ciasto ucierane - 13206 przepisów (strona:355/881)

Mazurek królewski 144

piekarniku nagrzanym do 160°C z termoobiegiem około 20-25 minut do ładnego zrumienienia. Następnie upieczone blaty ciasta pozostawiamy do wystudzenia. Następnie zajmujemy się biszkoptem. Ubijamy na sztywno białka. Dodajemy do nich cukier (łyżka po łyżce) i cukier wanilinowy. Ucieramy. Następnie cały czas miksując dodajemy żółtka. Na koniec przesiewamy mąkę oraz proszek do pieczenia i delikatnie mieszamy. Biszkopt przelewamy

PatiGotuje
Torcik bananowo - truskawkowy z kremem cappuccino i nutellą. Cholera jakie to dobre! 416

pieczenia, sodę, cukier, cukier waniliowy, sól, posiekane orzechy. Następnie zawartość obu misek łączymy ze sobą dokładnie mieszając łyżką. Ciasto wlewamy do okrągłej foremki o średnicy 20 cm. Pieczemy około 25 minut w 180 stopniach C do suchego patyczka.Krem:Mikserem ucieramy miękkie masło z serkiem, po chwili dodajemy cukier puder oraz cappuccino. Krem przed posmarowaniem schłodzić na 20 minut

Bon Appetit Małgorzaty
Babeczki z kremem jagodowym 238

owoce. Część kupionych jagód już zamroziłam, będą jak znalazł na zimę, a resztę wykorzystałam na koktajle, desery, ciasta i inne słodkości. Dzisiejsze babeczki uwiodą nie tylko smakiem, ale również wyglądem, Piękny krem w kolorze jagodowym na pewno skusi łasuchów. Babeczki najprostsze, ucierane, krem z frużeliny i serka mascarpone również jest prosty w przygotowaniu. Polecam! Przepis z Moich Wypieków . Babeczki(...)schładzamy w lodówce. Babeczki: Mąkę przesiewamy z proszkiem do pieczenia. Masło ucieramy z cukrem na jasny, puszysty krem. Następnie wbijamy po 1 jajku miksując po każdym dodaniu. Dodajemy śmietanę oraz ekstrakt z wanilii i miksujemy. Na końcu dodajemy mąkę z proszkiem do pieczenia i miksujemy, aż powstanie gładkie ciasto. Formę do muffin wykładamy papilotkami, do każdej papilotki wkładamy ciasto

Smak mojej kuchni
Ciasto Usta Adama 381

zlepione dżemem biszkopty.... pieczemy.  Smaku nadaje masa budyniowa i starta na wierzch czekolada. Smaki dobrane idealnie, polecam nie tylko od Święta ; )   2 paczki okrągłych biszkoptów dżem truskawkowy Ciasto: 1,5 szkl. mąki 1 margaryna 1/3 szkl. cukru 3 łyżki kakao 6 łyżek wody 6 jajek 3 łyżeczki proszku do pieczenia MASA: 2 budynie waniliowe bez cukru 1 łyżka(...)Mąkę mieszam z budyniami i łączę w ½ szklanki mleka, resztę mleka zagotowuję i gotuję na nim budyń. Odstawiam do wystudzenia. Margarynę ucieram z cukrem na puch, do ubitej dodaję porcjami zimny budyń. Gotową masę wykładam na zimne ciasto. Na wierzch ciasta trę czekoladę, można zrobić polewę

Takie tam pichcenie
Baranek 180

Dodajemy jajko i nadal ucieramy, aż do połączenia się składników. Proszek do pieczenia mieszamy z mąką tortową i mąką ziemniaczaną. Całość ucieramy aż do uzyskania jednolitej masy. Foremkę na barana dokładnie smarujemy tłuszczem i wkładamy do niej ciasto. Pieczemy 40 minut w 180 stopniach. A kwestię dekoracji pozostawiam własnej fantazji

Lawendowe Niebo
Ciasto piaskowe ze śliwkami. 191

trakcie ucierania dodawać stopniowo olej, a potem zmieszane mąki - ciągle ucierać Dodać proszek do pieczenia oraz letnie mleko - ucierać Okrągłą formę o średnicy 28 cm natłuściłam i przelałam masę  Piekłam przez około 50 min. w prodiżu. Ciasto jest rzeczywiście dość piaskowe, następnym razem dodam więcej śliwek które wcisnę głęboko w ciasto. Wtedy będzie bardziej wilgotne.       Jest

Proste Potrawy
Czekoladowe Moelleux Erica Lanlarda 179

momentu kiedy włożony w środek drewniany patyczek będzie suchy. Po upieczeniu wyciągamy z piekarnika i zostawiamy to wystudzenia. Po upieczeniu ciasta bierzemy się za krem . Znów topimy czekoladę w kąpieli wodnej i zostawiamy do wystygnięcia natomiast w mikserze ucieramy masło z cukrem na puszystą masę jednocześnie dodając esencję waniliową (pamiętajmy, że masło musi być miękkie). Na koniec do ubitej masy(...)wrzenia. Kiedy śmietana będzie gorąca zdejmujemy z gazu i dodajemy posiekaną czekoladę. Mieszamy na gładką masę i odstawiamy do przestudzenia – byle nie w lodówce żeby nie stężała Kiedy ciasto już wystygło bierzemy się za złożenie naszego torcika Przekrawamy na dwie równe części upieczone ciasto (jeżeli na górze upieczonego ciasta zrobił się „kopiec” to ścinamy go nożem żeby

Kuchenne Wariacje
Pleśniak ze śliwkami i bezową pianą 282

roku zrobię z nich czekośliwkę – czyli powidła śliwkowe z czekoladą … knedle … ucierane ciacho ze śliwkami … drożdżowe ze śliwkami … a potem już dalej będę kombinować ;)Tak jak dziś!Dziś mam dla Was przepis na przepyszne, kruche ciasto ala Pleśniak z soczystymi śliwkami , słodką kisielową bezą i mega chrupiącą kruszonką!Niebo w gębie!  SKŁADNIKI:* jajka

Ostra na Słodko
Sernik na kruchym cieście z kaszą manną 202

żółtka ucieramy na puszystą masę, następnie wsypujemy budynie w proszku i kaszę mannę, dodajemy ser, chwilę ucieramy do połączenia się składników. Białka ubijamy na sztywną pianę, dodajemy do masy serowej i delikatnie mieszamy. 3. Do pieczenia: Masę serową wykładamy równomiernie na wcześniej przygotowane ciasto. 4. Pieczenie: Sernik pieczemy w temperaturze 170 stopni przez około 60-70 minut do ładnego zrumienienia

Izabelawkuchni
KARPATKA 608

mąki ziemniaczanej 2,5 łyżki mąki pszennej 4 żółtka 1 jajko 300 g miękkiego masła WYKONANIE: CIASTO PARZONE: W garnku z grubym dnem zagotuj wodę wraz z masłem, aż do jego całkowitego rozpuszczenia. Gdy zacznie wrzeć dosyp mąkę, zmniejsz moc palnika i zacznij ucierać całość na gładką, bezgrudkową masę. Masa zrobi się szklista i musi zacząć odchodzić od brzegów garnka

Słodko-Słony Świat Ilony
Prawdziwy biszkopt ze śliwkami 218

Koniec wakacji oznacza początek sezonu na śliwki. Zanim zabiorę się za powidła polecam wszystkim biszkopcik ze śliwkami. Ciasto jest bez mleka, bez proszku do pieczenia ani nawet sody. Bez problemu można wykonać je z mąki bezglutenowej np. kukurydzianej. Składniki: szklanka mąki 1 i 1/3 szklanki cukru szczypta wanilii 6 jajek szczypta soli śliwki (węgierki) bez pestek Blachę do pieczenia wykładam(...)białek. Z białek mikserem  ubijam sztywną pianę dodając odrobinę soli. Z żółtek i  reszty cukru (ok. szklanki) ucieram puszystą masę. Do żółtek przesiewam mąkę i porządnie mieszam  zanim dodam białka. Wszystko delikatnie razem łączymy i ciastem zalewamy śliwki. Ciasto wkładam do nagrzanego piekarnika i piekę ok. 50 minut. Warto sprawdzić drewnianym patyczkiem lub nożem czy ciasto jest

prawdziwe jedzenie