ciasto z budyniem - 11695 przepisów (strona:533/780)

Migdałowe serniczki z musem truskawkowym 189

samo jak sernik. Serniczki to bardzo podzielna wersja mojego ulubionego ciasta. Szybka w wykonaniu, ale i wykorzystująca sezon na truskawki. Czy Wy tez lubicie serniczki? :) Składniki: 0,5 kg sera twarogowego (użyłam z wiaderka)\ 1/2 szklanki cukru 16 g cukru waniliowego 2 białka 2 duże łyżki budyniu śmietankowego w proszku  2 łyżki posiekanych płatków migdałowych  130dag zwykłych maślanych

ChilliJemy
Ciasto Kubanka 960

który zawsze mi wychodzi oraz dokonałam drobnej zmiany w masie budyniowej. Ciasto jest bardzo smaczne, polecam. KUBANKA Składniki: biszkopt: 3 jajka 3/4 szkl cukru 3/4 szkl mąki pszennej 1 łyżka mąki ziemniaczanej 1/2 łyżeczki proszku do pieczenia 1 czubata łyżka kakao krem: 0,75 l mleka 2 budynie śmietankowe z cukrem 2 łyżki Nutelli lub innego kremu czekoladowego

Bon appetit mon amie
Tort z wkładką kokosową 259

sztywno z cukrem, na koniec dodać kokos i delikatnie wymieszać. Ciasto przełożyć do tortownicy, piec 15-20 minut w 180 st.C. 3. Zrobić krem: 1/2 litra mleka zagotować, żółtka utrzeć z cukrem, dodać mąkę i resztę mleka, wlać na gotujące się mleko i energicznie mieszać, aż budyń zgęstnieje. Pozostawić do wystudzenia. 4. Miękkie masło utrzeć, stopniowo dodawać wystudzony budyń

Kuchnia domowa Ani
Ciasto z truskawkami 357

owocami. Już nie mogę doczekać się sezonu na truskawki. Przepis na ciasto jest z książki siostry Anastazji. Składniki: (blacha 25x35) Biszkopt: 6 jaj  1 szklanka cukru 1 szklanka mąki pszennej 1 łyżeczka proszku do pieczenia 1 cukier waniliowy Masa budyniowa: 1/2 litra mleka 25 dag masła 2 budynie śmietankowe lub waniliowe 1 cukier waniliowy cukier do smaku Masa truskawkowa

talerz przyjemności
kruche babeczki z owocami i kremem :-) 159

stopni. Wyklejamy ciastem foremki, cienko.  Następnie nakłuwamy ciasto. Babeczki pieczemy na złoty kolor, około 10 minut. Wyciągamy z foremek, studzimy. MASA: Masę robimy wedle uznania, ja robiłam klasyczną, budyniową. -3 szklanki mleka -3/4 szklanki cukru -4 żółtka -2 łyżki mąki -2 małe budynie -1 cukier waniliowy *dodatkowo margarynę 1 szt 2 szklanki mleka zagotowujemy,  podane składniki miksujemy

moje pyszne łatwe i sprawdzone przepisy krok po kroku
Ciasto Jamajka 475

Ciasto wymagające troszkę więcej czasu na przygotowanie, ale za to bardzo pięknie się prezentuje. Ciekawe w smaku i niezwykle orzeźwiające. Zapraszam!  Jamajka Składniki: 5 jajek 1/3 szkl cukru pudru 100g mąki 2 łyżki kakao 2 suche budynie czekoladowe 1 łyżeczka proszku do pieczenia 4 banany 2 galaretki cytrynowe 500g śmietany kremówki 1/3 szkl cukru 150g mascarpone dżem brzoskwiniowy Przygotowanie

Tagebuch po polsku
Ciasto agrestowe 338

roku robię kilka słoiczków kompotu z agrestu z myślą o tym cieście. My go bardzo lubimy i dlatego dosyć często go robię. Składniki: Biszkopt: 5 jajek 5 łyżek cukru 5 łyżek mąki pszennej 1 łyżeczka proszku do pieczenia Masa agrestowa: 750 ml wody z kompotu agrestowego* 2 budynie waniliowe b/c 1-2 łyżki cukru* owoce z kompotu odsączone Bita śmietana

Ala piecze i gotuje
Ciasto Snicers 395

łyżek mleka 1 łyżka masła     Przygotować ciasto. Wszystkie składniki zagnieść i podzielić na 2 części. Blachę wyłożyć papierem do pieczenia i osobno upiec 2 placki (w temperaturze 180 stopni, 2 x 20 minut). Przygotować krem. Z mąki, mleka i cukru waniliowego ugotować budyń. Żółtka utrzeć z cukrem i powoli połączyć z budyniem. Ciągle mieszając - podgrzewać do zgęstnienia

Di gotuje
ciasto powiew jesieni 567

proszkiem do pieczenia i delikatnie mieszamy przy pomocy np. drewnianej łyżki. Ciasto przelewamy do wyłożonej papierem do pieczenia foremki (21 cm x 37 cm). Pieczemy ok. 35 min. w 170 st. C. Po upieczeniu odstawiamy do całkowitego wystudzenia. składniki na masę budyniową I: 500 ml mleka 2 budynie waniliowe bez cukru 2 łyżki cukru 200 g masła wykonanie

Domowy Smak Jedzenia
ciasto jesienne 527

proszkiem do pieczenia i delikatnie mieszamy przy pomocy np. drewnianej łyżki. Ciasto przelewamy do wyłożonej papierem do pieczenia foremki (21 cm x 37 cm). Pieczemy ok. 35 min. w 170 st. C. Po upieczeniu odstawiamy do całkowitego wystudzenia. składniki na masę budyniową I: 500 ml mleka 2 budynie waniliowe bez cukru 2 łyżki cukru 200 g masła wykonanie

Domowy Smak Jedzenia
rolada cytrynowa 174

będzie się łamać). Upieczony biszkopt wyjąć z piekarnika, zdjąć papier, rozłożyć ciasto na wilgotnej ściereczce i zwinąć jak roladę razem ze ściereczką. Odstawić.  Jedną galaretkę cytrynową rozpuścić w szklance wody, przelać do prostokątnego naczynia i odstawić. Kiedy stężeje pokroić na paski grubości około 1,5 cm. Przygotować budyń cytrynowy: sok i skórkę z cytryny umieścić w rondelku. Dodać cukier

Domowa Cukierenka-Domowa Kuchnia
Jagody pasteryzowane na zimę 177

sezon na jagody otwarty ! Róbmy z nimi p ierogi , ciasta ,  napoje   i  desery .  Sezon nie trwa długo i ...powtórzy się dopiero za rok, korzystajmy zatem póki są :) Najlepsze świeże. Ja zamknęłam ich smak w kilku słoiczkach, później wykorzystam je do deserów, lodów czy do polania budyniu. Przepis jest super prosty. Składniki : jagody cukier Przygotowanie : Jagody umyć

Proste Potrawy
Ciasto z ryżem preparowanym 199

mąki pszennej 2 łyżki mąki ziemniaczanej 2 łyżki oleju Kujawski Białka ubijamy na sztywną, lśniącą pianę. Dodajemy powoli cukier, utarte żółtka i wymieszane obie mąki. Na koniec dodajemy olej. Ciasto wylewamy na blaszkę wyłożoną papierem do pieczenia. Pieczemy 20 minut w temperaturze 180 stopni. Upieczony, ostudzony biszkopt przekrajamy na dwa blaty. Masa: 4 szklanki mleka 4 łyżki mąki ziemniaczanej(...)margaryny "Kasi" Jedną szklankę mleka łączymy z żółtkami, mąką ziemniaczaną i pszenną, cukrem. Wszystko miksujemy, aby nie było grudek. Trzy szklanki mleka gotujemy. Na gotujące mleko wlewamy budyń, zagotowujemy i studzimy. W tym czasie ucieramy na puszystą masę margarynę i do niej dodajemy chłodny budyń i sok z cytryny. Masa ryżowa: 80 g ryżu preparowanego 1 puszka masy kajmakowej Ryż

Salonik smaków
Ciasto z ryżem preparowanym 692

mąki pszennej 2 łyżki mąki ziemniaczanej 2 łyżki oleju kujawskiego Białka ubijamy na sztywną, lśniącą pianę. Dodajemy powoli cukier, utarte żółtka i wymieszane obie mąki. Na koniec dodajemy olej. Ciasto wylewamy na blaszkę wyłożoną papierem do pieczenia. Pieczemy 20 minut w temperaturze 180 stopni. Upieczony, ostudzony biszkopt przekrajamy na dwa blaty. Masa: 4 szklanki mleka 4 łyżki maki ziemniaczanej(...)margaryny "Kasi" Jedną szklankę mleka łączymy z żółtkami, mąką ziemniaczaną i pszenną, cukrem. Wszystko miksujemy, aby nie było grudek. Trzy szklanki mleka gotujemy. Na gotujące mleko wlewamy budyń, zagotowujemy i studzimy. W tym czasie ucieramy na puszystą masę margarynę i do niej stopniowo dodajemy chłodny budyń i sok z cytryny. Masa ryżowa: 80 g ryżu preparowanego 1 puszka masy kajmakowej

Salonik smaków
Sernik Zebra 252

formy.  Ser miksujemy razem z żółtkami i cukrem. Wsypujemy budyń. Białka ubijamy na sztywno i dodajemy po łyżce do masy, mieszamy delikatnie. Gotową masę serową przelewamy równo do dwóch misek. Do jednej dodajemy kakao i dokładnie mieszamy  do drugiej dodajmy aromat waniliowy.  Na przygotowany spód ciasta wlewamy po łyżce na zmianę ciemną i białą masę. Gotowe ciasto

ciastkarnia na kruchym spodzie
Tort malinowy 211

Tort malinowy wykonany podobnie jak ciasto Lambada Ciasto:Biszkopt z 4 - 5 jajek, upieczony w tortownicy, wg. dowolnego przepisu.Masa malinowa: 4 szklanki soku malinowego lub malin w soku własnym domowej roboty ( w razie potrzeby rozcieńczyć wodą)  ½ szklanki cukru ( lub wg uznania) 2 budynie waniliowe lub śmietankowe 3 ½ szklanki soku zagotować z cukrem. W pozostałym soku rozmieszać budynie i wlać

Praktyczna pl
Najlepszy sernik z krówkami pieczony na krakersach 173

jeden z moich ulubionych serników, który powstał przypadkowo już jakiś czas temu. Od razu zrobił furorę wśród moich znajomych i wcale się temu nie dziwię! Ciasto może wydawać się zbyt słodkie, ale zapewniam, że jest w sam raz i świetnie komponuje się z krakersami oraz delikatnie solonym wierzchem. Krówki doskonale dopełniają się z kremową, zwartą masą serową, a polewa(...)Spód: około 80g solonych krakersów  Masa serowa: 1 kg zmielonego twarogu 200g masła  1 szklanka cukru (220g; 1 szklanka = 250 ml) 4 jajka 2 budynie śmietankowe/waniliowe bez cukru (można mieszać) 200g krówek (*) Wierzch: 200g krówek 3 łyżki mleka 3 szczypty soli płatki migdałowe do posypania Przygotować masę serową. Miękkie masło utrzeć z cukrem i kolejno połączyć

Di gotuje
Czekoladowe pampuchy z ricottą 273

Puszyste i mocno czekoladowe ciasto drożdżowe ugotowane na parze. Środek wypełnia delikatny krem budyniowy z ricotty, a wszystko polałam słodkim sosem z białej czekolady. Takie czekoladowe pampuchy to coś dla wytrawnych czekoladożerców :) PAMPUCHY CZEKOLADOWE: 3 szklanki mąki pszennej 1 szklanka mleka 1 łyżka cukru 25 g drożdży świeżych 100 g czekolady gorzkiej 1 jajko szczypta soli KREM Z RICOTTY(...)gorącego budyniu wrzucić parę kostek białej czekolady i przestudzić. Zmiksować razem z ricottą uzyskując gładki krem. Zrobić zaczyn rozcierając drożdże z cukrem i 1/4 szklanki ciepłego, ale nie gorącego mleka. Odstawić na 10 min, aż drożdże się spienią. Pozostałe mleko wlać do rozpuszczonej nad kąpielą wodną czekolady. Mąkę przesiać do misy, w której będziemy wyrabiać ciasto. Dodać jajko, sól, wlać

https:KKuchniaMniam
Zawijany tort z powidłem śliwkowym 241

Zawijane ciasto wygląda bardzo efektownie, a robi się go bardzo prosto i szybko. Zniewala wyglądem, zachwyca smakiem i znika w mgnieniu oka ;) Składniki: Biszkopt: 10 jajek 1/2 szklanki cukru 1/2 szklanki mąki pszennej 1 szklanka maki ziemniaczanej 1 łyżeczka proszku do pieczenia 1 łyżka octu  Krem budyniowy: ½  l mleka + 1/2 szklanki do rozrobienia mieszanki ¼  szklanki cukru(...)żółtka 1 budyń waniliowy 1/3 szklanki mąki ziemniaczanej 100 g masła 1 słoiczek powidła śliwkowego, bądź innego  Polewa: 180 ml śmietany kremówki 30% 100 g czekolady gorzkiej reszta powidła śliwkowego Przygotowanie: Krem budyniowy: 1/2 l mleka zagotuj z cukrem. Połowę szklanki mleka zblenduj z mąką, żółtkami i budyniem tak, aby nie było grudek. Mieszankę wlej na gotująco się mleka

Kulinarna (nie)codzienność
Ciasto Izaura w nowej, prostej odsłonie. 190

uproszczę. :) Ciasto: 1 i 1/2 szklanki mąki 2 łyżki kakao łyżeczka sody z brzuszkiem cukier waniliowy szczypta soli 1/3 szklanki cukru 0,5 szklanki oleju 0,5 szklanki wody gazowanej 2 jajka łyżeczka octu 2 łyżki mocnej kawy ( płyn) Masa twarogowa: 0,5 kg twarogu półtłustego szklanka śmietany 18% 3 jajka cukier według uznania 2 łyżki manny łyżka budyniu łyżka(...)serową wrzucamy wszystkie razem i miksujemy. Bez ucierania, bez ubijania piany. Zwykłe dobre wymieszanie składników. Tortownicę ( moja 26 cm) smarujemy masłem i obficie wysypujemy bułką tartą. Na spód wykładamy ciasto czekoladowe, a na nie punktowo białą masę. Później delikatnie rozprowadzamy ją po wierzchu aby zakryć ciemne miejsca. To nierówne rozprowadzenie pozwoli nam uzyskać efekt pofalowania. Tam gdzie mniej twarogu

Dieta moja pasja
Sernik Teściowej 228

100g roztopionego masła 1/2 łyżeczka proszku do pieczenia 1 budyń śmietankowy 1/2 opakowania przyprawy SERNIX kilka kropel aromatu rumowego polewa czekoladowa/wiórki kokosowe rodzynki/brzoskwinie Przygotować kruchy spód: mąkę wymieszać z proszkiem, cukrem i solą, dodać masło i posiekać je na drobno, dodać żółtka i śmietanę, po czym szybko zagnieść gładkie ciasto. Zbitą kulkę zawinąć w folię spożywczą i włożyć

Przepysznik - BLW i nie tylko

Proponowane wyszukiwania