ciasto z bananami - 6417 przepisów (strona:266/428)

Chlebek bananowy 129

Prosty przepis na chlebek bananowy Na blogu jeszcze nie było podstawowego przepisu, na to ciasto bananowe , tak więc postanowiłem nadrobić zaległości. Jest już bezglutenowy chlebek bananowy z mąki gryczanej, bezglutenowe ciasto bananowe z truskawkami. Przyszedł czas na coś z glutenem 😅 Chlebek bananowy , to klasyka znana i lubiana chyba przez każdego. Jakiej mąki użyć, żeby wyszedł chlebek bananowy? U mnie było(...)ciasta bananowego bardzo fajnie pasują również wiórki kokosowe z suszonym ananasem, czy kandyzowana skórka z pomarańczy w towarzystwie czekolady. Nie ma oczywiście obowiązku dodawania czegokolwiek do ciasta, ale naprawdę warto! Jaka wielkość foremki? U mnie była to mała foremka 20x7cm , czyli klasyczna foremka aluminiowa. Jeśli masz większą foremkę, to zwiększ “ilość porcji”. Jeśli lubisz banany, to koniecznie sprawdź

Blendman
Przepisy na Mikołajki – smaczne i wesołe 206

cynamonowe z ciasta drożdżowego Granola piernikowa Leniwe z cynamonem Sernik piernikowy Babeczki świąteczne – najłatwiejsze Piernikowe ciasto drożdżowe do odrywania Bułeczki do odrywania pomarańczowo – cynamonowe Piernikowe muffinki z żurawiną Drożdżówki piernikowe Gofry à la makowiec Migdałowe babeczki z kaszy manny z masą makową i bananem Orzechy z patelni Kolacja dla dzieci – 5 pomysłów Obiad dla dzieci – propozycje Artykuł Przepisy na Mikołajki

Dorota Smakuje
GOFRY 3-SKŁADNIKOWE (BEZ MĄKI, JAJKA, MLEKA I TŁUSZCZU) 142

szklanki płatków owsianych (użyłam płatki owsiane błyskawiczne  Radix-bis ) Wykonanie: W wysokim naczyniu umieścić banana, płatki owsiane i wlać wodę. Wszystko dokładnie zmiksować przy pomocy blendera. Tak przygotowaną masę odstawić na około 15 minut. Po tym czasie dobrze rozgrzać gofrownicę. Wylewać porcje ciasta. Gofry piec około 3-4 minut (długość pieczenia zależy od mocy gofrownicy. Gofry podałam polane jogurtem

Zrób to smacznie
Muffiny z bananem i masłem orzechowym 96

window.adsbygoogle || []).push({}); Składniki: -60 g mąki orkiszowej -1 jajo -30 g masła orzechowego -1 średni banan -pół łyżeczki proszku do pieczenia -woda -słodzik/cukier wedle uznania (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Przygotowanie: 1. Wszystkie składniki ze sobą mieszamy za pomocą miksera/blendera, stopniowo dolewamy wody, aby ciasto zrobiło się lekko lejące. 2. Wlewamy masę do formy na muffiny lub papilotek do połowy wysokości

zdrowo i aktywnie
Fit placuszki bananowe (bezglutenowe) 198

obieramy, kroimy w plastry, skrapiamy sokiem z limonki i blendujemy na gładką masę. Do zblendowanych bananów dodajemy jajko i oliwę i mieszamy dokładnie. Następnie dosypujemy proszek do pieczenia i mąkę kukurydzianą. Mieszamy, aż nie będzie grudek. Rozgrzewamy patelnię i nakładamy po 1 łyżce ciasta na placuszek. Smażymy na małym ogniu na ciemny kolor. Smacznego

słodkie i nie tylko historie kulinarne
Chlebek bananowy 131

Banany rozdrabniamy widelcem na papkę. 3. Mąkę mieszamy z sodą, proszkiem i cynamonem. 4. Do bananów dodajemy olej, wodę, jajka, wanilię i mieszamy. 5. Do mokrych składników dodajemy suche składniki i suszone owoce i dokładnie mieszamy. 6. Keksówkę wykładamy papierem do pieczenia. Wylewamy ciasto. 7. Pieczemy 40-45 minut. Studzimy na kratce. Mmm Pycha! Kliknij lubię

Na moim talerzu
Kokosowo - bananowe ciastka owsiane, bez cukru i mąki 124

Kiedy płatki wchłoną wodę odkładamy część do innego naczynia i blendujemy je razem z bananami Dodajemy zblendowaną masę do reszty płatków Dodajemy mąkę kokosową do uzyskania w miarę zwartej masy, dorzucamy też wybrane dodatki Na blachę z papierem do pieczenia wykładamy porcje ciasta, jeśli zrobicie grubsze ciastka wyjdą bardziej miękkie i wilgotne, jeśli wolicie chrupiące ciastka, zróbcie je odrobinę cieńsze

HealthyCreations
Muffiny bananowe z nasionkami chia... 126

papilotkami. Widelcem, w małej miseczce lub dzbanku, roztrzep olej z jajkami. Wmieszaj wanilię i banany.  W osobnej, większej, misce wymieszaj makę, nasionka chia, cukier, proszek do pieczenia i sodę.  Wlej mokre składniki do suchych i szybko, delikatnie wymieszaj na w miarę gładkie ciasto.  Rozdziel pomiędzy papilotki i piecz przez 15-20 minut. Gotowe powinny być złotawe

Lejdi of the house
Chlebek bananowy z orzechami i czekoladą 151

Jajka zmiksować z cukrem na jasną, puszystą masę, ciągle miksując wlać olej, a następnie dodać banany. Mąkę przesiać z proszkiem i sodą, wsypać do mokrych składników. Zmiksować do połączenia się składników. Dodać wiórki, orzechy i czekoladę, wymieszać. Keksówkę (10x25cm) wyłożyć papierem do pieczenia. Ciasto przełożyć do keksówki, wstawić do nagrzanego piekarnika, piec ok 45-50 minut w temp. 180st

Obiad gotowy
Śniadaniowe ciasteczka owsiane z dżemem 143

konsystencji mąki (nie muszą być aż tak drobne jak mąka). Przesypać do miski, dodać cynamon. Banany rozgnieść, wrzucić do miski z mąką i dokładnie wymieszać. Masa powinna być wilgotna i gęsta. Za pomocą łyżki (najlepiej takiej do lodów), formować sporej wielkości kulki. Z ciasta formować małe koszyczki z dość głębokim wgłębieniem. Do środka wkładać około pół łyżeczki dżemu. Piec przez

Healthy food explorer
Muffiny z bananem i masłem orzechowym 171

window.adsbygoogle || []).push({}); Składniki: -60 g mąki orkiszowej -1 jajo -30 g masła orzechowego -1 średni banan -pół łyżeczki proszku do pieczenia -woda -słodzik/cukier wedle uznania (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Przygotowanie: 1. Wszystkie składniki ze sobą mieszamy za pomocą miksera/blendera, stopniowo dolewamy wody, aby ciasto zrobiło się lekko lejące. 2. Wlewamy masę do formy na muffiny lub papilotek do połowy wysokości

Zdrowie i pysznie na talerzu
Ciasteczka z bananem, czekoladą i nutką imbiru 118

łyżeczki sody na czubek noża  imbiru mielonego Galeo 1/2 łyżeczki proszku do pieczenia Wykonanie : Banana rozgniatamy widelcem, następnie dodajemy cukier, cukier waniliowy,masło i jajko, ucieramy na gładką masę. Mąkę przesiewamy z proszkiem do pieczenia,sodą i imbirem,dodajemy posiekaną czekoladę, mieszamy ciasto łyżką, będzie miało lekko rzadką konsystencję, ale tym się nie zrażajcie, dzięki temu ciastka będą mięciutkie

Sama słodycz i szczypta chili
Razowe muffiny bananowe. Z pestkami dyni... 134

Rozgrzej piekarnik do 180stC. Mąkę wymieszaj z sodą, proszkiem do pieczenia, pestkami i solą.  Banany obierz i rozgieć widelcem na papkę. Dodaj jajko, cukier, olej, sok z cytryny i wymieszaj. Do suchych składników wlej mokre i krótko wymieszaj łyżką - do połączenia składników. Ciasto rozłóż równo do 12 papilotek na muffiny.  Blaszkę wstaw do nagrzanego piekarnika i piecz

Lejdi of the house
Ciasto marchewkowo-bananowe 149

wchłaniana jest jako witaminy rozpuszczalne w tłuszczach (A,D,E,K). Bardzo zachęcam do upieczenia ciasta marchewkowego, które znika w kilka minut. Bynajmniej przez moją rodzinę, bo jak chciałam kolejny kawałek to już niestety go nie dostałam. Składniki: 2 średnie obrane marchewki 1 banan 2 jajka 5 łyżek ksylitolu  5 łyżek oleju 1 szklanka mąki owsianej 1 łyżeczka proszku

Truskawkowa Fiesta
Kokosowy pudding chia. Dla zabieganych 190

żeby wstawać jeszcze wcześniej i robić sobie śniadanie. Zazwyczaj zjadam jabłko lub, ostatnio, kiwi, czasem banana, i pędzę do pracy. A tam, po jakiejś godzince, dopada mnie głód. No dobra, mały głodek raptem... Niemniej, jak możecie sobie z pewnością wyobrazić, otoczona jestem przez ciasta, ciastka i ciasteczka, co tylko potęguje ssanie w żołądku. W końcu, skuszona smakołykami, sięgam po drożdżóweczkę

Pożeraczka, czyli raz adobrze
Cytrynowe Ciasto 172

Gotowym lukrem smarujemy herbatniki i wkładamy po raz kolejny ciasto do lodówki do ostudzenia. *** Ciasto niestety jest trochę pracochłonne ale bardzo dobre ;) tak więc trud się opłaca. Już niedługo mam dla was bardzo fajne nowe przepisy ... co powiecie na czekoladowe naleśniki z bananem ?  :D  to moja kolejna propozycja ;) PS: MOŻNA MNIE POLUBIĆ NA FACEBOOKU ! szukaj na blogu

W Moim Magicznym Domu
Banoffee Pie 173

podgrzałyśmy, żeby łatwiej było go rozsmarować. Rozsmarowałyśmy kajmak na przestudzonym spodzie, a na to układałyśmy banany. Kremówkę ubiłyśmy ( nie  na sztywno) i dodałyśmy żelatynę cały czas mieszając mikserem. Odstawiłyśmy do lodówki, żeby zaczęła gęstnieć, a następnie przelałyśmy do formy i dalej chłodziłyśmy całe ciasto aż do całkowitego zgęstnienia. Przed podaniem posypałyśmy pokruszoną czekoladą.  Zapraszam do wypróbowania bo naprawdę

Motylkowa Kuchnia
Chlebek bananowy 169

Banany rozdrabniamy widelcem na papkę. 3. Mąkę mieszamy z sodą, proszkiem i cynamonem. 4. Do bananów dodajemy olej, wodę, jajka, wanilię i mieszamy. 5. Do mokrych składników dodajemy suche składniki i suszone owoce i dokładnie mieszamy. 6. Keksówkę wykładamy papierem do pieczenia. Wylewamy ciasto. 7. Pieczemy 40-45 minut. Studzimy na kratce. Mmm Pycha! Kliknij lubię

NA MOIM TALERZU
Pancake pełnoziarniste 185

łyżki mąki pełnoziarnistej  1 płaska łyżeczka kakao pół banana, kiwi, pół pomarańcza  jogurt  Jajko i mleko mieszamy trzepaczką w  misce.  Dodajemy mąkę i kakao,  mieszamy do  połączenia składników.  Na rozgrzanej patelni  formujemy placki z 2 łyżek ciasta,   przerzucamy na drugą stronę, gdy na  powierzchni pojawią się bąbelki powietrza

Cukier&Puder
Mocno czekoladowe muffinki z białą czekoladą 222

kakao, sodę, proszek do pieczenia i sól. W drugiej misce mikserem zmiksować banany. Do zmiksowanych bananów dodać olej i jajko i chwilkę składniki pomiksować ze sobą. Następnie wsypać do mieszqaniny bananowej suche składniki, dodać pokrojoną grubo czekoladę i delikatnie wymieszać (nie za długo). Ciasto wyłożyć do formy na muffiny (wcześniej wysmarowanej lub wyłożonej papilotkami pergaminowymi). Muffiny pieczemy około 20 minut

In my kitchen
Racuchy drożdżowe- najlepsze 358

jajka 4 łyżki oliwy z oliwek 2 szczypty soli 4 łyżki cukru  opcjonalnie: jabłka, banany inne owoce, cukier puder do posypania Wykonanie: Drożdże rozpuścić w odrobinie mleka, dodać mąkę i pozostawić do wyrośnięcia. W misce połączyć resztę produktów oraz wyrośnięte drożdże, wyrobić ciasto. Konsystencją ma ono przypominać bardzo gęstą śmietanę. Całość pozostawić do wyrośnięcia. Gdy ciasto będzie już gotowe

Krakowskie smaki Ani
Lekkie placuszki kukurydziane :) 114

pieczenia - pół dojrzałego dużego banana - 1 łyżeczka oleju kukurydzianego Biolevita - dodatki: miód, owoce.......  Banana obieramy i rozcieramy za pomocą widelca na paćkę :) Dodajemy go do pozostałych składników i mieszamy, nie trzeba używać miksera :) Na mocno rozgrzaną patelnie nakładamy po jednej łyżce ciasta. Zmniejszamy ogień, gdy pojawią się pęcherzyki - przewracamy na drugą stronę. Polewamy miodem albo jogurtem, dodajemy owoce

Zdrowie na języku :P
Przepisy na dania fit 144

ciastka oreo 2 serki homogenizowane Sposób przygotowania Banany, mleko, wanilię, białka jajka blendujemy na puszystą, gładką masę. W osobnej misce łączymy sypkie składniki: mąkę, kakao, proszek do pieczenia, sól. Delikatnie łączymy płynne składniki z suchymi, dokładnie mieszając. Rozgrzewamy mocno patelnię, dajemy łyżeczkę masła klarowanego, i nakładamy naleśniki. Ja nakładałam po 2 łyżki ciasta na naleśniczka. Gdy pojawią się bąbelki, przekładamy(...)pół kostki półtłustego twarogu + 2 – 3 łyżki jogurtu greckiego, sól, pieprz, pokrojona na drobno cebula + rzodkiewka i kiełki. Do tego jakiś owoc, na przykład: 2 – 3 mandarynki banan pokrojona pomarańcza w pojemniczku pokrojony grejpfrut w pojemniczku I oczywiście butelka wody niegazowanej ZDROWY OBIAD Placki z cukinii z sosem jogurtowo – czosnkowym Składniki na placki: jedna średnia lub duża cukinia

Dajet
Babeczki bez glutenu 76

Babeczki, czyli niezwykle popularne muffinki, to pyszne ciasta w postaci małych deserów, takie w sam raz na jedną porcję. Ich forma idealnie sprawdzi się na przyjęciach i imprezach, a zwłaszcza tych nieformalnych oraz piknikach. Babeczki uświetnią również wszelkie kinderbale dla najmłodszych, a robione samodzielnie w domu będą świetną, zdrową alternatywą dla gotowych słodyczy. Przedstawione przepisy na babeczki bezglutenowe to alternatywa(...)misce rozgniatamy jednego dużego, dojrzałego banana z jogurtem naturalnym. 4. Dodajemy: 1 jajko, miód oraz mieszamy całość. 5. W drugiej misce mieszamy: mielone migdały, mąkę ryżową, 1 łyżeczkę sody oczyszczonej, kakao, wiórki kokosowe oraz posiekane orzechy włoskie. 6. Do suchych składników dodajemy składniki mokre i mieszamy całość tylko do połączenia składników. 6. Ciasto nakładamy do przygotowanych papilotek, posypujemy posiekaną czekoladą

Marcepanowa kuchnia
Ciasto z „serem” i rabarbarem 232

ciasto jest idealnym połączeniem ciasta owocowego z sernikiem. Lekkie a jednocześnie wilgotne, słodko kwaskowate, a do tego pięknie wygląda. Składniki na formę 25×25 cm/tortownicę 26 cm: 2 kostki naturalnego tofu sok z połowy cytryny 50 ml mleka roślinnego 300-400 g rabarbaru 100 ml oleju roślinnego 400 g mąki 2 banany 200 ml wegańskiego jogurtu naturalnego(...)cukru czubata łyżeczka proszku do pieczenia Przygotowanie: W jednej misce zblenduj banany, olej, jogurt (50 ml odłóż do masy serowej) i połowę cukru. W drugiej misce zblenduj na idealnie gładką masę tofu z sokiem z cytryny, 3 łyżkami jogurtu naturalnego i połową cukru. Do masy bananowej przesiej mąkę i proszek do pieczenia, wymieszaj i dodaj obrany i pokrojony

greenscarf
Bezglutenowe ciasto marchewkowe z kremem czekoladowo-kokosowym 225

kremem czekoladowo-kokosowym. Poza użyciem gorzkiej czekolady nie dodawałam do ciasta ani grama cukru. Nawet na diecie możecie sobie pozwolić na kawałek tego pysznego deseru :) szklanka mąki gryczanej 1/3 szklanki mielonych migdałów 2 łyżeczki proszku do pieczenia 0/5 łyżeczki sody łyżeczka cynamonu 3 jajka 2-3 łyżki miodu dojrzały banan 3/4 szklanki oleju rzepakowego 1/5 szklanki startej marchewki 2 łyżki(...)cytryny skórka starta z całej pomarańczy 6 łyżek naturalnego serka twarogowego puszka schłodzonego mleczka kokosowego 100 g gorzkiej czekolady dobrej jakości łyżka masła Jajka ucieramy z miodem i pokrojonym bananem na puszystą masę. Stopniowo dolewamy olej i jogurt dalej miksując. Dodajemy wymieszane suche składniki a na koniec startą marchewkę i skórkę z pomarańczy. Miksujemy aż składniki się połączą. Przelewamy

Mienta blog
Marchewkowe brownie z wegańskim mascarpone (bezglutenowe, wegańskie, bez cukru) 204

Ciasto marchewkowe o strukturze brownie - wilgotne, zbite i słodkie, ale zdrowe :) Jednym zdaniem - najsmaczniejszy zakalec na świecie :) Lekkości dodaje mu smaczny serek à la mascarpone, przygotowany na bazie nerkowców. Smakuje wyśmienicie! Koniecznie spróbujcie! Składniki (na tortownicę o śr. 22 cm): 1 dojrzały banan  1 szklanka suszonych daktyli (wcześniej namoczonych przez godzinę) 4 większe marchewki (powinniśmy otrzymać 350 g startej(...)Łyżkę mielonego siemienia lnianego zalać 3-ma łyżkami wody i odstawić na ok. 2 minuty, aż zgęstnieje. Mąkę wymieszać z cynamonem i sodą. W malakserze lub blenderze zmiksować daktyle, banana, olej kokosowy i siemię lniane. Następnie dodać mąkę i marchew, miksować do połączenia składników. Na koniec dodać łyżkę octu, zamieszać i przełożyć do przygotowanej formy (masa powinna wyjść gęsta). Piec

Domowa Cookierenka Agi
BROWNIES BURACZANE Z ŻURAWINĄ. 212

czekoladowe ciasto, z wierzchu chrupkie i spieczone, w środku miękkie, lepkie i właśnie zakalcowate. Niewielu osobom to odpowiada, jednak niemniej smak jest bardzo, bardzo dobry. A przede wszystkim - niesłychanie czekoladowy! Dzisiejsza wersja - buraczana, z dodatkiem żurawiny. Przepis znaleziony na Vegeliocious, nieco zmieniony. BURACZANE BROWNIE Z ŻURAWINĄ /źródło: Vegelicious:/ 3-4 średnie surowe buraki (około 400g) 1 banan 1/3 szklanki oleju(...)banana i miksuję chwilę blenderem. Wlewam olej i mleko, mieszam dokładnie. W drugiej miscemieszam razem suche składniki: mąkę siemię lniane, sodę, sól, cukier, kakao, mąkę ziemniaczaną i cukier waniliowy. Łączę z mokrymi składnikami i mieszam aż do uzyskania gładkiej masy. Czekoladę rozpuszczam na parze (w metalowej misce umieszczam pokruszoną nad garnkiem z gorącą wodą). Gorącą czekoladę wlewam do ciasta mieszając

W kuchni Karmel-itki
zdrowy i smaczny wyciśnięty sok... 139

Składniki: marchew 2 sztuki średnie, gruszki 3 sztuki, banan 1 sztuka, jabłka 3 sztuki, limonka 2 plastry, kiwi 2 sztuki, woda filtrowana lub mineralna 1,5 szklanki, olej rzepakowy 1 łyżeczka, cynamon 1 łyżeczka nareszcie nic się nie zmarnuje, wyciskane resztki są dobre do surówek, placuszków, ciast, można też zrobić dżemy z nich, mam tradycyjną sokowirówkę innej firmy ale resztki(...)skorzystałam z książki z przepisami, która jest razem z urządzeniem, duże ułatwienie na pomysłowe soki, ja trochę przepisy zmieniam "po swojemu" i cała masa pomysłów na wykorzystanie resztek kiwi, banan, marchew obrać i pokroić na kawałki pasujące do wlotu wyciskarki,jabłka i gruszki bez ogonków ze skóką, limonka sparzona ze skórką użyłam filtr ciemny drobniejszy, wszystkie składniki wkładać do wlotu

W Mojej Kuchni Lubię
Deser bananowy na zimno a'la tiramisu 298

Upały nie odpuszczają więc dziś przepis na coś bardzo pysznego i bardzo zimnego :) Jestem wielka fanką kawy i deserów z jej dodatkiem. Tiramisu należy do jednych z moich ulubionych ciast, jednak nie jem go zbyt często, ponieważ nie należy ono do najlżejszych oraz zawiera nabiał, który ostatnio staram się ograniczać. Lodami czy deserami o smaku tiramisu dawniej bardzo się zajadałam(...)zrobić własny deser lodowy a'la tiramisu. Na upały sprawdzi się doskonale, a do tego nie zawiera żadnego nabiału oraz jest dużo lżejszy. Wykorzystałam do niego niezawodnego mrożonego banana, a biszkopt to nic innego jak pieczony omlet nasączony kawą, do tego kakao i voila! W smaku deser jest rewelacyjny, słodki, zimny i orzeźwiający ale jednak nie jest to ten tradycyjny

Healthy food explorer
Babeczki Bananowe z Nadzieniem Czekoladowym 95

Wykonanie: Banany zapiecz w piekarniku. Czas pieczenia to 15 minut, temperatura 180 stopni. Upieczone banany obierz ze skórki, zmiksuj. Dodaj jajko, olej, cukier, mleko i ponownie zmiksuj. Dodaj mąkę, sól, proszek do pieczenia i ponownie zmiksuj. Gorzką czekoladę pokój w kosteczkę i dodaj do masy na babeczki, całość wymieszać szpatułką. W blaszce do mufinek umieść foremki. Przelej ciasto do każdej

Przepiski.pl
Aromatyczne, łatwe ciasto z rabarbarem 142

takie w gdzie miesza się wszystkie składniki razem i wyrzuca bez zbędnych ceregieli na blachę, można upiec w formie muffinek, tak, tak moi drodzy, babeczki to żadna magia, tylko ciasto pieczone w mniejszych formach ps. Wykorzystajcie ten przepis jako bazę, bo rabarbar można zastąpić śmiało jabłkami, agrestem, porzeczkami czy gruszkami, z tym że do gruszek dodałaby też ciut kardamonu(...)gładką masę banany, całą zawartość puszki z mlekiem kokosowym, olej i sok z cytryny. Przesiej do dużej miski mąkę, cukier (zostaw 3 łyżki do posypania całości), sodę i proszek do pieczenia. Dodaj masę bananową i wymieszaj tylko do połączenia składników. Rabarbar/owoce obierz i pokrój w 1 cm kawałki, a orzechy posiekaj, dodaj wszystko do ciasta i wymieszaj.   Przełóż ciasto

greenscarf
"W krainie miodem płynącej..." - podsumowanie akcji 177

Ciasteczka mocno czekoladowe z chilli Winnie the Pooh – puchatkowe ciasto miodowe z kremem śmietankowym Pierniczki na śmietanie Szybkie pierniczki SAŁATKA ze świeżego szpinaku z suszonymi pomidorami i fetą Serek „nadziany” na pyszne śniadanie Tarta z ricottą i cukinią w miodzie Zimowa tarta z burakami na spodzie ze słoncznikiem Smażone Banany z Migdałami Zielony koktajl 27 przepisów zebranych w akcji(...)Sałatka z rukolą, kaszą jaglaną i burakami autorka: zdrowienawidelcu.pl | blog: zdrowienawidelcu.pl Zimowa tarta z burakami na spodzie ze słoncznikiem autorka: MAgda  | blog: Silver Teaspoon Winnie the Pooh – puchatkowe ciasto miodowe z kremem śmietankowym autorka: Ana_Pis  | blog: Różowa Patera SAŁATKA ze świeżego szpinaku z suszonymi pomidorami i fetą autorka: Na Dokładkę  | blog: Na Dokładkę Ciasteczka gryczane

Weekendy w domu i ogrodzie
Tort śmietanowy z owocami 14904

galaretki zielonej, 1 opakowanie galaretki czerwonej, Dodatkowo: owoce (mandarynki. winogrona, banan), PRZYGOTOWANIE: 1. Biszkopt : Białka ubijam na sztywno. Stopniowo dodaję cukier oraz żółtka. Nadal ubijając dodaję olej, mąkę, ocet i proszek do pieczenia. Masę wykładam na tortownicę (średnica 22cm). Piekę 35 minut w temp. 170 stopni. Po przestudzeniu ciasto przekrawam na trzy blaty.  2. Masa : Galaretkę zieloną rozpuszczam

Tradycyjna kuchnia Kasi
Sernik dietetyczny, delikatny i pyszny 272

Spód ciasta – zbożowe ciasteczka pokruszyć,dodać zmielone migdały, wlać do ciastek roztopione masło i sos klonowy. Dokładnie wymieszać, wyłożyć masę do formy w której spód wyłożony jest papierem do pieczenia. Masę lekko przydusić, piec w nagrzanym piekarniku do 180 C przez 10 minut. Wyjąć z piekarnika i przestudzić. Masa serowa – Do dużej miski wrzucić obrane banany, zmiksować(...)spód. Obsypać jagodami. Nagrzać piekarnik do 240 C i piec sernik w tej temperaturze przez 10 minut, następnie zmniejszyć temperaturę do 110 C i piec jeszcze 30-35 minut. Ciasto po naduszeniu musi mieć konsystencję gąbki i sprężynować. Zostawić w formie do całkowitego ostudzenia, następnie wstawić do lodówki. Najlepiej jeść na drugi dzień. Ciasto jest naprawdę pyszne. Smacznego

Kuchnia Pokoleń