ciasto z budyniem - 11695 przepisów (strona:52/780)

Tarta miodowa 265

  Delikatne ciasto, aksamitna masa i orzeszki w karmelu, to przepyszne połączenie :) Składniki ciasto: 150 g mąki 1 jajko 7 dkg margaryny 2 łyżi cukru pudru

czarrna od kuchni
Kruche ciasto z malinami i przepyszną pianką 443

Przepyszne ciasto z cudną masą w środku. Wszyscy byli zachwyceni, ciasto zniknęło w „sekundę ” Bardzo delikatne, skłaniam się powiedzieć, że to jest jedno z

Kuchnia Pokoleń
Spis Ciast i dań na Boże Narodzenie - Sprawdzone! 194

Pierniki świąteczne Ciastka kruche - przez maszynkę Ciasteczka Korzenne Piernikowy murzynek z kokosowym lukrem Piernikowy keks na konfiturze Ciasto z makiem i serem na kruchym cieście Kakaowy jabłecznik z budyniem Szarlotka Ciasto z makiem na maślance Sałatka jarzynowa

W Moim Magicznym Domu
Czekoladowa szarlotka z budyniem… 3703

Jabłka i czekolada to dwie rzeczy, bez których nie wyobrażam sobie jesieni. Właściwie nie wyobrażam sobie żadnej pory roku bez … Czytaj dalej →

brunetkawkuchni
Cytrynowiec 584

Wpis pochodzi z www.mgotuje.pl Cytrynowiec to ciasto na biszkopcie z masą cytrynową, lekką cytrynową pianką i herbatnikami. Jest lekkie, mocno cytrynowe i

Marta Gotuje
LEŚNY MECH – NAJLEPSZE CIASTO SZPINAKOWE Z KREMEM, GALARETKĄ I GRANATEM 355

Leśny mech to ciasto , o których chyba już każdy słyszał i które zrobiło furorę zarówno w sieci, jak i na stołach! Fantastyczny, zielony kolor, który odrazu

Ostra na Słodko
LEŚNY MECH Z GALARETKĄ I GRANATEM – NAJLEPSZY! 401

Leśny mech to ciasto , o których chyba już każdy słyszał i które zrobiło furorę zarówno w sieci, jak i na stołach! Fantastyczny, zielony kolor, który odrazu

Ostra na Słodko
Karpatka 207

Karpatka to ciasto uwielbiane u nas w domu, jak mało które. Wypróbowałam już ogromną ilość przepisów na to ciasto i to znalezione u Marty jest według

dom-agi.pl
Ciasto ananasek 1202

Wpis pochodzi z www.mgotuje.pl Pyszny przekładaniec składający się z makowo – kokosowego biszkoptu, masy budyniowej oraz delicji i galaretki pomarańczowej. Smakuje wyśmienicie Polecam

Marta Gotuje
Wiśniowa fantazja 7264

Wpis pochodzi z www.mgotuje.plMakowy biszkopt przełożony w środku budyniową masą i galaretką z wiśniami. To pyszne połączenie składników bardzo dobrze do 

Marta Gotuje
Ptysie z kremem adwokatowym 291

soli. Do gotującej wody wsypać mąkę, zmniejszyć ogień i energicznie mieszać przez 3 – 4 minuty, do uzyskania jednolitej masy. Ciasto zdjąć z palnika i wystudzić. Budyń: 2 szklanki mleka zagotować z cukrem. W szklance mleka wymieszać budyń. Dodać do gotującego się mleka i energicznie wymieszać(...)adwokatowym). Wystudzone ptysie przełożyć masą i udekorować cukrem pudrem. Krok po kroku: 1. Zagotować wodę z masłem 2. Dodać mąkę 3. Energicznie wymieszać 4. Przygotować budyń 5. Zmiksować ciasto parzone z jajkami 6. Uformować małe ptysie 7. Utrzeć masło 8. Dodać po łyżce budyniu 9. Wlać adwokat 10. Wypełnić kremem ptysie Pobierz wersję

KuchniaWeDwoje.pl
Tarta z gruszkami 278

polejemy całość roztopioną, ciepłą czekoladą...mniammmmm... Składniki na formę 24cm Ciasto: - 200g mąki krupczatki -  80g zimnego masła -  50g cukru pudru - 1 żółtko - 2 duże łyżki śmietanki 30% - kilka kropel olejku waniliowego Masa budyniowa: - duży budyń bez cukru o smaku waniliowym (na 3/4 mleka) - 450ml śmietanki 30% - 200ml śmietanki 12% - 4 łyżki cukru - 2 żółtka Polewa czekoladowa: - 40g cukru(...)bułką tartą lub mąką. Piekarnik nagrzewamy do 180 stopni. Ciasto wałkujemy, najlepiej między folią tak jak to widać na poniższym zdjęciu. Wykładamy ciasto do foremki i wyrównujemy brzegi, nakłuwamy widelcem, wkładamy do nagrzanego piekarnika na 20 minut. Budyń mieszamy ze śmietankami, doprowadzamy do zagotowania szybko mieszając, odstawiamy do ostygnięcia mieszając co jakiś czas. Do chłodnego budyniu dodajemy żółtka i mieszamy

Wypieki Rene
Sernik z pianką na kruchym spodzie 227

wysoki, ale z białkową pianką i owszem Sernik z pianką na kruchym spodzie to idealne ciasto do kawy, jest prosty w przygotowaniu, smaczny, ładnie wygląda i świetnie smakuje. Składniki: Masa: twaróg sernikowy z wiaderka- 1 kg, 3 żółtka 125 g rozpuszczonego masła 1 budyń śmietankowy lub waniliowy z cukrem Winiary 1 szklanka cukru Spód: 1 szklanka mąki(...)mąki, 3 łyżki cukru, cukier waniliowy, 1 łyżeczkę proszku do pieczenia, miksujemy i wykładamy ciastem dno formy. Masa białkowa: 8 białek ubijamy na sztywno ze szczyptą soli, dodajemy stopniowo cukier, aż do jego rozpuszczenia. Masa serowa: Mieszamy mikserem składniki: ser, żółtka i cukier, dodajemy 1 budyń , na koniec wlewamy rozpuszczone masło, wszystko dokładnie miksujemy. Przekładamy masę serową do formy, pieczemy

Damsko-męskie spojrzenie na kuchnię
Placek półkruchy z musem rabarbarowym i budyniem 271

rabarbar jest warzywem. Możemy go przerobić na kompot, syrop, dżem, wino, zupę, czy ciasto z rabarbarem. Moja propozycja to placek półkruchy z musem rabarbarowym i budyniem.         Składniki na ciasto półkruche: (tortownica o śr. 28 cm) - 500 g mąki krupczatki - 125g cukru pudru - 250g mocno schłodzonego masła - 2 żółtka - 1 łyżka kwaśniej śmietany - 1 – 2 łyżki(...)ciasto półkruche wykorzystałam swój. W oryginalnym przepisie masa budyniowa była przygotowana z 1 opakowania i 500ml mleka. Moim zdaniem 3 budynie na 900ml mleka to idealna proporcja. Przed podaniem można oprószyć cukrem pudrem. Smacznego. Przepis bierze udział w akcji Ciasto na niedzielę . Były dwie propozycje wypieku – Fale dunaju, ciasto z rabarbarem . W akcji wypieku ciasta na niedzielę uczestniczyli: (wykaz

mojewypiekiinietylko
Drożdżówki z dżemem i budyniem 407

Drożdżówki rozpływające się w ustach? :) A zapraszam, ciasto puszyste I delikatne, smak budyniu , bądź dżemu przypomina mi moje nastoletnie beztroskie lata :) Ale się rozmarzyłam Zaczynamy :) Składniki :500 g mąki 100 g masła 120 g cukru 7 g  drożdży suszonych ok 250 ml mleka szczypta soli 1 jajko dżem truskawkowy budyń      Wykonanie:Masło rozpuszczamy. Mleko(...)sól- mieszamy w misce. Dodajemy ciepłe mleko I masło. Łączymy wszystkie składniki mikserem lub wyrabiamy ręcznie :)Ciasto odstawiamy pod przykryciem do wyrośnięcia na 2 godziny.  Szykujemy budyń. Po wyrośnięciu, wałkujemy partiami ciasto. Kroimy na prostokąty.Na każdy prostokąt dajemy łyżkę budyniu lub dżemu. Zwijamy podobnie jak gołąbki.Układamy na formie z papierem do pieczenia. Przykrywamy drożdżówki

Smaki Edyty