masą. Wymieszaj mak z grubo pokrojoną czekoladą i dodaj do masy. Zamieszaj lekko. Foremkę z kominkiem wysmaruj tłuszczem i posyp mąką. Napełnij formę ciastem i piecz w nagrzanym na 160ºC piekarniku na termoobiegu (175º bez termoobiegu) i piecz przez około 40 minut lub do suchego patyczka. Wyjmij babkę z piekarniku i ostudź. Posyp cukrem pudrem przed podaniem. The post Babka
codojedzeniaWspaniały przepis na przepyszny, tradycyjny sernik wiedeński z niewielką ilością cukru i polewą czekoladową. Sernik jest bez spodu, jest to jedynie masa serowa i polewa przez co ciasto jest jeszcze smaczniejsze i wykwintne. Składniki (na tortownicę o średnicy 28 cm): 800 gram twarogu zmielonego trzykrotnie 5 jaj (osobno białka i żółtka) 2 białka 100 gram miękkiego masła 3/4 szklanki cukru
Mango PapajaBardzo prosty, bardzo zdrowy, bogaty w potas, magnez czy selen. I do tego baaardzo słodki i bez cukru! Krem daktylowy poleca się na kanapkę, do placków, naleśników, ciast lub po prostu jako samodzielny deser. :) Składniki: - 1 szklanka daktyli - garść orzechów nerkowca i brazylijskich - 1 banan Daktyle i orzechy zalewany gorącą wodą i odstawiamy na min. 10 minut. Odlewamy wodę (można
Smakuje zdrowolepszego jak zrobione przez siebie rogaliki z prawdziwą masą z białego maku, marcepanu i orzechów. Rogale są przepyszne choć pracochłonne.Czy warto...bez dwóch zdań...Zapraszam. (przepis zaciągnięty z Moich Wypieków) Składniki na ciasto drożdżowo - francuskie (12 dużych rogali): 1 szklanka ciepłego mleka 1 łyżka suchych drożdży (12 g) lub 24 g drożdży świeżych 1 jajko pół łyżeczki ekstraktu
Kubki smakuwcześniej białym zwykłym lukrem, który przygotowujemy tak: Białko jaja ubijamy na sztywną pianę dodajemy po łyżce przesianego cukru pudru oraz kroplę ulubionego aromatu do ciast, miksujemy mieszadłem do ubijania piany, aż masa będzie gęsta i bez grudek. Ozdabiamy perełkami cukrowymi wg uznania. Zimne pierniczki przekładamy powidłami i sklejamy wybrzuszeniami na zewnątrz. Słodkich wypieków ! Przepis bierze udział w świątecznej akcji; Dobrze
Wanilia i Kardamonprzygotowanej foremki, wyrównać wierzch. Piec około 60 minut, do momentu aż wbity w ciasto patyczek będzie suchy. Wyjąć, wystudzić. Ciasto można polukrować, posypać wierzch ciasta kandyzowaną skórką, smaczne jest również posypane cukrem pudrem lub zupełnie bez dodatków. Wykonanie lukru: Cukier puder ucierać stopniowo wlewając sok z pomarańczy lub cytryny do momentu otrzymania pożądanej konsystencji lukru. Smacznego
maniapieczeniaCiasto na śniadanie? Dlaczego nie :) Jeśli tylko jest pełnoziarniste, niesłodzone oraz bez tłuszczu to nie ma przeciwwskazań do takich eksperymentów :) Na blogu znajdziecie już przepisy na różne 'babeczki z kubeczka', wszystkie zgromadziłam poniżej. Dziś na śniadanie zafundowałam sobie szarlotkę z mielonych płatków owsianych z cynamonem i przyprawami korzennymi... cud, miód i... jabłka :) Zdrowe ciasteczka z kubeczka na śniadanie lub deser
Chocolate Muffin Blognastępnie dodać mleko, roztopione masło, oraz jajko, całość wymieszać na jednolitą masę i odstawić na 15 minut. Po tym czasie delikatnie mieszając dołożyć do ciasta połowę owoców borówki. Rozgrzać teflonową patelnię i smażyć na niej, bez dodatku tłuszczu, placki z obu stron do momentu aż lekko zbrązowieją. W tym samym czasie do niewielkiego rondla wrzucić drugą połowę owoców
Kuchnia Babci Basiżeby poczuł się jeszcze bardziej wyjątkowo i zapomniał, że właściwie to w tym roku jeszcze nie ma urodzin (mój prawie siedmiolatek). Sam sobie wybrał ciasto z zaproponowanych przeze mnie kilku pyszności. Nie obeszło się jednak bez przygód. Pierwsze podejście do sernika odbyło się w poniedziałek. Spód wyszedł pyszny, masa serowa jeszcze lepsza, delikatna, kremowa, słodziutka, ale w przyjemny, łaskoczący
Przepysznik - BLW i nie tylkowyrośnięcia na 30 minut w ciepłe miejsce .Wstawiamy do piekarnika-uwaga piekarnik warto podgrzać przed wstawieniem ciasta do 100 C , a następnie po wstawieniu ciasta zwiększamy temperaturę do 180 C i pieczemy 30 -35 minut bez termoobiegu . Gotowe Post Drożdżówka jak u babci pojawił się poraz pierwszy w Ogrodnik w podróży
Ogrodnik w podróżynastępnie dodać mleko, roztopione masło, oraz jajko, całość wymieszać na jednolitą masę i odstawić na 15 minut. Po tym czasie delikatnie mieszając dołożyć do ciasta połowę owoców borówki. Rozgrzać teflonową patelnię i smażyć na niej, bez dodatku tłuszczu, placki z obu stron do momentu aż lekko zbrązowieją. W tym samym czasie do niewielkiego rondla wrzucić drugą połowę owoców
Miód i pieprznastępnie dodać mleko, roztopione masło, oraz jajko, całość wymieszać na jednolitą masę i odstawić na 15 minut. Po tym czasie delikatnie mieszając dołożyć do ciasta połowę owoców borówki. Rozgrzać teflonową patelnię i smażyć na niej, bez dodatku tłuszczu, placki z obu stron do momentu aż lekko zbrązowieją. W tym samym czasie do niewielkiego rondla wrzucić drugą połowę owoców
Miód i pieprzprzepisy na bloga. Przepraszamy i zaczynamy nadrabiać zaległości. Podczas jednego z majowych weekendów, pojechaliśmy do znajomych na grilla. Tam na stole gościło przepyszne ciasto - Tort Pavlova. Kiedy otrzymałam przepis, postanowiłam zmierzyć się z pieczeniem bezy. Jeszcze nigdy tego nie robiłam. Przepis w oryginale był z wiśniami, jednak trochę go zmieniłam. Dodałam inne owoce a także inny czas pieczenia
Pan i Pani Smith w kuchnisama myśl o włączeniu piekarnika, powodowała wzrost temperatury o co najmniej 10 stopni ;) Człowiek siedzi i główkuje co by tu zrobić, żeby upiec ciasto i nie "zjechać" przy piecu. Polecam cudownie puszysty omlet biszkoptowy :) Bez włączania piekarnika, a równie smaczny jak tradycyjny biszkopt. SKŁADNIKI: 2 jajka 2 łyżki cukru 3 łyżki mąki szczypta soli kilka kropel soku z cytryny olej
Kuchnia w opałachOdstawiamy pod przykryciem na około 1 h. Jabłka obieramy ze skórki, usuwamy gniazda i kroimy w plasterki. Pokrojone plasterki możemy delikatnie podsmażyć na patelni bez tłuszczu ale niekoniecznie. Blat oprószamy mąką. Naoliwioną łyżką nabieramy porcje ciasta i układamy na blacie, zachowując odstępy. Lekko spłaszczamy, tak, żeby w każdy placuszek włożyć 2-3 kawałki jabłka. Pozostawiamy do podrośnięcia na około
Made By Mom And Sonpolecam te ciastka :) Mięciutkie. W sam raz na kilka kęsów. Z nadzieniem, które można dowolnie modyfikować dostosowując je do własnych upodobań. Z lukrem lub bez. Do wyboru, do koloru :P Zmodyfikowany przepis z gazety "Pyszne ciasta z owocami", nr 8/2003. Składniki na 12 sztuk Ciasto: 125 g chudego twarogu 1 jajko 50 g cukru 250 g mąki 4 łyżki oleju
My simple kitchenmiód do polania (jak kto lubi) Sposób przygotowania: Ser dokładnie rozgniatamy widelcem dodajemy pozostałe składniki i dokładnie mieszamy lepimy w rękach kluski/ kulki (ciasto będzie się trochę kleić do rąk, ale powinno wam pójść bez problemu) delikatnie wrzucamy kluski do wrzącej , lekko osolonej wody wyciągamy kluski zaraz po wypłynięciu czekamy, aż lekko przestygną podajemy z dodatkami wg. gustu ;) SMACZNEGO
Zdrowo i dietetycznie. Moja rzeczywistośćSmaczny, w miarę prosty do wykonania i niebyt pracochłonny. Jest spora różnica w smaku między chlebem pieczonym w blaszce i pieczonym bez niej. Dlatego tym razem postanowiłam upiec chleb okrągły. Ponieważ większość ciast na chleb przygotowuję wieczorem tak też było i w tym przypadku. Przygotowałam niedużą miskę, odmierzyłam 2 szklanki mąki pszennej typ 650 i przesiałam. Następnie odmierzyłam
apetytnapieczeniedodanych do ciasta ugotowanych do miękkości pomarańczy wraz ze skórką. Pomarańcze gotują się dwie godziny więc ten etap najlepiej wykonać dzień przed pieczeniem. Ciasto spodoba się bezglutenowcom bo przygotowane zostało na bazie zmielonych migdałów, bez dodatku mąki. Przepis znalazłam w książce Nigelli Lawson. Podany czas przygotowania nie uwzględnia gotowania pomarańczy
Milion Smakówkońca zamówienie było, co raczej spełnienie zachcianki. Tematu żadnego, warunek jeden. Ciasto ma być mokre i słodkie. Długo się zastanawiałem nad smakiem i konstrukcją ciasta. Trochę podpytałem, trochę poczytałem i inspiracją miał być 3-BIT bez pieczenia, jednak nie byłbym sobą, gdybym czegoś nie zmienił i w efekcie końcowym mamy tort czekoladowy ze smakami popularnego batona 3-BITa. Czego użyłem
BaRepasukryć je pod spodem. Bułeczki ułożyć na blasze wyłożonej papierem do pieczenia. Przykryć folią, wcześniej posmarowaną odrobiną oliwy, aby nie przykleiła się do ciasta. Odstawić na 90 minut. Piec w piekarniku nagrzanym do 210C (bez termoobiegu) przez ok.30 minut. Studzić na kratce. Smacznego! * przepis pochodzi z bloga 'Kuchnia Pełna Smaku
CookYourselfduże dojrzałe awokado - 2 ząbki czosnku - sok wyciśnięty z połowy limonki - pół małej cebuli - 2 łyżki świeżej kolendry - pół ostrej papryki ( może być bez jeżeli nie lubimy ostrego jedzenia) - sól i pieprz do smaku Ciasto na leniwe: - 450 g tłustego twarogu - 1 jajko - 200 g mąki pszennej (plus ok garści do posypania powierzchni roboczej) - łyżeczka soli Wykonanie: Wszystkie składniki
Kuchenne syntezyszklanki cukru Wszystkie składniki wymieszać ze sobą. Zacząć najlepiej tak: Cukier ucieramy z jajkami, dodajemy miód, mąkę, przyprawy i sodę. Ciasto rozwałkowujemy i foremką wycinamy ciasteczka. Pieczemy 180 stopni 15 minut. Bez masła Jak na złość miałam tylko końcówkę masła. Jednak udało mi się wyszperać przepis na super orientalne kruche ciasteczka bez użycia masła. Co prawda
ClauditteMissCookingproszku do pieczenia 3/4 szklanki obranych migdalów Wszystkie skladniki oprócz migdalów zmiksowac i zagniesc. Zawinac ciasto folia i schlodzic w lodówce ok. 30 min. Ciasto wyjac i formowac paluszki. Na koncu kazdego palca wciskamy migdal bez skórki, caly badz polówke- wtedy paznokiec bedzie cienszy. Pieczemy ok 10 min w 200C..Smacznegoooo
w mojej kuchniwałki około 30 cm długości.Wałki ciasta posmaruj mlekiem przy pomocy pędzelka i obtocz je w wiórkach kokosowych wysypanych na deskę lub tacę.Wsadź ciasto do zamrażalnika na 30 minut (ja wsadziłam razem z tacą bez przykrywania).Piekarnik nagrzej do 180 stopni C.Po tym czasie pokrój uformowane wałki w około 1 cm plastry, ułóż na blasze i piecz
Słodko-Słony Świat Ilonyodstawić w chłodne miejsce. Przygotować polewę z Tortenguss rot wg instrukcji na opakowaniu. Jest to czerwony zagęstnik do zalewania owoców. Dzięki niemu owoce na cieście będą pięknie lśniły i długo zachowają świeżość. Jest on dostępny bez problemu chociażby na allegro, a opakowanie wygląda tak. Na babeczki ułożyć pokrojone truskawki (jak najwięcej się zmieści :) ) (fot.3) i każdą z osobna polać lekko
Świat CiastaPiekąc różnorakie ciasta, bywa, że wykorzystujemy jedynie żółtka. Cóż z tymi białkami począć? Bezy , pavlova? A może to samo ale w innej formie, coś za czy szaleją dzieciaki a dla Ciebie będzie wspomnieniem dzieciństwa? Zimowy sposób na zaspokojenie małych lodożerców. Czytaj więcej
Farmażonysmalcu cukier waniliowy dodatkowo: marmolada lub dżem (u mnie porzeczkowy) cukier puder Przygotowanie: Wszystkie składniki wyłożyć na stolnicę i zagnieść ciasto. Przygotowane ciasto rozwałkować i wycinać foremką ciasteczka. Jedne z dziurką, a drugie bez. Piec w piekarniku nagrzanym do 180 st. C aż będą złote. Po ostudzeniu ciastko bez dziurki smarować marmoladą lub dowolnym dżemem i zlepiać z ciastkiem
charlotte gotujeszklanki, NADZIENIE: twaróg 25 dag, śmietana gęsta 3/4 szklanki, cukier waniliowy 1 łyżeczka, jabłka 3 sztuki, cukier 1 łyżka wszystkie składniki na ciasto naleśnikowe mikserem zmiksować dobrze i odstawić na 30 minut jabłka bez skórki zetrzeć na tarce grubsze oczka twaróg dobrze rozgnieść widelcem ze śmiataną 18%, cukrem, cukrem waniliowym, dodać starte jabłka i wymieszać patelnię do naleśników lub zwykłą
W Mojej Kuchni Lubięsmażyć kolejne 30 - 40 sekund, do zrumienienia. Przełożyć na deskę do przestudzenia. Z tej porcji wychodzi 10 naleśników. Podawać z dowolnym słodkim nadzieniem. UWAGA : Ciasto z tego przepisu jest bardzo rzadkie, ale smaży się je bez problemu. SMACZNEGO
kulinarnyswiatdomimleko i olej. Mieszamy bardzo dokładnie, aby w masie nie było żadnych grudek. Konsystencja ciasta powinna być płynna, lecz gęstsza niż na zwykłe naleśniki. Ciasto nabieramy łyżką i wylewamy na rozgrzaną patelnię (z olejem lub bez w zależności od tego, czy przywiera czy nie), po czym rozsmarowujemy je na niej, by uformowało nam się małe, zgrabne kółeczko. Smażymy z jednej
Weganizm infantylnydzieciństwa. Te prawdziwe, zrywane z krzaka obok domu, lub podjadane podczas zbiorów w babcinym ogródku. Bardzo dobrze je wspominam i delektuję się ich jedzeniem bez dodatków. Lecz gdy mam większą ilość staram się także piec ciasta lub zamieniać je w różne przetwory, których smak będzie mi towarzyszył zimą... [przepis stąd. ] Składniki: 2 1/2 szkl. mąki pszennej 1/2 szkl.cukru 2 łyżeczki
Pasja Smakujednym z namiotów miały dzieci robić swoją pizzę. Dostały więc fartuszki foliowe, kulę ciasta i wałki, zaczęły wałkować. I koniec. Rozwałkowanie ciasta, a potem dostanie gotowego wypieku nazywacie „robieniem pizzy”? Ha, ha. Bez sensu – rozczarowałam się. Ok. 17 w końcu Paolo wyszedł na scenę. Gadał sobie i gadał, a kucharz gotował. W międzyczasie zapoznałyśmy się z organizatorem eventów i pokazów
W kuchni Karmel-itkiproszkę, dodaję do utartych jajek i miksuję. Następnie wlewam mleko, miksuję, sok z cytryny - miksuję, a na końcu olej cienkim strumieniem, miksując bez przerwy na małych obrotach. Rozgrzewam piekarnik do 180 stopni. Wypełniam ciastem do 2/3 papilotki do muffinek, wstawiam do pieca i piekę przez jakieś 20 - 25 minut, aż pięknie zbrązowieją na wierzchu. Czekam, aż wystygną. Posypuję cukrem
W kuchni Karmel-itkipomiędzy dwoma arkuszami papieru do pieczenia i przekładamy do formy. Zostawiamy 1 cm boki, aby potem masa nam nie wyciekała z ciasta. Widelcem dziurkujemy ciasto, ponownie wkładamy do lodówki na około 30 minut. Potem pieczemy (bez termoobiegu) w temperaturze 160 stopni przez około 35 minut na złoty kolor. Wyjmujemy z piekarnika i studzimy. Sos toffiee: Do rondelka wlewamy śmietankę
Blondynka GotujeCiasto z truskawkami, budyniem i kruszonką... Spód: 4 szklanki mąki 1 margaryna 1 szklanka cukru 2 jajka 2 żółtka 2 łyżki kwaśnej śmietany aromat waniliowy 2 płaskie łyżeczki proszku do pieczenia Kruszonka: 20 dkg cukru 20 dkg masła 40 dkg mąki Dodatkowo: 1 kg truskawek lub innych owoców Wszystkie(...)składniki na spód zagnieść i wyłożyć na blaszkę (u mnie 25x35) wyłożoną papierem do pieczenia. Ugotować budyń śmietankowy bądź waniliowy ( z dwóch budyni bez cukru, 3 szklanek mleka i 3 łyżek cukru) i gorący wyłożyć na ciasto. Truskawki umyć odszypułkować, poprzekrajać na połowę, wyłożyć na budyń. Przykryć kruszonką (wszystkie składniki zagnieść palcami). Piec
Pelusiowa KuchniaSkładniki: ( na tortownicę 18-22 cm) przepołowione śliwki bez pestek 100-200 g 250 g mąki 150 g cukru pudru 150 g miękkiego masła pół łyżeczki cukru waniliowego szczypta cynamonu Do dekoracji: cukier puder Przygotowanie: 1. Przesiać mąkę. Wymieszać mąkę, cukier, cukier waniliowy, cynamon i miękkie masło- najlepiej ręką. Nie wyrabiamy jednak jednolitej masy a staramy się tak połączyć masło(...)reszta składników by powstały małe grudki/ wiórki ciasta- kruszonka. 2. Połowę gotowej kruszonki wsypujemy na spód tortownicy, następnie układamy śliwki i przysypujemy pozostałą częścią kruszonki. Piec: około 15-25 min w temperaturze 180 stopni Po ostudzeniu posypać cukrem pudrem. Smacznego
KreatywnePinyDiabelne ciasto! Diabelnie proste, diabelnie smaczne, diabelnie czekoladowe, diabelnie podstępne! Podstępne, bo czekoladowe bez grama czekolady (za to z dużą ilością kakao!) i bo nie wiadomo kiedy znika z talerza! Składniki: 200 g mąki 1/2 łyżeczki soli 1 łyżeczka sody oczyszczonej 2 łyżeczki ekstraktu z wanilii (już niedługo pojawi się przepis na domowej roboty cukier waniliowy i ekstrakt waniliowy(...)Dodać po kolei jajka cały czas ucierając na średnich obrotach. Dodać kakao rozpuszczone w wodzie (musi być przestudzone), maślankę wymieszaną z wodą i stopniowo dodawać mąkę. Wszystko dokładnie zmiksować. Ciasto wylać do wyłożonej papierem do pieczenia blachy* - ja użyłam tej o średnicy 24 cm. Przelać ciasto i piec w temperaturze 180 stopni przez 45 minut do suchego patyczka. Ubić śmietanę
Ewa Kuchennie - Kuchnia to serce domu!SKŁADNIKI NA CIASTO: ILOŚĆ: ok. 2 blaszki 450g-2,5 szklanki mąki tortowej 7 g drożdży suchych lub 14 g świeżych 1/2 szklanki mleka, ciepłego 65 g masła, roztopionego 2 żółtka szczypta soli(...)SKŁADNIKI NA NADZIENIE: 100 g zmielonych orzechów laskowych bez skórki 100g cukru szczypta kardamonu mielonego DODATKOWO: ok. 4 łyżek masła, roztopionego do posmarowania ciasta cukier puder do oprószenia WYKONANIE Mielone migdały, cukier ,kardamon mieszamy razem, do uzyskania gęstego nadzienia =Drożdże wymieszać z odrobiną cukru i zalać ciepłym mlekiem, wymieszać i odstawić aż drożdże zaczną pracować. Do miski robota
w mojej kuchniTort na puszystym biszkopcie bez proszku do pieczenia. Idealny dla dzieci i nie tylko. Nadzienie owocowe nie zawiera mleka. W przepisie podaję też wskazówki jak wykonać tort całkowicie bez mleczny jak i bezglutenowy. Składniki: mąka pszenna lub kukurydziana 160 g 8 jaj szklanka cukru szczypta soli 2 łyżki soku z cytryny (można pominąć) 2 lub 3 banany dżem porzeczkowy(...)kwaskowa marmolada z domowej spiżarni polewa czekoladowa (kakao, cukier, margaryna) Przygotowuję biszkopt według przepisu na idealną bazę pod tort . Jeśli tort ma być bezglutenowy używam mąki kukurydzianej. Kiedy ciasto ostygnie (najlepiej na następny dzień) kroję biszkopt szerokim nożem na dwa lub trzy blaty. Mój tort nie był nasączony ale zawsze torty dla dorosłych nasączam sokiem owocowym zmieszanym z kilkoma
prawdziwe jedzeniemąki3/4 kostki masła2 jajka1/2 szklanki cukru pudru2 łyżki śmietany 18%łyżeczka proszku do pieczenia1,5 kg jabłekcukier waniliowyodrobina soku z cytrynyłyżeczka cynamonu2 budynie waniliowe bez cukru4 łyżki cukru750 ml mlekaWykonanie:Z podanych składników zanieść kruche ciasto. Podzielić je na dwie części i wstawić do lodówki minimum na 30 min.Następnie jedną cześć wyjąć z lodówki i dokładnie wygnieść nim spód
Moje pyszne gotowanieCiasto z kaszy jaglanej z masą makową. Smakuje jak makowiec. Jest bezglutenowe, bez cukru. szklanka suchej kaszy jaglanej szczypta soli olejek migdałowy kilka kropel 500 ml mleka krowiego lub mleka roślinnego najlepiej migdałowego 6-8 łyżek miodu akacjowego 4 - 5 łyżek domowej masy makowej 50 ml oleju rzepakowego jajo 30 ml rumu otarta skórka z połówki pomarańczy garść(...)olejem, wlej masę do formy i piecz ok 50- 60 minut w 180 stopniach. Czekoladę rozpuść w kąpieli wodnej dodaj olej kokosowy lub masło. wymieszaj. Polej wierzch ciasta. Połóż uprażone orzechy włoskie
AZgotuj!chciałabym zjeść je sztuka po sztuce bez żadnych dodatków, czy wyczarować z nich smakowity deser. Padło na to drugie i zniknęło w mig! Chodzi tutaj oczywiście o kakaowy tofurniczek z malinami. Moim zdaniem niebo w gębie, ciekawe czy i Wam przypadnie do gustu? Z tego przepisu starczyło mi na trzy małe formy do ciast o średnicy 12cm, lecz spokojnie wykonacie
Be Fit Be Strongużyłem pasków zwykłego goudy. Być może mało profesjonalne, ale też się sprawdza!:) PIZZA- POZOSTAŁE SKŁADNIKI: Tu obowiązuje wspomniana dowolność, nawet w przypadku sosu, poza tym że jakimś sosem ciasto trzeba posmarować...oto moja wersja: - 2 łyżki stołowe koncentratu pomidorowego - ok. 50ml ketchupu - 500g pieczarek - 2 cebule - 250g szynki - puszka kukurydzy - duża, czerwona cebula - 150g salami - 300g sera mozarella - przyprawy(...)powierzchnię pizzy. 6. Cebulę drobno siekamy, i szklimy z odrobiną oleju na patelni, odstawiamy do miski. Pieczarki kroimy na grube plasterki, podsmażamy powoli bez tłuszczu aż do odparowania wody. Mieszamy z cebulą, wykładamy równomiernie na powierzchnię ciasta. 7. Szynkę, salami, kroimy na półplasterki i rozkładamy na pizzę, czerwoną cebulę kroimy w grube plastry i rozkładamy, kukurydzę odsączamy i wysypujemy równomiernie
Aromatyczne Podróżełososiem i szpinakiem. Fajnie wygląda i dobrze smakuje. Dobra na lekki obiad jak i na kolację, polecam spróbować. składniki: kruche ciasto 250 g mąki pszennej 150 g margaryny 1 jajko duża szczypta soli nadzienie 300 g łososia bez skóry 250 g ricotty 4 łyżki śmietany 18% 2 małe jajka 2 garście szpinaku 1 mała cebula pół czerwonej papryki sól prowansalska
Monia miesza i gotuje