ciasto z budyniem - 11695 przepisów (strona:375/780)

Czekoladowe ciasto z krakersami i solonym karmelem 236

ucieramy z cukrem na puszysta masę. Partiami dodajemy olej rzepakowy cały czas miksując.Wsypujemy mąkę przesianą z proszkiem do pieczenia i kakao. Następnie dolewamy mleko. Miksujemy do połączenia składników. Ciasto wylewamy do tortownicy (26cm) wysmarowanej margaryną  i obsypanej grysikiem. Pieczemy 40 minut w temperaturze 180st. Studzimy i rozcinamy na 2 blaty. Krem:  250 ml mleka gotujemy z cukrem(...)miksujemy z resztą mleka, mąką ziemniaczaną i mąką pszenną. Dodajemy do gotującego się mleka, cały czas energicznie mieszając, aż powstanie gęsty budyń. Krem lekko studzimy, następnie dodajemy drobno posiekane krakersy i dokładnie mieszamy. Masę wykładamy na dolny blat ciasta przykrywamy drugim blatem, lekko dociskamy. Wkładamy do lodówki na godzinę. Karmel:  Masło, cukry i miód podgrzewamy i gotujemy około

Gotowanie moimi oczami
TARTA SEROWA Z BEZOWĄ PIANKĄ 195

skórkę kandyzowaną. Dzięki niej tarta jest lekko kwaskowa. Polecam miłośnikom serników i pomarańczy :) TARTA SEROWA Z BEZOWĄ PIANKĄ             TARTA SEROWA Z BEZOWĄ PIANKĄ Składniki: Ciasto kruche: ·        170 g mąki ·        60 g cukru ·        pół łyżeczki(...)szklanki cukru pudru ·        1 łyżeczka budyniu waniliowego ·        skórka z połowy pomarańczy lub aromat pomarańczowy Dodatkowo: ·        Konfitura pomarańczowa Przygotowanie: Wszystkie składniki na kruche ciasto zagniatamy ręcznie. Jeśli ciasto jest mocno kruche dodajemy ewentualnie łyżkę zimnej wody. Ciasto schładzamy w zamrażarce

Mania Gotowania
Wege ciato a’la miodownik (bez glutenu, cukru białego, laktozy, wegańskie) 224

rozmieszane śmietankę roślinną. Całość dokładnie zagnieść. 4. Ciasto powinno być dość plastyczne i dać się rozwałkować między dwoma kawałkami papieru do pieczenia. Wycinać kwadraty o wymiarach 17x17 cm (my użyłyśmy takiej deseczki jako szablon). Miejsca gdzie będzie trzeba dolepić ciasto aby uzupełnić braki w kształcie, starannie połączyć, ponieważ w tych miejscach może ciasto popękać podczas pieczenia. 5. Blaty piec osobno(...)garnku. 2. 200ml mleka i budynie wymieszać. 3. Do gotującego się mleka dodać mieszankę z budyniem i mieszać energicznie do powstania gęstego budyniu. 4. Budyń wlać do miski i po odparowaniu przykryć folią (folia ma się stykać z powierzchnią budyniu) a następnie włożyć do lodówki aby się nieco schłodził. 5. Do ostudzonego budyniu dodać surowy krem karmelowy

Candy Pandas
SERNIK A'LA MONTE 180

wiaderka)  ok. 250 g deseru Monte lub podobnego  3 jajka  3-4 łyżki cukru 1 op. dużego budyniu czekoladowego bez cukru szczypta soli Polewa: 100 g gorzkiej czekolady 1 łyżka masła  garść orzechów włoskich Wykonanie: Ciasto: Przesianą przez sito mąkę mieszamy w misce z cukrem pudrem, kakao i proszkiem do pieczenia. Dodajemy żółtka i pokrojone

Kuchnia MagdaLeny
Rewelacyjne Ciasto Makowo-Adwokatowe 3152

szklanki cukru 2 krople aromatu migdałowego Krem ajerkoniak-ow y : 3 żółtka 3/4 szklanki cukru budyń waniliowy 500 ml mleka łyż ka mąki pszennej łyżka mąki ziemniaczanej 200 g masła 40 ml advocatu ponadto: ok. 70 g płatków migdałowych       Rewelacyjne Ciasto Makowo-Adwokatowe - Sposób przygotowania: Biszkopt: Tortownice wy kładamy pergaminem (forma ok. 20x28 cm). Mąki przesiewamy(...)oddzielić się tłuszcz) i nadal gorącą masę od razu prze kładamy na dolny biszkopt. W takiej postaci studzimy. Krem adwokatowy: Do miski odlewamy ok. pół szklanki mleka i dodajemy budyń w proszku, mąkę oraz żółtk a - dokładnie mieszamy do otrzymania gładkiej konsystencji. Resztę mleka zagotowujemy z cukrem, a następnie dodajemy rozrobiony budyń. Ciągle, energicznie mieszając gotujemy do zgęstnienia masy - całkowicie

Słodka Strona
Karmelowe ciasto bez pieczenia 241

Rewelacyjne w smaku ciasto, które przygotujemy bez użycia piekarnika. Zapraszam! SKŁADNIKI: - 3 paczki herbatników jasnych - 3 paczki herbatników kakaowych - 1 budyń czekoladowy - 1 duża łyżka masła - 2 żółtka - 400 ml mleka - 1 puszka masy krówkowej kajmakowej - 1 kubeczek śmietanki 36% - 2 łyżki kokosu Do garnka wlewam mleko, dodaję żółtka, masło i budyń czekoladowy. Dokładnie mieszam ze sobą i gotuję(...)herbatniki i połowa masy budyniowej. Następie herbatniki jasne, 1/3 kajmaku, herbatniki ciemne i reszta masy budyniowej. Dalej są herbatniki jasne, pozostały kajmak, jasne herbatniki i ubita śmietana posypana kokosem. Ciasto smakuje wyśmienicie! SMACZNEGO!  * * *  Jeśli jeszcze nie lubicie, to polecam polubić  Wielopokoleniowo na facebook'u   - będziecie ze wszystkim na bieżąco

Wielopokoleniowo
Kruche ciasto kokosowe z porzeczkami 151

budyń czekoladowy Masa kokosowa: 5 białek 1 i 1/4 szklanki cukru 150 g wiórków kokosowych 1 budyń śmietankowy 3 łyżki mąki ziemniaczanej 5 łyżek kwaśnej śmietany 1/4 łyżeczki proszku do pieczenia Dodatkowo: około 500 g czerwonej porzeczki Z podanych składników zagniatamy ciasto i dzielimy je na dwie części. Formę wykładamy papierem do pieczenia, dno wykładamy jedną częścią ciasta i nakłuwamy

talerz przyjemności
Pleśniak z jabłkami 425

konsystencja ciasta nie będzie zbyt ciekawa. W każdym razie kompozycja z jabłkami się jak najbardziej sprawdza :) Ciasto: 200g margaryny lub masła ½ szklanki cukru 5 żółtek 500g mąki 2 płaskie łyżeczki proszku do pieczenia Masa bezowa: 5 białek 1 szklanka cukru 1 budyń waniliowy lub śmietankowy Dodatkowo: 1 kg potartych jabłek 1 łyżeczka cynamonu Miękki tłuszcz ucieramy z cukrem i żółtkami

Smakowy Raj
Grzybki wg Siostry Anastazji 235

tyle;) Jest więc to opcja dla cierpliwych. Przygotowanie ciasteczek rozłożyłam sobie na 3 dni. Wpierw upiekłam same ciasteczka, drugiego dnia przygotowałam budyń i złożyłam grzybki, a trzeciego dnia oblałam je polewą. Pracy dużo, ale…. było warto! Ciasto: 600 g mąki pszennej 400 g masła 1 op. cukru wanilinowego (16g) 6 żółtek 150 g cukru pudru 1 płaska łyżeczka proszku(...)pomocą szklanki) oblepiamy posmarowaną miękkim masłem zewnętrzną stronę foremek. Z części ciasta formujemy wałek, kroimy go na mniejsze kawałki. Z każdego przygotowujemy „nóżki” grzybka, formując z ciasta stożek. Jeden koniec każdego kawałka (ten grubszy) moczymy w białku, a następnie otaczamy w maku. Ciasteczka wstawiamy do nagrzanego do 180 stopni piekarnika i pieczemy na złoto (najlepiej każdą partię piec

Smaki Na Talerzu
Eklery 216

inny, sprawdzony przepis na wspaniałe eklery....               Składniki na ciasto na 20 sztuk: 125   masła 250 ml wody 4 jajka 150 g mąki pszennej               Składniki na krem budyniowy: 1 budyń 400 ml mleka 100 g masła 1 łyżeczka ekstraktu waniliowego   Składniki na krem z bitej(...)cukru pudru 2 łyżeczki kawy rozpuszczalnej 3-4 łyżki gorącej wody   Składniki na polewę czekoladową: 100 ml śmietanki (30%) 100 g czekolady (gorzkiej) 10 ml mleka   Wykonanie ciasta: Do garnka z grubym dnem wlałam wodę i dodałam masło. Po   zagotowaniu wsypałam przesianą mąkę i dobrze wymieszałam uzyskując gładkie, lśniące ciast. Przełożyłam do misy miksera i odstawiłam

Kuchnia u Krysi
Tort chałwowy 185

papierem do pieczenia. Boków nie wykładamy i nie smarujemy. Wlać ciasto do formy. Piec w piekarniku nagrzanym do 170 stopni C przez około 35-40 minut. Do tzw suchego patyczka. Po upieczeniu wyjąć z piekarnika i odstawić do wystygnięcia. Przekroić na trzy blaty. Krem chałwowy 200 g masła 3 budynie śmietankowe z cukrem 1 l mleka 150 g chałwy Mleko(...)Masło utrzeć na puszystą masę, a następnie dodać pokruszoną chałwę i zmiksować na gładko. Miksując dodawać po łyżce ugotowanego budyniu. Powstanie nam puszysty delikatny krem. Dodatkowo 1 słoiczek dżemu (dałam truskawkowy) orzeszki w czekoladzie 10 herbatników drobno zmiksowanych Składanie ciasta blat biszkoptu dżem 1/3 kremu blat biszkoptu dżem 1/3 kremu blat biszkoptu krem na wierzch ciasta  i posmarować boki

O kuchni z uczuciem
Sernik Ambrozja 205

temp. 180 stopni ciasto kruche dżem porzeczkowy pieczemy 30 minut w temp. 180 stopni trzeci blat pieczemy bez dodatków w temp. 180 stopni Masa serowa: 1 kg sera białego zmielonego 1,5 szklanki cukru cukier waniliowy 1/2 kostki masła 1/2 szklanki mleka 2 żółtka 1 jajo 4 łyżeczki mąki ziemniaczanej 2 czubate łyżki budyniu waniliowego Do dużego garnka wkładamy(...)rozpuszczamy całość. Dodajemy masło. Rozpuszczamy. Na końcu do gotującej się masy wlewamy roztwór 4 łyżeczek mąki ziemniaczanej z 2. łyżkami budyniu rozrobionymi w 1/2 szklanki mleka. Gotujemy do zgęstnienia. Lekko studzimy (ale masa ma być lekko ciepła). WYKONANIE: ciasto z masą orzechową 1/2 masy serowej ciasto z masą porzeczkową+ 1/2 masy serowej ciasto kruche bez dodatków polewa Smacznego

Domowe ciasta
Domowa karpatka - słodycz idealna na Dzień Dziecka, Matki i inne okazje. Na pewno wyjdą Karpaty. 365

gram miękkiego masła 1/2 lub 3/4 szklanki cukru  nie mniej niż 750 ml mleka dwa budynie waniliowe Przygotowanie: Wodę gotujemy z margaryną. Dodajemy mąkę wymieszaną z proszkiem do pieczenia i szczyptą soli. Do przestygniętej masy dodajemy pojedynczo jajka (za każdym razem miksując). Ciasto dzielimy na dwie części i każdą rozprowadzamy na blasze kwadratowej wyłożonej papierem do pieczenia. Przez pierwsze(...)UWAGA: jeśli budyń nie będzie wystudzony masło może nam się zważyć. Na jednym z dobrze wystudzonych blatów ptysiowych wykładamy równomiernie krem. Przykrywamy drugim i delikatnie dociskamy - tak by naszych gór nie połamać. Schładzamy w lodówce przez co najmniej dwie godziny. Przed podaniem oprószamy cukrem pudrem. Generalnie Mniam! Następnym razem pokuszę się o przygotowanie innego kremu. Samo ciasto idealne. Wyrasta

Kuchnia po mojemu
Babeczki z rabarbarem, budyniem i rabarbarowym curdem 173

mąkę z proszkiem i sodą. Ciasto dokładnie wymieszać. Na końcu dodać kawałki rabarbaru i ponownie zamieszać. Ciasto nakładać do wysmarowanej formy na muffinki lub nakładać do papilotek. Piec w temperaturze 180 stopni przez 25 minut. Z mleka cukru i proszku budyniowego ugotować budyń. Gdy babeczki wystygną przekroić je na pół i nakładać po łyżce budyniu. Polać rabarbarowym curdem (opcjonalnie

My simple kitchen