ciasto z bananami - 6417 przepisów (strona:131/428)

Czekoladowy tort Oreo (bez pieczenia) 163

banany (około 450-500 g) 2 łyżki kakao 5 łyżek płynnego oleju kokosowego Wierzch*: 100 gram czekolady gorzkiej (1 tabliczka) 3 łyżki syropu z agawy 4 łyżki z pozostałego schłodzonego mleka kokosowego użytego do nadzienia ciastka oreo do dekoracji Wykonanie: Spód: W pierwszym kroku przygotowujemy sobie odpowiednio tortownicę. Mianowicie dno montujemy odwrotnie niż należy Dlaczego? Bo wtedy ukrojony kawałek ciasta(...)kubek Medela pożyczony od Córeczki ) dociskamy spód aż będzie równy i gładki. Wkładamy tortownicę z gotowym spodem do lodówki i zabieramy się za przyrządzenie nadzienia. Nadzienie: Do blendera wrzucamy banany obrane ze skórki i miksujemy aż utworzą gładką masę. W małej miseczce mieszamy kakao z jedną łyżkę wody i mieszamy aż uzyskamy jednolitą mieszankę. Dodajemy ją do blendera razem

Lamarida.pl
Chlebek bananowy z orzechami włoskimi i nasionami chia 138

gładkie i jednolite ciasto. Na koniec dodajemy orzechy włoskie i nasiona chia. Mieszamy do połączenia. Formę keksówkę wykładamy papierem do pieczenia i przelewamy do niej ciasto. Na wierzchu układamy obranego i przekrojonego na pół banana. Wstawiamy do piekarnika i pieczemy ok. 60 minut. Wyjmujemy i odstawiamy do ostygnięcia. Zjadamy z miodem, dżemem lub sam.   Banany pochodzą z Azji

My Chcemy Jeść
Babeczki z czerwonej fasoli 172

Przepis zobaczyłam w książce "Wypieki dla diabetyków" Agaty Lewandowskiej. Książka jest przecudowna, jestem bardzo ciekawa innych przepisów i na pewno będę je tutaj zamieszczać :) Piekłam kiedyś ciasto z czerwonej fasoli ale dodałam banany a wersja z białym serem jest dla mnie o wiele lepsza. Bardzo polecam Temp. pieczenia: 180C Czas pieczenia: ok. 40 minut Składniki: podwoiłam ilość 240 g fasoli(...)bułka tartą.Wyszły mi tylko 3, ale to i tak lepsze niż nic :D. Z takich normalnych papilotek wyjdzie ich więcej ;) Pieczemy ok. 40 minut. Sprawdzamy patyczkiem, a jeśli ciasto odkleja się ładnie od brzegów to oznacza że muffinki są gotowe. Smacznego

Różne smaki w kuchni
Babeczki z czerwonej fasoli 170

Przepis zobaczyłam w książce "Wypieki dla diabetyków" Agaty Lewandowskiej. Książka jest przecudowna, jestem bardzo ciekawa innych przepisów i na pewno będę je tutaj zamieszczać :) Piekłam kiedyś ciasto z czerwonej fasoli ale dodałam banany a wersja z białym serem jest dla mnie o wiele lepsza. Bardzo polecam Temp. pieczenia: 180C Czas pieczenia: ok. 40 minut Składniki: podwoiłam ilość 240 g fasoli(...)bułka tartą.Wyszły mi tylko 3, ale to i tak lepsze niż nic :D. Z takich normalnych papilotek wyjdzie ich więcej ;) Pieczemy ok. 40 minut. Sprawdzamy patyczkiem, a jeśli ciasto odkleja się ładnie od brzegów to oznacza że muffinki są gotowe. Smacznego

Różne smaki w kuchni
Wegańskie ciasto z dynią i jabłkami 294

dużą prostokątną blachę: 350 g mąki pszennej 100-150 g cukru 50 g kakao lub karobu 200 ml mleka roślinnego (sojowe do ciast jest najlepsze) 100 g oleju roślinnego (około 120 ml) 1 dojrzały banan czubata łyżeczka proszku do pieczenia czubata łyżeczka sody oczyszczonej kopiasta łyżka cynamonu łyżeczka suszonego imbiru 2 średnie jabłka pół kg dyni (waga po obraniu(...)przepisie). Smaż dynię przez 5 minut mieszając od czasu do czasu. Przełóż całość do miski. Suche składniki na ciasto czyli: mąkę, proszek do pieczenia, sodę, kakao, resztę cynamonu i imbiru przesiej do dużej miski. Pozostałe składniki, czyli: olej, banana i resztę cukru zblenduj na jednolitą masę. Do suchych składników dodaj mokre i wymieszaj dużą łyżką do połączenia się składników

greenscarf
Chlebek bananowo-cukiniowy czyli poWeekendowe Lakocie odc.110 203

jedno ciasto bananowe upiekłam. Zaintrygował mnie dodatek cukinii oraz polewa i postanowiłam skorzystać z receptury zawartej w "Warzywie". Przepis nie jest trudny ale ciasto nie wyszło tak jak trzeba. Może banany były za duże, albo cukinia zbyt soczysta, nie wiem... Wygląda jak zakalec ale smakuje wspaniale! dzieci się zajadały, ja również, i znajomi z pracy. Czyli potwierdza się porzekadło(...)odciskamy (moja odcisnąć się nie chciała). Banany rozgniatamy widelcem. Jajka mieszamy z cukrem, bananami i cukinią. Mieszamy z masłem. Delikatnie łączymy z mąką wymieszana z proszkiem, sodą, solą oraz przyprawami. Wsypujemy orzechy i łączymy. Keksówkę smarujemy masłem i wysypujemy mąka lub wykładamy papierem do pieczenia. Wlewamy ciasto i wstawiamy formę do pieca na ok 40-50 minut. Patyczek powinien być

Dzieje kuchennej Wiewióry
Ekspresowe ciasto owsiane z borówkami - tylko z 3 składników 130

borówkami. Naprawdę polecam, ratowało mnie niejednokrotnie gdy miałam ochotę na coś słodkiego, a jednocześnie zdrowego, bo jak zauważycie nie ma tu dodatku cukru, ciasto jest wegańskie i bezglutenowe ;)  Bazą są 3 składniki - banany, płatki owsiane i maso orzechowe. Ale oczywiście możecie poeksperymentować i dodać to, co najbardziej lubicie. Polecam spróbować z masłem orzechowo-kakaowym lub ulubionymi suszonymi owocami. Smacznego(...)przejrzałe banany 150 g masła orzechowego bez soli 2 szklanki płatkow owsianych Do dekoracji: 150 g borówek Przygotowanie: Banany rozgnieść widelcem lub zblendować. Dodać masło orzechowe, wymieszać do połączenia składników. Na koniec dodać płatki owsiane, wymieszać. Blachę natłuścić, przełożyć do niej ciasto, wyrównać.  Borówki umyć i osuszyć na ręczniku papierowym, następnie delikatnie powtykać w ciasto. Piec w piekarniku nagrzanym

Domowa Cookierenka Agi
BANANOWY SONG 173

śmietany 30%, ½ tabliczki białej czekolady, 200 g serka na sernik, 1 łyżka żelatyny Dodatkowo: 4 banany, sok wyciśnięty z 1 cytryny, 1 galaretka o smaku kiwi rozpuszczona w 1,5 szkl. wrzątku drobne ciasteczka maślane, sok pomarańczowy, czekolada do oblewania ciast WYKONANIE: Ciasto: Blaszkę o wymiarach 22x26 cm wykładamy pergaminem. Jajka ucieramy z cukrem, dodajemy mąkę, proszek do pieczenia, kakao(...)rozpuszczamy w kąpieli wodnej. Żelatynę rozpuszczamy w 1/3 szkl. wrzątku. Śmietanę ubijamy na sztywno, dodajemy czekoladę i ser, a na końcu wystudzoną żelatynę. Przełożenie ciasta: Biszkopt nasączamy sokiem pomarańczowym, wylewamy na niego ciepłą zieloną masę. Banany kroimy wzdłuż na 2 części, układamy na zielonej masie, smarujemy sokiem z cytryny aby nie ściemniały. Zalewamy tężejącą zieloną galaretką, pozostawiamy do zastygnięcia

słodki bratek
CIASTO CZEKOLADOWE Z KREMEM 134

Moja wariacja ciasta, które już znacie  KLIK . Tym razem przełożyłam je powidłem i masą śmietanową.  Mocno czekoladowe i bardzo aromatyczne ciasto kojarzy mi się ze słynnymi ciasteczkami Oreo. Polecam wypróbować :)  CIASTO: 2 jajka 125 ml oleju 3 dojrzałe banany 12 dag brązowego cukru 10 dag mąki 2 budynie czekoladowe (po 40 g) 3 łyżki kakao 1 łyżeczka(...)powidła śliwkowego lub dowolnego dżemu WYKONANIE: Banany zgniatamy, mieszamy z olejem i jajkami. Do osobnej miski przesiewamy mąkę, budynie, kakao, proszek i sodę. Mieszamy i dodajemy cukier. Mieszamy i wlewamy zmieszane banany z olejem i jajkami. Wszystko mieszamy za pomocą łyżki. Blachę keksową o wymiarach 12/25 cm wykładamy papierem do pieczenia. Wlewamy ciasto i wkładamy do piekarnika ustawionego

Pani na deser
Ciasto z Masłem Orzechowym i Karmelem 307

zwlekałam ze zrobieniem tego ciasta. Powód dość prosty, nie jestem wielkim fanem masła orzechowego, choć i to powoli się zmienia. Tost z masłem orzechowym i bananem to niczym śniadanie mistrzów, jest przepyszny Samo ciasto składa się z dwóch wilgotnych, a zarazem puszystych, ucieranych biszkoptów. Przełożone masłem orzechowym i karmelem to istna rozkosz dla podniebienia. Czekoladowe ganache i orzeszki to przysłowiowa

Made By Mom And Son
Brownie kawowo-bananowe 128

tutaj miłośnicy kawy i czekolady? To ciasto jest specjalnie dla nich! Połączenie kawy, banana i czekolady to niebo! Składniki: Brownie 2 jaja 40g erytrytolu 20g oleju kokosowego 100g mąki pszennej pełnoziarnistej 10g kakao 1/4 łyżeczki proszku do pieczenia  100g (1 szt) banana 50ml kawy  Polewa czekoladowa 30g gorzkiej czekolady 20g masła 82% płatki migdałowe - do dekoracji Sposób przygotowania(...)Dodać olej kokosowy, mąkę, proszek do pieczenia, kakao. Wymieszać. Kolejno dodać rozgniecionego banana i napar z kawy. Całość ponownie wymieszać. Masę przelać do natłuszczonej formy. Piec w 180 stopniach przez 30-35 minut. Polewa czekoladowa Gorzką czekoladę z masłem rozpuścić na bardzo małym ogniu. Polać ostudzone ciasto. Posypać płatkami migdałowymi. Odstawić do zastygnięcia. Smacznego

Truskawkowa Fiesta
Omlet twarogowo- kakaowy z bananem 208

kakao – 1 banan – 1 łyżeczka sody oczyszczonej – słodzidło wg smaku Twaróg rozetrzeć z jajkami, dodać słodzidło, kakao i sodę i wszystko dokładnie wymieszać. Banana pokroić w drobną kostkę, dodać do ciasta- wymieszać. Smażyć na suchej, mocno rozgrzanej, nieprzywierającej patelni, na małym ogniu pod pokrywką z dziurką. Ciasto wyłożyć łyżką i rozprowadzić po całej powierzchni patelni. Kiedy wierzch

Smaki Armine
Bezglutenowe brownies z cukinii 159

należysz do tego samego gatunku niecierpliwych osób co ja, to nie krępuj się, brownies można jeść na ciepło po lekkim przestudzeniu. Krok z polewą budyniową również można oczywiście pominąć, ciasto bez tego też smakuje wyśmienicie ale zachęcam gorąco do jej przygotowania. Koniecznie daj mi znać, jeśli wypróbujesz ten przepis! Wrzuć zdjęcie Twojej potrawy na Instagrama lub Facebooka i oznacz mnie(...)Czas przygotowania: 1,5 godziny Składniki: 450 g cukinii startej na tarce o dużych oczkach 3 średniej wielkości jajka 100 ml płynnego oleju kokosowego 120 ml mleka roślinnego 1/2 banana lub 3 łyżki musu jabłkowego 90g cukru kokosowego 40g ksylitolu 60g mąki ryżowej 50g mąki kokosowej 15g mąki z tapioki 90g kakao 150g zmielonych migdałów 4 płaskie łyżeczki proszku

Book of spells
Piernik orkiszowy z bananami 157

Jeśli tak jak ja lubicie lżejsze wypieki to w tym z całą pewnością będziecie zakochani. Piernik na mące orkiszowej z bananem i konfiturą truskawkową to niesamowicie wilgotne, aromatyczne i miękkie ciasto. Piernik na ostatnią chwilę, którego ciasto nie wymaga leżakowania i nadaje się do spożycia tuż po upieczeniu i przestudzeniu. Składniki (na formę keksową(...)dekoracji Mąkę, sodę, kakao, przyprawę do piernika przesiewam do miski. W malakserze miksuję na gładką masę banana, jajko, konfiturę, oliwę z oliwek, mleko i miód. Składniki mokre mieszam z suchymi do połączenia i przekładam do formy wyłożonej papierem do pieczenia. Ciasto piekę w piekarniku nagrzanym do 175 stopni przez 55-60 minut, do tzw. "Suchego patyczka". Po upieczeniu ciasto wyciągam

Mango Papaja
Budyń bananowy 82

Taki budyń bananowy przygotujesz w kilka chwil , a efekt będzie pyszny i miły dla oka. Cukier możesz zastąpić ksylitolem , a jeśli banany są dostatecznie słodkie, to

Słodki sentyment