będę jeść Jak to się skończyło chyba każdy się domyśla, no przecież musiałam chociaż spróbować, bo Miśkowi wszystko smakuje co zrobię. Smakują za pączkiem, ale mają korzenny posmak, bo ciasto w dużej części pełnoziarniste (mamy błonnik) podrasowałam przyprawami korzennymi (poprawiają trawienie), farsz daktylowy (źródło cukrów prostych idealne dla biegaczy) pokręciłam jabłkiem (znowu błonnik), cynamonem i aronią (bogactwo witaminy C), nikt(...)mąki pszennej pełnoziarnistej 150 ml mleka roślinnego (użyłam sojowego) 5 łyżek cukru (u mnie był to w połowie dark muscovado) 50 g masła kokosowego rafinowanego (lub innego roślinnego) pół banana lub jeden mały 250 g puree z upieczonej dyni (puree z marchewki też się nada) płaska łyżeczka soli 20 g drożdży łyżka przypraw do pierników 1 l oleju roślinnego
greenscarfskładniki: 60 g kaszy jaglanej 250 ml wody 50 ml mleka (dowolnego) 3 kostki czekolady 1 garść suszonej morwy białej Helio 2-3 orzechy włoskie miód
Domowy Smak JedzeniaOwsianka była podstawą wyżywienia ludności już w epoce brązu, lekarze podkreślają, że ze wszystkich zbóż, ziarno owsa jest nie tylko najbogatsze w białko, ale także wyposażone
Ania i Marcin gotująPyszne, lekkie, bardzo łatwe w przygotowaniu dietetyczne placuszki bananowe do przygotowania, których są potrzebne tylko dwa składniki: kurze jajko i dojrzały banan! Ostatnio mam
Kuchnia Łukaszaletniej przegotowanej wody 2 bardzo dojrzałe banany 3 łyżki mąki gryczanej z pełnego przemiału 4 łyżki mąki jaglanej 1 łyżka skrobi ziemniaczanej Przygotowanie : Sezam wysypujemy na patelnię i chwilę prażymy na małym ogniu. Sezam zalewamy wodą i blendujemy około 2 minut. Dodajemy pozostałe składniki i ponownie blendujemy do uzyskania gładkiej kremowej konsystencji. Ciasto odstawiamy na 20 minut. Pieczemy do zarumienienia
Szkrab Je Sampatelnię. Wszystkie składniki zmiksować na gładkie ciasto. Na patelnię nałożyć jeden większy placek - ok. 15 cm średnicy, drugi mniejszy - ok 8 cm średnicy oraz dwa uszka (nieco podłużne) i dwie nóżki. Usmażyć z dwóch stron na rumiano. Króliczka ułożyć jak na zdjęciu. Ogonek to łyżeczka ricotty posypana kokosem, a łapki to plasterki banana i borówki. Smacznego
Chocolate Muffin Blogwersji super-light :) Masło, banana (pokrojonego w plasterki), mleko i jajko miksujemy razem. Dodajemy stevię, proszek do pieczenia, sodę, sól (opcjonalnie), czekoladę/orzechy/suszone owoce (opcjonalnie) i mieszamy z masą. Rozgrzewamy piekarnik do ok. 160-180*C. Silikonowe (takie będą najlepsze, ale w ostateczności można użyć papilotek) foremki na muffiny wypełniamy ciastem - ok. 2-3 łyżeczki do każdej foremki. Wkładamy wypełnione
chili & sugarProste i szybkie muffinki gotowe w 30 minut! W tym tygodniu w akcji Ciasto na niedzielę pieczemy Muffinki . Ogromna dowolność przepisu, nadzienia i polewy! Każdy prezentuje swoje ulubione muffinki w preferowanym smaku, wariancie składników i kształcie. Moja propozycja to najprostsze muffinki z możliwych ! Bez żadnych dodatków w postaci kremów czy toppingu. Bronią się smakiem same, wyłącznie przy pomocy nadzienia(...)malin i pasty waniliowej. Piekłam już kiedyś muffinki z tego przepisu, ale z dodatkiem bananów i czekolady: Muffinki czekoladowe z bananem . Oryginalny p rzepis podpatrzyłam na blogu Fajne babeczki i do tej pory wykorzystuję go z drobnymi modyfikacjami i różnymi wariantami owoców i bakalii. Składniki na 12 babeczek z blachy na muffinki: 1¾ szkl. mąki ½ łyżeczki proszku
Grunt to przepis!mojprzepisna.pl | Curd bananowo-cytrynowy Coś wspaniałego! Jestem tym kremem oczarowana. Krem idealny, mocno cytrynowy, kremowy, aksamitny, smakuje jak z cytrynowy krem karpatkowy z dużą ilością masła
moj przepis naPropozycja Ciasta na niedzielę , tym razem niezwykła. Nie będzie ciasta, ale raczej deser… jak za dawnych lat. Dziękuję Bożence za zaproszenie i przypomnienie tego smakołyku. W mojej wersji… blok czekoladowo bakaliowy. Składniki: - 170g masła - niepełna szklanka cukru - 4 łyżki ciemnego kakao - ½ szklanki wody - ekstrakt waniliowy - aromat rumowy - 250g mleka w proszku - 110g herbatników Petit Beurre - 100g białej czekolady(...)125g wiśni suszonych - 80g płatków migdałowych - 160g mieszanki bakaliowej ( owoce kandyzowane, orzechy, suszone banany, płatki kokosowe) Do rondelka przekładamy masło, cukier, wodę, kakao i aromaty. Podgrzewając rozpuszczamy, aż powstanie gładka masa. Odstawiamy do przestudzenia. Do większej miski dodajemy pozostałe składniki – mleko w proszku, pokruszone herbatniki (nie za drobno, wystaczy na ćwiartki), pokrojoną w kostkę czekoladę i bakalie. Całość dokładnie mieszamy
mojewypiekiinietylkoSłonko jednak do nas zawitało, może tylko na chwilę, więc trzeba to wykorzystać i w ten upalny dzień zjeść deserek na zimno. Delikatny, nie za
Simply FoodSzToS...!!! Jeden z najlepszych smakołyków. Ciasto bez mąki? Bez cukru spożywczego? Czy tak się da? OCZYWIŚCIE że tak Sama nazwa może odstraszać "fasolowe" jednak.... niebo w gębie, nawet nie czuć fasoli. Smak pysznego Fit deseru. Składniki: -fasola biała ugotowana (500 g)/ przed gotowaniem 200 g - kakao ½ szklanki (50 g) - jaja 3 szt. - banan 3 szt. - rodzynki
Być w dobrej formie i tryskać pozytywną energią przez cały czaswidelca rozgniatamy na drobno. Do banana dodajemy masło orzechowe, cukier oraz jajko i bardzo dokładnie mieszamy, do rozprowadzenia dokładnie masła orzechowego. Do tego dodajemy mleko, ekstrakt waniliowy i mieszamy do zmieszania. Do mokrych składników dodajemy suche i mieszamy krótko ale dokładnie. Nutellę przekładamy do niewielkiej miseczki i dodajemy do niej 2 łyżki ciasta – dokładnie mieszamy. Gotowym ciastem wypełniamy
Smaczna Strona