Marzyło mi się ciasto, które wygląda jak z cukiernianej witryny. Idealnie równe, starannie wykonane i w niczym nie przypominające zdrowego wypieku. Takie małe oszustwo, wygląda jak bardzo kaloryczne, a nie zawiera cukru, masła i mąki pszennej! Mam nadzieję, że ten deser posmakuje Wam tak bardzo jak mi. Spód to zmodyfikowane brownie bananowe z dodatkiem kakao, masa to pyszny(...)smaku białej czekolady. Jeśli nie posiadacie odżywki białkowej, można dodać olejek waniliowy, kokosowy lub inny ulubiony. Sok malinowy również dobrze się spisze :) Spód: 2 banany 2 łyżki mąki kokosowej (lub dowolnej razowej) 2 jajka 3/4 łyżeczki proszku do pieczenia 2 łyżki kakao 2 łyżki erytrolu (lub innego słodzidła) 1/2 łyżeczki aromatu waniliowego Wszystkie składniki zmiksować na gładką masę
Chocolate Muffin BlogChlebek bananowy z cukrem kokosowym to nic innego jak bardzo smaczne, aromatyczne ciasto bananowe. Zamiast zwykłego cukru dodałam cukier kokosowy, dzięki któremu ciasto ma przyjemny karmelowy posmak. To bardzo proste do przygotowania ciasto będzie idealnym dodatkiem do popołudniowej kawki lub herbaty. Robi się je ekspresowo! Miłośnicy bananów z pewnością będą zadowoleni Składniki: 4 dojrzałe banany 100 g masła 2 szklanki(...)proszku do pieczenia 1/2 łyżeczki sody oczyszczonej szczypta soli Przygotowanie: W misce rozgnieść widelcem banany (w miarę dokładnie). Dodać roztopione masło, przesianą mąkę i resztę składników. Wymieszać do połączenia składników. Keksówkę o wymiarach 24 cm x 11 cm wyłożyć papierem do pieczenia i przełożyć ciasto. Piec w piekarniku nagrzanym do 170°C przez około 45 – 50 minut
Oryginalny smakpodzielić się z wami przepisem. Ciasto jest bez mąki i jak pominiecie polewę będzie również bez cukru. Ciasto jest wilgotne tak jak brownie. Nie mylić z zakalcem. :) Porcelana Bogucice z kolekcji Ibiza. Składniki: 1 puszka czerwonej fasoli 1 dojrzały banan* 3 łyżki kakao 2 jajka 3 łyżki miodu lipowego Miody Wileńskich 1 łyżeczka proszku do pieczenia 50 g gorzkiej(...)piekarnika nagrzanego na 170 stopni i pieczemy około 45-50 minut. Czekoladę z kremówką roztopić w kąpieli wodnej. Przestudzoną ale płynną czekoladą polać zimne ciasto i obficie posypać kokosowymi chipsami. *Banan najlepszy taki mocno dojrzały gdy skórka ma już czarne plamy
Ala piecze i gotujetyle foremek miałam, a szkoda bo szybko zjedzone zostały i wszystkim smakowały. Składniki: składniki na ciasto, (na 6 foremek o średnicy 10 cm): 150 g mąki, 50 g masła, 1 łyżka cukru trzcinowego, 1 jajko, szczypta soli, masa: 1 duży, dojrzały banan, 4 łyżki cukru trzcinowego, 1 jajko, 50 g serka mascarpone, 1 łyżeczka cukru z prawdziwą wanilią(...)Schłodzone ciasto dzielimy na 6 części, rozwałkowujemy, przenosimy do foremek i dokładnie wylepiamy dno i ścianki. Widelcem nakłuwamy ciasto i pieczemy ok. 10 min. Ciasto wyjmujemy i pozostawiamy do przestygnięcia. Masa: Banana miksujemy, dodajemy cukier, cukier z prawdziwą wanilią i ponownie miksujemy tylko tyle, żeby powstała jednolita masa. Dodajemy jajko, mascarpone, budyń, śmietankę i całość miksujemy do uzyskania gładkiej
Moniki Smakołykinawet Ci z Was , którzy za bananowym deserami nie przepadają z przyjemnością będą sięgać po dokładkę! Mam dla Was przepis na genialne ciasto bez pieczenia. Jest to sernik ( bo my serniki kochamy najbardziej ;) ) z masłem orzechowym i bananami. Niesamowitego uroku dodają całości słodkie biszkopty wpełnione kremem – znane chyba wszystkim jako kocie języczki. Całość smakuje genialnie! Koniecznie spróbujcie! SKŁADNIKI
Ostra na Słodkobyć dojrzałe i miękkie) obrać ze skórki i rozgnieść widelcem. Do ubitych jajek dodać mąkę ,proszek do pieczenia,jogurt,olej i banany. Zmiksować wszystko na gładką masę. Przygotować formę do wypieku muffinek,wyłożyć papilotkami. Papilotki napełnić ciastem do 3/4 wysokości. Włożyć do piekarnika nagrzanego do 180*C i piec ok. 25 minut. Po upieczeniu wystudzić i oprószyć każdą
Kolorowa kuchnia ElkiCzekoladowe, wilgotne, ciężkie ciasto z rozpuszczoną czekoladą oraz dodatkiem bananów i kawałków ananasa. W smaku bardziej przypomina brownie niż klasycznego murzynka. Na wierzch proponuję polewę czekoladową i ulubione orzechy lub migdały. 150 g masła 100 g mlecznej czekolady 25 g gorzkiej czekolady 100 g cukru 3 jajka 200 g mąki pszennej tortowej 1,5 łyżeczki proszku do pieczenia 2 dojrzałe(...)jasną masę. Dodawać partiami mąkę i rozpuszczoną czekoladę z masłem, ciągle miksując. Na koniec dodać proszek do pieczenia i rozgniecione widelcem banany. Całość zmiksować. Ananasa pokroić w drobną kostkę i odcisnąć z nadmiaru soku. Dodać do ciasta i wymieszać łyżką. Ciasto przelać do podłużnej, wyłożonej papierem do pieczenia formy o długości 28 cm. Piec w temperaturze 180°C przez
Bullionadzieniem jabłkowo orzechowym. Rogaliki są ładnie wyrośnięte, lekkie, puszyste i pysznie smakują. Przepis z bloga Candy Company. Składniki: Ciasto drożdżowe: 500 g mąki pszennej 25 świeżych drożdży 50 g cukru kokosowego 170 g puree z bananów 2 jajka 120 ml letniego mleka 100 g masła szczypta soli Nadzienie: około 500 g jabłek 2 łyżki masła 2 łyżki cukru kokosowego(...)odważonych 500 g) oraz cukier wymieszać i odłożyć na około 10 minut, aż powstanie zaczyn. Do misy miksera wsypać mąkę dodać jajka, puree z bananów, sól, zaczyn drożdżowy i zacząć miksowanie. Kiedy ciasto się połączy wlać letnie rozpuszczone masło i wyrabiać jeszcze około 10-15 minut, aż ciasto będzie gładkie, lśniące i zacznie odchodzić od ścianek misy. Jeśli ciasto będzie
Ala piecze i gotujeSernik toffi bez pieczenia. Masa z ciastek – ciastka pokruszyć na bardzo drobno. Masło rozpuścić, dodać cukier i wymieszać. Gorące masło wlać do ciastek i dokładnie
Kuchnia Pokoleńniej zastosowania. W rezultacie znalazłem chyba najlepsze ciasto na świecie ! Przepysznie orzechowe, genialne – chleb paleo bananowy z mąką kasztanową i orzechami . Jak każdy chleb bananowy jest on słodki i w pełni zasługuje na miano ciasta 🙂 Przepis na ten fantastyczny i obłędny chleb bananowy paleo z mąką kasztanową i orzechami: banany – 3 duże mąka kasztanowa – 1 szklanka jajka(...)minut do czasu, gdy patyczek wyjdzie czysty z ciasta. Gotowe! Prawda, że pyszne? Choć w składnikach jest tylko łyżka miodu, to dzięki bananom i mące kasztanowej ten chleb jest naprawdę słodki. Ja jeszcze do ciasta dałem garść rodzynków (widać je na zdjęciu powyżej), ale wychodzi tak samo dobre bez nich. Jedna porcja ma 11-12 g węglowodanów (w tym skrobię
PaleoSMAKrzeczy, na czele z chrupiącymi orzechami (u mnie były to laskowe i włoskie). Brownie jest bardzo wilgotne, wręcz mokre, mocno czekoladowe z bardzo wyczuwalnym smakiem banana. Robi się je szybko - jedno z najprostszych ciast jakie robiłam. Inspirację znalazłam na stronie z przepisami Tesco, ale przepis jest nieco przerobiony. W przepisie nie ma dodatku żadnego słodzika, ale jeśli ktoś lubi naprawdę(...)Wreszcie przetestowałam też kupioną jakiś czas temu małą kwadratową foremkę. Ciasto nie jest więc bardzo duże, ale zjadając nawet niewielki kawałek można się najeść. Składniki: 1/2 szklanki mąki owsianej lub zmielonych płatków owsianych 4 kopiate łyżki ciemnego kakao 1 i 1/2 łyżeczki proszku do pieczenia 3 średnie dojrzałe banany 1/2 szklaki mleka roślinnego (u mnie migdałowe) 1 łyżka ksylitolu
Healthy food explorerSzybkie ciasto bez pieczenia, a w smaku mniami. Dla smakoszy kawy to coś trafionego w dziesiątkę. Nie będę się tutaj rozpisywała po prostu kawa + banany(...)deser porcja duża blacha ok 20 kawałków Składniki: spód 200 g herbatników 100 g masła 100 g zmielonych migdałów masa serowo - kawowa 3 banany 2 łyżki kawy rozpuszczalnej 1 op żelatyny do ciast 0,5 szklanki wody 250 g serka mascarpone 1 szklanka cukru pudru 500 ml śmietany 30 % krem 300 ml śmietany 30% 1 śmietan
Niezły Młynekwersja cytrynowa. Za niego kocham Amerykę i ten kto go wymyślił był geniuszem. To ciasto można traktować nie tylko jako deser, ale także śniadanie. Idealnie smakuje z dżemem , nutellą czy nawet serkiem typu philadelfia. A najważniejsze, że to idealny sposób na miękkie i brązowe banany, których nie zdążyliśmy zjeść w porę. Czytaj więcej
Bernika - moj kulinarny pamietnikidealnie słodka, mimo braku dodatku cukru. Brzmi intrygująco? Też tak myślę! Ciasto możemy podać z domowymi lodami bananowymi lub odrobiną ubitej śmietanki 30%. Świetnie smakuje na ciepło, jak i słodzona. Do dzieła! Składniki: – 150g mąki żytniej – 75g zimnego masła – szczypta soli – 3 banany – 2 łyżki soku z cytryny – 4-5 jabłka – 3/4 łyżeczki(...)zimne masło, 50ml wody oraz sól. Miksujemy mieszadłem miksera planetarnego lub rozcieramy składniki palcami, aż składniki się połączą. Na oprószonym mąką blacie rozwałkowujemy ciasto. Ciasto umieszczamy w przygotowanej wcześniej formie, nakłuwamy widelcem i odstawiamy. Banany miksujemy na mus wraz z sokiem z cytryny i wylewamy na surowy spód. Jabłka obieramy, pozbawiamy gniazd nasiennych i kroimy w podłużne plastry. Plastry układamy
Be Fit Be Strongpastą waniliową. Piekarnik nagrzać do temp. 180 stopni. Masę przelać do natłuszczonego naczynia, na wierzchu ułożyć połówki moreli. Piec ok. 30 minut (u mnie tryb "ciasto") Ostudzić i podawać. Smacznego! BANANA CHEESECAKE WITH QUINOA FLAKES 30 g quinoa flakes (Quinola Mothergrain) 1/3 teaspoon baking powder 1 teaspoon vanilla paste 2 tablespoons date syrup 1 egg 150 g curd cheese
Poranek na słodko