ciasto sałatka - 2015 przepisów (strona:67/135)

VEGAN CAPRESE TRUSKAWKOWE 188

     Caprese , czyli nic innego, jak podróż do gorącej Italii w pogoni za świeżą mozzarellą i dojrzewającymi w pełnym słońcu Toskanii pomidorów. Taką

W kuchni Karmel-itki
SAŁATKA Z GROSZKU, CEBULI, Z PSTRĄGIEM WĘDZONYM 213

Zatęskniłam za smakiem zielonego groszku, wybrałam się więc na ryneczek. Jego cena mnie odstraszyła na tyle, że wróciłam jedynie z truskawkami i miodem.Pragnienie jednak pozostało i

W kuchni Karmel-itki
SURÓWKA Z CZARNEJ RZEPY 234

Poszukuję. Całe moje życie opiera się na poszukiwaniach. Szukam swojego miejsca na Ziemi, w społeczeństwie, w kulinariach, w miłości i uczuciach, w wierze. Szukam, próbuję swych

W kuchni Karmel-itki
Tester #1: Sos sałatkowy grecki KOTANYI. 185

Postanowiłam, że i ja zostanę testerką. A co mi tam! Raz się żyje.Poza tym daje to duże możliwości w poznawaniu jakości różnych firm nawłasnej skórze

W kuchni Karmel-itki
Ciasto „Figa z makiem i pasternakiem” 221

mnie ciasto z dodatkiem... pasternaku. Piekłam je rok temu i na szczęście zapisałam składniki, tworząc to ciasto. A przypomniała mi o nim koleżanka z pracy. Tak się składa, że coraz rzadziej coś piekę, więc dzisiaj na blogu słodki przerywnik od sałatek, zup i obiadów... Składniki: 3 jajka 2/3 szklanki oleju 1 szklanka jogurtu naturalnego 2/3 szklanki brązowego cukru 2/3 szklanki(...)lodówki minimum 2 godziny przed pieczeniem. Jajka zmiksować z olejem, jogurtem oraz cukrem. Następnie dodać mąkę, suchy mak i dokładnie wymieszać. Dodać starty pasternak, posiekane figi, dobrze połączyć składniki. Ciasto przełożyć na blachę (20 x 30 cm) wyłożoną papierem do pieczenia Piec ok. 1 godziny w temperaturze 180 o C do tzw. "suchego patyczka". Czekoladę połamać, włożyć do porcelanowej miski

Czerwień i błękit
Tartaletki z mięsem mielonym, oliwkami i kaparami 106

Kiedy spodziewam się gości wiem, że oprócz fajnych i kolorowych sałatek, także sprawdzonych i sytych z ryżem czy mięsem sprawdzą się świetnie wszelakie bagietki, grzanki, dipy i rozmaitości z ciasta francuskiego. Uwielbiam je za szybkość, elastyczność, łatwość w przygotowaniu i smak, którym można dowolnie operować. Ciasto francuskie jako deser na słodko, wytrawnie na przekąski mięsne czy wege oraz jako dania

Zasmakuj Kuchni
Lutowy Helath Box - pudełko pełne zdrowia 157

Mąka kokosowa bio 300g - Fresano - mąka koksowa ze zmielonego miąższu orzecha kokosowego. Stosujemy ją do pieczenia ciast, babeczek, naleśników oraz pieczywa. Może być używana do zagęszczania zup i sosów lub jako posypka do lodów, deserów, sałatek. W połączeniu z mlekiem lub sokiem może być użyta do przygotowania napoju. Średnia cena w sklepach - około 7,50 zł 5. Karob bio 200g

kruche babeczki
Zdjęcia od czytelników 119

czekam na więcej.     Tarta z mascarpone w wykonaniu Justyny       Ciasto z truskawkami i kruszonką w wykonaniu Justyny       Ziemniaki po szwedzku w wykonaniu Justyny       Kawa mrożona w wykonaniu Justyny       Sałatka z brokułem w wykonaniu Justyny       Sernik ze snikersami w wykonaniu Justyny

Passion of Cooking
Sernik z truskawkami i czekoladą 153

satysfakcję mam ogromną.Przygotowałam smakołyki na trzecie urodziny córki. dziadek i babcia ledwo co skubnęli... nie było nóżek w galarecie, sałatki jarzynowej ani bigosu :) podniebienie męża tez tradycyjne więc nie wiem kto te wszystkie cudaki pozjada.Chciałam zrobić jakieś ciasto z galaretką. Najlepiej z truskawkami i galaretką, ale znowu ta sama historia... pogoda i brak miejsca w lodówce...Jest więc

bistro mama
Polędwica wieprzowa w cieście francuskim. 227

wkładamy do gorącego piekarnika na 25 minut. Podczas pieczenia, nie otwieramy drzwiczek piekarnika. Po wyjęciu z piekarnika należy dać ciastu odpocząć 5 minut, a następnie pokroić w plastry i można rozkoszować się smakiem soczystej polędwicy. Jako jarzynkę proponuję sałatkę z brokułów, greckiej fety i uprażonego słonecznika. Przepis na sałatkę  podam w najbliższym czasie

Kulinarny karnet Christophera
Czosnkowe podpłomyki z natką pietruszki 176

Bardzo smaczne chlebki, idealne na lunch lub obiadokolację. Można je potraktować jako dodatek do sałatki (np. greckiej, caprese) czy deski serów. Bardzo mi smakowały same, ewentualnie delikatnie polane ketchupem. :) Przepis jest prosty a ciasto bardzo dobre. Następnym razem zrobię z niego cebularze. :) Polecam. Czosnkowe podpłomyki z natką pietruszkiPRZEPIS/źródło: N.Lawson "How to be a domestic goddess", kursywą zaznaczyłam swoje modyfikacje

coolinarnastrefa.blogspot.com
Kruche marchewki z sałatką 271

ulubioną sałatkę warzywną w dosyć nietypowy sposób, to zachęcam do wypróbowania przepisu na kruche marchewki. To bardzo prosty przepis, a efekt naprawdę robi wrażenie na gościach :) Nasze "marchewki" po upieczeniu są bardzo delikatne i kruchutkie, nawet na drugi dzień. Mąkę, sól i masło połączyć ze sobą siekając je nożem. Dodać jajka wymieszane ze śmietaną. Szybko zagnieść kruche ciasto. Owinąć(...)układać pionowo na blaszce. Białko wymieszać z pomarańczowym barwnikiem i posmarować nim każdy stożek z ciastem. Piec w temperaturze 190˚C, do momentu aż urosną i będą z zewnątrz chrupiące. U mnie zajęło to 12 minut w piekarniku z termoobiegiem. Do wystudzonych marchewek ponakładać sałatkę warzywną. Udekorować natką pietruszki lub kolendrą. Źródło: glinianytalerzyk linkwithin_text='Zobacz również inne przepisy

Świat Domowej Kuchni
Babka majonezowo-budyniowa o smaku cytrynowym 601

jajkami , ale przecież można go za każdym razem nieco inaczej doprawić i zaserwować. Będą domowej roboty wędliny, pasztet, sałatki. Na pewno będą jajka faszerowane w kilku odsłonach i przynajmniej jedne z nich pojawią się po raz pierwszy. To samo jest z ciastami. Na wielkanocnym stole musi być smakowita babka , ale przecież nie zawsze taka sama. Może w tym roku będzie

Smaczna Pyza
Sałata rzymska z polędwiczkami z kurczaka, bakłażanem, cukinią i papryką 349

Za oknem mrozi, a nam brakuje energii. Pora uzupełnić niedobory witamin, wzmocnić ciało i umysł. Dlatego dziś pora na sałatkę. Lekką i treściwa, ale nie banalną

kulinarnyJa

Proponowane wyszukiwania