ciasto z ciasta francuskiego - 3180 przepisów (strona:47/212)

Francuskie mini roladki z kabanosami 220

Czasem gotowe produkty kupuję i z nich szybkie przekąski przygotowuję. Ciasto francuskie, kabanosy   tym razem zakupiłam, sera, pieprzu, jajko dołożyłam.  W kilka chwil roladki z tych składników przygotowałam i w piekarniku wypiekałam.  Roladki takie proste, fajnie ostre, czyli kabanosy w cieście francuskim schowane jako przekąska podawane.   Składniki na 40 szt.: 1 opakowanie ciasta(...)mini rolad ki. Roladki układamy stroną łączenia ciasta na blasze wyłożonej papierem do pieczenia, zachowujemy odstępy. Wierzch ciasta smarujemy roztrzepanym jajkiem i posypujemy świeżo mielonym pieprzem. Wkładamy do rozgrzanego piekarnika na 200°C i pieczemy ok. 15-20 min. Francuskie mini roladki z kabanosami można podawać na ciepło po lekkim przestygnięciu lub na zimno. Smacznego

Moniki Smakołyki
Kurczak w cieście francuskim 309

opakowania ciasta francuskiego (275g)  4 średnie filety z piersi kurczaka  8 suszonych pomidorów około 150 g sera camembert  przyprawa do kurczaka 2 łyżki oleju  1 żółtko roztrzepane z 1 łyżką mleka (do posmarowania)  1 łyżeczka sezamu do posypania  Długi weekend rozpoczęty :) Szkoda tylko, że długi weekend w tym roku jest taki krótki... Hmmm(...)Natrzeć przyprawą do kurczaka i 2 łyżkami oleju. Odstawić na godzinę do lodówki. Następnie krótko obsmażyć z obu stron na rozgrzanej patelni. Piekarnik nagrzać do 200ºC (z termoobiegiem). Ciasto francuskie podzielić na 4 równe części. Na każdej części ciasta położyć na środku kurczaka. Obłożyć go pokrojonymi w podłużne paski pomidorami i serem pociętym w plasterki. Następnie

Świat Domowej Kuchni
Ciastka francuskie z kremem z nutelli i malinami. 210

Pracowita sobota, więc w niedzielę trzeba coś przygotować na szybko. Tak więc znalazłam w lodówce odkładane kilka razy gotowe ciasto francuskie. I zrodził mi się pomysł jak je wykorzystać. Dodajmy, że mam w domu wybrednych łasuchów. Ciastka są boskie. Połączenie nutelli i słodkich malin... czy trzeba czegoś więcej? Proste, szybkie i efektowne! Składniki. -  opakowanie gotowego ciasta francuskiego(...)serka mascarpone -  kilka łyżek nutelli do smaku -  maliny do dekoracji Ciasto francuskie kroimy na 12 części. Wykładamy blaszkę do mafinek papilotkami i układamy do nich ciasto. Pieczemy do zrumienienia ok 15-20 min w temp 200 stopni. Wyjmujemy i studzimy. Serek mascarpone mieszamy z nutellą do połączenia składników. Kremem dekorujemy ciasteczka i układamy maliny. Smacznego

Malinowe Pocałunki
Figi z miodem i orzechami zapiekane na cieście francuskim 153

Serek camembert i figi doskonale czują się w swoim towarzystwie. Posypane orzechami i polane miodem a do tego zapieczone na cieście francuskim tworzą pyszną przekąskę. składniki: 1 opakowanie ciasta francuskiego (300 g) 4 duże figi 1 serek camembert 1 duża garść orzechów włoskich płynny miód 1 małe jajko do posmarowania ciasta Ciasto francuskie rozwinąć i pokroić

Monia miesza i gotuje
Tarta z ciasta francuskiego z czekoladą i malinami + film 190

słodkiego wypieku bez konieczności żmudnego wyrabiania ciasta, wystarczy tylko wyjąć je gotowe z opakowania.  składniki na  tartę o wymiarach 30 na 32 cm opakowanie gotowego ciasta francuskiego 1 białko 1 szklanka śmietany kremówki 50 g margaryny 300 g gorzkiej czekolady 1/2 litra malin przepis Gotowe ciasto francuskie rozkładamy na wyłożonej papierem do pieczenia formie(...)st.C. Do garnka wlewamy śmietanę kremówkę, dodajemy margarynę oraz połamaną czekoladę, wszystko rozpuszczamy na małym ogniu, cały czas mieszając. Rozpuszczoną masę zdejmujemy z ognia i studzimy. Upieczone ciasto francuskie przestudzamy a następnie delikatnie wgniatamy widelcem wybrzuszony środek ciasta tak aby zmieściła się w nim masa czekoladowa. Na środek tarty wlewamy ostudzoną czekoladę dokładnie ją rozprowadzając, wierzch ciasta

Smakowite Dania
Ślimaczki z szynką, serem i oregano 2520

Ślimaki z ciasta francuskiego to świetny pomysł na szybką przystawkę na ciepło. Pachną i smakują jak pizza dlatego dzieciaki je uwielbiają. Idealnie sprawdzają się na wszelkich imprezach. Składniki można zawinąć w ciasto dzień wcześniej, a kiedy przyjdą goście wystarczy pokroić i wstawić do piekarnika. Po piętnastu minutach są gotowe!       Przygotowanie: 1 arkusz(...)ciasta francuskiego 2 łyżki dobrego koncentratu pomidorowego 6 plastrów szynki 6 plastrów żółtego sera oregano   Ciasto francuskie rozwinąć. Posmarować koncentratem pomidorowym i posypać oregano. Ułożyć na cieście równomiernie szynkę, a na niej plastry żółtego sera. Zwinąć ciasto w roladę i dobrze docisnąć brzeg. Pokroić na 2 cm kawałki i ułożyć na blasze wyłożonej papierem

Kulinarne Inspiracje
Ciasteczka z ciasta francuskiego z jabłkami. 156

Pamiętacie  rogale drożdżowe z jabłkami ? Były tak pyszne, że postanowiłam wykorzystać to samo nadzienie, lecz zdecydowanie prostsze i szybsze w przygotowaniu ciasto, a mianowicie gotowe ciasto francuskie. Deser okazał się strzałem w dziesiątkę! Niezwykle chrupiące ciasteczka z bogatym w smaku, soczystym, przepysznym nadzieniem z jabłek z dodatkiem rodzynek i cynamonu. W sam raz na szybki deser(...)słodką przekąskę. Polecam!!! Składniki na ciasteczka z ciasta francuskiego na 8 sztuk 1 arkusz ciasta francuskiego o wadze około 250g 3 jabłka 2-3 łyżki cukru 0,5 łyżeczki cynamonu 1,5 łyżki rodzynek żółtko do posmarowania     Jabłka obieramy, wycinamy gniazda nasienne, kroimy w około centymetrową kostkę, przekładamy do garnka. Garnek stawiamy na kuchence, przykrywamy pokrywką

Rozpustne gotowanie
Paszteciki z pleśniowym serem i szynką prosciutto 174

Propozycja sylwestrowo - karnawałowa. Paszteciki robi się szybko bo są z ciasta francuskiego. Idealnie smakują z barszczykiem :)  Składniki: 1 gotowe ciasto francuskie kilka plasterków szynki prosciutto / parmeńskiej 1 ser pleśniowy parę plasterków suszonych pomidorów ciasto kroimy w kwadraty o wymiarach: 6 cm x 6 cm. Na każdy kwadracik kładziemy plasterek(...)szynki. Cztery końce rogów ciasta zwijamy do siebie. Smarujemy rozkłóconym jajkiem i pieczemy 20 minut w 180 stopniach C. Idealnie smakują z barszczykiem.  paszteciki z ciasta francuskiego

Bon Appetit Małgorzaty
CIASTKO FRANCUSKIE Z DŻEMEM BRZOSKWINIOWYM 257

Ktoś lubi ciasto francuskie? Bo właśnie mam Wam do zaoferowania szybkie ciasteczka francuskie z konfiturą brzoskwiniową:) Dzieci na obiedzie narzekały, że nie ma nic słodkiego w domu, to na podwieczorek zrobiłam im ciasteczka. Akurat w lodówce miałam ciasto francuskie. No i w końcu się przydało. Spróbujecie? Bo dzieciaczkom aż się uszy trzęsły!:)  Do tego wypieku użyłam konfitury(...)postanowiłam dziś wykorzystać z nich jeden słoiczek bardzo eksperymentalnej konfitury ze stevią. Zabrakło w niej płynu dlatego powstała bardzo gęsta-czyli idealna do tego ciasta. Składniki: -1 ciasto francuskie gotowe -słoiczek konfitury gęstej, najlepiej własnej roboty(ja dałam po kopiastej łyżce na każdy kwadracik ciasta) Ciasto podzielić na 6 mniej więcej równych kwadratów. Na każdy włożyć

Smaczne Zdrowe
Prosta droga do szczęścia. Z płatkami brzoskwiń. 189

kolorem brzoskwiń, chrupiącym spodem z ciasta, a przede wszystkim by jak najszybciej zapomnieć o tej pokonanej górze. Niech zostanie daleko w tyle.  BRZOSKWINIOWE MINI-TARTY NA CIEŚCIE FRANCUSKIM /6 sztuk/ 1 opakowanie gotowe ciasta francuskiego 3-4 brzoskwinie (użyłam świeżych, można też użyć z puszki) cukier puder do posypania kilka malin (opcjonalnie) ulubione lody (ja użyłam(...)domowych karmelowych) Piekarnik nagrzać do temperatury 190 stopni. Z ciasta francuskiego wyciąć okrągłe spodu o średnicy 13 cm. Podpiec je w piekarniku (używam funkcji Zarumienianie ) przez 3-5 minut.  Jeśli używacie świeżych brzoskwiń, należy sparzyć je wrzątkiem i obrać ze skórki. Następnie pokroić na cienkie plasterki i układać na podpieczonych spodach. Posypać cukrem pudrem - w trakcie pieczenia lekko

KUCHARNIA
Ekspresowa tarta ze szparagami 157

jednak inaczej. Wolniej, bardziej TU niż myślami gdzieś już TAM... I w tym pędzie na nic więcej czasu nie starcza. To i tarta ze szparagami jest ekspresowa. Ciasto francuskie, lekko obgotowane szparagi, masa ze śmietany i rozbełtanych jajek. Można usiąść i zacząć się delektować. Na spokojnie :)   Składniki: 1 płat mrożonego ciasta francuskiego 1/2 pęczka zielonych szparagów(...)śmietany 18 % 2 jajka sól, pieprz, gałka muszkatołowa Przygotowanie: Ciasto francuskie rozmrażamy i wykładamy nim formę do tart. Przy prostokątnej formie, ciasto złożyłam na pół i dopiero wtedy przełożyłam na blaszkę. Przy użyciu formy okrągłej, należy albo rogi ciasta obciąć albo zawinąć. Szparagi myjemy i przycinamy twarde końcówki. Gotujemy przez kilka minut w osolonej wodzie

bistro mama
Burek meso czyli bałkański przysmak z mięsem 225

filo, od razu kupiłam 2 opakowania :) Nie przyglądałam się wtedy opakowaniu. No i obiecałam mężowi burka z mięsem :D W domu okazało się, że jest to po prostu ciasto francuskie, mimo wszystko spróbowałam coś wykombinować Prawie jak Burek meso czyli bałkański przysmak z mięsem   SKŁADNIKI:   1 opakowanie ciasta francuskiego (powinno być filo) 500g mięsa mielonego(...)masełku, dodać sprasowane ząbki czosnku i pokuszoną papryczkę chili. Następnie dodać mięso mielone i smażyć przez 20 minut. Doprawić solą, pieprzem, tymiankiem i posiekanym świeżym koperkiem. Na rozłożone ciasto francuskie nałożyć jedną warstwę farszu mięsnego i zawinąć ciasto. Ciasto posmarować roztopionym masłem. Piec w piekarniku nastawionym na 200 stopni przez 25-30 minut do pięknego zarumienienia się

MarciochaKucharzy
Babeczki "Jabłkowe róże" z ciasta francuskiego 150

Jabłkowe róże". Dziś prezentuję Wam "Jabłkowe róże". Nie są trudne w wykonaniu, a efekt jest świetny. Kolejne przepisy niebawem. Dla kogo:  dla poszukujących łatwego przepisu dla fanów ciasta francuskiego dla kochających wszystko co jabłkowe Składniki: 2 opakowania ciasta francuskiego XXL (może być też zwykłe opakowanie, ale wtedy zamiast 12 sztuk otrzymamy 10) 4 jabłka średniej wielkości (jeśli(...)gorącej wody z sokiem z cytryny i gotować ok.2 minuty (aż jabłka zmiękną). Po tym czasie jabłka odcedzić i pozostawić do wystygnięcia. Wodę spod jabłek można wypić.  Ciasto francuskie rozwinąć i pokroić na 7-8cm paski (dobrze jest sobie zmierzyć ciasto przed krojeniem, by na końcu nie został jakiś nieforemny pasek). U mnie wyszło 6 pasków

Mania Wypiekania
Szpinak z jajkiem w cieście francuskim 192

Ciasto francuskie zawsze powinno być w lodówce. SKŁADNIKI:  ciasto francuskie 1 op. szpinaku świeżego ser z pleśnią 2 jajka sól pieprz 2 ząbki czosnku  łyżeczka masła Umyty i osuszony szpinak dusimy na masełku, dodajemy czosnek i przyprawiamy solą i pieprzem. Redukujemy sos, dodajemy ser pleśniowy. Ciasto francuskie dzielimy w proporcji 1/3 i 2/3. Tę większą

MarciochaKucharzy
Zawijańce 176

Kolejna propozycja na wykorzystanie ciasta francuskiego, do przygotowania szybkich przekąsek lub obiadu. Składniki: - 1 opakowanie ciasta francuskiego - 10 plasterków sera żółtego - 10 plasterków salami - 1 cebula - 250 g pieczarek - 10 suszonych pomidorów - 2 łyżeczki oregano Przygotowanie: Cebulę i pieczarki kroimy w kostkę, podsmażamy doprawiając pod koniec solą i oregano. Ciasto francuskie rozwijamy, wykładamy na nim plasterki

Zainspirowana w kuchni
Napoleonka 151

dzisiaj zapraszam na szybkie i pyszne ciacho, na napoleonkę:) Składniki: 2 opakowania ciasta francuskiego (kupiłam w Biedronce); Składniki na krem: 1,5 l mleka; 300 g cukru kryształu; 3 cukry waniliowe;  90 g mąki pszennej; 180 g mąki ziemniaczanej; 6 żółtek; Ponadto: cukier puder do posypania ciasta; Wykonanie: Ciasto francuskie delikatnie rozwinąć i razem z papierem(...)dobrze rozmieszać, by nie było grudek). Mieszankę wlać do gotującego się mleka (tego z cukrami) i cały czas mieszając wszystko razem zagotować. Gotować, aż budyń dobrze zgęstnieje. Upieczone ciasto francuskie przełożyć do formy, w której było wcześniej pieczone, na ciasto wyłożyć ugotowany gorący budyń i przykryć drugim płatem ciasta. Odstawić do wystudzenia. Przestudzone ciasto posypać cukrem

In my kitchen