cream z obowiązkową nutą rozmarynu - lody, których kolor już na zawsze wpiszę się we wrześniową

KUCHARNIA