ciasto puch - 2218 przepisów (strona:80/148)

Słodkie środy - Korzenny sernik gotowany 224

domową polewą. Nutka korzennych przypraw dodaje mu świątecznego charakteru, ale my polecamy go zarówno na co dzień jak i od Święta. Korzenny sernik gotowany Składniki : Ciasto : 1 kg twarogu mielonego (u mnie z wiaderka)  600 g ciastek korzennych  200 g masła  3/4 szklanki cukru  100 ml mleka  3 budynie śmietankowe(...)łyżek cukru pudru  5 łyżek mleka  3 łyżki kakao  Dodatkowo :  płatki migdałowe do posypania  Przygotowanie : Budynie rozpuszczamy w mleku. Jajka miksujemy na puch po czym dodajemy do nich cukier i całość dalej miksujemy.  Do masy jajecznej dodajemy porcjami ser, następnie przygotowane mleko z budyniami i przyprawę korzenna. Wszystko cały czas miksujemy

Kulinarny Świat Konczi i Szpileczki
Red Velvet Cupcakes 220

Magda ,Marta ,Marzena ,Patryk i Ada) miałyśmy upiec Red Velvet Cupcakes. Przyznam się szczerze, że to moje pierwsze Red Velvet. Jakoś unikałam pieczenia tego ciasta. Na blogu Dusiowa Kuchnia znalazłam przepis, na którym się wzorowałam, jednak trochę pokombinowałam po swojemu, zamieniłam kilka składników na tekiem które według mnie będą idealnie pasować. Nie wiem(...)miksowałam je na puszysty puch, następnie w kilku partiach dodawałam cukier i miksowałam dalej. Potem dodałam jajka i pastę z wanilii jedno po drugim. Miksując dalej dodawałam na przemian jogurt z mlekiem z mieszanką mąki i kakao. Czynność powtarzałam do wyczerpania składników. Na końcu dodałam barwnik i zmiksowałam do połączenia się składników. Ciasto powykładałam do papilotek. Piekłam

Blondynka Gotuje
Makowa panienka 426

pianę, a następnie dosypywać po łyżce cukru i po 1 żółtku, aż do wyczerpania składników. Do ubitej jednolitej masy jajecznej dodawać stopniowo suche składniki, mleko i olej. Dokładnie wymieszać. Ciasto wylać na formę wyłożoną papierem do pieczenia i piec w temperaturze 160 stopni przez około pół godziny. Krem cytrynowy (możecie również biszkopt przełożyć kremem budyniowym bez soku z cytryn(...)budyń, cukier i cukier waniliowy. Resztę mleka z sokiem zagotować, wlać rozrobiony budyń i gotować do zgęstnienia, uważając by się nie przypalił. Ostudzić. Masło/ margarynę utrzeć mikserem na jasny puch, następnie dodawać po łyżce ostudzonego budyniu. Jeśli masa budyniowa wydaje Wam się za rzadka, krem najlepiej odstawić do lodówki na godzinę. Ostudzony biszkopt przekroić na pół. Przełożyć kremem

Fabryka pomysłów
Princessa z karmelem 275

Przepis pochodzi ze strony gotujmy.pl. Ciasto bardzo smaczne i bardzo łatwe w wykonaniu. Polecam. Składniki na blat: 6 białek 200g wiórków kokosowych 100g cukru szczypta soli 50g płatków migdałowych 3 wafle Princessa kokosowa Białka ubijamy na sztywno ze szczyptą soli, pod koniec ubijania dajemy cukier i ubijamy aż do całkowitego rozpuszczenia. Na koniec delikatnie łączymy z wiórkami,, płatkami migdałowymi(...)100g cukru łyżka mąki pszennej 3 łyżki mąki ziemniaczanej 220g masła Z mleka, żółtek, śmietany, cukru i mąki gotujemy budyń. Przykrywamy folią spożywczą i studzimy. Masło ucieramy na puch i dodajemy po łyżce zimnego budyniu. Dodatkowo: 1 op. podłużnych biszkoptów, puszka masy krówkowej GOSTYŃ 3 wafle Princessa kokosowa Na blat wykładamy połowę masy, na niej układamy bokiem biszkopty

Mam apetyt na ...
letnie ciasto z malinami i galaretką 3126

cukrem pudrem na puszystą masę, stopniowo dodajemy żółta. Na koniec wsypujemy przesianą mąkę z proszkiem do pieczenia i miksujemy na wolnych obrotach do połączenia się z masą. Gotowe ciasto przekładamy do foremki wyłożonej papierem do pieczenia. Pieczemy w 180 st. C przez ok. 20-25 min. Po upieczeniu odstawiamy do całkowitego wystudzenia. składniki na krem budyniowy: 2 budynie waniliowe(...)cukrem. W pozostałym mleku mieszamy budynie i wlewamy do gotującego się mleka. Gotujemy, aż budyń zgęstnieje. Następnie zestawiamy z ognia i odstawiamy do całkowitego wystudzenia. Masło miksujemy na puch, dodajemy do niego stopniowo zimny budyń i miksujemy na gładką masę. składniki na wkładkę malinową: 3 galaretki malinowe lub dowolnego smaku aby czerwone 400 – 500 g malin, świeżych

Domowy Smak Jedzenia
Ciasto z cukinią i młodym jęczmieniem 179

informacja, że możecie również poeksperymentować z rodzajami mąki w tym przepisie i to jest super. Pełna swoboda.  To danie to zdecydowanie definicja lata. Śliczny kolor i świetny smak. Ciasto idealnie nadaje się na wynos, zatem możecie tak jak ja zabrać je na piknik zorganizowany na plaży. Jeżeli wakacyjne danie to tylko z #myVictorinox! Składniki (na formę(...)gęstego puchu. Stopniowo wlewaj olej cały czas miksując składniki. Dodaj sok i skórkę z cytryny oraz startą cukinię. Całość dokładnie wymieszaj. Dodaj przesiane z proszkiem do pieczenia mąki, młody jęczmień oraz sól. Wymieszaj dokładnie składniki a następnie przelej do formy wyłożonej papierem do pieczenia i piecz w piekarniku nagrzanym do 175 stopni przez 60 minut. Wystudź na kratce ciasto

Mango Papaja
Magiczne ciasto na niepogodę 221

nazwy) i postanowiłam wypróbować przy najbliższej okazji. Okazja trafiła się dość szybko i dziś mogę Wam zaprezentować... Magiczne ciasto warstwowe proporcje na tortownicę o średnicy 24 cm Do ciasta należy przygotować: 100 g dobrej jakości masła 600 ml mleka (lekko ciepłego) 4 jajka (żółtka i białka osobno) 1 szklankę mąki 1/3 szklanki naturalnego kakao 1 i 1/2 szklanki cukru pudru(...)winnego Do polewy (mojego pomysłu): 4 czubate łyżki masy krówkowej 100 g mlecznej czekolady 100 ml śmietanki kremówki Masło roztapiamy i zostawiamy do przestygnięcia. Żółtka ucieramy z cukrem na puch. Cały czas miksując, dodajemy masło, a następnie mąkę i kakao. Mleko dodajemy stopniowo, miksując na najniższych obrotach lub mieszając trzepaczką. Masa stanie się płynna, tak ma być. Białka

Ratunku obiad
Tort pszczółka-z miodowymi spodami,biszkoptem i kremem 242

minut w temp 180 stopni tak postępujemy z pozostałym ciastem. KREM Litr mleka wlewamy do garnka,dodajemy barwnik i zagotowujemy .W szklance mleka mieszamy resztę składników i wylewamy na gotujące się mleko. Mieszamy do zgęstnienia. Ma powstać gęsty żółty budyń. Budyń studzimy. Masło w temp pokojowej ucieramy na puch i dodajemy po łyżce budyniu miksując .I krem gotowy

moje pyszne łatwe i sprawdzone przepisy krok po kroku
TORT MIŚ 207

następnie mieszankę z żółtek. Na końcu dodajemy mąkę. Ciasto przelewamy do foremki. Pieczemy 25 min w 180 stopniach. Po upieczeniu studzimy, przekrawamy na 2 blaty. Krem: Cukier zagotowujemy wraz z ¾ szkl. mleka. W ¼ szkl. mleka rozrabiamy budyń, dodajemy do gotującego mleka. Ugotowany budyń studzimy. Masło miksujemy na puch, dodajemy budyń a na końcu kakao. Biszkopty nasączamy, 1 smarujemy

słodki bratek
Ciasto pietruszkowe 200

natknełam się przeglądając jakąś gazetę i pomyślała, że to świetny pomysł i przecież nie może się nie udać skoro marchewkowe się zawsze udaje. Ciekawa tylko byłam jego smaku. To ciasto może być świetną alternatywą dla piernika czy keksu. Jeśli chcecie zaskoczyć bliskich upieczcie je koniecznie. Jest wilgotne z wyczuwalnym smakiem pietruszki i orzechową posypką, po prostu pyszne :) Składniki(...)masła 100 g miodu 60 ml mleka 120 g posiekanych orzechów włoskich  Płatki mieszamy z rodzynkami i zalewamy gorącym mlekiem wymieszanym z miodem. Masło ucieramy na puch, a następnie dodajemy po jednym jajku ciągle ucierając. Wsypujemy mąkę z proszkiem i sodą, wlewamy płatki, dodajemy startą na drobnych oczkach pietruszkę i wszystko dokładnie mieszamy. Przekładamy do keksówek wyłożonych

Cynamonowe szczęście
składany sernik z bezą i miodem 277

łyżka mąki ziemniaczanej łyżka octu lub soku z cytryny dodatkowo: 200 g kwaśnej gęstej konfitury  Przygotować ciasto: Mąkę przesiać, sodę wymieszać z mlekiem. Wszystkie składniki zagnieść i podzielić ciasto na dwie części. Obie rozwałkować na papierze do pieczenia na wielkość blaszki. Na jedną część nałożyć konfiturę. Oba placki wstawić do piekarnika nagrzanego do 200*C i piec około(...)niższej, w zależności od tego jak mocno piecze Wasz piekarnik) jeszcze około 30-40 minut.  Przygotować placek serowy (najlepiej upiec go dzień wcześniej): masło utrzeć z cukrem na puch, następnie dodawać żółtka i budyń. Białka ubić z solą na sztywną pianę i delikatnie połączyć z serem. Masę wylać do blaszki wyścielonej papierem i piec

Domowa Cukierenka-Domowa Kuchnia
Andrut Pychotka - pyszne wafle orzechowo-kakaowe 238

efektowne, że z powodzeniem zastąpią ciasto na niedzielę czy różne uroczystości. Sama masa jest również świetną alternatywą dla typowych kremów - idealnie nadaje się do przełożenia biszkoptu czy innych ciast. Serdecznie polecam! SKŁADNIKI: 4 suche wafle 20 dag herbatników 15 dag orzeszków ziemnych (mogą być solone) 4 jajka 20 dag cukru 20 dag masła 1 czubata łyżka kakao Dodatkowo: gorzka czekolada(...)się wodą ( tak, żeby woda nie dotykała do dna miski). Dodać cukier i ubijaćć jaja z cukrem na parze aż masa stanie się jasnokremowa i puszysta. Masło utrzeć na puch, ciągle miksując dodawać stopniowo ubite jajka z cukrem. Dodać herbatniki i dokładnie wymieszać.  3. Masę podzielić na 2 części. Do jednej dodać kakao, a do drugiej zmielone

Kto ugości moich gości?
SERNIK NA KRUCHYM SPODZIE, Z KRUSZONKĄ, BRZOSKWINIAMI I PORZECZKAMI 189

składników zagnieść kruche ciasto, można energicznie ręcznie lub tak jak ja wyręczając się hakiem miksera. Mniej więcej połową ciasta wyklejamy spód blaszki wyłożonej papierem do pieczenia, drugą część kruchego ciasta odstawiamy w misce do lodówki. Blaszkę możemy również odstawić do lodówki. Masa serowa: - 500g sera (dobrego, gęstego- u mnie najczęściej "Juliko" lub "Mój Ulubiony") - 125g masła - 1 jajko - 1 proszek(...)budyniowy śmietankowy lub waniliowy (lub 40g mąki ziemniaczanej) - 1/2 szklanki mielonego ksylitolu (lub pudru) Miękkie masło umieścić w misie miskera i utrzeć z mielonym ksylitolem lub cukrem pudrem na puch. Następnie dodajemy partiami ser, jajko oraz proszek budyniowy. Dokładnie ucieramy do połączenia składników. Masę serową wykładamy na schłodzony kruchy spód. Dodatkowo: - puszka brzoskwiń (u mnie średni słoik domowych

Smaczne Zdrowe
Ciasto kakaowe z bezą 214

Szybkie, proste ciasto. Mimo pozorów nie jest wcale takie słodkie. Zachęcam do wypróbowania.  ;) Składniki:  -biszkopt : (mała blaszka) 6 jaja 1/2 szkl. kartoflanki 1/2 szkl maki pszennej 1/2 szkl cukru 1 łyżeczka proszku do pieczenia 3 łyżki wody 1 łyżka oleju Krem: 2 budynie śmietankowe/waniliowe 2 szkl. mleka pół szklanki mleka 250g masła 3 żółtka 3 łyżki kakao(...)puch. Dodajemy zimny budyń po łyżce  i ucieramy krem, aż do wykończenia budyniu, dodajemy rum i dokładnie mieszamy. Wystudzony biszkopt przecinamy.  Krem dzielimy na dwie części,  Biszkopt wykładamy na blaszkę smarujemy połową kremu. Przykrywamy drugim blatem biszkopta i smarujemy pozostałym kremem.  układamy bezy - jeśli są te większe trochę kruszymy w rękach. Posypujemy ciasto. Roztopioną

Garnkowe fanaberie
Makowiec japoński / makowiec z jabłkami 223

Makowiec z jabłkami znany również jako makowiec japoński to ciasto, które w swoim składzie ma tylko pięć łyżek mąki. Podstawą ciasta jest mak lub też jak w moim przypadku gotowa masa makowa. Makowiec jest wilgotny, aromatyczny, stworzony by zagościć na świątecznym stole jako pozycja obowiązkowa. :-)  800-900g gotowej masy makowej 2 5 0g masła 5 łyżek mąki(...)ścieramy na dużych oczkach tarki. Oddzielamy żółtka od białek. Mąkę, kaszę mannę i proszek do pieczenia mieszamy ze sobą.  2. Miękkie masło i cukier miksujemy do uzyskania puchu. Ciągle miksując dodajemy mąkę, kaszę i proszek do pieczenia a na sam koniec masę makową.  3. W osobnej misce ubijamy białka na sztywną pianę. Dodajemy do masy z makiem, mieszamy

Szefowa kuchni