ciasto z budyniem - 11695 przepisów (strona:112/780)

Strucla z budyniem i lukrem 197

mąki 5 dag drożdży 7 dag cukru ok 1/2 l mleka 2-3 jaja 5 dag tłuszczu 2 dag tłuszczu do formy 1/2 jaja do smarowania ciasta Ponadto: 2 budynie + składniki do ich przygotowania wiórki kokosowe do posypania gotowy lukier Wykonanie: Mąkę przesiać, zagrzać. Dużą szeroką prostokątną blachę posmarować tłuszczem, opruszyć mąką. Zrobić rozczyn: drożdże(...)ciasta, wyrównać powierzchnię, ciasto przykryć i odstawić do wyrośnięcia. Gdy jego objętość wzrośnie dwukrotnie , wyłożyć na posypaną mąką stolnicę ponownie wyrobić. Ciasto podzielić na 3 cześci uformować 3 wałki a następnie je spłaszczyć na środek nich wyłożyć budyń i zawinąć w "roladę" następnie takie 3 rolady zapleść w jeden warkocz. Piec ok 45-55 min. Po wyjęciu i ostygnięciu

Pychotkaaa
Jogurtowiec z truskawkami 283

ciasto które umili letni dzień na jogurcie ze świeżymi orzeźwiającymi owocami truskawek...Uwielbiam je za prostotę i łatwość w przygotowaniu, teraz w sezonie to nr 1! Składniki: Ciasto: 5 jaj 1 budyń malinowy duży 3/4 szklanki mąki tortowej 1 łyżeczka proszku do pieczenia 2 dag stopionej margaryny 1/2 szklanki cukru 1 cukier waniliowy Masa jogurtowa: 44 dag jogurtu naturalnego greckiego(...)Sposób wykonania: Ciasto: Jajka ubić na puszystą pianę z cukrem i cukrem waniliowym wlać zimną roztopioną margarynę,mąkę wymieszać z proszkiem do pieczenia i budyniem,dodawać po łyżce do masy delikatnie mieszając.Tak przygotowane ciasto wylać do wyłożonej pergaminem standardowej foremki 23/39 cm.Piec 30 minut w temp 170*c.Po upieczeniu wystudzić. Masa jogurtowa: Żelatynę rozpuścić w 3 łyżkach gorącej wody

Wanilia i Kardamon
Ciasto chałwowe z kajmakiem! 154

22cm. (ewentualnie średnia ale wysoka tortownica) Pieczemy w temp 170 stopni C. pierwsze 40 minut: grzanie piekarnika dół, kolejne 25 minut z termoobiegiem. Ciasto studzimy całkowicie, kroimy na trzy warstwy. MASY: - 1 puszka kajmaku - 1 budyń czekoladowy na 500ml - 300 ml mleka - 2-3 łyżki masła - łyżeczka mąki pszennej - 150 ml śmietany 36% - 100 g chałwy - 2 łyżki żelatyny(...)cukru. Masę wlej do garnuszka i szybko mieszaj rózgą. Dodaj masło i dalej mieszaj rózgą. Gładki krem przełóż na ciasto i przykryj ostatnim blatem ciasta. Ciasto musi teraz ostygnąć (dodaliśmy gorący budyń). Żelatynę rozpuszczamy w jak najmniejszej ilości wrzątku (około 60 ml)  Śmietanę umieszczamy w wysokim naczyniu i ubijamy na sztywną masę. Dodajemy ciurkiem płyn z żelatyną i ciągle

SMYKWKUCHNI
Nie tylko z truskawkami 132

połączeniu z migdałami i jeszcze większą ilością migdałów mogą być niedobre...? Pytanie jest czysto retoryczne; wszyscy bowiem wiedzą, że nie mogą. Poza tym zaciekawił mnie dodatek budyniu (zamiast mąki ziemniaczanej, dzięki temu ciasto zyskuje bardziej piaskową konsystencję) i śmietany kremówki zamiast tradycyjnego masła. Już podczas pieczenia zapachy z piekarnika kusiły ogromnie; w rezultacie nie daliśmy ciastu całkowicie wystygnąć przed pierwszą(...)trochę - ciasto wyjdzie pyszne z malinami, jeżynami, a nawet śliwkami, które już pojawiają się na targach. Spróbujcie koniecznie! Ciasto truskawkowo-migdałowe Składniki: (na tortownicę o średnicy 26 cm) 250 g mąki pszennej 50 g mielonych migdałów 1 opakowanie (40 g) budyniu waniliowego (proszek) 2 łyżeczki proszku do pieczenia 3 jajka 150 g cukru 200 ml śmietany kremówki (38%) dodatkowo

Pożeraczka, czyli raz adobrze
Pijana śliwka 161

Masę w sumie zrobiłam inaczej niż w znalezionym przepisie -tzn.składniki takie same, ale wykonanie inne [ w opisie  niżej jest co i jak]. Pijaną śliwkę zrobiła także Małgosia . Ciasto: 6 jaj 2 łyżki wody 1,5 szkl. cukru 1,5 łyżeczki proszku do pieczenia 2-3 łyżki ciemnego gorzkiego kakao  około 1 szkl. mąki pszennej 1/2 szkl. mąki(...)wymieszać z masą jajeczną. Wylać do formy wyłożonej papierem do pieczenia.Piec w piekarniku nagrzanym do 180 stopni.Wystudzić, przekroić na połowę i przełożyć masą. Masa: 3 szkl. mleka 1 budyń waniliowy 3 żółtka 1 łyżka mąki pszennej 1 łyżka mąki ziemniaczanej 3  łyżki cukru 10 dag czekolady  25 dag masła Dwie szkl. mleka  i cukier zagotować. Pozostałe

Moje domowe kucharzenie
Tarta z kokosowym kremem i jeżynami 189

ziemniaczanej 25g czekolady gorzkiej 2 szklanki jeżyn Mąkę przesiać z kakao i proszkiem do pieczenia. Razem z zimnym masłem dokładnie posiekać na stolnicy. Dodać żółtko, śmietanę i szybko zagnieść ciasto. Schłodzić w lodówce i rozwałkować. Nałożyć na formę do tarty (25cm). Nakłuć widelcem lub obciążyć fasolą. Piec w 190*C przez 20min. KREM BUDYNIOWY. Z podanej ilości mleka, odlać(...)gorący budyń. Przestudzić i na jeszcze ciepły można położyć świeże jeżyny. Tartę przechowywać w lodówce. Smacznego :) Kategoria: Ciasta z kremem , Ciasta z owocami , SŁODKO , Tarty i kruche ciasta , Wykorzystanie żółtek Tagged: budyń , czekolada , jeżyny , kremówka , mleko , wiórki kokosowe

https:KKuchniaMniam
CIASTO KRUCHE Z OWOCAMI I BUDYNIEM 123

żółtka  1,25 margaryny (1cała i 1/4 kostki)  łyżka śmietany  2 łyżeczki pr do pieczenia Z podanych składników zagnieść kruche ciasto,wstawić do lodówki na 45-60min. Nadzienie rabarbar  2 budynie śmietankowe z cukrem(...)mleka Rabarbar pociąć na mniejsze kawałki.Ciasto podzielić na 2 części,jedną zetrzeć na blaszkę,docisnąć,wyłożyć owoce. Na mleku ugotować budyń.Ciepły wylać na owoce,na to zetrzeć drugą część ciasta. Wstawić do piekarnika na 180C i piec ok 50 min. Smacznego i zapraszam do odwiedzania mojego bloga.Są to dopiero początki,uczę się robić zdjęcia,pisać bloga

Niespełnione zdolności kulinarne
Zakręcone ciasto z kremem, dżemem i marcepanem 126

blachę lub dużą tortownicę: ciasto: 800 g mąki (u mnie standardowo mieszanka, 400 g gryczanej, 100 g żytniej i 300 g pszennej białej) puszka 400 ml mleka kokosowego (do ciasta weź tylko gęstą, białą część, „wody” nie wylewaj bo świetnie nadaję się no do risotto) 100 g cukru 300 ml oleju roślinnego 1 rozgnieciony banan 30 g proszku(...)mąkę wraz z proszkiem do pieczenia i wrzuć wszystkie składniki do dużej miski. Początkowo wymieszaj ciasto za pomocą dużej łyżki, a pod koniec zagnieć ciasto, przykryj i umieść w lodówce na czas przygotowywania kremu. Budyń wymieszaj z sokiem owocowym/mlekiem. Ugotuj budyń (nie zapomnij o cukrze). Wymieszaj gotowy budyń z dżemem i lekko przestudź, tak aby się nie poparzyć. Wyjmij ciasto

greenscarf
sernik kokosowy 153

żółtka 2 łyżki kakao łyżeczka proszku do pieczenia na masę serową:  1 kg sera z wiaderka 150 g wiórek kokosowych 5 jajek 2 białka (pozostałe z ciasta) 2 opakowania budyniu śmietankowego szklanka cukru 1/2 szklanki oleju na polewę: 4 łyżki gęstej kwaśnej śmietany 2 łyżki cukru pudru 3 łyżki kokosowych wiórek dodatkowo: kilka bezików borówki amerykańskie Składniki ciasta wymieszać(...)rozwałkować ciasto. Wstawić do lodówki na pół godziny.  Piekarnik rozgrzać do 200*C. Wstawić tortownicę z ciastem i podpiec przez około 10-15 minut. W tym czasie przygotować masę serową. Białka ubić na sztywno. Żółtka utrzeć z cukrem, następnie dodać ser, budynie, olej i kokos. Zmiksować. Na końcu dodać pianę z białek i delikatnie wymieszać łyżką.  Masę serową

Domowa Cukierenka-Domowa Kuchnia
Ciasto marlenka -pyszne i rozpływające się w ustach :-) 129907

budynie śmietankowe po 40g bez cukru -3 szklanki mleka -400g masy kajmakowej -250g margaryny lub masła dodatkowo -garść orzechów włoskich do dekoracji Przygotowanie ciasta rozpoczynamy od ugotowania budyniu na masę. Gdy będzie stygł przygotujemy spody. 2 szklanki mleka wlewamy do garnka i zagotowujemy 2 budynie rozrabiamy w 1 szklance mleka i wylewamy na gotujące się mleko, mieszamy(...)temperaturze pokojowej ucieramy na puch  Dodajemy masę kajmakową (tem. pokojowa) i dalej ucieramy. Na koniec dodajemy po łyżce zimny budyń i miksujemy. Następnie każdy spód przekładamy cienko masą. Ostatnia warstwa to ma być masa. Orzechy wraz z kawałkami ciasta mielimy w malakserze. Posypujemy ciasto i gotowe :-) Ciasto wstawiamy na  całą noc  do lodówki żeby namiękło. Następnego dnia

moje pyszne łatwe i sprawdzone przepisy krok po kroku
Sernik cytrynowy 121

jest orzeźwiające, niezbyt słodkie, smakuje wyśmienicie. Polecamy Wam również nasze inne przepisy na ciasta . Składniki: 25 dkg mąki, 10 dkg masła, 10 dkg cukru pudru, 1 łyżeczka proszku do pieczenia, 2 żółtka Masa serowa: 70 dkg sera twarogowego, 5 jajek, 25 dkg cukru pudru, ¾ paczki budyniu śmietankowego, Smażona skórka z 1 cytryny oraz sok z cytryny, Olejek cytrynowy Sposób przygotowania(...)także jej boki. Ser zemleć. Oddzielić 5 żółtek od jaj. Żółtka utrzeć z cukrem, a z białek ubić pianę. Wymieszać wszystkie składniki, dodać budyń śmietankowy, skórkę cytrynową, sok z cytryny i olejek. Masę serową wylać na ciasto. Piec w piekarniku nagrzanym do 180 stopni około godzinę. Udekorować smażoną skórką z cytryny. Artykuł Sernik cytrynowy pochodzi z serwisu Przepisy kulinarne, przepisy

FoodMagazine.pl - Przepisy kulinarne
CIASTO Z TRUSKAWKAMI, BUDYNIEM I BEZĄ 102

pieczemy 15 minut następnie usuwamy folię i pieczemy do zrumienienia kolejne 15 minut w temperaturze 170 stopni. W tym czasie gotujemy budyń. Truskawki kroimy w grube plastry, posypujemy cukrem waniliowym, mąką ziemniaczaną i mieszamy. Pod  koniec pieczenia ciasta zabieramy się za bezę. Białka ubijamy na sztywną pianę, następnie stopniowo, dodajemy cukier, cały czas ubijając białka. Powinny być sztywne(...)stopni  i pieczemy przez 20 minut. Po tym czasie ustawiamy 60 stopni  i termoobieg i suszymy naszą  bezę jeszcze przez 15 minut. Ciasto musimy dokładnie wystudzić aby budyń i masa truskawkowa dobrze stężały. Smacznego

KuchcikoweLove
FALE DUNAJU. BEZGLUTENOWE - OWSIANE. 165

likier wiśniowy. krem: mleko, 3/4 litra, Budyń śmietankowy, 1 duży, bezglutenowy, Budyń waniliowy, 1 duży, bezglutenowy, Cukier trzcinowy, 8 łyżek, Laska Wanilii, 1 Masło, kostka polewa: Mleczna czekolada, tabliczka, Mleko, 2 łyżki, Masło 2-3 łyżki, Mascarpone, 2-3 łyżki, Bezglutenowe mąki, których używamy opisałyśmy tutaj: KLIK . WYKONANIE: Ciasto: Białka oddzielamy od żółtek i ubijamy je na sztywną pianę stopniowo(...)syropu wiśnie układamy na cieście - na bogato. Niektóre można powciskać, ale i tak same powinny "powpadać". Pieczemy: 180 stopni / góra-dół, z termoobiegiem. Około 40 minut. Studzimy. Wystudzone ciasto nasączamy. Krem: Budyń gotujemy tak jak na opakowaniu. Zmieniamy tylko proporcje. Musi być gęsty i bez grudek. Do wystudzonego budyniu dodajemy utarte z cukrem (2 łyżki) masło. Dokładnie miksujemy do połączenia

Wypisz Wymaluj
UCIERANE Z MALINAMI, KREMEM ŚMIETANKOWYM I BIAŁĄ CZEKOLADĄ 197

mleko – 750 ml * mąka ziemniaczana – 1 łyżka * cukier – 3/4 szkl * maslo – 200 g * budyń śmietankowy – 2 czubate lyżki ( 40 g ) DODATKOWO: * maliny ( mogą być mrożone ) – ok. 250 g * biała czekolada – do posypania SPOSÓB PRZYRZĄDZENIA: CIASTO: Jajka ucieramy cukrem na puch. Dodajemy ole oraz mleko. Wsypujemy mąkę przesianą z proszkiem do pieczenia, miksujemy(...)dzielimy na 2 części. Połowę wylewamy na blachę wyłożoną papierem do pieczenia, do reszty dodajemy kakao. Wylewamy na jasne ciasto, układamy owoce, pieczemy ok. 40 minut w 180C. KREM ŚMIETANKOWY: 600 ml mleka gotujemy. W osobnej miseczce miksujemy cukier, budyń, mąkę i resztę mleka. Wlewamy do gotującego i cały czas mieszając gotujemy do zgęstnienia. Studzimy. Łyżka po łyżce dodajemy

Ostra na Słodko