ciasto z dyni - 5787 przepisów (strona:253/386)

Masło orzechowe z olejem z prażonych pestek dyni 152

Masło orzechowe zagościło u nas na stałe. Zdarza się, że dodajemy do niego różne dodatki. Tym razem spróbowałam dodać eksperymentalnie olej z prażonych pestek  dyni

Mania Wypiekania
Ciasteczka z jagłami 149

Szybkie i zdrowe ciasteczka? Proszę bardzo! Moc dodatków sprawia, że są przyjemnie kruche, lekko słodkie i pyszne! Co nam trzeba? 100g ziaren słonecznika 100g pestek dyni

Latosiowydom
Sernik z dyni hokkaido 197

Wraz z jesienią na w ogródku pojawiają się zupełnie inne warzywa, inne smaki i inne kolory.  Jesień kojarzy mi się z kasztanami, kolorowymi liśćmi spadającymi

Życie zaczyna się w kuchni
Ciastka zbożowe 174

Obiecałam więc dodaję mimo samoczynnie zamykających się ślepek Składniki (około 13 dużych ciastek)/kcal policzę być może jutro/: 100g płatków żytnich 100g płatków owsianych 10g pestek

Zdrowo i dietetycznie. Moja rzeczywistość
Sałatka z roszponką i pulpecikami 331

Mniam taką sałatkę dzisiaj zaserwowałam na kolację. Moja połówka była zachwycona i powiedziała, że jest to najlepsza sałatka jaką zrobiłam. Sądzę, że będzie u nas gościła

Niezły Młynek
Białkowe ciasto czekoladowe 167

Dziś mam dla was przepis na proste białkowe ciasto czekoladowe . Takie ciasto z odżywką białkową będzie idealne dla osób aktywnych, które szukają słodkich, zdrowszych przepisów. Łatwe w przygotowaniu i naprawdę pyszne. Dlaczego warto wprowadzić się do diety białka olimp? Organizm wykazuje zapotrzebowanie na dostarczenie wartościowego białka, szczególnie u osób aktywnych fizycznie. Białko można dostarczyć z naturalnych źródeł. Do najlepszych naturalnych(...)źródeł tego składnika należą jajka, piersi z kurczaka, łosoś, nasiona dyni czy soczewica. Jednak często te produkty to za mało. Dlatego wiele osób uzupełnia swoją dietę w dobrej jakości odżywki białkowe, jak olimp odżywki. 100 whey protein complex, to: najwyższej  jakości źródła białek do  budowania solidnej masy mięśniowej,  dodatkowa  porcja aminokwasów BCAA łatwo przyswajalnych dla organizmu

Słodkie okruszki
Chleb pieczony w naczyniu żaroodpornym 108

żaroodpornym dowodzi, że każdy może upiec domowe pieczywo, bo ten przepis wypróbowałam już niejednokrotnie i zawsze wyszedł mi pyszny, miękki z chrupiącą skórką wypiek. Jego przygotowanie to dosłownie chwila. Ciasto możecie również przyszykować wieczorem, a rano upiec świeży chleb. Nic nie przebije domowego, pachnącego na cały dom, jeszcze ciepłego pieczywa z odrobiną masła. Taki chleb nie tylko jest pyszny(...)tortowej też wyjdzie) 500 ml wody 25g drożdży świeżych/10g drożdży suchych 1 łyżka cukru 1 łyżka soli 2 łyżki oleju Opcjonalnie: ulubione ziarenka (u mnie około 80g pestek dyni) Chleb pieczony w naczyniu żaroodpornym - przygotowanie: Zaczyn:   W miseczce umieścić 1 łyżkę cukru i pokruszone drożdże. Całość zalać ciepłą, ale nie gorącą wodą i wymieszać do rozpuszczenia się drożdży

Di gotuje
Nocne bułki pełnoziarniste i pierwszy test parowego piekarnika 189

chwila moment, zwłaszcza jeśli macie wszystkie składniki i nie musicie nagle biec do sklepu po parę deko drożdży, kupując po drodze masę innych, średnio przydatnych rzeczy! Mało tego! Wyrobione ciasto możecie od razu podzielić na części, a z nich uformować bułki, które pozostawione w lodówce na obsypanej mąką desce i przykryte ściereczką idealnie wyrosną przez noc.  Pieczenie takich bułeczek(...)cukru Pestki dyni, słonecznika, czarnuszka, czarny sezam Sposób przygotowania: Masło topimy i studzimy. Mleko lekko podgrzewamy- do temperatury max. 35⁰, ⅓ łączymy z cukrem, drożdżami i 2 łyżkami mąki pszennej. Odstawiamy do lekkiego wyrośnięcia w ciepłym miejscu. Mąkę przesiewamy, dodajemy sól, jajko, rozczyn i połowę masła. Wyrabiamy kilka minut, po czym dodajemy pozostałe masło i nasiona. Wyrobione gładkie ciasto przekładamy

Kuchnia w czekoladzie
Ciekawe restauracje w Krakowie – Gdzie warto zajrzeć ? 148

przekąski, ten może sięgnąć albo po orzechowe ciasto, albo po sernik Pascha. 7. Restauracja Baster Nowoczesna kuchnia i dania inspirowane galicyjską tradycją kulinarną? Na krakowskim Kazimierzu takie połączenie jest możliwe. Można się o tym przekonać w restauracji Baster, w której każdy gość znajdzie dla siebie odpowiednie danie. Śledź korzenny z marynowaną dynią, zupa ułańska ze szpaclami oraz zupa kminkowa

Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!
Chleb jesienny z czarnuszką 90

sezamu 1/3 szkl pestek słonecznika 1/3 szkl.pestek dyni 1/3 szkl siemienia  2 łyżki płaskie czarnuszki 1 płaska łyżeczka kurkumy wykonanie: Do miski wlać 420 ml letniej wody, dodać drożdże ,cukier, 2 łyżki mąki, rozmieszać i odstawić na ok 30 min. Następnie wsypać mąkę wymieszaną z solą, kurkumą i nasionami, dokładnie wyrobić ciasto, przykryć ściereczką i ponownie odstawić do wyrośnięcia

Z Marcepanem
Chleb jesienny z czarnuszką 124

sezamu 1/3 szkl pestek słonecznika 1/3 szkl.pestek dyni 1/3 szkl siemienia  2 łyżki płaskie czarnuszki 1 płaska łyżeczka kurkumy wykonanie: Do miski wlać 420 ml letniej wody, dodać drożdże ,cukier, 2 łyżki mąki, rozmieszać i odstawić na ok 30 min. Następnie wsypać mąkę wymieszaną z solą, kurkumą i nasionami, dokładnie wyrobić ciasto, przykryć ściereczką i ponownie odstawić do wyrośnięcia

Z Marcepanem
Co zamiast cukru? 99

warzywa , te naturalnie słodkie. Bataty , marchewka , burak , dynia , groszek, kukurydza – po nie możemy sięgać bez obaw! Co zamiast cukru do wypieków? U mnie najlepiej sprawdza się dojrzały banan albo sproszkowana stewia. O zaletach stosowania stewii pisałam tutaj . Oczywiście są też takie rodzaje wypieków, które niestety nie wyjdą bez użycia cukru, np. ciasto drożdżowe. W pewnych sytuacjach można zrobić wyjątek

Natka Pietruszki
Dyniowo-kakaowy chleb 171

Ostatnia dynia czekała w kolejce na przetworzenie dość długo. Po pokrojeniu, upieczeniu i zmiksowaniu została podzielona na porcje. Jedna z nich trafiła dzisiaj do chleba. Nieskromnie powiem, że wyszedł bardzo dobry, a po przekrojeniu robi spore wrażenie .Niby zwykły codzienny chleb, a jednak niecodzienny :) Składniki : ciasto dyniowe : - 3/4 szklanki musu dyniowego

Przepisy Mikołaja
Chleb wieloziarnisty I 145

szklanki ziaren dowolnych (pestki słonecznika, dynia, siemię lniane, sezam - dodaję te które mam lub mieszam) 1 łyżka soli 1 łyżka cukru 1 jajko Wykonanie : Drożdże rozczynić w wodzie. W dużej misce wymieszać wszystkie suche składniki. Zrobić dołek, wlać rozczyn. Odstawić na 15 minut, po tym czasie dokładnie wymieszać. Ciasto będzie dość luźne, ale takie właśnie ma być. Odstawić

cucinare