też kawy, więc zastosowanie jest bardzo szerokie. Osobiście blendera używam też do innych czynności, nie tylko do koktajli – świetnie sprawdza się jako pomocnik przy sosach, zupach krem, cieście naleśnikowym i wielu innych potrawach! Nowoczesny i prosty w obsłudze Blender ma bardzo nowoczesny wygląd, pasujący do każdej kuchni. Uroku dodaje mu wyraźne pokrętło na przednim panelu, którym zmieniamy poziomy pracy(...)minut. Płatki jaglane zmiel na mąkę. Do odcedzonych daktyli dodaj zmielone płatki jaglane i kakao. Całość wymieszaj i wyrób ciasto – ręcznie lub za pomocą ręcznego blendera. Gotową masą wylep foremki. Włóż je do zamrażarki na godzinę. Migdały zmiel. Banany zblenduj z dodatkiem soku z cytryny (ok. pół łyżeczki). Zblendowane banany wymieszaj ze zmielonymi migdałami. Po godzinie spody wyciągnij
Via Gustobanana (a raczej dwóch bananÓW!). Na banany zawsze jest sezon, są tanie i łatwo dostępne… Chyba każdy ma zapas tychże owoców w domu. Chciałam by to brownie było totalnie proste, dlatego nie ma w nim mąk. Są tylko mielone orzechy, które można łatwo przygotować samemu lub kupić w sklepie. Ciasto jest zrobione na bazie kakao, a nie czekolady(...)mieszamy. Po chwili dodajemy olej kokosowy i resztę składników. Wszystko razem blenderujemy (wraz z bananami). Przelewamy do keksówki wyłożonej papierem do pieczenia. Na górze układamy orzechy i kawałki czekolady. Pieczemy 25 minut w 170C. Pod koniec pieczenia można posypać cukrem kokosowym. W czasie, gdy ciasto jest w piekarniku, 1 opakowanie borówek podgrzewamy w rodelku z dodatkiem 3 łyżek wody
Fill The Bowlbanana (a raczej dwóch bananÓW!). Na banany zawsze jest sezon, są tanie i łatwo dostępne… Chyba każdy ma zapas tychże owoców w domu. Chciałam by to brownie było totalnie proste, dlatego nie ma w nim mąk. Są tylko mielone orzechy, które można łatwo przygotować samemu lub kupić w sklepie. Ciasto jest zrobione na bazie kakao, a nie czekolady(...)mieszamy. Po chwili dodajemy olej kokosowy i resztę składników. Wszystko razem blenderujemy (wraz z bananami). Przelewamy do keksówki wyłożonej papierem do pieczenia. Na górze układamy orzechy i kawałki czekolady. Pieczemy 25 minut w 170C. Pod koniec pieczenia można posypać cukrem kokosowym. W czasie, gdy ciasto jest w piekarniku, 1 opakowanie borówek podgrzewamy w rodelku z dodatkiem 3 łyżek wody
Fill The BowlPrzedstawiam Wam ciasto, które upiekłam dziś dla mamy;) wyszło rewelacyjne, bazowałam na TYM PRZEPISIE , cud, miód, malina ;) wilgotne w środku i chrupiące dzięki płatkom owsianym Składniki: 3 banany 3/4 szklanki mąki razowej (ja użyłam mąki żytniej do wypieku chleba) 1 szklanka płatków owsianych firmy Kupiec 3 łyżki miodu (w oryginale był brązowy cukier) 100 ml jogurtu naturalnego(...)blenderze razem z jogurtem na papkę w dwóch osobnych miskach łączymy wszystkie składniki mokre (jogurt, banany, jajko, olejek waniliowy, oliwa) i suche (mąka, płatki owsiane, cukier, bakalie, soda, kakao, cynamon) łączymy zawartość obu misek razem i mieszamy wykładamy ciasto do keksówki wyłożonej papierem do pieczenia pieczemy około 70 minut w temperaturze 180 stopni, przy czym
Zdrowo i dietetycznie. Moja rzeczywistośćracucha, to dodajemy kilka łyżek mąki.) Smażę po max 3 racuchy za jeden raz, bo inaczej patelnia zbyt szybko wystyga. Z całej ilości ciasta wyszło mi 15 sporych racuchów. Serwujemy! Ja podałem z nutellą i bananem. Gotowe! Smacznego! Po więcej zdjęć zapraszam na Instagram @lukarzkuchasz
Kuchnia ŁukaszaUwielbiam kaszę jaglaną w każdej postaci – na wytrawnie, jak i na słono. Pokochałam ją jeszcze bardziej, od kiedy odkryłam, jak cudownie komponuje się zmiksowana z
FlymetothespoonWykonanie: Wszystkie sypkie składniki wymieszać w misce. Dodać jajko i mleko, wymieszać trzepaczką lub mikserem. Na końcu dodać żurawinę i pokrojone w kostkę banany. Wymieszać. Na patelni rozgrzać olej (niewiele). Łyżką nakładać na patelnię porcje ciasta. Smażyć placki na złoty kolor z obu stron na średnio rozgrzanym palniku grzewczym. Wystudzone placki posypać cukrem pudrem
Zrób to smacznieowocami (nawet z puszki) takimi jak brzoskwinie ananasy, śliwki, marakuja, mango. Ciasto jest wilgotne, i odpowiednio przechowywane (zawinięte z papier) będzie takie do tygodnia. Idealnie komponuje się z mocną herbatką Składniki na dwie keksówki o wymiarach 22×12 cm/tortownicę 26 cm: 700-800 g pomarańczy 2 banany (waga ze skórką 250-300 g) 600 g mąki pszennej(...)małą godzinkę Ugotowane pomarańcze przekrój na mniejsze kawałki dla ułatwienia pracy i zblenduj je na gładką masę z bananami i olejem. Po powstałej pulpy dodaj cukier, ponownie zblenduj. Dodaj przesianą mąkę z proszkiem pieczenia. Wymieszaj. Przełóż ciasto do formy wyłożonej papierem do pieczenia. Piecz w temp. 180 C na środkowej półce piekarnika (jeżeli masz to z termoobiegiem
greenscarfposiekaną czekoladę i orzechy, odstawiamy w drugiej misce mieszamy wszystkie mokre składniki czyli jajko, mleko, olej, ekstrakt waniliowy oraz rozgniecione na papkę banany do suchych składników dodajemy mokre, całość mieszamy do połączenia się składników ciasto przekładamy do formy wyłożonej papilotkami, do każdej muffiny wkładamy cukierek krówkę, wierzch posypujemy posiekanymi orzechami pieczemy 25-30 minut w piekarniku nagrzanym do180°C. Inspiracja
Słodkie zapomnienieSkładniki: - 5 bananów - 1 szklanka mąki pszennej żarnowej z pełnego przemiału - można użyć zwykłej pszennej - dżem 100% wiśni - użyłam tego Przygotowanie: Banany blendujemy na gładką masę. Dodajemy mąkę i miksujemy. Nakładamy po łyżce ciasta na rozgrzaną patelnię, pieczemy bez tłuszczu około minuty z każdej strony. Należy uważać przy przewracaniu, są delikatne. Ja delikatnie podnosiłam drewnianą łyżką brzeg, łapałam palcami
Szkrab Je SamCiasto z czerstwego chleba to dla mnie hit! Kiedy o nim usłyszałam, zupełnie nie wiedziałam czego się właściwie po nim spodziewać
Kolorowy PrzepisownikHej! Moje mango miało być wykorzystane do ciasta, ale ciasto może poczekać. Zrobiłam pyszne smoothie. Czego ja tam nie wrzuciłam?! Istny kociołek Panoramiksa 😉 . Potrzebujemy: Czytaj więcej
Tylko pysznieZamiast piec ciasta można przygotować muffiny! Świetnym pomysłem jest wykorzystanie mąki z amarantusa i bananów. Smak jest wyśmienity, a na jednej muffinie się nie kończy! Składniki: 6 muffinek 2 jaja 2 banany 6 łyżek mąki z amarantusa 2 łyżki syropu daktylowego cynamon szczypta proszku do pieczenia aromat Sposób przygotowania: Jaja ucieramy z syropem daktylowym na puszystą masę. Następnie dodajemy rozgniecione
Truskawkowa FiestaPyszna owocowa kostka powstała z tego co miałam pod ręką. Wykorzystałam resztki owoców oraz galaretki. Do masy użyłam serka homogenizowanego o smaku naturalnym ale można dodać
Monia miesza i gotujeubijam jaja, wlewam olej i dobrze łączę ze sobą. Dodaję mąkę, cukier, sodę, proszek do pieczenia, tahini, orzechy i rozgniecione na gładką masę banany. Całość łączę ze sobą, dodając pod koniec połamaną na kawałki czekoladę. Ciasto umieszczam w foremkach na muffinki, piekę ok. 20 minut w temp. ok. 190 ' C (grzałki góra-dół ). SMACZNEGO! :-) * * * Jeśli jeszcze nie lubicie
Wielopokoleniowo