Kiedy banany są już zupełnie dojrzałe, miękkie i słodkie, niektórzy mogą uważać, że nadają się już tylko do wyrzucenia - nic bardziej mylnego! W miarę, jak skórka ciemnieje, zawartość cukru w dojrzewającym bananie coraz bardziej wzrasta. Właśnie wtedy zaczyna nadawać się do pieczenia - pieczenia czego? CHLEBKA BANANOWEGO oczywiście! To śniadaniowy klasyk, którego nikt nie odmówi podczas rodzinnego posiłku! Fantastycznie sprawdzi się(...)również w zastępstwie ciasta podczas deseru. Artykuł CHLEBEK BANANOWY pochodzi z serwisu CookMagazine
COOKMAGAZINEzrobić z surową dynią, ale i tak miałam w planie zrobić puree do ciasta (tak, tak), więc postanowiłam wykorzystać to ów puree do picia. Jakie to jest dooobre. I nie pomijajcie przypraw, są naprawdę niezbędne. Składniki: 1 szklanka mleka 2 łyżki puree z dyni 1 banan 1 gruszka 1 łyżka soku z cytryny szczypta mielonego imbiru szczypta mielonego kardamonu szczypta
Kardamonovysobie jest naturalnie słodkie. Poza tym, powinniśmy wszyscy starać się ograniczać cukier do minimum. Przygotowałam zatem muffinki, które są słodkie ale tylko i wyłącznie dzięki głównemu składnikowi – bananom. Oto przepyszne muffinki bananowe bez cukru. Bardzo prosty przepis, idealnie nadaje się na rodzinne wypieki z dzieckiem. My z Zosią bardzo polecamy Dodałyśmy do naszych muffinek płatki owsiane i dzięki temu(...)Najpierw nastawiamy piekarnik na 180 stopni, funkcja góra-dół. Następnie w misce rozgniatamy banany za pomocą widelca. Dodajemy do nich jajka oraz olej i całość mieszamy widelcem. Na koniec dorzucamy także mąkę, płatki owsiane i sodę oczyszczoną. Ponownie wszystko mieszamy do połączenia się składników. Nakładamy ciasto do foremek na muffinki i pieczemy w rozgrzanym na 180 stopni piekarniku przez około
Natka Pietruszkiłyżka miodu łyżeczka octu dowolne mleko roślinne tłuszcz do smażenia Przygotowanie: Banany obieramy ze skórki i rozgniatamy widelcem. Dodajemy mąkę, sodę, śmietanę, miód (jak ktoś lubi bardziej słodkie można dodać więcej miodu) i ocet. Wszystko mieszamy łyżką i dodajemy tyle mleka roślinnego, aby ciasto miało konsystencję gęstej śmietany. Nabieramy łyżką porcję ciasta i smażymy na niewielkiej ilości rozgrzanego tłuszczu
Dieta Rozdzielna i Zdrowiedomu, lub do zabrania ze sobą do pracy, czy szkoły. Składniki: 4 banany 5 jajek 150g płatków owsianych 2 łyżeczki oleju kokosowego Przygotowanie: Wszystkie składniki rozdrabniamy ze sobą w wysokim naczyniu, za pomocą blendera, na gładką masę. Na suchej patelni, smażymy małe placuszki, nakładając ciasto za pomocą łyżki do lodów, dzięki temu każdy placuszek będzie jednakowej wielkości i grubości. Smażymy
NiePieprz.plzrobić z surową dynią, ale i tak miałam w planie zrobić puree do ciasta (tak, tak), więc postanowiłam wykorzystać to ów puree do picia. Jakie to jest dooobre. I nie pomijajcie przypraw, są naprawdę niezbędne. Składniki: 1 szklanka mleka 2 łyżki puree z dyni 1 banan 1 gruszka 1 łyżka soku z cytryny szczypta mielonego imbiru szczypta mielonego kardamonu
Kardamonovytylko w daniach na słodko, przekonajcie się sami! Ciasto owsiane z truskawkami Ciasto z truskawkami Crumble z truskawkami Czekoladowy pudding chia z truskawkami, kokosem i migdałami Domowy kisiel truskawkowy Jaglany shake z truskawkami Koktajl bananowo - truskawkowy z zieloną sałatą Koktajl buraczkowo-truskawkowy z bananem Koktajl gruszkowo - truskawkowy z kiwi Koktajl truskawkowo - miętowy z czekoladą Koktajl truskawkowy z natką
Moja smaczna kuchniaPiękne mamy lato tej wiosny 😉 pogoda sprzyja długim spacerom i przebywaniu na świeżym powietrzu, ale też serwowaniu sobie pysznego deseru w
Kolorowy Przepisowniksezon jest bardzo krótki, a do wypróbowania jest aż 27 przepisów! Czas start! Ciasto z truskawkami Crumble z truskawkami Czekoladowy pudding chia z truskawkami, kokosem i migdałami Domowy kisiel truskawkowy Jaglany shake z truskawkami Koktajl bananowo - truskawkowy z zieloną sałatą Koktajl buraczkowo-truskawkowy z bananem Koktajl buraczkowo-truskawkowy Koktajl gruszkowo - truskawkowy z kiwi Koktajl truskawkowy Koktajl truskawkowo - bananowy z kaszą
Moja smaczna kuchniaPiekarnik nagrzejcie do 180 st. Roztopcie masło, lekko przestudźcie. W tym czasie obierzcie banany, rozgniećcie je w misce widelcem. Dodajcie wszystkie pozostałe składniki (prócz składników na posypkę) i wymieszajcie je łyżką, dosyć szybko i niedbale. Składniki na posypkę połączcie ze sobą. Foremki na muffinki napełniajcie ciastem do około 2/3 wysokości. Każdą muffinkę posypcie przygotowaną posypką i włóżcie do piekarnika. Pieczcie
OliveandThymedokładnie odcedzamy i odstawiamy do ostudzenia ostudzoną soczewicę blenudjemy razem z bananem jajko ubijamy na piankę, po czym mieszamy razem z cynamonem, ksylitolem i zblendowanymi składnikami całość przekładamy do wyłożonej papierem do pieczenia formy i pieczemy w 180 stopniach, przez 20 min gotowe ciasto ozdabiamy orzechami i odkładamy do ostudzenia
healthy dreamsDodać jajko i miksować do momentu, aż masa będzie puszysta. Masę połączyć z bananami a następnie z mąką i przyprawami. Dodać orzechy oraz posiekaną czekoladę i całość ponownie dokładnie wymieszać. Blachę wysłać papierem do pieczenia i za pomocą łyżeczki układać (z odstępami) na niej porcje ciasta. Piec 15-20 minut w 180 stopniach. (Ciasteczka powinny być zarumienione
Di gotujenaśladowania pokaz kultury osobistej ale bynajmniej dzisiaj wspominając tamto wydarzenie mam naprawdę szerokiego banana na ustach :) Małymi kroczkami zbliżają się święta, zatem na blogu także zrobi się nieco świątecznie. A na dobry początek startuję z pierniczkami, które można zawiesić na choinkę :) Piernik to dla mnie ciasto, bez którego nie wyobrażam sobie świąt Bożego Narodzenia. A jeśli piecze się pierniczki
My simple kitchenchoć dla mnie przełożone kremem bananowym nie wymagały słodzenia) jako dodatek: mega dojrzały banan + odtłuszczone, ciemne kakao (blendujemy lub rozduszamy na miazgę widelcem) Sposób przygotowania: Jedno białko z jajka ubijamy na sztywno resztę składników (całe jajko, żółtko, mąkę migdałową, owsianą, sodę, jogurt) miksujemy tak przygotowane ciasto dodajemy do białka i miksujemy na najniższych obrotach placuszki smażymy (około łyżka ciasta
Zdrowo i dietetycznie. Moja rzeczywistośćjajkami roztrzepanymi oraz maślankę. Marchew obrać, zetrzeć na drobnej tarce. Obrane banany rozgnieść widelcem. Dodać do jajek i maślanki. W drugiej misce wymieszać przesianą mąkę, proszek, cukier i otręby. Wsypać do mokrych składników i dokładnie wymieszać łyżką. Formę do muffinek wyłożyć papilotkami, rozdzielić ciasto po równo. Włożyć do piekarnika nagrzanego do 180oC i piec 25-30 minut na złotobrązowy
Czerwień i błękitjajko 1/3 szklanki oleju 1 banan Sposób przygotowania Składniki suche wymieszać ze sobą. Banana rozgnieść widelcem i dodać jogurt, jajko i olej, wszystko razem połączyć. Dodać składniki suche i kilka razy zamieszać łyżką. Nagrzać piekarnik do 180 stopni, blaszkę na muffinki wyłożyć papilotkami, nałożyć łyżkę ciasta, dać z 2-3 kuleczki czekoladowe, przykryć kolejną łyżką ciasta. Piec ok 25 minut
pink envelopeowsiane, kakao. W drugiej natomiast wymieszać składniki płynne: olej, mleko, jajko, rozgniecione banany. Następnie wymieszać ze sobą produkty suche i płynne. Należy mieszać krótko, tylko do połączenia się wszystkich składników. Ja piekę muffinki w silikonowych foremkach. Natłuszczam je margaryną i napełniam do połowy przygotowanym ciastem. Foremki ustawiam na blaszce do pieczenia ciast. Należy piec w temperaturze
Na słodko lub wytrawnieSkładniki: 40g mąki pełnoziarnistej 20g mąki pszennej 10g zimnego masła 1/2 średniego zmiksowanego banana (ok.50g) szczypta sody oczyszczonej 1/3 łyżeczki proszku do pieczenia cynamon, szczypta soli ew. coś do posłodzenia ew. kapka mleka Mąkę przesiewamy, rozgniatamy z zimnym masłem. Dodajemy resztę składników i zagniatamy jednolite ciasto. Formujemy bułeczki, smarujemy je mlekiem, można czymś posypać. Układamy na blaszce i pieczemy
More food, love and dreamspraktycznie każdego warzywa jakie nam się wymarzy. Cukinie są na tyle uniwersalne, że można z nich robić wszystko, ja uwielbiam dżem (tu znajdziecie przepis ), wszelkie curry, zupy oraz ciasta z tym dodatkiem. To dzisiejsze jest na tyle efektowne i smaczne, że upieczone w tortownicy może dumie stać na niedzielnym stole. Jest wilgotne, więc spokojnie (choć nie sądzę) może postać kilka(...)dużej misce zblenduj banany razem z olejem i mlekiem kokosowym, przesiej do tego mąkę, proszek do pieczenia i sodę. Całość możesz cały czas blendować. Dodaj zmielone pistacje z cukrem. Wymieszaj dokładnie. Na samym końcu dodaj startą cukinię, sok z jednej cytryny i skórkę cytrynową z obu cytryn * zostaw trochę do dekoracji. Wymieszaj i przełóż ciasto na blachę wyłożona papierem
greenscarfksylitolu -50g mąki kukurydziana -40g mąki z ciecierzycy -40g skrobi kukurydzianej Czekoladowe nadzienie -340g silken tofu -400ml napoju kokosowego Koko -½ szkl. gorzkiego kakao -dojrzały banan -ksylitol -5 łyżeczek żelatyny Polewa daktylowo-kakaowa -80g suszonych daktyli -3 łyżki gorzkiego kakao -½ szkl. ciepłej wody -1 łyżeczka agaru (lub 2 płaskie łyżeczki żelatyny) + ¼ szkl. wody Dodatkowo -ciasteczka(...)miksować do jego rozpuszczenia. Nadal ubijając dodawać po jednym żółtku. Skrobie i mąki wymieszać i przesiać stopniowo przez sitko do masy jajecznej. Mieszać delikatnie łyżką do uzyskania gładkiego ciasta bez grudek. Papierem do pieczenia wyłożyć tylko dno tortownicy. Wlać ciasto i piec przez około 30-40 minut w temperaturze 170-180’C (można sprawdzić czy ciasto się dopiekło przy pomocy
Candy PandasWitajcie moi kochani! Dzisiaj przedstawiam wam FITLOVEBOX, czyli pudełko z niespodzianką! Prezenty uwielbiam, a szczególnie te jedzeniowe, wiec szybko wzięłam się za moje ulubione zdrowe
fitolarun.blogspot.comPORCJE: 6 Muffinki z niebieskim kremem CIASTO 1 szklanka mąki 1/4 szklanka maki ziemniaczanej 2 łyżki kakao 1/2 szklanki cukru 1/4 szklanki wody 3 jajka łyżeczka proszku do pieczenia MASA 150 ml śmietany 30% 1 łyżka cukru pudru 1 śmietan fix barwnik spożywczy niebieski DODATKOWO owoce, np. brzoskwinia, ananas lub banan różne ozdoby dla dzieci Do rondelka wkładamy margarynę, cukier(...)pokrojony w małą kosteczkę owoc (może być np. ananas, brzoskwinia lub truskawka). Śmietanę 30% ubijamy, dodajemy cukier puder, śmietan fix i barwnik niebieski. Przekładamy do babeczek. Oprószamy wyciągniętym wcześniej ciastem (lekko sproszkowanym. Dekorujemy wg uznania
Gotuję Testujęoznaczać zdjęć z moich przepisów #eatmefitme Wykonanie Ubij w miseczce białka jajek. W drugiej misce ubij mikserem mleczko kokosowe (lub jogurt) z ksylitolem i ziarenkami wanilii. Dodaj rozgniecione widelcem banany, żółtka jajek i wszystko zmiksuj. Mąkę wymieszaj z mąką kokosową, szczyptą soli i proszkiem do pieczenia. Wsyp do masy jajecznej i zmiksuj na gładką masę. Dodaj ubite białka jajek(...)pomocy łyżki wymieszaj masę. Na patelni rozgrzej odrobinę oleju kokosowego – możesz użyć patelni z nieprzywierającą do potraw powłoką. Rozprowadź olej równomiernie i nakładaj na gorąca patelnię po 1 łyżce ciasta – pamiętaj tylko, żeby zachowywać między plackami niewielkie odstępy. Smaż do czasu, aż nabiorą złocistego koloru – około 2,5 minuty z jednej trony i 1,5 minuty z drugiej. Przetrzyj patelnię
Eat me! Fit me!mój pomysł na wyjątkowe ciasto na świątecznym stole. Jednym z niezbędnych składników w mojej kuchni jest ciecierzyca. Każdy rodzic powinien wiedzieć, jak ważne jest spożywanie przez jego dziecko suchych nasion roślin strączkowych. Nie wspomnę tu o małych wegetarianach, którzy pewnie podobnie jak ja zajadają się tym przysmakiem. Dziś przepyszne ala brownie z ciecierzycy i banana. Skład: opakowanie ciecierzycy(...)łyżki /ew. ksylitol cynamon 2 łyżeczki dodatki: żurawina, rodzynki, płatki migdałów, migdały, kolorowe skórki kandyzowane polewa: gorzka prawdziwa czekolada, miód i śmietanka kokosowa Migdały zalewam wrzątkiem, odstawiam. Ciecierzycę odsączam, banana obieram i kroję w kawałki, blenduję razem na gładką masę. Do miski dodaję umyte jaja, miód, proszek do pieczenia, karob, żurawinę, rodzynki, część kolorowych skórek i dokładnie mieszam na gładką
IzaGotujeskładniki: 1 i 1/2 łyżki mąki orkiszowej lub pszennej 1/2 łyżki mąki ziemniaczanej 2 jajka (białka oddzielone od żółtek) 2 łyżki cukru 1 szczypta soli dodatkowo
Domowy Smak Jedzeniaskładniki: 500 g serka mascarpone 200 ml śmietany kremówki 30% 500 ml piwa o smaku cytrynowym ok. 400 g podłużnych biszkoptów 4 banany, dojrzałe 4 żółtka
Domowy Smak Jedzenianaturalnego 1 duży banan 100 g gorzkiej czekolady łyżeczka proszku do pieczenia 100 ml mleka roślinnego co najmniej szklanka malin szczypta soli Przygotowanie: Wszystkie składniki poza mąkami, proszkiem do pieczenia i malinami utrzeć na gładką masę. Dodawać stopniowo mąkę cały czas mieszając, pod koniec trzeba już użyć dużej łyżki Posiekać drobno czekoladę i wymieszać dokładnie z ciastem. Na koniec dodać
greenscarfsztuka średnia, gruszki 2 sztuki, banan 1 sztuka, jabłka 2 sztuki, śliwki 6 sztuk, kiwi 2 sztuki, cynamon 1 łyżeczka, serek homogenizowany naturalny 150 gram, syrop klonowy 1 łyżka, limonka 2 plastry, płatki owsiane 1 łyżka, olej rzepakowy 1 łyżeczka nareszcie nic się nie zmarnuje, wyciskane resztki są dobre do surówek, placuszków, ciast, można też zrobić dżemy z nich(...)skorzystałam z książki z przepisami, która jest razem z urządzeniem, duże ułatwienie na pomysłowe soki, ja trochę przepisy zmieniam "po swojemu" i cała masa pomysłów na wykorzystanie resztek kiwi, banan, marchew obrać i pokroić na kawałki pasujące do wlotu wyciskarki, śliwki bez pestek, jabłka i gruszki bez ogonków ze skóką, limonka sparzona ze skórką użyłam filtr ciemny drobniejszy, wszystkie składniki
W Mojej Kuchni Lubiębanan Dodatkowo: około 100g borówek Polewa: 3 łyżki miodu 1 łyżka masła Opcjonalnie: płatki migdałowe do posypania Zdrowe muffinki bez cukru z borówkami i polewą miodową - przygotowanie: Banana rozgnieść widelcem na w miarę jednolite puree. W pierwszej miseczce wymieszać mąkę/mąki z proszkiem do pieczenia a w drugiej - jajko, mleko, olej oraz banana. Suche składniki połączyć(...)mokrymi. (Miksować/wymieszać łyżką lub widelcem do połączenia się całości, nie dłużej.) Na końcu delikatnie wmieszać borówki. Formę do muffinek wyłożyć papilotkami i każdą z nich wypełnić ciastem do 3/4 wysokości. Muffinki piec około 25 minut (do tzw. "suchego patyczka") w temperaturze 180 stopni. Gotowe ciastka wyjąć z blachy i ostudzić na kratce. Polewa. Roztopione masło
Di gotujeSkuszona promocją kupiłam w sklepie kiść bananów. Jednego zjadłam od razu, lubię takie lekko niedojrzałe, "mydlane". Drugiego zmiksowałam w koktajlu z jogurtem, a reszta leżała i czekała na swoją kolej. I ta kolej widocznie bardzo się spóźniała, niczym pociągi na trasie Warszawa-Lublin, bo banany już mocno sczerniały, a apetytu na nie było brak... A że nie lubię wyrzucać jedzenia(...)innego słodzidła) 0,5 łyżeczki sody 0,5 łyżeczki cynamonu 100g gorzkiej czekolady Banany obrać i rozgnieść widelcem, wymieszać z jajkiem, cukrem i roztopionym masłem kokosowym. Płatki owsiane zmielić w młynku do kawy, wsypać do masy bananowej. Dodać mąkę, sodę, cynamon, wymieszać. Czekoladę posiekać, wsypać do ciasta, wymieszać. Ciasto powinno będzie klejące, miękkie. Blachę wyłożyć papierem. Za pomocą łyżki
Obiad gotowydente ( przepis ) szynka domowa ( przepis ) – grube plastry wycięte foremka w kształcie serca banan pomidorki ser żółty wycięty foremką w kształcie serca Dzień 4: buła z szynką domową ( przepis ), sałatą i papryką winogrona daktyle suszone Może Cię zainteresować: Zbiór przepisów na domową wędlinę Dzień 5: marchewka ciasto z karobem – przepis ser żółty wycięty foremką w kształcie gwiazdek jabłko kabanos
Dorota SmakujeBanalne ciasto dla laika, który kompletnie nie umie gotować. Przygotowuje się je błyskawicznie, a znika jeszcze szybciej! Składniki: 2 jaja 3 łyżki cukru trzcinowego 2 łyżki oleju koksowego 1/2 szklanki mąki gryczanej 1 duży banan 1/4 łyżeczki proszku do pieczenia cynamon aromat Sposób przygotowania: Jaja ucieramy z cukrem na puszystą masę, dodajemy olej kokosowy i ponownie miksujemy. Następnie dodajemy mąkę
Truskawkowa Fiestaplasterki, jeśli macie dojrzałego banana nie jest to konieczne). Widelcem łączmy banana z resztą składników. W drugiej misce mieszamy mąkę, z proszkiem do pieczenia, odrobiną soli i płatkami owsianymi lub musli. Następnie łączmy składniki obu misek. Dokładnie mieszamy najpierw widelcem, a potem można zagnieść ciasto chwilę ręką. Z ciasta formujemy małe kulki, spłaszczamy lekko i układamy na wyłożonej papierem
Słodkie okruszkigarstki orzechów włoskich Przygotowanie: Siemię lniane zalać wodą i odstawić na 2 minuty. Banany i białka zmiksować dokładnie za pomocą blendera. Dodać ekstrakt waniliowy, sól i siemię lniane, ponownie krótko miksować, do momentu pozbycia się grudek. Następnie dodać sodę, mąkę kokosową i sok pomarańczowy, wymieszać łyżką (ciasto jest gęste, ale bez wysiłku powinno dać się zamieszać łyżką). Na koniec dodać
Domowa Cookierenka AgiLekkie i pyszne ciasto z kaszy manny! Idealne do niedzielnej kawy z najbliższymi. Przygotowuje się je błyskawicznie, a smak po spożyciu pozostaje na długo. Składniki: 2 jaja 2 łyżki ksylitolu 1 łyżka oleju kokosowego nierafinowanego 1/2 banana 5 łyżek kaszy manny szczypta proszku do pieczenia cynamon aromat Sposób przygotowania: Jaja ucieramy z ksylitolem i olejem na puszystą masę. Następnie dodajemy
Truskawkowa Fiestabakalii 2 łyżki płatków migdałowych 2 banany 100 ml napoju ryżowego Wykonanie: Banany zmiksować z napojem ryżowym blenderem. Dodać płatki owsiane, kukurydziane, pokrojone w paseczki daktyle, bakalie i płatki migdałowe. Wszystko dokładnie wymieszać. Keksówkę (ok 25 cm) wyłożyć papierem do pieczenia i przełożyć do niej ciasto zbożowe. Pieczemy w piekarniku nagrzanym do 180 stopni ok 35 minut
Trufelkowojedną całość. Polecam ..mój ulubiony wypiek na jesienne dni. Do tego ciasta polecam cynamonową rozgrzewajacą herbatę Spicy Cinnamon Richmont Cynamonowa słodycz. Dzika nuta Rooibos. Aromatyczna gruszka. Każdy łyk to egzotyczna wyprawa. Duet idealny. Blaszka 24/24 cm Składniki: 1,5 kg winnych jabłek (antonówka) 1 banan 1 czubata szklanka mąki pszennej 1 czubata szklanka kaszy manny 1 szklanka cukru
Wanilia i Kardamonśredniej wielkości. Ciasta nie da się rozwałkować ale można je spokojnie wygnieść ręką. Ciasto wstawić na maks 20 minut do piekarnika nagrzanego do 180 stopni, bez termoobiegu. Składniki na jabłka: 1-1,5 kg jabłek - użyłam antonówek 1/2 świeżego ananasa lub mała puszka ananasa 1 dojrzały banan (brązowa skórka) 1/2 - 1 szkl rodzynek 1/2 - 1 szkl brązowego cukru
Ze smakiem bez glutenumąki pszennej łyżeczka proszku do pieczenia miód Wykonanie: Do miski wkładam twaróg, banan i rozgniatam widelcem. Następnie dodaję roztrzepane jajko oraz mleko, mieszam. Wsypuję mąkę z proszkiem do pieczenia, dokładnie wymieszać. W razie potrzeby dodaje miód do smaku. Na rozgrzaną patelnię wlewamy po jednej łyżce ciasta, lekko spłaszczamy. Smażymy na średnim ogniu z obu stron na złoty kolor
magiczna kuchnia Kasiłyżeczki proszku do pieczenia mała szczypta soli kilka truskawek (u mnie maliny i banany) jogurt grecki i maliny do dekoracji W misce umieszczamy jogurt, jajka i olej dodajemy cukier, przesiana mąkę z proszkiem do pieczenia i solą. Całość mieszamy łyżką i wykładamy na rozgrzaną patelnię porcje ciasta (porcja = 1 łyżka) aby zachować odstęp między placuszkami. W lekko podsmażone placuszki układać
Szybko Tanio SmaczniePyszny deser śliwkowy, który najlepiej smakuje na ciepło z domowymi lodami bananowymi. W zamrażarce zawsze trzymam woreczek z pokrojonymi w talarki bananami. W razie potrzeby miksuję
Kucharzycamaślanki odrobina oleju do smażenia Przygotowanie: Do miski wkładamy pociętego na mniejsze kawałki banana. Rozgniatamy go widelcem. Następnie dodajemy szklankę maślanki i jajko, wszystko dokładnie mieszamy. Na koniec dodajemy (łyżka po łyżce) mąkę z proszkiem do pieczenia, mieszając w trakcie, aż do połączenia składników i uzyskania ciasta o konsystencji gęstego jogurtu (w razie potrzeby można dodać odrobinę więcej mąki
Słodkie okruszkiSłodkie, małe co nieco, pasuje na deser, małą przekąskę dla dużych i małych łasuchów. Składniki: 2 banany 1 mały jogurt naturalny 2 łyżki dżemu z wiśni
kgwjanczewoSkładniki: 0,5 l mleka 4 łyżki kaszy manny 60 g masła 1 cukier waniliowy 2 banany 3-4 łyżki wiórków kokosowych 0,5
kgwjanczewo