ciasto z galaretka - 10076 przepisów (strona:317/672)

SERNIK NA ZIMNO MOCNO CYTRYNOWY 206

obrotach 4 minuty. Tortownicę wyłożyć folią. Ułożyć na spodzie herbatniki i zalać masą. Pomarańczę obrać, pokroić w plasterki i udekorować wierzch sernika na zimno. Gdy galaretka stężeje w połowie wylać ją na wierzch ciasta. Schłodzić w lodówce 2 godziny

kuchniabellissima.wordpress.com
Ciasto bez pieczenia. Torcik piankowy z brzoskwiniami i winną galaretką 636

Zimny torcik brzoskwiniowy z owocami i galaretką. Leciutki jak mgiełka , piankowy i soczysty. Po prostu przepyszny! Taki deser jest świetnym pomysłem na upały, zamiast pieczonych ciast a jestem pewna, że będzie smakował każdemu. Użyłam brzoskwiń płaskoowocowych zwanych paraguayo bo takie akurat miałam. Mają ciekawy kształt - są spłaszczone, jakby przydeptane, a na środku mają wyraźne wgłębienie. Z powodu kształtu czasami nazywa

Smaczna Pyza
Mus jagodowy. 99

jagodowy jest idealnym uzupełnieniem ciast, tortów, serników. Pyszny, lekki i stabilny mus przypadnie do gustu każdemu. Co to jest mus jagodowy? Musy owocowe od kremów owocowych różnią się tym, ze zawierają dużo większą ilość owoców. Stabilizowane są żelatyną lub galaretą owocową (można też użyć agar jeśli ktoś preferuje(...)Ubita śmietana spełnia rolę spulchniającą i rozrzedzającą mus. Bez śmietany, mus owocowy nie różniłby się od galaretki lub tzw (frużeliny). Zastosowanie Ja bardzo lubię musy owocowe ze względu na ich lekkość , łatwość przygotowania i atrakcyjny smak. Najczęściej stosuję je do tart , tartaletek , ciast musowych, jako warstwa tortu lub uzupełnienie do serniku. Czas potrzebny do ich przygotowanie jest niewielki, a efekt

SmartBake.pl
Torcik malinowy 88

MeCooks Torcik malinowy z galaretką Składniki na torcik malinowy. Biszkopt: upiec według przepisu TUTAJ Krem malinowy: przygotować według przepisu TUTAJ Galaretka malinowa: 20 dkg mrożonych lub świeżych malin 150 ml wody 6 dkg cukru kryształu 1 galaretka malinowa w proszku (75 gr) Dodatkowo: tarta biała czekolada do dekoracji Jak zrobić torcik malinowy. Galaretka malinowa: do garnka włożyć maliny , cukier kryształ(...)torcik przed podaniem posypać drobno tartą białą czekoladą. Torcik malinowy z galaretką Warto wiedzieć robiąc torcik malinowy. Galaretkę malinową wylałam do okrągłej formy o średnicy 23-ch centymetrów. Jeśli użyjecie innego rozmiaru lub kształtu formy do pieczenia biszkoptu, upewnijcie się iż w tej samej formie przygotujecie galaretkę. Galaretka po schłodzeniu powinna mieć tę samą średnicę co biszkopt. Jeśli po wylaniu

MeCooks
Torcik truskawkowy – szybki, pyszny 113

Wspaniały torcik truskawkowy. Idealny na weekend. Uwielbiam ten przepis. Zimą w naszym domu szarlotka goni szarlotkę, latem ten torcik rządzi Potrzebujemy: truskawki (około 20 szt) galaretka truskawkowa   Składniki na biszkopt: 5 jajek 3/4 szklanki drobnego cukru do wypieków 3/4 szklanki mąki pszennej (tortowej) 1/4 szklanki mąki ziemniaczanej 1/2 łyżeczki proszku do pieczenia Wszystkie składniki powinny być w temperaturze pokojowej(...)pół masy, przykładamy drugi krążek, kolejne pół masy i przykrywamy wierzchem biszkoptu. Wkładam na chwilę do lodówki (na tacy od trortownicy z obręczą zapiętą w połowie ciasta) by masa stężała i wytrzymała ciężar galaretki i truskawek na wierzchu Przygotowuję galaretkę według instrukcji na opakowaniu. Dodatkowe truskawki kroję na pół (około 10 szt) Wyjmuję torcik z lodówki, układam truskawki i wykładam

MojaQchnia.pl
Biszkopt z bitą śmietaną i truskawkami 212

łyżeczki cukru pudru cukier waniliowy 3 łyżeczki żelatyny Dodatkowo: 0,5 kilograma truskawek 3 galaretki truskawkowe Sposób przygotowania: Białka ubijamy na sztywną pianę,dodajemy cukier i po jednym po żółtku i ucierając dalej.Na końcu dodajemy przesianą mąkę z proszkiem do pieczenia , delikatnie mieszamy . Ciasto przelewamy do formy (25x40c.) wyłożonej papierem do pieczenia i pieczemy przez 30 min. w temperaturze(...)śmietanowej . Masę wykładamy na biszkopt. Wstawiamy do lodówki do stężenia. Truskawki oczyszczamy z szypułek , myjemy , przekrojone na pól układamy na masie śmietanowej . Galaretki rozpuszczamy w 1 litrze gorącej wody , odstawiamy do ostudzenia.Tężejącą wylewamy na truskawki . Ciasto wstawiamy do lodówki do całkowitego stężenia

Bajeczna Kuchnia
Miodownik z jabłkami - kuchnia podkarpacka 187

Domaradz) na wyszukane domowe słodkości. Ciasto jest miękkie, wilgotne i delikatne w smaku. Doskonale łączy smak ciasta na miodzie ze smażonymi jabłkami. Masa budyniowa przekładana na gorąco ma przyjemną konsystencję i doskonale zespala pozostałe warstwy. Biszkopt, dzięki sporej ilości mąki ziemniaczanej, jest stabilny i nie opada. Miodownik z jabłkami wymaga trochę pracy, ale to ciasto dość proste w wykonaniu(...)piekarniku nagrzanym do 170 stopni C (grzałka góra-dół) przez około 25 minut. Składniki na placki miodowe siekamy, wyrabiamy ciasto i dzielimy je na 2 części. Każdą część rozwałkowujemy na blaszce 25x35 cm wyłożonej papierem do pieczenia. Ciasto będzie cieniutkie, więc najlepiej rozwałkować je od razu w blaszce. Każdy placek pieczemy około 10-12 minut w 175 stopniach C (grzałka

Trzeci talerz
Jogurtowa pianka z borówkami i galaretką z mango 161

dzień. Mało z nią pracy tylko trochę trzeba poczekać aż stężeje, aby potem cieszyć się oryginalnym smakiem i aromatem ciasta. Borówki królują na straganach i warto je wykorzystać. Delikatna pianka zaspokoi gusta wybrednych smakoszy, polecam. Jogurtowa pianka z borówkami i galaretka mango. ROZWIŃ I CZYTAJ DALEJ

Moje Małe Czarowanie
TORT WIŚNIOWY 72

SKŁADNIKI Biszkopt (tortownica 22 cm) 5 jajek ¾  szklanka cukru ¾ szklanka mąki pszennej 2 łyżki mąki ziemniaczanej 1 łyżka kakao Bita śmietana 800 ml śmietany 36 % schłodzonej Cukier waniliowy Galaretka krystaliczna rozpuszczona w ½ szklanki gorącej wody Poncz 500 g wiśni wydrylowanych (plus parę wiśni do dekoracji) 3 łyżki cukru Kieliszek alkoholu 50g czekolady deserowej Wiśnie zasypać cukrem i zalać alkoholem(...)biszkopt pozostawić do wystudzenia, i dopiero wówczas można przekroić na cztery blaty. Bita śmietana Bitą śmietanę ubić na sztywno Podkoniec ubijania wlać lekko tężejącą galaretkę oraz cukier waniliowy i dokładnie połączyć składniki. Pierwszy blat ciasta nasączam wiśniówką i rozsmarować 1/3 kremówki, na śmietanę wyłożyć 1/3 wiśni   przykrywam drugim blatem, nasączam go alkoholem smaruje kremówka wykładam

RAROSSA
Ciasto Shrek 821

Ciasto Shrek Zielone ciasto, które powstało na bazie soku typu Kubuś (Pysio) koloru zielonego. Zielony kolor ślicznie się prezentuje wśród  ciast typowych kremowych.  Nie jest ciężko - raczej delikatny i z przyjemnością można cały kawałek pochłonąć w całości. Składniki: (Na blaszkę o wymiarach 25x36 cm) Na biszkopt: 6 jajek  6 łyżek cukru 1 opakowanie cukru wanilinowego 6 łyżek(...)masę shrekową: 1,2 l soku Kubuś (Pysio) koloru zielonego 3 budynie waniliowe bez cukru (proszek) 200 g masła Na piankę agrestową: 800 g jogurtu typu greckiego 2 galaretki agrestowe 1,5 szkl. wody Dodatkowo: 2 galaretki agrestowe 3 szkl. wody Delicje brzoskwiniowe (duże opakowanie) Przygotowanie: Biszkopt: Jajka ubić z cukrami na jasną, puszystą masę. Wsypać przesianą mąkę z proszkiem

My sweet a life
Przekładaniec z masą jabłkowo-budyniową 517

łyżka masła -1 żółta galaretka -cukier do smaku -1/2 l mleka -ok. 4 łyżki cukru -250 g masła -2 budynie waniliowe lub śmietankowe Wykonanie: Margarynę ucieramy z cukrem, stopniowo dodajemy żółtka, mąkę wymieszaną z sodą i przyprawą do piernika oraz miód z herbatą. Z białek ubijamy pianę i delikatnie mieszamy z ciastem. Dzielimy na 2 części i pieczemy(...)tarce o dużych oczkach. Do roztopionego masła dodajemy starte jabłka, mieszamy i prażymy. Wsypujemy suchą galaretkę oraz cukier i dokładnie mieszamy. Z podanej ilości mleka gotujemy budyń, ucieramy margarynę i stopniowo dokładamy do niej przestudzony budyń. Miksujemy na jednolitą masę. Przełożenie ciasta: ciasto masa budyniowa masa jabłkowa biszkopty  masa budyniowa masa jabłkowa ciasto cienka warstwa masy budyniowej starta czekolada

KasiekGotuje
Śmietanowiec z galaretką i malinami 200

mogę powoli zajmować się aranżacją wnętrz, ostatnio na http://www.indecotrojmiasto.pl/ znalazłam cudną szafę wnękową do sypialni ;) Uwielbiam ten etap remontu :D Wracając do ciasta, jest pyszne! Biszkopt ( w wersji bez pieczenia podłużne biszkopciki), masa śmietanowa z galaretkami, a na wierzchu maliny, zatopione w kolejnej galaretce ;) Świetnie smakuje, doskonale wygląda. To ja, skusicie się? Polecam! Składniki na spód: 2 jajka(...)masę. Dodać mąki przesiane z proszkiem do pieczenia, wymieszać. Dno tortownicy o średnicy 21 cm wyłożyć papierem do pieczenia, wylać ciasto. Piec w temperaturze 170 stopni przez około 12-15 minut, do tzw. suchego patyczka. Wystudzić. Masa śmietanowa: 2 galaretki malinowe 1 szklanka śmietany 18% 1/2 szklanki mleka 1/4 szklanki cukru pudru 4 łyżeczki żelatyny 250 g malin 1 galaretkę

Domowa cukiernia Ewy
wiśniowiec na bazie kaszy manny 145

wiśni przełamuje słodycz masy grysikowej dlatego ciasto będzie idealne na ciepłe dni.  *foremka 25*34 cm Składniki: 300 g okrągłych biszkoptów 1,5 l mleka 1,5 szklanki kaszy manny 1,5 szklanki cukru 3/4 szklanki drobnych wiórek kokosowych 300 g masła 2 łyżki kakao 250 g mrożonych wiśni 1,5 opakowania galaretki wiśniowej ( 110 g) Połowę biszkoptów rozłożyć(...)gorącą masę białą, wyrównać i odstawić do wystudzenia. Nierozmrożone wiśnie przełożyć do rondelka i wstawić na mały ogień, gotować chwilę. Zdjąć z ognia, wsypać galaretkę i dokładnie rozmieszać. Tężejące wiśnie wyłożyć na ciasto i wstawić do lodówki najlepiej na całą

Domowa Cukierenka-Domowa Kuchnia
Brownie z jagodową śmietanką 120

ciasto to istny obłęd smakowy. Wilgotne, mocno czekoladowe brownie przełożone lekkim i puszystym kremem w formie jagodowej pianki. Polecam do kawy! Biszkopt brownie: 60 ml soku pomarańczowego 1 łyżka kawy rozpuszczalnej 100 gorzkiej czekolady 100 g masła lub margaryny ¾ szklanki drobnego cukru 2 jajka 2 łyżki gęstego jogurtu naturalnego ¾ szklanki mąki pszennej tortowej 1 łyżka czarnego kakao 1/3 łyżeczki proszku(...)studzimy i kroimy na dwa blaty. Krem: Galaretkę rozpuszczamy w wrzątku, studzimy. Śmietankę ubijamy na sztywno z dodatkiem cukru pudru. Wlewamy przestudzoną galaretkę, miksujemy. Krem odstawiamy na jakiś czas do lodówki. W tortownicy układamy jeden blat ciasta. Wylewamy na nim połowę gęstniejącego kremu, przykrywamy drugim biszkoptem. Na wierzch wylewamy resztę kremu. Ciasto wstawiamy do lodówki, najlepiej na noc. Przed podaniem

VioletoweKucharzenie
Sernik owocowy u Aleex 156

takim smaku jakich owoców używamy) Duże truskawki pokroić na ćwiartki, małe na połówki. W garnku rozprażyć na ogniu, dodając cukier. Na koniec wsypać suchą galaretkę. Dokładnie wymieszać, zagotować i przestudzić. PRZEŁOŻENIE CIASTA: biszkopt ciemny - połowa masy budyniowej - wkładka serowa - druga połowa masy budyniowej - tężejąca masa owocowa - biszkopt jasny - polewa (jako polewy używam rozpuszczoną gorzką czekoladę). PS. Autorką zdjęć i wpisu

W mojej kuchni