ciasto z budyniem - 11695 przepisów (strona:531/780)

Pomarańczowa delicja 168

Fantastyczne ciasto, które rozpływa się w ustach. Delikatne, lekko kwaskowe dzięki pomarańczom i pomarańczowej galaretce. Dość proste w przygotowaniu. Szczerze polecam. Składniki Biszkopt 4 jajka 4 łyżki cukru 4 łyżki mąki 1 łyżeczka proszku do pieczenia Budyń 1 l świeżego soku pomarańczowego 2 budynie waniliowe 500 ml śmietany 30% 3 łyżki cukru 4 galaretki … Czytaj dalej Pomarańczowa delicja

gotuj ze mną
SEROWE MUFFINKI Z BORÓWKAMI. BARDZO PUSZYSTE I DELIKATNE. 175

otarta z 1 sparzonej cytryny 3/4 szklanki cukru 1 cukier waniliowy 1 budyń śmietankowy bez cukru Dodatkowo : owoce (maliny, truskawki, borówki, brzoskwinie itp.) płatki migdałów Na spód: 120g herbatników (maślanych lub pełnoziarnistych - dowolnie) 40 g roztopionego masła Herbatniki rozdrabniamy w blenderze (melakserze lub przy pomocy wałka do ciasta) na konsystencję piasku. Dodajemy roztopione mało. Mieszamy.  Wykonanie: Wszystkie składniki masy

Walijskie Pichcenie
Sernik z jagodami 286

absolutnie idealne :) Do weekendowej kawki, trzeba korzystać z jagód póki jeszcze są! Ciasto piekłam w tortownicy o średnicy 20 cm. Składniki na spód brownie Składniki na sernik: 750 g sera na sernik 0,5 szklanki cukru 2 łyżeczki cukru waniliowego 3 jajka 50 g masła 1 opakowanie budyniu waniliowego + ok. 2 szklanki jagód Spód brownie przygotowujemy wg. przepisu , ja swój

Ciastkozercy
Przepis #14 Czekoladowy budyń jaglany 136

odkryłam płatki jaglane stały się one moją ulubioną bazą do deserów i ciast. Potrafią zasycić, po ugotowaniu są gęste i posiadają niezbyt nachalny smak, dzięki czemu można doprawiać je na wiele różnych sposób. Dzisiaj chciałabym Wam pokazać jeden z moich ostatnio ulubionych deserów właśnie z płatków jaglanych - budyń jaglany. Jest bardzo prosty w przygotowaniu a smakiem i zapachem przypomina

Health-Fit-Life
Biszkopt z kremem karpatkowym 847

mąkę wymieszaną z proszkiem do pieczenia i miksować na minimalnych obrotach. Ciasto wylać na blachę wysmarowaną tłuszczem i wysypaną bezglutenową bułką tartą lub zmielonymi na puch płatkami kukurydzianymi. Piec ok 25 - 30 minut w 180 stopniach, bez termoobiegu. Upieczony biszkopt wystudzić. Bezglutenowy krem karpatkowy - składniki: 2 budynie waniliowe lub śmietankowe - bezglutenowe 3 płaskie łyżki skrobi ziemniaczanej lub kukurydzianej

Ze smakiem bez glutenu
Kostka advocatowa z malinami 211

bardzo trafione połączenie smakowe. Absolutnie fantastyczne. Nic dodać, nic ująć. Polecam bardzo. Ciasto: 6 dużych jajek 1 szklanka cukru 1 łyżka octu 1 łyżeczka proszku do pieczenia 1 szklanka mąki pszennej 1/3 szklanki mąki ziemniaczanej Krem advocatowy: 250ml mleka 200ml likieru jajecznego advocat 4 łyżki cukru 1 budyń waniliowy 200g miękkiego masła Poncz: 1 szkl. mocnej kawy spirytus

Smaki Na Talerzu
Magiczne ciasto 547

będę bo i tak nie umiem, wystarczy ze powiem, że to ciasto mimo że składa się z trzech warstw jest pieczone jako jedno w całości, ale tylko chemiczna magia powoduje że wychodzą trzy warstwy. Góra jest biszkoptowa, lekka i puszysta, leciutko przypieczona, a środek, kremowy jak budyń w napoleonce. I co zaciekawieni? To zapraszam do pieczenia. Źródło. Czytaj więcej

Bernika - moj kulinarny pamietnik
Małe szarlotki w formie muffinek 187

mnie robiła, to córeczka :) W drugiej misce mieszamy suche składniki: mąkę, budyń, proszek do pieczenia, sodę i cukier puder. Następnie suche składniki przesypujemy powoli do mokrych i mieszamy całość łyżką do połączenia. Masa będzie dość gęsta. Formę na muffinki wykładamy papierowymi papilotkami. Nakładamy po jednej łyżce ciasta na dno każdej foremki. Następnie nakładamy po łyżeczce musu jabłkowego. Na koniec nakładamy

Słodkie okruszki
Ciasto słoneczne orzechowe ze słonecznikiem (z kajmakiem, ok. 520 kcal/100g) 217

Kaloryczne, ale warte grzechu :) z serii "świąteczne obżarstwo". Mega słodkie ciasto ze słonecznikiem, kajmakowym kremem na biszkopcie.  Składniki: Biszkopt:  4 jajka (201 g) oddzielnie białka i żółtka 130 g cukru 3/4 cukru wanilinowego (12 g)  1/2 łyżeczki proszku do pieczenia 12 g mąki szymanowskiej 2 budynie czekoladowe bez cukru  Warstwa II.: dżem porzeczkowy bez owoców

Malowane smakiem
Ciasto Shrek a raczej Fiona z truskawkami 176

Nadeszła pora na damską wersję ciasta Shrek idealnego na upały : ) Składniki: Biszkopt: 5 jaj 1 szklanka cukru ¾ szklanki mąki 1 lyżka mąki ziemiaczanej 2 łyżeczki proszku do pieczenia Masa czerwona: 1 l czerwonego truskawkowego soku kubuś pysio lub inny 2 budynie śmietankowe 4 duże łyzki cukru Śmietana: 500 ml śmietany 30-stki 1 galaretka truskawkowa Ponadto: opakowanie delicji połówki truskawek

Pychotkaaa
Sernik waniliowy z chałwą 166

formy. Wykonanie ciasta na spód placka: Połączyć wszystkie składniki i dokładnie wyrobić ciasto, wyłożyć na dużą tortownicę wysmarowaną tłuszczem i posypaną wiórkami kokosowymi i odłożyć do lodówki. Składniki na serowiec: 1 kg sera, 20 dag chałwy waniliowej, 10 żółtek, 8 białek jaja, 2 łyżki grysiku, 2 łyżki budyniu waniliowego, 1 aromat waniliowy, 1 łyżeczka proszku do pieczenia, 25 dag masła

Tradycyjna Kuchnia
Cynamonowe naleśniki z musem brzoskwiniowym 173

bardzo cienkie naleśniki): 2 jajka 1/2 szklanki mleka 2 łyżki budyniu waniliowego 0,5 łyżeczki stewii 0,5 łyżeczki cynamonu nadzienie: duży słoik musu brzoskwiniowego wg. tego przepisu  (ja jestem zaopatrzona na całą zimę;) ) cynamon wg. smaku miód do polania Sposób przygotowania: Wszystkie składniki na ciasto miksujemy rozgrzewamy teflonową patelnię (ja użyłam specjalną do naleśników) wylewamy ciasto

Zdrowo i dietetycznie. Moja rzeczywistość
Sernik a'la kukułka 161

jajku. Twaróg mielę trzykrotnie, dodaję do masy maślanej, następnie dodaję budynie i jogurt naturalny.  Formę o wym. 24x25 cm wykładam papierem do pieczenia, przekładam masę serową, wylewam na wierzch masę kukułkową  i mieszam za pomocą patyczka do szaszłyków.  Piekarnik nagrzewam do 120°C i wstawiam ciasto na 1h 20 min. następnie zwiększam temperaturę

Ciasteczkowy Potwór
Jagielnik z musem porzeczkowym 283

Kaszę miksujemy blenderem na gładki krem ( podobny w konsystencji do gęstego budyniu). Następnie mieszamy z cukrem, jajkami i mąką na jednolitą masę. Masę wykładamy do formy o  średnicy 20 cm, wyłożonej papierem do pieczenia i pieczemy przez około godzinę w piekarniku rozgrzanym do 150 C. Upieczone ciasto studzimy. W między czasie porzeczki z kompotu miksujemy blenderem na gładko. Wylewamy

Delicious Titbits
Sernik brzoskwiniowy 570

proszkiem do pieczenia (przesiane przez sito) i lekko wymieszać. Wyłożyć ciasto do formy o wymiarach 25x35 cm i piec w temperaturze 175 0 C około 15-20 minut.  Składniki na masę serową: 1,5 kg zmielonego sera białego; 30 dkg cukru kryształu; 12 jaj; 1 budyń śmietankowy lub waniliowy (bez cukru); 1 łyżka mąki ziemniaczanej; 1,5 kostki margaryny

In my kitchen
Gotowany serniczek 222

Moim najczęstszym i lubianym ciastem jest sernik. Mogę go jeść pod każdą postacią: na zimno, pieczony i moim nowym odkryciem jest gotowany! Coś innego od wszystkich, a smakuje jak pozostałe. :) Składniki: 100g twarogu półtłustego  3 łyżki mleka 1 łyżeczka budyniu śmietankowego 1 jajko słodzidło  Sposób przygotowania: W garnku mieszamy rozgnieciony twaróg i jajko. W szklance mieszamy mleko

Truskawkowa Fiesta
Ciasto z borówkami i kremem budyniowym 305

dzielę się przepisem, który dostałam od cioci Zosi, którą odwiedziliśmy w czasie urlopu. Ciasto tak bardzo zasmakowało całej naszej rodzince, że zrobiłam je w pierwszej kolejności po powrocie z wakacyjnych wojaży. Przepis na biszkopt - kliknij tutaj.Do upieczenia tego biszkoptu  użyłam formy o średnicy 29 cm.Krem:1 budyń waniliowy,0,5 l mleka,200 g masła,1/4 kostki margaryny,2 żółtka

Delicious Titbits
Ciasto orzechowa kora. 135

ciasto chyba zna już każdy. Internet ugina się od interpretacji tego ciasta. Postanowiłam upiec go także i ja. A zatem jeśli jeszcze go nie piekliście to teraz jest dobry czas! Weekend niebawem! Ja przepis zapożyczyłam ze strony Kasi , Nieco go zmodyfikowałam na potrzeby mojej blaszki ;-) Składniki; 8 białek 1 żółtko pół szklanki cukru 35 dag orzechów włoskich 10 dag rodzynek(...)łyżki mąki pszennej pół łyżeczki proszku do pieczenia Masa; sok z 1 puszki brzoskwiń ( 820g) 2 szkl. wody 20 dag miękkiego masła 4 łyżki cukru 2 budynie śmietankowe lub waniliowe 2 płaskie łyżki mąki pszennej 7 żółtek Dodatkowo; 2 pudełka delicji brzoskwiniowych puszka brzoskwiń (820g) 2 galaretki brzoskwiniowe 80 ml. mocnej kawy 50 ml. spirytusu Przygotowanie; Zmielone orzechy łączymy

Radość kipiąca uśmiechem.
sernik z pomarańczową pianką 184

różne ciekawe dodatki do ciast i deserów, dlatego śledzę te gazetki promocyjne,  żeby być zawsze na bieżąco i móc wyczarować oryginalne wypieki. Najczęściej poluję na kolorowe galaretki i biszkopty.  *foremka 24*24 cm  Składniki: paczka okrągłych biszkoptów 1 kilogram sera z wiaderka 5 jajek 1/2 szklanki oleju rzepakowego szklanka cukru 2 opakowania budyniu  śmietankowego skórka otarta(...)wlać do wysokiego naczynia i ubić. Żółtka ucierać z cukrem do momentu aż zamienią się w gęstą, jasną i puszystą masę. Nadal ucierając dodawać po łyżce sera, następnie wsypać budynie i wlać olej. Na końcu delikatnie dużą drewnianą łyżką wmieszać ubitą pianę z białek. Tak przygotowaną masę serową wylać na biszkopty, wyrównać i wstawić do piekarnika nagrzanego

Domowa Cukierenka-Domowa Kuchnia
Sernik z jabłkami 443

pieczenia; Mąkę wymieszać z proszkiem do pieczenia i cukrem pudrem. Dodać margarynę i siekać nożem, następnie dodać żółtka i zagnieść ciasto. Ciasto schłodzić w lodówce przez 1 godzinę. Schłodzone ciasto rozwałkować i wyłożyć do posmarowanej tłuszczem i wyłożonej papierem do pieczenia blaszki o wymiarach 28x35 cm. Wstawić do nagrzanego piekarnika i piec w temperaturze 190-200 o C przez(...)Składniki na masę serową: 1 kg tłustego białego sera; 250 ml kwaśnej śmietany; 120 g margaryny; 1,5 szklanki cukru pudru; 4 jajka (białka oddzielić od żółtek); 2 op. budyniu śmietankowego bez cukru; około 30 g cukru waniliowego; Ponadto: 800 g jabłek; Ser zemleć. Oddzielić białka od żółtek. Margarynę utrzeć z cukrem i cukrem waniliowym na puszystą masę. Dodać żółtka

In my kitchen
Kaskada, Smakfonia i pierogi z truskawkami 193

gdyż się nie klei do powierzchni stolnicy, ani do wałka. Nie wykorzystaliśmy ciasta w całości, więc połowę zabraliśmy ze sobą, zamroziłam je surowe, wczoraj wyciągnęłam z zamrażalnika, a rano ciasto było tak samo miękkie i elastyczne jak w dniu przygotowania. To wpływ dużej ilości tłuszczu. Farsz to truskawki obtoczone w cukrze i sos ze śmietany 36 % i sok z poduszonych(...)mój skubaniec z rabarbarem, jabłkami i budyniem. W sobotę zjedliśmy śniadanie przygotowane przez właścicielkę hotelu, a potem zajęliśmy się lepieniem pierogów. Ubraliśmy czerwone fartuszki z logo Smakfonia, zakasaliśmy rękawy i ruszyliśmy do boju, tworząc  pierogi o różnych smakach, kształtach i kolorach. Podzieleni na dwu – trzy osobowe zespoły, poznaliśmy przepis na ciasto, o którym wspomniałam wyżej, które dzięki dodatkowi oleju

Damsko-męskie spojrzenie na kuchnię
Strucla drożdżowa z serem. 141

weekend. Pyszne, mięciutkie, rozpływające się w ustach ciasto drożdżowe z serem. Ja piekłam w zeszłym tygodniu, przepis dopiero dziś, bo po drodze były inne smakołyki :) Spróbujcie koniecznie bo warto. Ciasto nie jest trudne, a naprawdę pyszne. Mojej rodzinie, bardzo smakowało. Myślę, że i Wam posmakuje. Składniki: 3,5 szklanki mąki pszennej 1/2 szklanki cukru 3/4 szklanki ciepłego mleka(...)łyżeczki soli Na kruszonkę: 50 g. masła 2 kopiaste łyżki maki 1 łyżka cukru Na masę serową: 500 g. twarogu 2 żółtka 3 pełne łyżki cukru pudru 1 budyń waniliowy lub śmietankowy Wykonanie: Drożdże wkruszyć do ciepłego mleka, dodać łyżeczkę cukru i wymieszać. Odstawić na 15-20 minut. Do miski wsypać mąkę i sól. Jajko i żółtka ubić z pozostałym

Agusiowe smakołyki
Słodka kostka czyli ciasto architekta 245

kolejny stopień wtajemniczenia w sztukę cukierniczą. Nie był łatwy do zrobienia ale trzeba sobie stawiać coraz wyższe poprzeczki. Jestem bardzo zadowolona, ze udało mi się w końcu upiec to ciasto, bloczki wyglądały na talerzu uroczo i chyba wszystkim smakowały.  Polecam wszystkim cierpliwym zapaleńcom sztuki cukierniczej i wszystkim łasuchom. A ja zabieram się tym czasem za wypieki świąteczne(...)Składniki:Biszkopt ciemny:5 jajek3/4 szklanki mąki2 łyżki kakaołyżeczka proszku do pieczenia1/2 szklanki cukruBiszkopt jasny:4 jajka3/4 szklanki mąki1/2 szklanki cukrułyżeczka proszku do pieczeniamasa serowa: 1 litr mleka4 budynie waniliowełyżka kakao2 kostki masłamasa śmietanowa:500 g serków homogenizowanych waniliowych3 galaretki czerwone4 banany1 cytrynapolewa:1/2 kostki masła 3 łyżki kakao4 łyżki kwaśnej śmietanyłyżeczka żelatyny3 łyżki cukrudodatkowo: banany Wykonanie: Biszkopt jasny

ciastkarnia na kruchym spodzie
,,Ciasto 3 bit na biszkopcie’’ 379

Przepyszne ciasto idealne do małej czarnej. Ciasto 3 bit na delikatnym biszkopcie sprawdzi się również na przyjęciu dla najmłodszych pociech. biszkopt 3 jajka 0,5 szklanki cukru 0,5 szklanki mąki 0,5 łyżeczki proszku do pieczenia 1 cukier waniliowy Przygotowanie: Białka jajek ubijamy na sztywną pianę z odrobiną soli. Następnie do piany dodajemy porcjami cukier. Do sztywnej piany dodajemy(...)momentu wykorzystania całego budyniu i powstania gładkiej aksamitnej masy. Tak przygotowaną masę budyniową rozprowadzamy równomiernie na wystudzonym biszkopcie. Na przygotowanej masie układamy warstwę herbatników, które powinny być ułożone ciasno jeden koło drugiego. Masę kajmakową lekko podgrzewamy. Lejącą się masę kajmakową wylewamy na warstwę herbatników, rozprowadzamy równomiernie i następnie układamy na niej drugą warstwę herbatników. Ostatnią warstwę ciasta stanowi bita śmietana

Podróż w kulinaria
Ciasto z manną i owocami 185

prostu lekkie smaczne ciasto z kaszą manną :) Składniki na blachę 23 x 23 cm lub w nawiasie ( większą blaszkę 24 x 28 cm ) Biszkopt: 4 jajka lub na większą ( 5 jajek ) 1/2 szkl cukru (3/4 szkl cukru) 1 szkl mąki tortowej ( 1 szkl maki tort.) 1 łyżka budyniu w proszku ( 1 łyżka bud w proszk.) 1/2 łyżeczki proszku do piecz(...)wykładamy na biszkopt. 5. Na ta masę wykładamy naszą drugą "czystą" masę i wkładamy do lodówki. 6. Kiedy galaretka zaczyna tężeć. Filetujemy pomarańczę i wykładamy pół księżyce na ciasto. Zalewamy tężejącą galaretką. Żeby galaretka nam nie spływała, możemy zrobić płotek z połówek biszkoptów. Wstawiamy do lodówki na kilka godzin

Gotowanie...to proste !
RAFAELLO BEZ PIECZENIA 262

ciasto dodane są wiórki kokosowe, ale ja nie przepadam za nimi, tak więc wiórki zamieniłam na migdały tarte do środka i płatki migdałowe do posypania.Może, więc ciasto powinno nazywać się "Migdałowiec", a nie "Rafaello"? ;-) Składniki: 0,5 l mleka 200 g miękkiego masła 3/4 szklanki cukru 1 cukier waniliowy 2 płaskie łyżki mąki pszennej 2 czubate łyżki mąki ziemniaczanej(...)łyżce ostudzony budyń. Dokładnie miksujemy, aby nie powstały grudki. Do utartego kremu dodajemy zmielone migdały. Mieszamy je z budyniowym kremem. Na papierze (lub blaszce) rozkładamy I warstwę krakersów. U mnie było to 5x5 krakersów. Smarujemy je 1/3 kremu budyniowego, przykrywamy II warstwą krakersów i znowu krem. III warstwa krakersów i krem. Wierzch posypujemy płatkami migdałów Gotowe ciasto wstawiamy do lodówki

Walijskie Pichcenie

Proponowane wyszukiwania