ciasto z brzoskwiniami - 3664 przepisów (strona:180/245)

Przepis na metrowca bez jajek – wegańskie ciasto z kremem budyniowym 225

ciasto przelej do keksówki i wyrównaj. Ciasto piecz 35 minut w piekarniku nagrzanym do 180 stopni Celsjusza. Po upieczeniu obkrój boki ciasta, ciasto wyjmij z formy i odstaw do wystudzenia. Jeśli posiadasz dwie keksówki, od razu możesz upiec ciemne ciasto. Jeśli natomiast używasz jednej formy, po upieczeniu jasnego ciasta możesz przejść do zrobienia ciasta z kakao. Przygotowanie ciemnego ciasta jest(...)ciemnego i jasnego ciasta – w ten sposób, aby powstało jedno długie ciasto. Pozostałym kremem posmaruj wierzch i boki ciasta. Na koniec gorzką czekoladę rozpuść w kąpieli wodnej. Do czekolady dodaj też margarynę. Roztopioną czekoladą polej ciasto. Całość włóż do lodówki, aby czekolada stężała. Gotowe ciasto krój na kromki na ukos. Sprawdź inne przepisy na ciasta – klik . Bądź

Via Gusto
Wielkanocne menu - 15 przepisów na słone dania 134

pieczywem. 7. Piersi z kurczaka w cieście francuskim nadziane pieczarkami i cebulką to pomysł na wykwintny obiad. Pięknie się prezentują i jeszcze lepiej smakują. 8. Pieczeń rzymska z jajkiem to pomysł na wykorzystanie mięsa mielonego. Taka pieczeń jest bardzo łatwa do przygotowania, smaczna i świetnie prezentuje się na stole. 9. Schab z brzoskwiniami udekorowany majonezem. Przekąska na zimno, która dość

Ugotować
Pudding owsiany z brzoskwiniami i kajmakiem 89

tradycyjnej owsianki. Smakuje bardziej jak delikatne ciasto :) Jeśli lubicie dogadzać sobie od samego śniadania, to ten przepis jest stworzony dla Was. Na 3 porcje: 100 g płatków owsianych górskich szklanka mleka migdałowego sok wyciśnięty z całej pomarańczy skórka starta z całej pomarańczy 2 jajka odrobina oleju kokosowego do natłuszczenia formy/foremek dodatkowo: 2 brzoskwinie 3 łyżki kajmaku maliny lub inne owoce

Mienta blog
Sernik z brzoskwiniami 138

ostudzenia, po czym włożyć do lodówki. Brzoskwinie ułożyć na serniku, po czym zalać je tężejącą galaretką i włożyć do lodówki na co najmniej 2 godziny. Uwagi: Aby galaretka mi nie "uciekła", to boki sernika zabezpieczam zgiętą na pół folią spożywczą, którą dodatkowo umacniam zakładając obręcz z formy. Gdy galaretka już stężeje na cieście, zdejmuję obręcz i delikatnie odklejam folię

Passions hobbies life
Owoce pod kruszonką 121

masz czasu na pieczenie ciasta a potrzebujesz bardzo szybko zrobić pyszny deser, który zawsze wychodzi.  Aby zrobić owoce zapiekane pod kruszonką możesz też użyć tylko jednego typu owoców, lub wymieszać razem zupełnie inne owoce. Oprócz tych, które wymieniłam bardzo dobrze sprawdzą się też jabłka, gruszki, poziomki, jagody czy morele oraz brzoskwinie

AniaGotuje.pl
Torcik z musem brzoskwiniowym 285

Kolejna moja propozycja na pyszne ciasto bez pieczenia. Tym razem delikatna, rozpływająca się w ustach pianka śmietankowo-jogurtowa z orzeźwiającym brzoskwiniowym musem i błyszczącą taflą galaretki... mmmm :)))) Koniecznie wypróbujcie! Pianka śmietankowa: 400 ml śmietanki 30% 400 ml jogurtu greckiego 4 łyżki cukru pudru 3 łyżki żelatyny Mus brzoskwiniowy: 1 puszka brzoskwiń 2 galaretki brzoskwiniowe Dodatkowo: paczka okrągłych biszkoptów 1 galaretka

Smakołyki Asi
sernik z brzoskwiniami na biszkopcie (Siostry Anastazji) 183

dodać.   Źródło przepisu- Wielka Księga Ciasta Siostry Anastazji, str. 341: sernik brzoskwiniowy. * duża blaszka 29*41 cm Składniki: na biszkopt: 4 jajka 1 niepełna szklanka cukru 1 szklanka mąki 1 łyżeczka proszku do pieczenia na masę serową: 1500 g zmielonego białego sera  12 jajek 300 g cukru 350 g masła puszka brzoskwiń 3-4 łyżki rodzynek

Domowa Cukierenka-Domowa Kuchnia
Piankowy sernik z brzoskwiniami 76

Fantastyczny, lekki, piankowy sernik na zimno. Robię go w tortownicy o średnicy 26 cm Co potrzeba: 3 galaretki 5 serków homogenizowanych waniliowych 150 g 1 puszka

Bułka z Chlebem
Drożdżówki z czereśniami i kruszonką 139

wprost wymarzone towarzystwo dla wyczekiwanych czereśni. Jeśli na straganie czereśni już brak, a okoliczne drzewa świecą pustakami to można sięgnąć po inne sezonowe owoce, świetnie nadadzą się śliwki, morele, brzoskwinie.  Składniki na 10 szt Czas przygotowania: 120 min 3 szklanki mąki pszennej 1 jajo 2 żółtka 1 szklanka letniego mleka 1/4 łyżeczki soli 7 g suchych drożdży 4 łyżki(...)Jajka, mleko, cukier i roztopione masło mieszamy rózgą w dzbanku, w osobnym naczyniu mieszamy przesianą mąkę, dodajemy sól i suszone drożdże, łączymy suche składniki z mokrymi, wyrabiamy elastyczne ciasto, przekładamy do miski, przykrywamy folią spożywczą i pozostawiamy w ciepłym miejscu na ok 90 min 2. Kiedy ciasto podwoi objętość dzielimy je na 10 równych części i układamy na dwóch blaszkach

Słodki Kompromis
Racuchy drożdżowe 130

jogurcie i serku kozim – Crumpets, czyli angielskie racuchy – Racuchy na jogurcie z cukrem lawendowym – Racuchy drożdżowe z jabłkami – Racuchy drożdżowe na kefirze – Racuchy (z brzoskwiniami) Składniki na ok. 10 drożdżowych racuchów z serkiem homogenizowanym 300 g mąki pszennej 150 g waniliowego serka homogenizowanego 20 g świeżych drożdży 2 żółtka 1/4 szklanki cukru 1 opakowanie cukru(...)staną się płynne. Żółtka ucieramy z resztą cukru i cukrem wanilinowym na puszystą masę. Do miski przesiewamy mąkę, dodajemy drożdże, serek homogenizowany, masło oraz szczyptę soli, zagniatamy na sprężyste ciasto. Nie zostawiamy do wyrośnięcia, racuchy będą rosły podczas smażenia. Ciasto wykładamy na obsypany maką blat, rozwałkowujemy na grubość ok. 1,5 cm i wykrawamy krążki. W szerokim garnku rozgrzewamy olej

Damsko-męskie spojrzenie na kuchnię
Muffiny z owocami i kruszonką 155

równie dobrze można dodać truskawki, śliwki, brzoskwinie, jagody lub inne ulubione owoce. Przepis na 12 sztuk. Kruszonka: 30 g mąki pszennej 20 g schłodzonego masła 10 g cukru pudru lub drobnego cukru do wypieków Chłodne masło posiekać z mąką i cukrem aż do powstania sypkiej, grudkowanej mieszanki. Odstawić do lodówki na czas przygotowywania ciasta na muffiny. Ciasto na muffiny

Trzeci talerz
Warzywa korzeniowe w akcji – dni otwarte Bejo Zaden Poland 204

koniec podawaliśmy słodkości: ciasto marchewkowe i brownie z buraczkami, które były hitem wśród dorosłych a szczególnie wśród dzieci Wszystkie przepisy przedstawiam poniżej. KOKTAJL Z BOTWINKĄ Składniki: – 1 l soku jabłkowego – pęczek botwinki – 500 gramów malin – pęczek kolendry KOKTAJL SZPINAK I SELER NACIOWY Składniki: – 1 l soku jabłkowego – 4 łodygi selera naciowego – 500 gramów szpinaku – 4 soczyste brzoskwinie KOKTAJL MARCHEW(...)ewentualnie doprawcie do smaku. W przygotowane liście kapusty zawińcie nadzienie, sposób zawijania jest identyczny jak przy wrapach czy gołąbkach. Podawajcie od razu lub po schłodzeniu coolwrapów w lodówce. CIASTO MARCHEWKOWE Składniki: – 1 szklanka mąki pszennej – 2 szklanki startej marchewki – 2 jajka – szklanka zmielonych orzechów nerkowca lub włoskich – pół szklanki brązowego cukru – ¼ szklanki oliwy – 1 łyżeczka sody oczyszczonej – 1 łyżeczka proszku

karmelowy
Sałatka bakaliowa 387

Ciąg dalszy sylwestrowych propozycji!, postanowiłem zrezygnować z trudniej dostępnych produktów by każdy mógł się cieszyć smakiem pysznych sałatek. Przed nami bakaliowa dama - sałatka w której znajdziemy

Kuchnia PROzdrowotna
Sernik z jabłkami na orzechowym spodzie 177

jajka 5 szt, cukier 3/4 szklanki, proszek do pieczenia 1 łyżeczka, orzechy włoskie 200 g, warstwa jabłkowa: jabłka starte 2 słoiki (każdy po 0,90 litra) galaretka o smaku brzoskwiń 2 szt, masa serowa: ser 1 kg, budyń waniliowy 60 g, cukier puder 2 szklanki, masło 100 g, olejek pomarańczowy 1 łyżeczka, dodatkowo: herbatniki 20 szt, czekolada mleczna(...)połączenia. Do masy jajecznej dodajemy mąkę pszenną, proszek do pieczenia oraz posiekane orzechy i delikatnie mieszamy szpatułką do połączenia. Blaszkę wykładamy papierem do pieczenia (samo dno) i wylewamy ciasto. Piekarnik nagrzewamy. Biszkopt pieczemy w 170 st.C przez 30 min. do suchego patyczka. Upieczony odstawiamy do ostygnięcia. Masa serowa: Masło ucieramy z cukrem pudrem, następnie dodajemy po jednym żółtku i miksujemy

kulinarne odsłony pati
Fit sernik na zimno z chia i mango 48

borówkami na szpinakowym cieście Kajmakowy sernik na zimno  Fit sernik na zimno z chia i mango Składniki: 400g serków quark  200ml jogurtu skyr  3 łyżeczki żelatyny 100ml mleka 3 łyżki ksylitolu (erytrolu/cukru) łyżeczka ekstraktu z wanilii 3 łyżki nasion chia warstwa owocowa: 200ml pure z mango (lub innych owoców, np. truskawek, brzoskwiń, malin, śliwek) 1 łyżeczka żelatyny

Obiad gotowy
Tort z winogronami 124

Pieczenie tortu, a szczególnie jego dekorowanie jest dla mnie zawsze wielką przyjemnością. Ten ozdobiłam ostatnimi owocami zebranymi w ogrodzie - ciemnymi i jasnymi winogronami. W warstwach bitej

Przepisy Kulinarne
smaczny brzoskwiniowo-arbuzowy z czekoladą sernik na zimno... 101

Składniki: woda gorąca 2 szklanki, żelatyna deserowa 8 łyżeczek,  ciastka maślane 300 gram, twaróg Sernikowy z Mascarpone Président 1 kg wiaderko, cukier puder 1 szklanka

W Mojej Kuchni Lubię
Miętusek na zimno z brzoskwinią 138

Dziś serniczek na zimno. Lekko orzeźwiający dzięki sosowi miętowemu, który raczej przeznaczony jest do dań wytrawnych. Ale w słodkim deserze też sprawdził się świetnie. Taki wiosenny

Ewa w kuchni
“Zdrowe słodkości na każdą porę dnia” – recenzja 137

klonowym. Możemy więc przerobić nasze ulubione ciasta, żeby były bardziej zdrowe. A co bym ugotowała ze “Zdrowych słodkości”, żeby wejść w ten słodki, mączny, owsiankowy i muffinkowy klimat? Na pewno wypróbuję jaglankę z masłem orzechowym i owsiankę zapieczoną w jabłku, pudding z kaszy mannej, babeczki jogurtowo-owocowe, kokosową leguminę ryżową, jogurtowy deser z brzoskwiniami, dietetyczne pierogi leniwe, torcik arbuzowo-melonowy

Ugotowane pozamiatane
Ciasteczka pierożki 149

innymi owocami np. śliwką czy brzoskwinią. 2 kostki masła 60 dag. mąki pszennej 7 żółtek 7-8 łyżek śmietany kilka jabłek/brzoskwiń/śliwek (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Masło posiekać i zagnieść z mąką. Żółtka rozmieszać ze śmietaną i połączyć z mąką i masłem. Włożyć do zamrażarki na ok. 1,5 - 2 godziny. Schłodzone ciasto cienko rozwałkować, wycinać szklanką  kółka

Wilczkowy Świat - nasze codzienne gotowanie
Kawowa tarta z truskawkami i mascarpone 149

Tort z truskawkami, brzoskwiniami i kremem galaretkowym   Spód tarty: - 300 g mąki ( u mnie 200 g białej pszennej i 100 g pełnoziarnistej)* -  200 g chłodnego masła - 100 g cukru pudru - 1 jajko/ 2 żółtka - 4 łyżeczki kawy rozpuszczalnej zalane 4 łyżkami wrzątku i ostudzone Posiekaj wszystkie składniki w malakserze kuchennym. Z ciasta uformuj kulę, zawiń w folię

Corner With Recipes
Kurczak w cieście francuskim na dwie nuty z surówką z marchwi i brzoskwini. 169

skórka się zezłoci. Odstawiamy. Ciasto francuskie wycinamy na kształt filetów. Mięso przekrawamy w połowie i nadziewamy pieczarkami lub serem kozim ze szpinakiem (sposób na ten szpinak w poprzednim poście). Zamknięte sakiewki nakłuwamy i smarujemy żółtkiem. Pieczemy 15 minut w 200 stopniach. Surówka z marchwi. Marchew tniemy obieraczką na długie pasy, dodajemy posiekaną brzoskwinie i zmiażdżone orzechy włoskie. Solimy, skrapiamy oliwą

BaRepas

Proponowane wyszukiwania