Mini tarty bananowe z morelami pod karmelową pajęczyną

Mini tarty bananowe z morelami pod karmelową pajęczyną

Mini tarty bananowe z morelami pod karmelową pajęczyną

Słodziutkie, malutkie, bananowo morelowe, kruche, delikatne, owocowe. Moje mini tarty pod słodką pajęczyną się schowały i smażonymi mini morelami się uśmiechały. Sześć sztuk ich przygotowałam, bo tylko tyle foremek miałam, a szkoda bo szybko zjedzone zostały i wszystkim smakowały.  Składniki: składniki na ciasto, (na 6 foremek o średnicy 10 cm): 150 g mąki, 50 g masła, 1 łyżka cukru trzcinowego, 1 jajko, szczypta soli, masa: 1 duży, dojrzały banan, 4 łyżki cukru trzcinowego, 1 jajko, 50 g serka mascarp... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Moniki Smakołyki

Autor

Monika LMonika L

Kuchnia to moje miejsce gdzie smaków poszukuję, łączę produkty, z nich dania przygotowuję. Przepisy na kartkach papieru zapisuję, a dania fotografuję. Jestem kulinarną amatorką, ale smakową „doktorką”. Badam smakiem wszystkie składniki i nie chwaląc się naprawdę powstają z nich smakołyki.

Proponowane wyszukiwania

Popularne słowa kluczowe

tarta, ciasto, budyń, banan, mascarpone, sok, polewa, siekane, tarta na słodko, słodkie, ciasta z masa, ciasto z masa, ciasto z bananem, ciasto z bananami, szybkie ciasto, ciasto owocowe, kruche ciasto, przepisy na kruche ciasto, kruche ciasta, ciasto kruche, biała polewa do ciasta

Inne przepisy z Moniki Smakołyki

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.