SKŁADNIKI: 180 g płatków owsianych 30 g otrębów 20 g surowego kakao 40 g odżywki białkowej 40 g budyniu bez cukru 30 g proszku BCAA 20
ClauditteMissCookingdżemem pigwowym i powidłami śliwkowymi z własnej spiżarni, choć można je nadziać właściwie wszystkim. Bez nadzienia, posmarowane masłem lub ulubionym dżemem są również pyszne. Zaraz po upieczeniu można je zamrozić i mieć zawsze pod ręką świeże rogaliki na śniadanie lub podwieczorek. Z podanej porcji ciasta zrobisz 16 małych rogalików lub 8 dużych - śniadaniowych
Gotuj zdrowo!Guten Appetit!cukru 1/2 łyżeczki sody oczyszczonej 1 łyżeczka przyprawy korzennej (najlepiej takiej domowej bez kakao) Olej, miód i cukier wstawić w rondelku na mały gaz i mieszając zagotować i lekko przestudzić. Mąkę przesiać z sodą i przyprawą, dodać jajko, masę miodową i zagnieść ciasto (jeśli będzie zbyt suche, można dodać odrobinę kwaśnej śmietany). Owinąć je w folię i wstawić
Domowa Cukierenka-Domowa KuchniaWyrobione ciasto odstawiłem na pół godziny w ciepłe miejsce do wyrośnięcia. Po tym czasie ciasto podzieliłem na 6 równych części i każdą z nich rozwałkowałem na cienki placek, podsypując je mąką, aby się nie kleiło. Na mocno rozgrzanej patelni smażyłem placki z obu stron bez użycia tłuszczu, do lekkiego przyrumienienia się. Na talerze wyłożyłem po kawałku mięsa, obok niego dodałem
Wyprawy kulinarneJestem na siebie bardzo zła. Nie dałam rady wstać i zobaczyć krwistego księżyca, a tak bardzo chciałam! Jednak ogólne zmęczenie wzięło górę i spałam jak zabita
Be Fit Be Strongpłatki, otręby i słonecznik, wymieszać. Na koniec dodać owoce i delikatnie wmieszać je w ciasto. Smażyć na wolnym ogniu z obu stron na złoty kolor. Co jakiś czas sprawdzać czy nasz omlet się nie przypala, jęli potrzeba - zmniejszyć ogień. Smacznego :) PS - My preferujemy omlet bez dodatków, bo tak duża ilość owoców zapewnia idealny smak. Jednak każdy z was może udekorować
Banana Smileszaczęły się wiśnie. I to nawet na naszych ogołoconych dwa lata temu drzewach. Bez drabiny udało się zebrać prawie kilogram- jeśli szpaki się zagapią, może jest szansa na jeszcze trochę. Jeśli tak jak my macie dostęp do świeżych wiśni, koniecznie zróbcie z nimi ciasto. Taka okazja nieprędko się powtórzy, a wiśnie prosto z drzewa nie mają sobie równych. Ja wiem
les mirabellesmokre składniki do suchych. Odstawić na około 5 min. Rozgrzać gofrownicę i wylewać porcje ciasta. Piec ok. 7-10 min w zależności od mocy gofrownicy. Przełożyć na chwilę na kratkę. Podawać z ulubionymi dodatkami, u mnie rozpuszczona mleczna czekolada. Smacznego! WARTOŚĆ ODŻYWCZA 3 GOFRÓW (bez dodatków
chili & sugardrożdżówka- jest delikatna, długo pozostaje świeża. Smakuje wybornie z masłem, dżemem, a nawet sama bez dodatków. Składniki: 3 szklanki mąki 1/3 szklanki mleka 2 łyżki drożdży 6 łyżek cukru ½ kostki masła 2 jajka ½ szklanki przetartej dyni ½ łyżeczki soli 1 cukier waniliowy 1 aromat do ciast dowolny tłuszcz do formy 1 jajko do smarowania ciasta Wykonanie: W podgrzanym mleku rozpuścić drożdże
Tradycyjna Kuchniagotować kolejne 5 minut. Odstawić do wystudzenia. Wystudzony rabarbar odcedzić na sicie bez odciskania, dodać sok wyciśnięty z pomarańczy, ewentualnie dosłodzić. Dodać pozostałe świeże zioła, mocno schłodzić w lodówce lub zamrażarce. Przed podaniem rozcieńczyć wodą gazowaną i/lub winem musującym. Dobrze smakuje z ciastem rabarbarowym :) Tkaniny lniane Kardelen by Mira design
SzczyptaSmaQdodajemy do pozostałych składników i zagniatamy ciasto. Jeśli zbyt mocno się klei podsypujemy mąką. Ciasto jest klejące, ale po dodaniu odpowiedniej ilości mąki, powinno ładnie odchodzić od rąk. Dzielimy je na 5 części i rozwałkowujemy cienko. Tortille smażymy na rozgrzanej patelni z obu stron, bez dodatku tłuszczu. Po usmażeniu umieszczamy w woreczku foliowym wszystkie razem, żeby zmiękły. Łatwiej będzie
Czerwona Porzeczkawięc będzie mało pisania, za to więcej niż zazwyczaj zdjęć (robionych telefonem, na szybko; bez cudów , ale mam nadzieję, że widać, o co chodzi). Chcę Wam pokazać, czym zajmuję się w szkole. To oczywiście tylko mała część, za to ta, która mnie interesuje najbardziej - ciasta i dekoracje. Mam nadzieję, że w końcu uda mi się zdobyć dyplom cukiernika
Pożeraczka, czyli raz adobrzekokosowych - 40g rodzynek - 1 łyżeczka proszku do pieczenia - 1 łyżka mleka - szczypta soli Jajka, bez rozdzielania na białko i żółtko, rozkłócić ze szczyptą soli. Mąkę, proszek do pieczenia i cukier puder, przesiać do miski. Dodać wiórki, rozkłócone jajka i rodzynki. Zagnieść elastyczne, lekko klejące ciasto (w razie konieczności delikatnie podsypać mąką). Blachę wyłożyć papierem do pieczenia, a na nim uformować
CookYourselfZbliża się Wielkanoc, więc mam dla Was propozycję upieczenia pysznego chleba na świąteczne śniadanie. Nie potrzeba do niego zakwasu, ani nie musimy go ugniatać. Wystarczy przygotować
Przepisy Aleksandrybiegunki. Ale z marchewki można przygotować przepyszne ciasto i to na wiele sposobów. Dzisiaj chciałabym zaproponować Wam 2 przepisy na ciasto marchewkowe (obydwa bezglutenowe). Pierwszy przepis na marchewkowe ciasto bezglutenowe o smaku cynamonowym Potrzebne nam będą: 5 jajek, 200 g cukru (najlepiej pełnoziarnistego), 200 g marchewki czyli 2 porządne marchewki drobno starte na tarce, 120 g drobno zmielonych orzechów(...)kolejnym wpisie obędzie się bez proszku do pieczenia), sól, cynamon. Przepis: Ubić żółtka ze 100 g cukru i przyprawami (cynamonem) aż do uzyskania jednolitej masy. Dodać drobno startą marchewkę, drobno zmielone orzechy, migdały, maizenę, proszek do pieczenia. Białka ubić na sztywną pianę z dodatkiem 100 g cukru. Dodać je do reszty składników. Wymieszać razem. Ciasto przełożyć do uprzednio nasmarowanej tłuszczem
MODA NA BIO