ciasto z białek - 13966 przepisów (strona:681/932)

BALLS & RINGS – GTA IV – kulki z kurczaka i krążki cebulowe 273

kurczaka), drugiego z krążkami cebulowymi. Zapewne w Cluckin’ Bell byłyby pełne chemicznych wypełniaczy, jednak tutaj zastosowaliśmy taryfę ulgową i poniższy przepis pozwoli Wam na uzyskanie bardzo smacznych przekąsek. Dzięki ciastu piwnemu oraz odpowiedniej temperaturze ani kulki ani krążki nie będą „opite” tłuszczem. Jeśli uwielbiacie takie fast foodowe rarytasy, to ta domowa wersja jest świetnym pomysłem na ucztę bez wyrzutów sumienia(...)Zobacz, jak przekąska wygląda w grze DRUKUJ LISTĘ SKŁADNIKÓW ILE KALORII MA 1 PORCJA - KLIKNIJ! lepiej nie wiedzieć ale jeśli już musisz to 982 kcal | 51 g białka | 80 g węglowodanów | 51 g tłuszczu PRZYGOTOWANIE KULKI Z KURCZAKA 1. MIĘSO NA KULKI (5 min) Pierś z kurczaka oczyszczamy z błonek i drobno siekamy (lub mielimy mięso robotem kuchennym

Nerds Kitchen
Rafaello 252

Wspominałam już, że uwielbiam kokosowe wypieki i dzisiaj znowu ciasto kokosowe. Tym razem bardzo lekka, delikatna i mocno kokosowa pianka, która po prostu rozpływa się w ustach. Do tego moje ulubione cukierki kokosowo migdałowe. Nie czekajcie za długo  by je zrobić bo będziecie żałować. Składniki: Biszkopt: 3 jajka 3 łyżki cukru 3 łyżki maki pszennej 1 łyżka mąki ziemniaczanej(...)kremówki 30% 200 g czekolady białej 1 puszka mleczka kokosowego bio   Ale-raj * 5 łyżeczek żelatyny 1/4 szkl gorącej wody kokos cukierki rafaello  Przygotowanie: Biszkopt: Białka ubić na sztywno z cukrem. Dodawać po jednym żółtku i ubijać tak długo aż masa będzie sztywna. Mąki i proszek przesiać przez sitko stopniowo dodawać do masy i ubijać

Ala piecze i gotuje
Ciasto jak marzenie, czyli biała czekolada, galaretka i truskawki 530

wysmarować masłem, wyłożyć papierem do pieczenia i przełożyć ciasto (obracamy po prostu folie, układamy ciasto i dociskamy do formy, dopiero teraz ściągamy folie). Brzegi zakładamy go środka i dociskamy. Ciasto w formie wkładamy do lodówki na 60 minut. Po tym czasie wyjmujemy i pieczemy 5 minut w 200*C, a następnie obniżamy temperaturę do 190*C i pieczemy jeszcze(...)palnika. Po 5 minutach wymieszać do uzyskania gotowego sosu czekoladowego. Wystudzić i wstawić do lodówki na całą noc (ok. 12 godzin). Wystudzony sos czekoladowy ubić (końcówkami do ubijania białek) na gęstą masę. Na gotowej masie będą zostawały ślady końcówek miksera. Twarożek zmielić/zmiksować/rozetrzeć na gładko z aromatem waniliowym. Dodawać partiami krem czekoladowy i zmiksować

Chocolate Muffin Blog
Torcik walentynkowy w serduszka 272

tradycji i z każdym rokiem coraz bardziej się do niego przyzwyczajamy. Jedną z możliwości obdarowania osoby ukochanej jest przygotowanie czegoś słodkiego, można znaleźć wiele przepisów na torty i ciasta w kształcie serca. Postanowiłam przygotować torcik walentynkowy, z tym że w tradycyjnej, okrągłej formie, jednakże pozostając w duchu walentynek - udekorowany serduszkami. Torcik walentynkowy w serduszka Składniki: biszkopt 3 jajka szczypta soli(...)cukru pudru do śmietanki do dekoracji oraz śmietan-fix, jeżeli chcemy, żeby nasz tort dłużej zachował swój świeży wygląd Wykonanie: - składniki na biszkopt muszą być w temperaturze pokojowej - oddzielić białka od żółtek, ubić je na sztywno ze szczyptą soli - do ubitej piany dodać w kilku turach cukier, cały czas ubijając - stopniowo dodawać żółtka, masę jajeczną ubijać - mąkę przesiać

Smakołyki Bereniki
Bounty 159

Ciasto na zamówienie:) Miało być proste i mało pracochłonne. Dałam do wyboru trzy, to koleżanka wybrała akurat to, które ładnie wygląda, a jednak trzeba mu trochę czasu poświęcić. No dobrze... Przynajmniej na stole stanie coś słodkiego i efektownego:) Opis jest dosyć długi, ale to dlatego, że wyjaśniam w nim co zrobić, żeby biszkopt nam nie opadł(?) i tłumaczę w kilku(...)gorzkiej (100 gramów) 1/2 kostki margaryny (125 gramów, u mnie Kasia) Najpierw robimy biszkopt : białka ubijamy na sztywną pianę ze szczyptą soli (dzięki soli mamy pewność, że białka będą rzeczywiście ubite jak należy) Dodajemy cukier, żółtka i dalej ubijamy Na koniec dodajemy mąkę, proszek do pieczenia i 2 łyżki kakao Piekarnik nagrzewamy do 180 stopni

www.szczesliwakuchnia.blogspot.com
Sernik z pierniczkami 191

już pisałam, serniki to nasze ulubione ciasta. Piekę je z rozmaitymi dodatkami i z różnych przepisów.  Tym razem polecam Wam gotowany sernik, na biszkopcie,  z zatopionymi w serze piernikami.  Pyszności, moja rodzinka go uwielbia, polecam  od święta i bez okazji :) Sernik z pierniczkami  na biszkopt: 8 jajek budyń czekoladowy 5 łyżek mąki tortowej łyżeczka proszku(...)śmietankowe lub waniliowe 1 Kasia ( 25 dkg) 3/4 szklanki cukru 6 jajek *** dodatkowo pierniki w czekoladzie polewa, lub masa krówkowa Najpierw pieczemy biszkopta .Oddzielamy żółtka od białek. Białka ubijamy dodając szczyptę soli, jak dobrze ubite wsypujemy po łyżce cukru, dalej ubijamy, następnie po jednym żółtku nie przestajemy ubijać.  Mąkę, budyń i proszek do pieczenia mieszamy

Takie tam pichcenie
Ślubne ciasteczka 195

mniejsze 1.  Z podanych składników na ciastka zagnieść szybko ciasto (nie powinno kleić się do rąk, a jeżeli tak się dzieje, to dodać więcej mąki). Gotowe ciasto odstawić do lodówki na godzinę. Następnie rozwałkować na grubość ok 0,5 cm, większą formą serduszka wykrawać ciastka i piec je w temperaturze 170 stopni  na słomkowy kolor. 2. Przygotowanie(...)Masa bardzo szybka wysycha dlatego czynności te należy szybko wykonać. Mniejsze lukrowe serduszka przylepiamy do dużego ciastka za pomocą zwykłego lukru (z cukru pudru i wody bądź białka). Koraliki przylepiamy również za pomocą lukru. Wystarczy go włożyć w mały woreczek strunowy z dziurką i wycisnąć sznur do którego przylepiamy koraliki. 4. Aby wykonać ciastka

Jadło i czytadło
torcik jabłkowo-miętowy 142

Wiecie, że lubię wymyślać przepisy. Wczoraj dostałam weny twórczej i wymyśliłam znowu. Jeśli lubicie orzeźwiające smaki, to ciasto na pewno przypadnie Wam do gustu. Lekkie,wilgotne, trochę kwaskowate, z wyczuwalną nutą mięty. Biszkopt nasączony galaretką, jabłkowo-miętowy mus i lekki krem tworzą bardzo oryginalne połączenie. Podobno dziś na wszystkich stołach jabłeczniki, u mnie więc też, choć nietypowy. *tortownica(...)cukru 2 opakowania galaretki jabłkowo-miętowej na krem: 400 ml mleka 1 opakowanie budyniu śmietankowego 2 łyżki cukru 100 g miękkiego masła na wierzch: 1 opakowanie galaretki jabłkowo-miętowej Białka ubić z cukrem na sztywno, ubijając dodawać po żółtku. Mąkę wymieszać z proszkiem do pieczenia  i dodać do masy jajecznej. delikatnie wymieszać i przelać do formy wyłożonej

Domowa Cukierenka-Domowa Kuchnia
Biszkoptowe z truskawkami 101

pieczenia 1 łyżeczka ekstraktu waniliowego 600 g truskawek cukier puder Wszystkie składniki powinny być w temperaturze pokojowej. Owoce myjemy i odszypułkowujemy. Białka oddzielić od żółtek. Do białek dodać sól i ubić na najwyższych obrotach miksera na sztywną pianę. Pod koniec ubijania stopniowo, łyżka po łyżce, dodajemy cukier, nie przerywając miksowania. Kolejno dodajemy żółtka, nadal miksując(...)Wyłączamy mikser i odstawiamy.   Odmierzoną porcję mąki, przesiewamy z proszkiem, dodajemy do masy, łyżka po łyżce, mieszając delikatnie drewnianą szpatułką. Tortownicę wykładamy papierem do pieczenia (samo dno), przelewamy ciasto. Na wierzchu układamy truskawki. Ciasto pieczemy w 175 stopniach przez ok 55 minut, lub do tzw. suchego patyczka. Po wystygnięciu oprószyć cukrem pudrem. SMACZNEGO

kulinarnyswiatdomi
Co to jest deser? I mój pierwszy suflet 240

śmietaną i truskawkami.  Piszę o tym, bo zaczęłam się zastanawiać, jak zupełnie inne znaczenia nadajemy tym samym słowom. Dla jednego deser musi być w pucharku, inny powie, że ciasto też, jak najbardziej. Jeszcze inny stwierdzi, że ser na deser to paranoja, mimo, że kolega biesiadnik będzie się zachwycał. Pani dbająca o figurę zje jedną truskawkę, a pan z pokaźnym(...)Dobromiła ,  Ania ,  Siaśka  oraz  Wojciech . Ogromnie jestem ciekawa, co za cuda przygotowali tym razem - zajrzyjcie do nich koniecznie! Suflet rabarbarowy Składniki: (na 2 porcje) 1 białko 1/6 łyżeczki soli 70 g rabarbaru 25 g cukru 2 łyżki wody dodatkowo: 1/2 łyżeczki masła 2 łyżeczki cukru pudru Foremki wysmarować masłem i wysypać cukrem pudrem. Wstawić

Pożeraczka, czyli raz adobrze
Ciasto z masą z suszonych śliwek i piernikową 172

zdążyłam wykonać mojego pomysłu, więc zrobiłam ciasto na sylwestra. Jestem zadowolona z efektu końcowego, ponieważ ciasto smakowało całej rodzinie. Zmieniłabym tylko wielkość blachy, ponieważ piekłam w formie 21x21 i ciasto wyszło za wysokie, więc polecam trochę większą blachę. Składniki: Biszkopt: 6 jajek 4 łyżki mąki pszennej 4 łyżki mąki ziemniaczanej 4 łyżki kakao 1 szklanka cukru 2 łyżeczki proszku(...)czekolady mlecznej 100 g śmietanki 30% posypka kamyki czekoladowe Decorada Delecta Białka ubić na sztywno, dodać cukier. Żółtka ze szczyptą soli i olejem wymieszać, dodać do białek. Następnie dodać mąki przesiane z proszkiem, a na końcu dodać kakao i wodę. Piec około 30 minut w temp. 180 stopni Celcjusza. Po wystudzeniu przekroić na trzy części

talerz przyjemności
Sernik Wiedeński 157

Właściwie nie potrafię powiedzieć, dlaczego ma opinię takiego trudnego ciasta, bo mojego sernika wiedeńskiego w zasadzie nie sposób zepsuć. Nawet jeśli zdarza mu się trochę opaść, wcale się tym nie przejmuję, bo nadal jest pyszny. Przygotuj kilogram dobrze odciśniętego tłustego białego sera (nie może być kwaśny. Możesz też ułatwić sobie zadanie i kupić zmielony już ser), dwie niepełne szklanki cukru(...)masą serową. Włączasz piekarnik, bo ma być rozgrzany do 180°C, gdy będziesz do niego wkładać tortownicę. 3. Ubij pianę i połącz z masą Wyjmujesz z lodówki garnek z białkami i ubijasz je mikserem na sztywną pianę. Odstawiasz potem mikser na bok, nie będzie ci już potrzebny. Ściśle mówiąc, od teraz nie wolno ci go używać! Delikatnie mieszając

Kocham Czekoladę
Rolada bezowa z kremem kawowym i orzechami 181

białka 230g cukru 2 łyżeczki mąki ziemniaczanej 1 łyżeczka octu Krem: 250g słodkiej śmietanki 30 lub 36% 250g serka mascarpone 1 łyżeczka kawy rozpuszczalnej pół szklanki orzechów włoskich Do ozdoby: połówki orzechów włoskich opcjonalnie wiśnie lub maliny (u mnie rozmrożone wiśnie) listki mięty do ozdoby kawa rozpuszczalna lub kakao do posypania rolady       *** Białka(...)bezowa nadaje się od razu do spożycia ale można ją także przechowywać w lodówce 1-2 dni ** *** SMACZNEGO ***         Polecam również: PRZEPISY NA PYSZNE I EFEKTOWNE CIASTA KLIKNIJ TUTAJ CIASTA BEZ PIECZENIA PRZEPISY TUTAJ IMPREZOWE HITY! POMYSŁY NA PRZEKĄSKI, DANIA I PRZYSTAWKI KLIKNIJ TUTAJ Artykuł Rolada bezowa z kremem kawowym i orzechami pochodzi z serwisu Blog

Blog z Apetytem
Ciasto Beaty, czyli moje 167

gości lub trzeba gdzieś to ciasto "podrzucić". Trzeba w końcu zacząć robić przetestowane wypieki, ale chyba taką mam naturę, że idę na całość :D  A teraz do rzeczy.... ciasto wyszło jak zwykle nie za słodkie, delikatna śmietankowa pianka połączona z wafelkami o smaku śmietankowym i biszkoptami, które wcześniej nasączyłam. Pycha !!! Biszkopt: 7 jajek 3/4 szklanki cukru 3 łyżki mąki(...)cukru pudru 3/4 szklanki domowego malibu Polewa: 1/2 kostki masła 1/2 szklanki cukru 2 łyżki kakao 3-4 łyżki mleka Do dekoracji: kandyzowane owoce pokrojone w kostkę Wykonanie: Biszkopt: białka ubijam na sztywną pianę, dodaję po jednym żółtku i po dwie łyżki cukru. Mąkę przesiewam z kakao i łącze z masą jajeczną mieszając łopatką. Gotowe przekładam do blaszki

Ciasteczkowy Potwór
Wesołych Świąt! I tort z galaretką z cydru 207

pewno przygotuję z nich coś pysznego. Jasne, tylko co...? Granatów nie używam zbyt często ( błąd - pyszne są przecież! ), bo są owocem nieco problematycznym... Trzeba do nich wymyślać specjalne ciasta i desery, bo ani za jabłka, ani za truskawki uchodzić nie mogą. Wymyśliłam więc sobie, że ich smak doskonale skomponuje się ze słodyczą białej czekolady. Moja wyobraźnia pogalopowała dalej, zahaczając(...)śmietany kremówki 150 g białej czekolady ziarenka z 1 granatu galaretka: 500 ml cydru 5 łyżeczek żelatyny 3 łyżki zimnej wody dodatkowo: ziarenka z 1/2 granatu 1 mango Biszkopt: Białka ubić na sztywną pianę. Pod koniec partiami dodawać cukier. Po jednym dodawać żółtka, dokładnie miksując po każdym dodaniu. Mąki przesiać do osobnej miski, wymieszać. Po łyżce dodawać

Pożeraczka, czyli raz adobrze