ciasto z budyniem - 11695 przepisów (strona:384/780)

Ciasto Rafaello 274

Ciasto dla wielbicieli kokosu, połączenie smaku słonego i słodkiego, naprawdę smakuje genialnie ;-) Składniki: 2 - 3 paczki krakersów  1 litr mleka 2 budynie waniliowe z cukrem 2 łyżki mąki ziemniaczanej 3/4 szklanki cukru 1 żółtko 250 g masła 200 g wiórków kokosowych + 50 g do  posypania Do kubka odlać odrobinę mleka, resztę zagotować z cukrem. Do gotującego się(...)łyżce budyniu, miksować. Dodać wiórki kokosowe i wymieszać. Blaszkę o wymiarach 33 x 23 cm wyłożyć  papierem do pieczenia. Wyłożyć na nią po  kolei: warstwę krakersów, krem, warstwę  krakersów, krem, warstwę  krakersów, krem, posypkę 50 g wiórków  kokosowych przyrumienić na suchej patelni. Ciasto wstawić do lodówki

Cukier&Puder
IZAURA – SERNIK Z MURZYNKIEM 467

Sernikiem tego ciasta nazwać nie mogę , bo więcej tutaj ciasta czekoladowego niż sernika , ale wielbicielom zarówno tego i tego wypieku z całą pewnością posmakuje.Mokre , zimne , delikatne ciasto czekoladowe przełożone kremowym , waniliowym białym serem tworzy rewelacyjną całość!Nie za słodkie … nie za ciężkie … nie za trudne – w sam raz na wypiek do popołudniowej kawy.Polecam!SKŁADNIKI(...)wyłożoną papierem do pieczenia ( ok. 1,4 zostawiamy ).Masło ucieramy na gładką masę z cukrem i żółtkiem.Dodajemy zmielony ser i budyń , cały czas miksując.Białka ubijamy na sztywno , dodajemy do masy serowej i delikatnie mieszamy.Wylewamy na ciasto serowe – robimy to niedokładnie tworząc łaty / maziaje.Przykrywamy resztą ciemnego ciasta.Wkładamy do nagrzanego na ok. 180C piekarnika

Ostra na Słodko
Torcik Marchewkowy Z Orzechami 209

kilka kropel esencji waniliowej Krem budyniowy: 1 budyń waniliowy bez cukru 300 ml mleka 4 łyżki cukru 2 łyżki masła Polewa korówkowa: 6 łyżek wody 4 łyżki cukru brązowego 3 łyżki masła 3 łyżki śmietanki 30-36 % Dodatkowo: grubo siekane orzechy na wierzch  1/2 słoika dżemu morelowego Wszystkie składniki na ciasto w temperaturze pokojowej ! Ciasto 1. Jajka wraz(...)około 40-50 minut. Drewniany patyczek wbity w ciasto musi być suchy ! Następnie studzimy ciasto. 3. Po wystudzaniu przekrawamy tort na trzy blaty. Krem 4. W garnku zagotowujemy 200 ml mleka wraz z cukrem. W pozostałym mleku mieszamy proszek budyniowy i gotujemy jak zwykły budyń, tylko gęściejszy. Po zdjęciu z ognia budyniu, dodajemy dwie łyżki masła i mieszamy do rozpuszczenia

Gotowanie...to proste !
Biedronka 1616

opakowania budyniu waniliowego, 1 opakowanie cukru waniliowego, 200 g masła, 2 łyżki cukru pudru, 1 kieliszek spirytusu, Dodatkowo: 1 szklanka syropu z jagód 1 opakowanie galaretki fioletowej, 2 opakowania galaretki czerwonej, 50g wiórków koksowych. PRZYGOTOWANIE: 1. Biszkopt ciemny : Białka ubijam na sztywną pianę. Nadal ubijając dodaję kolejno cukier, żółtka, olej, mąkę, kakao, ocet oraz proszek do pieczenia. Ciasto wykładam(...)żółtka, cukier, olej, mąkę z proszkiem do pieczenia oraz ocet. Ciasto wykładam na tortownicę o średnicy 24cm, wyłożoną papierem do pieczenia. Piekę około 20 minut w temperaturze 180 stopni. 3. Masa budyniowa : Z mleka odlewam 1/2 szklanki. Pozostałe mleko gotuję razem z cukrem waniliowym. W odlanym mleku mieszam budyń. Masę wlewam do gotującego się mleka. Mieszam i gotuję 2 minuty

Tradycyjna kuchnia Kasi
Biszkoptowe z kremem i ryżem preparowanym 422

Pyszne ciasto z biszkoptem przypominającym murzynka, delikatnym kremem budyniowym i chrupiącym ryżem preparowanym oblanym przesłodkim kajmakiem. Całą słodycz łamię malinowa konfitura. Ciasto idealne do kawy! Ciasto podałam na zestawie  New Hollis Gold PORCELANA BOGUCICE Biszkopt: 3 jajka Szczypta soli 3/4 szklanki cukru 6 łyżek oleju 5 łyżek wody 3/4 szklanki mąki pszennej 1 łyżeczka proszku do pieczenia 2 czubate(...)spożywczą (zapobiegawczo powstaniu kożuszka), studzimy. Po wystudzeniu margarynę (miękką i w temperaturze pokojowej) ubijamy na puszystą masę. Stopniowo dokładamy po łyżce budyniu. Miksujemy do powstania gładkiego kremu.  Kajmak w temperaturze pokojowej mieszamy z ryżem preparowanym. Złożenie ciasta: W blaszce zostawiamy jeden blat biszkopta. Smarujemy go połową konfitury malinowej. Następnie rozsmarowujemy połowę kremu budyniowego. Kolejno delikatnie wykładamy kajmak z ryżem

VioletoweKucharzenie
Tartaletki z kremem budyniowym 184

proszku do pieczeniaKrem :1 kostka margaryny najlepiej "Kasi"2 łyżki cukru pudru2 opakowania budyniu śmietankowego lub waniliowego750ml mleka2 łyżki wódki- u mnie "Soplica"o smaku orzech laskowy2 różne galaretki ( u mnie agrestowa i wiśniowa)owoce ( u mnie jagody i drylowane wiśnie)Wszystkie składniki posiekać nożem, zagnieść ciasto do połączenia składników.Schłodzić około 30 minut ( może być więcej, kruche ciasto lubi(...)być schładzane wielokrotnie).Schłodzonym ciastem wylepiać foremki, ciasto również można rozwałkować i wykrawać krążki o troszkę większej średnicy niż foremki - dokładnie wylepić. Piec około 5-10 minut na zloty kolor w 180*C. Ostudzić.Każdą galaretkę rozpuścić jak na opakowaniu. Wylać na płaskie naczynie, schłodzić do stężenia. Pokroić w kostkę.Budyń ugotować wg opakowania ale jednak w 750ml mleka. Budyń

Garnkowe fanaberie
Drożdżówki z rabarbarem 177

łyżki cukru szczypta soli Dodatkowo: 1 jajko wymieszane z 1 łyżką mleka do posmarowania bułeczek przed pieczeniem budyń waniliowy (przygotowany według instrukcji na opakowaniu Przygotowanie: M ąkę mieszamy z suchymi drożdżami, dodajemy pozostałe składniki, wyrabiamy, pod koniec dodajemy masło. Ciasto wyrabiamy dość długo, powinno być miękkie i elastyczne. Formujemy kulę, wkładamy do miski, przykrywamy folią spożywczą i odstawiamy w ciepłe(...)pieczenia. W yrośnięte ciasto krótko wyrabiamy. Dzielimy na 12 równych części. Formujemy kulki (bułeczki) i układamy na blachach w sporej odległości od siebie. Pozostawiamy do ponownego wyrośnięcia na około 30-40 minut. Po tym czasie, za pomocą szklanki robimy w każdej bułeczce mocne wgłębienie. Bułeczki smarujemy jajkiem wymieszanym z mlekiem. Do wgłębień wkładamy budyń, karmelizowany rabarbar i posypujemy kruszonką. Pieczemy

Smakowity Blog Kulinarny
Sernikowa chmurka w polewie czekoladowej 320

miksować/blendować składniki tylko do ich połączenia, by niepotrzebnie nie napowietrzać sernika, co mogłoby spowodować, że ciasto w piekarniku bardzo urośnie, a następnie opadnie... Na początek krótko bledujemy twaróg sernikowy, serek mascarpone i mleko skondensowane. Następnie dodajemy jajka, budyń, olejek waniliowy i cukier puder. Całość blendujemy. Przelewamy masę (jest dość rzadka) na przygotowany spód ciasteczkowy i pieczemy w temp

aa-kuku - czyli jak żyć zdrowo i pysznie!
Najlepsze pączki 282

jest smażenie pustych pączków i nadziewanie później szprycą, co polecam zawłaszcza jeśli chcecie pączki nadziać np budyniem, albo czekoladą lub dowolnym innym luźnym nadzieniem. Gdy pączki będą już ulepione zostawiamy je jeszcze na chwilę, by urosły. W rondlu rozgrzewamy tłuszcz, wrzucamy kawałek ciasta pączkowego i jeśli szybko wypłynie znaczy, że temperatura jest właściwa i można wkładać pączki. Smażmy

Cynamonowe szczęście
Babeczki z kremem budyniowym 162

najlepsze najlepsze drożdżówki z budyniem  Kruche babeczki z budyniem w środku pięknie prezentują się na stole i zachowują świeżość przez 2-3 dni. Ps. zdjęcia babeczek z kremem budyniowym przygotowywałam na konkurs fotograficzny #UpieczZeSmegiem (wyników jeszcze nie znam :D ) Więcej zdjęć znajdziecie na naszym koncie Instagram CzteryFajery.pl Ciasto na kruche babeczki z kremem budyniowym proporcja na około(...)budyniu. Krem budyniowy powinien mieć gładką konsystencję, bez żadnych grudek. Przepis na kruche babeczki z kremem budyniowym Mąkę przesiewam z proszkiem do pieczenia, dodaję masło, cukier puder i cukier waniliowy (lub ekstrakt z wanilii). Siekam nożem lub zmiksuję blenderem do chwili aż będzie miało konsystencję kruszonki. Dodaję żółtko, szczyptę soli, śmietanę i na podsypanej mąką stolnicy wyrabiam gładkie, jednolite ciasto

Kulinaria - potrawy z różnych stron świata
Świąteczne naleśniki na kremówce z masą orzechową 200

HELIO, które otrzymałam w ramach świątecznej współpracy. Wielbicielom naleśników polecam mój przepis. Zróbcie koniecznie. Słodkich inspiracji :) Potrzebujemy: Na ciasto: 2 jajka 175 ml śmietanki kremówki 30 % półtorej szklanki mleka 2 szklanki mąki tortowej 1 cukier waniliowy 2 łyżki cukru 1 budyń waniliowy ( bez cukru i na pół litra mleka ) Dodatkowo: 10 dag polewy i dekoracji białej HELIO około 400g masy

Izabelawkuchni
Sernik z bananowym shake i pianką Milky Way 278

torebka cukru waniliowego 4 jajka 2 dojrzałe banany ¾ szklanki mleka 1 budyń bananowy 2 łyżki soku z cytryny Pianka Milky Way: 250 ml śmietany kremówki+3 łyżki 3 batoniki milky way 2 łyżki cukru pudru trzcinowego 1 śmietan fiks Wiórki kokosowe lub starta czekolada do dekoracji Sposób przygotowania CIASTO: Mąkę pszenną wymieszać z proszkiem do pieczenia oraz cukrem, dodać żółtka(...)oraz posiekane masło. Zagnieść kruche ciasto. Wylepić dno wyłożonej pergaminem tortownicy o śr 24 cm.  Wsadzić do lodówki na czas przygotowania masy serowej. MASA BANANOWA: Jajka ubić na puszysto z cukrami, dodać zmielony twaróg, zmiksować. Banany obrać ze skórki skropić sokiem z cytryny, zblenderować z mlekiem na shake wlać do masy serowej dodać budyń, wszystko krótko wymieszać

Wanilia i Kardamon
Miodowy orzechowiec z kremem orzechowym +FILM-wspaniałe ciasto na każdą okazję 339

ciastem niezwykle eleganckim, idealnym na wszelkie imprezy, rodzinne spotkania czy po prostu jako wypiek do kawki. Jest to wspaniały orzechowiec z rewelacyjnym kremem orzechowym. Ciasto jest na prawdę wspaniałe, bardzo eleganckie. Składa się ze spodów miodowych, jeden z nich jest pieczony z orzechami w miodzie. Całość przełożona jest kremem orzechowym, i polana polewą. Bardzo Wam polecam to ciasto, jest idealne(...)orzechy i wszystko mieszamy najlepiej trzepaczką i gotujemy do zgęstnienia.  Po gotowaniu z orzechami  budyń zrobi się rzadszy, ale tak ma być. Budyń studzimy. Następnie do miski dajemy 250g miękkiego masła i ucieramy je na puch, następnie dodajemy stopniowo, ostudzony budyń (***budyń po ostudzeniu jest gęsty) Na koniec rozpuszczamy  łyżkę żelatyny w 50ml gorącej wody, studzimy

moje pyszne łatwe i sprawdzone przepisy krok po kroku
Prinzregenttorte - tort księcia regenta - słodki tort bez cukru 561

składniki połączą się w jednolite ciasto. Rozłożyć na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia i schłodzić w lodówce przez 1 godzinę. Piec w 200`C około 15 minut do zrumienienia mleko zagotować z cukrem. Proszek budyniowy wymieszać z szampanem, a następnie z gotującym mlekiem przy pomocy trzepaczki balonowej. Gotować 1 minutę, aż budyń zgęstnieje. Przykryć folią spożywczą tak by bezpośrednio dotykała(...)Rozsmarować 1/7 ciasta w foremce wyłożonej papierem do pieczenia i piec w 200`C około 7-8 minut, aż biszkopt lekko zakoloruje. Pierwszy placek będzie się piekł najdłużej, około 10 minut. Czynność powtórzyć jeszcze sześciokrotnie, za każdym razem na nowo wyścielić tortownicę papierem do pieczenia miękkie masło utrzeć na biały puch. Dodać w 3 porcjach budyń, wymieszać mikserem do otrzymania

Gotuj zdrowo!Guten Appetit!
Ciasto Ananasek + film 174

puszka plastrów ananasa ( 565 g ) 1 budyń waniliowy ( 40 g ) przepis biszkopt Do miski przekładamy oddzielone od żółtek, białka i ubijamy je na sztywną pianę, pod koniec ubijania wsypujemy cukier. Do ubitych białek dodajemy żółtka, przesianą mąkę oraz proszek do pieczenia i całość delikatnie mieszamy łyżką tak aby wszystkie składniki się połączyły. Ciasto na biszkopt przekładamy do tortownicy wyłożonej papierem(...)zgęstnienia masy około 1 minuty. Gotowy budyń zdejmujemy z ognia i lekko przestudzamy a następnie łączymy go z pokrojonym ananasem, Wystudzony biszkopt odwracamy do góry dnem i wkładamy z powrotem do tortownicy. Na biszkopt przekładamy masę budyniową z ananasem i starannie ją rozprowadzamy a na wierzchu umieszczamy bezę kokosową. Tak przygotowane ciasto wstawiamy do lodówki na kilka godzin

Smakowite Dania

Proponowane wyszukiwania