ciasto z budyniem - 11695 przepisów (strona:134/780)

Krem z dyni, jabłek i pora z kukurydzą 127

niego uczuleni, a także miłośnikom bezglutenowych kasz, warzyw, owoców oraz innych naturalnych produktów. Okazuje się, że kasza to prawdziwa królowa kuchni, można z niej zrobić bezglutenowy chleb, ciasto i przepyszny budyń. Autorka postanowiła pokazać, że wegetariańskie gotowanie bez glutenu może być łatwe i przyjemne, a przy tym nie musi rujnować budżetu domowego. Książka została podzielona na części zgodne z porami

Z Kuchni Do Kuchni
Domowa frużelina z aronii 252

lepsza! Zapewne kojarzycie ją z nadmorskich miejscowości, gdzie ludzie tonami kupują gofry właśnie z frużeliną, czy to wiśniową, czy jagodową. Jest moim ulubionym rodzajem przetworów. Idealna do wszystkiego - ciast, deserów, omletów, budyniu, a nawet do jedzenia prosto ze słoiczka. I co najlepsze, jej przygotowanie jest o wiele szybsze niż dżemów lub konfitur. Z tego powodu w tym roku zamknęłam

Ekocozy | Naturalnie na co dzień
TARTA FRANCUSKA Z JAGODAMI I SERKIEM MASCARPONE 145

Tarta francuska Słodkie klasyczne,kruche ciasto idealne na gorące dni. Można podawać ją z przeróżnymi owocami, kremami, budyniem lub galaretką. Składniki ciasto: 125g masła 125 cukru pudru 1 jajko 250g mąki sól łyżeczka aromatu waniliowego Składniki krem: 500 g serka mascarpone 250 g śmietany kremówki 1-2 łyżki cukru pudru parę kropli aromatu waniliowego Ciasto można wymieszać w mikserze

potrawyregionalne
Babeczki śmietankowe z budyniem waniliowym 154

Babeczki śmietankowe z kruchego ciasta i nadziewane budyniem były kiedyś dostępne w każdej szanującej się cukierni. Nie znam nikogo kto by je zjadł chociaż raz i nie polubił. Pamiętam je z dzieciństwa tak samo dobrze jak ciasteczka baletki . Dzisiaj już niestety nie wszędzie można kupić takie klasyczne, zwykle ciastka, ale przecież można upiec je sobie samemu w domu. Babeczki

Smaczna Pyza
Zebra. Sernik waniliowo - czekoladowy. 149

łyżki mąki Masło utrzeć z cukrem i cukrem waniliowym na jasną puszystą masę. Porcjami dodawać ser, śmietanę cały czas ucierając. Wbić jajka oraz dodać mąkę i budyń. Tak przygotowane ciasto podzielić na dwie części. Do jednej części dodać stopioną wcześniej w kąpieli wodnej czekoladę. Do formy wlewać na przemian jasne i ciemne ciasto. Piec w 190 stopniach w nagrzanym piekarniku

Szybko Tanio Smacznie
Drożdżówki z budyniem waniliowym 169

Ciasto drożdżowe nie ma sobie równych. W moim prywatnym rankingu, oczywiście. Kojarzy mi się z wszystkim co najlepsze. Z dzieciństwem, z ciepłem, z rodziną, z bezpieczeństwem

bistro mama
szybkowar-śliwki do pączków,naleśników i innych... 177

śliwki gorące i mocno zakręcić, postawić na zakrętkach do wystudzenia lubimy owoce w kawałeczkach aby je było czuć i gryźć - nie są za słodkie mocno, można dodać do ciast, naleśników, kisieli, budyniu lub zjeść z tostami na śniadanie............SMACZNEGO

W Mojej Kuchni Lubię
Babka marmurkowa 247

Dodajemy po jednym jajku, nadal ubijamy cisto mikserem. Robimy to na najwyższych obrotach. Odkładamy 1 łyżkę mąki na później. Resztę przesianej mąki wymieszanej z proszkiem do pieczenia oraz budyń dodajemy do ciasta. Na końcu dodajemy śmietanę. Masę dzielimy na 2 części. Do jednej z nich dodajemy czekoladę i kakao, do drugiej odłożoną wcześniej łyżkę mąki. Małą foremkę na babkę smarujemy

Przysmaki Karolki
Dwukolorowe muffinki z budyniem waniliowym. 221

masła - roztopić, 1 jajko, pół szklanki mleka, 8g cukru waniliowego.  Ciemne ciasto: 1 szklanka mąki tortowej, 1/2 szklanki cukru pudru, 1  łyżeczka proszku do pieczenia, 45g masła  1 jajko, pół szklanki mleka, 8g cukru waniliowego, dwie płaskie łyżki kakao. Ponadto :  budyń waniliowy, który należy zrobić w 0.37l mleka ( jeżeli na opakowaniu jest napisane(...)mieszamy mokre składniki, tzn. jajko, roztopione masło i mleko. Wymieszać z suchymi składnikami.  Gotowe ciasto można wykładać do foremek. Na dno foremek nakładamy pierwszą warstwę ciasta.  Następnie wyłożyć większą łyżeczkę budyniu.   I kolejną warstwę, przeciwny kolor do spodu. Foremki nie uzupełniać do pełna, gdyż ciasto wyrośnie.   Piec ok.20 min. w temp.190-200stopni. Gdy lekko ostygną polać

W kuchni u Moniki
Piętrowiec - metrowiec 107

dwóch blaszek wyłożonych papierem do pieczenia, wyrównujemy i pieczemy przez około 45-50 minut w temperaturze 180 stopni. Po upieczeniu ciasta studzimy. Piętrowiec - metrowiec W czasie gdy ciasto się piecze gotujemy budyń wg wskazań z opakowania, ale w mniejszej ilości mleka (ja użyłam 400ml). Budyń musi być dobrze gęsty. Ugotowany budyń studzimy. Masło roślinne przeznaczone na krem ucieramy mikserem(...)cukrem pudrem, dodajemy stopniowo wystudzony budyń - cały czas miksujemy aby powstał puszysty krem. Razem z budyniem dodajemy - również stopniowo sok z cytryny. Jeśli uważamy, że cytrynowy aromat jest za słaby, wzmacniamy go zapachem. Krem wstawiamy do lodówki na minimum 30 minut. Piętrowiec - metrowiec Wystudzone ciasta kroimy na plastry o grubości około 1,5 cm. Ja pokroiłam ciasto wzdłuż (piętrowiec

peggiwkuchni
Sernik śmietankowy w kruchym cieście 161

kruchym cieście to kolejna propozycja na świąteczny stół. Banalnie prosty,  jaki smaczny :) Wersję śmietankową możemy zamienić na waniliową, dodajemy po prostu budyń waniliowy. Po upieczeniu sernik należy schłodzić w lodówce.  Polecam! Sernik śmietankowy w kruchym cieście Składniki na blaszkę  Na kruche ciasto: 3 szklanki mąki pszennej 3 łyżki cukru pudru 3 żółtka(...)250g masła, zimnego płaska łyżeczka proszku do pieczenia Na masę serową: 1kg półtłustego twarogu, dwukrotnie zmielonego 5 jaj 100g miękkiego masła szklanka drobnego cukru opakowanie budyniu śmietankowego Dodatkowo: cukier puder do oprószenia Wykonanie: Kruche ciasto: mąkę siekamy z masłem, dodajemy pozostałe składniki i szybko zagniatamy ciasto. Ciasto dzielimy na 2 równie części i schładzamy 30 minut w lodówce. Następnie jedną

Smak mojej kuchni
Ślimaczki z budyniem 478

staram się z tym nie walczyć;) W starych karteluszkach znalazłam przepis na Ślimaczki z budyniem. Wiem, że kiedyś je robiłam i musiały być dobre, skoro kartki nie wyrzuciłam. Teraz sama się sobie dziwię, jak mogłam o takim fantastycznym przepisie zapomnieć. Owszem, miłośniczką ciast drożdżowych nie jestem i nigdy nie byłam, ale te to przecież rewelka. Z podanej porcji wychodzi całkiem(...)zagotowujemy. W reszcie mleka rozprowadzamy proszek budyniowy. Wlewamy na gotujące się mleko i mocno mieszamy jeszcze przez 1-2 minutki. Odstawiamy do schłodzenia. Można dodać do budyniu ok. 100 g rodzynek. Wyrośnięte ciasto wykładamy na stolnicę lekko podsypaną mąką. Rozwałkowujemy na prostokąt. Wykładamy równo przestudzony budyń i zwijamy jak roladę. Następnie kroimy w plastry, które wykładamy na blachę wyłożoną papierem

Smaki Na Talerzu
Ciasto cappuccino bez pieczenia 116716

wymaga po przygotowaniu leżakowania w lodówce. Sięgnęłam po przepis, który kiedyś gościł kilkakrotnie w mojej kuchni - ciasto cappuccino. Zmieniłam go trochę i zamiast kremu karpatkowego, zrobiłam masę budyniową, gdyż niedawno przygotowywałam karpatkę i potrzebna mi była jakaś lekka odmiana. Do tej masy wykorzystałam budyń w proszku, dla chcących przygotować go w domu, polecam masę z przepisu na karpatkę, zaznaczając(...)warstwa budyniowa nie była za gruba.Moje ciasto cappuccino to dwie warstwy ciasteczkowe, wspomniana już masa budyniowa i krem cappuccino zrobiony na bazie Śnieżki i serka mascarpone. Ciasto cappuccino bez pieczeniaSkładniki:masa budyniowa2 budynie w proszku bez cukru0,5l mleka8dag margaryny4 łyżki cukru krem cappuccino1 opakowanie Śnieżki200ml mleka8 czubatych łyżek cappuccino w proszku250g serka mascarpone5 łyżeczek żelatyny2/3 szklanki ciepłej wody16 herbatników4

Smakołyki Bereniki
Ciasto słonecznikowy karmelek-z prażonym słonecznikiem i kremem karmelowym 288

ciast w moim domu. Ciasto jest niezwykle proste w przygotowaniu, pięknie wygląda i wręcz rozpływa się w ustach. Składa się z naponczowanego biszkopta, przełożonego masą na bazie budyniu karmelowego, a górę ciasta wieńczy to co w nim najlepsze-prażony słonecznik. Nadaje ciastu lekko orzechowego, bardzo ciekawego smaku. Polecam Wam przygotowanie tego ciasta, na pewno się zakochacie. No to zaczynamy : SKŁADNIKI(...)miksujemy na gładką masę. Wylewamy na gotujące się mleko i gotujemy jak budyń. Studzimy!  Margarynę lub masło w temperaturze pokojowej ucieramy na puch, następnie dodajemy po łyżce zimny budyń karmelowy. I masa gotowa :-) PRAŻONY SŁONECZNIK Do garnka dajemy masło, mleko,cukier puder i cukier waniliowy, na małym ogniu rozpuszczamy i mieszamy ze sobą, tak by masło się nie przypaliło

moje pyszne łatwe i sprawdzone przepisy krok po kroku
ROGALIKI Z BUDYNIEM 527

kocyk, ciekawa książka i brzydka pogoda za oknem nie będzie nam przeszkadzać.   SKŁADNIKI CIASTO: 350 g mąki 35 g drożdży 3/4 szkl. mleka 1 jajko 4 łyżki oleju 3 łyżki cukru 1 łyżka cukru waniliowego szczypta soli Nadzienie: 1,5 szkl. mleka, 1 opakowanie budyniu czekoladowego, 3 łyżki cukru Dodatkowo: lukier, wiórki kokosowe WYKONANIE      1.Mleko podgrzewamy(...)odstawiamy na 30 min w ciepłe miejsce. 2. W tym czasie robimy nadzienie: W 1/3 szkl. mleka rozrabiamy budyń, pozostałe mleko zagotowujemy z cukrem, dodajemy rozrobiony budyń, mieszamy aż zgęstnieje. Studzimy. 3. Ciasto dzielimy na 2 części, z których robimy kulkę, rozwałkowujemy aby powstało koło. Dzielimy na 8 części każde koło. Na szerszym końcu kładziemy budyń, zwijamy w rogaliki.Układamy

słodki bratek
Pączki z budyniem, polewą czekoladową i orzechami 220

kaloryczne.... ale raz na jakiś czas możemy sobie pozwolić na chwile zapomnienia 😊💗 Dzisiaj znajdziecie u mnie przepis na p ą czki z budyniem w polewie czekoladowej, posypane orzechami pekan 😋 Zrobiłam je wczoraj, a zniknęły już wszystkie 😃 Składniki: ciasto: m ą ka pszenna 4 szklanki + m ą ka do podsypywania , jajka 4 szt, masło 100 g, cukier 4 łyżki, skorka(...)najmniej m ą ki, ponieważ w tedy p ą czki będą bardziej delikatne. Następnie odrywamy kawałki ciasta, rozpłaszczamy w dłoniach i na środek nakładamy łyżeczkę budyniu. Zlepiamy bardzo dokładnie, aby p ą czek się nie otworzył  podczas smażenia. Odstawiamy na oproszony m ą k ą  blat lub stolnice

kulinarne odsłony pati
piernik z wkładką owocową 152

cynamonu 6 jabłek szklanka wydrylowanych wiśni z kompotu 1/2 szklanki orzechów włoskich  łyżeczka proszku do pieczenia na przełożenie: litr mleka 3 opakowania budyniu waniliowego 6 łyżek cukru kostka masła dodatkowo: herbata z rumem polewa czekoladowa Ciasto piernikowe: Białka ubić z cukrem na pianę, ubijając dodawać po żółtku. Mąkę wymieszać z proszkiem, sodą i przyprawą do piernika, przesiać i delikatnie(...)minut.  Budynie i cukier wymieszać ze szklanką mleka i ugotować na pozostałym mleku. Do gorącego dodać masło i miksować aż całkowicie wchłonie się w budyń. Połowę gorącej masy wyłożyć na jeden blat ciasta piernikowego, przykryć wkładką z owocami, wyłożyć resztę masy i ostatni blat ciasta. Polać polewą lub posypać cukrem pudrem

Domowa Cukierenka-Domowa Kuchnia