ciasto ucierane - 13206 przepisów (strona:613/881)

Ciasto Kokosowa Pokusa z Jeżynami lub Malinami 284

miseczce wymieszać mąkę z kakao i proszkiem. Następnie na jajeczną masę przesiać przygotowaną mąkę z kakao, dodać olej i dokładnie wymieszać szpatułką (proszę za długo nie mieszać). 4. Ciasto przełożyć do tortownicy o średnicy 25cm wyłożonej papierem do pieczenia, tylko dno, wyrównać i wstawić do nagrzanego piekarnika. Piec przez około 25 minut. Po wyjęciu z piekarnika odstawić do całkowitego ostygnięcia(...)nasączyć biszkopt w blaszce. Krem: 7. Śmietankę kremówkę ubić, ale nie na bardzo sztywno, tylko tak na 3/4. Do miski przełożyć serek mascarpone i przez około 30 sekund ucierać mikserem na średnich obrotach, aż zrobi się kremowy. Dodać ubitą śmietankę i wymieszać mikserem do połączenia składników (na średnich obrotach). Następnie w trzech partiach dodać masę kokosową, po każdym dodaniu krótko

Mała Cukierenka
CIASTO "ANANASEK" 131

Lubicie ananasy? Dziś mam dla Was propozycję na ciasto mega smaczne. Połączenie puszystego biszkoptu z masą ananasową i bezą kokosową. To ciasto znam jeszcze z dzieciństwa a teraz sama postanowiłam je upiec dla swojej rodzinki.  Ciasto najlepsze jest następnego dnia, kiedy masa dobrze przejdzie ananasem a beza kokosowa zmięknie. Jednak mogę Wam zagwarantować, że znika w tempie ekspresowym ;) Składniki(...)Okrągłą formę do ciasta wysmarować masłem (ja smaruję tylko dno blaszki) i obsypać bułką tartą. Ciasto wylać do formy, wstawić do piekarnika nagrzanego do 180'C i piec ok. 30-40 minut.  Moja rada: zawsze biszkopt po upieczeniu, jeszcze gorący i oczywiście w formie rzucam lekko na podłogę z wysokości około 30cm i wstawiam ciasto ponownie do piekarnika (oczywiście

Zrób to smacznie
CIASTO "ANANASEK" 414

piec ok. 30-40 minut.  Moja rada: zawsze biszkopt po upieczeniu, jeszcze gorący i oczywiście w formie rzucam lekko na podłogę z wysokości około 30cm i wstawiam ciasto ponownie do piekarnika (oczywiście piekarnik już wyłączam). Składniki na masę ananasową: * 1 puszka ananasa (565 g) * 250 g masła * 4 żółtka * 1 łyżka mąki * 1 łyżka mąki ziemniaczanej(...)masy ananasowej, wymieszać najlepiej łyżką. Składniki na bezę kokosową: * 4 białka  * 1 szklanka cukry * 150 g wiórków kokosowych Wykonanie: Białka ubić na sztywną pianę, następnie stopniowo dodawać cukier. Ucierać do czasu aż w pianie nie będzie wyczuwalnych grudek cukru. Wsypać kokos i delikatnie wymieszać łyżką. Pianę kokosową przełożyć do foremki wyłożonej papierem do pieczenia (tej samej, w której był

Zrób to smacznie
Trzy bit 608

ciasto z pewnością gościło na nie jednym stole. Przepisów jest mnóstwo które różnią się jedynie ilością poszczególnych składników. Według mnie jedynie co je różni to konsystencje  warstwy. Ja lubię gdy warstwy są widoczne a nie takie "zlewające się".  Dlatego ten przepis odpowiada mi najbardziej i z nim się z Wami dzielę. Składniki: 60 herbatników szkolnych 1 puszka masy(...)cukrem, wlać rozmieszane budynie i zagotować. Budyń przykryć folią spożywczą (żeby nie powstał kożuch) i odłożyć do wystudzenia. Mało utrzeć z cukrem pudrem. Dodawać porcjami zimy budyń i ucierać aż powstanie gładki krem.  Bita śmietana:  Żelatynę zalać małą ilością wody do napęcznienia. Lekko podgrzać przed dodaniem do śmietany. Zimną kremówkę ubić na sztywno z cukrem pudrem. Wlać letnią

Ala piecze i gotuje
CIASTO REVANI 176

Normal 0 21 false false false PL X-NONE X-NONE MicrosoftInternetExplorer4 Ciasto jest pyszne, puszyste i aromatyczne. Robiłam je pierwszy raz i już wiem , że nie ostatni, warto je przetestować :) Składniki: 200g miękkiego masła 6 jajek (osobno żółtka i białka) 120g cukru 1 cukier waniliowy 120g mąki pszennej 140g kaszy manny 3 płaskie łyżeczki proszku do pieczenia szczypta soli(...)słupkach Dodatkowo na syrop: 2 łyżki Metaxy 250g cukru sok z ½ cytryny Wszystkie składniki wkładamy do rondla, zagotowujemy( cukier musi się całkowicie rozpuścić ) następnie odstawiamy do przestudzenia . Wykonanie: masło ucieramy z żółtkami, cukrem i cukrem waniliowym do masy dodajemy mąkę, proszek do pieczenia, kaszę mannę oraz sól, miksujemy,  następnie dodajemy pianę z białek, ponownie miksujemy   tym razem

Słodkie zapomnienie
Babka marmurkowa z mąką gryczaną z lukrem buraczanym 114

Miękkie masło ucieramy mikserem na najwyższych obrotach na jasną, kremową masę. Dalej miksując, dodajemy stopniowo 170g cukru, ziarenka z laski wanilii i szczyptę soli. Następnie dodajemy po jednym jajku. Mąki mieszamy z proszkiem do pieczenia. Zmniejszamy obroty miksera i dodajemy na przemian połowę mąk, 20ml mleka, resztę mąk i 20ml mleka, mieszając tylko do połączenia składników. 2/3 ciasta wykładamy

Be Fit Be Strong
TORCIK GRUSZKOWY 141

czas ucierając dodawać wystudzony budyń. Ucierać do momentu powstania gładkiego kremu. Na  koniec dodać serek mascarpone i dokładnie wymieszać. Masę waniliową podzielić na 2 części. Do 3/4 masy dodać pokrojone w kostkę gruszki i delikatnie za pomocą łyżki wymieszać, natomiast pozostały krem pozostawić sam.  Przełożenie: Biszkopt najlepiej upiec dzień wcześniej. Wystudzone ciasto przekroić na 2 blaty. Na dolny

Ciastka - domowe słodkości
Drożdżówki z dżemem 173

pokroiłam na kilkucentymetrowe pasy. Każdy pasek ciasta zwijałam wokół własnej osi, lub przyciskałam przez środek drewnianą łyżką. Bułeczki przełożyłam na blachę wyłożoną papierem do pieczenia. Wierzch bułeczek posmarowałam roztrzepanym żółtkiem. Drożdżówki piekłam ok. 20 minut w temp. 180 stopni. Po upieczeniu bułeczki wyjęłam z piekarnika i wystudziłam. Z cytryny wycisnęłam sok i ucierałam go z cukrem pudrem do uzyskania białego

Waniliowe Improwizacje
PUSZYSTE PIERNICZKI DYNIOWE 171

oraz puree z dyni i dalej ucieramy na gładką masę w drugiej misce mieszamy ze sobą mąkę, proszek do pieczenia, sodę, sól, cynamon, gałkę oraz goździki do mokrych składników dodajemy suche i mieszamy całość, aż wszystko się ze sobą połączy, na blaszkę wyłożoną papierem do pieczenia wykładamy najlepiej łyżka do lodów (bo ciasto się klei) kulki które delikatnie spłaszczamy ( warto

Słodkie zapomnienie
CZEKOLADOWE MUFFINKI 194

jajka PRZYGOTOWANIE: 1.Jajka (w temp. pokojowej) ucieramy z cukrem na puszystą masę. 2. Masło roztapiamy i przestudzone mieszamy z masą jajeczną. 3. Mąkę przesiewamy i łączymy z sodą, proszkiem do pieczenia i gorzkim kakao. Dodajemy partiami do masy cały czas mieszając. 4. Wlewamy stopniowo mleko. 5. Czekoladę drobno siekamy i dodajemy do ciasta. Dokładnie mieszamy. 6. Wypełniamy ciastem formy

Marcepanowa kuchnia
SERNIK Z DODATKIEM JOGURTU 145

waniliowe, 4 jaja, 2 opakowania budyniu, Ciasto posiekać nożem do uzyskania kruszonki. Schłodzić przez 1 godz. Twaróg wraz z cukrami i jogurtami umieścić w malakserze i dokładnie zblendować na gładką, jednolitą masę. Przelać do misy miksera, dodać 4 całe jaja. Miksować na najwolniejszych obrotach. Następnie dodajemy dwa budynie i dalej bardzo delikatnie ucieramy, tak, aby nie napowietrzyć masy. Dno blaszki

Słodki Zakątek
LANY CHRUST 156

waniliowym i cukrem pudrem, nie przerywając ucierania dodajemy   do żółtek mąkę, mleko oraz whisky, miksujemy na koniec do masy dodajemy ubite białka, całość delikatnie ale dokładnie mieszamy ze sobą i przekładamy do worka cukierniczego zakończonego okrągłą końcówką około 5mm olej rozgrzewamy w niewielkim garnku do 175-180°C na który strumieniami wyciskami ciasto tworząc zakręcone wzorki, smażymy

Słodkie zapomnienie
Kruche ciasteczka stempelki 248

wanilinowy) 1. Masło utrzeć z cukrem, ucierać przez około 2-3 minuty mikserem ustawionym na najwyższe obroty. Następnie dodać jajko, żółtko i wymieszać mikserem na średnich obrotach do połączenia składników. 2. Do maślanej masy dodać mąkę, sól, aromat, krótko wymieszać mikserem, aż powstaną okruchy. Mikser odstawić i rękoma szybko zagnieść cisto. 3. Ciasto zawinąć w folię spożywczą i wstawić

Mała Cukierenka
Pomarańczowa Babka Twarogowa 223

temperaturę pokojową ! 1. Masło/margarynę ucieramy z cukrem na puszysta masę. Dodajemy twaróg, a następnie po jednym jajku cały czas miksując. Teraz ocieramy skórkę z pomarańczy która wcześniej powinna być porządnie wymyta i sparzona. 2. Na koniec dodajemy partiami mąkę wymieszaną z proszkiem do pieczenia i miksujemy teraz końcówkami do gęstego ciasta (hakami) 3. Ciasto pieczemy w 180 stop

Gotowanie...to proste !
Fougasse - spokój przy ognisku domowym 181

dwie, trzy łyżeczki wody i ucieram grzbietem łyżeczki do uzyskania gładkiej jednolitej pasty. Lekko oprószam mąką i przykrywam na 15 minut. Kiedy zaczyn podrośnie, w naczyniu z mąką robię dołeczek na zaczyn, z boku podsypuję sól.  Dodaję odmierzoną ilość ciepłej wody. Mieszam drewnianą łyżką, a następnie wyrabiam do uzyskania delikatnego, plastycznego ciasta. Można wyrabiać robotem lub używając maszyny

I tu będę miała takie te

Proponowane wyszukiwania