ciasto puch - 2218 przepisów (strona:35/148)

Szybkie ucierane ciasto z mrożoną mieszanką kompotową 207

jest moje szybkie ciasto? Z mieszanką kompotową! Można ją kupić niemal wszędzie, włożyć do zamrażarki i korzystać w każdej chwili, niekoniecznie by zrobić kompot, ale by zrobić takie oto ciasto. Polecam! Składniki półtorej szklanki mąki tortowej ( szklanka 250 ml) pół szklanki rozpuszczonego oleju kokosowego lub pół masła 1 pełna szklanka  Sweet Family 1 kopiasta łyżeczka proszku do pieczenia(...)stopni. Okrągłą formę tortownicę , u mnie 27 cm średnicy wyłóż papierem do pieczenia. Jaja ubij z cukrem na puch. Stopniowo dodawaj mąkę przesianą z proszkiem do pieczenia. Miksuj do połączenia. Na końcu dodaj tłuszcz, zmiksuj. Wylej ciasto do formy. Delikatnie wyłóż owoce, nie wciskaj ich w ciasto.Możesz pokruszyć ciastka. Piecz około 35-45 minut, zależy od piekarnika

Z Kuchni Do Kuchni
Cycki murzynki 769

oraz cukrem waniliowym, wlać masę z mąką i ugotować budyń. Wystudzić. Miękkie masło o temp pokojowej zmiksować na puch, miksując dodawać stopniowo po łyżce zimnego budyniu, wlać kilka kropli migdałowego aromatu, miksować do powstania gęstego kremu. Masą przełożyć ciasto. Galaretę rozpuścić w szklance gorącej wody, wystudzić, maczać w zimnej galaretce biszkopty wykładać na ciasto, resztę tężejącej galaretki wylać

Wanilia i Kardamon
Kokosowe gofry 164

gofry. Zawsze je bardzo lubiliśmy, są pyszne. Masło z cukrem i cukrem waniliowym utrzeć na puch. Dodawać po jednym jajku ,nie przerywając mieszania. Wlać mleko kokosowe, dodać wiórki kokosowe, mąkę i proszek do pieczenia. Dokładnie wymieszać na gładką masę. Tak przygotowane ciasto porcjami wlewać do gofrownicy. Smażyć na złoty kolor. Udekorować ubitą śmietaną i dowolnymi owocami. Również można

Kuchnia Pokoleń
Lekkie piankowe ciasto. 286

truskawkowa, 1 x brzoskwiniowa, 1 x wiśniowa), puszka mleka skondensowanego słodkiego. Przygotowanie: Biszkopt: jajka ubić z cukrem na puch. Mąkę, kakao i proszek do pieczenia przesiać przez sitko i delikatnie łyżką połączyć z ubitymi jajkami. Ciasto wlać do formy silikonowej lub zwykłej wyłożonej papierem do pieczenia lub wysmarowanej masłem o obsypanej bułką. Wstawić do piekarnika rozgrzanego do 180stopni

W kuchni u Moniki
Tarta z kremem bydyniowo marcepanowym i truskawkami 194

mniejszej ilości mleka. Przykrywamy folią (zapobiegnie to powstaniu kożuszka), studzimy. Masło wraz z marcepanem ucieramy na puch. Stopniowo po łyżce dodajemy budyniu. Aby marcepan ładnie nam się roztarł musi być ogrzany. Na gotowej tarcie rozkładamy pokrojone truskawki, kilka zostawiamy na górę ciasta. Następnie rozsmarowujemy krem. Ciasto chłodzimy w lodówce

VioletoweKucharzenie
ciasto fale dunaju z wiśniami 657

ciasta dodajemy kakao i mieszamy. Jasne ciasto wykładamy do foremki (ok. 21x32cm) wyłożonej papierem do pieczenia. Na nie wykładamy ciasto ciemne. Na wierzchu układamy wydrylowane wiśnie, wciskając je w ciasto. Całość pieczemy w ok. 170 st. C przez ok. 40-45 min. Po upieczeniu odstawiamy do całkowitego wystudzenia. składniki na masę budyniową: 500 ml mleka 2 łyżki mąki ziemniaczanej(...)Całość gotujemy, cały czas mieszając, aż masa zgęstnieje. Zestawiamy z ognia i odstawiamy do wystudzenia. Miękkie masło miksujemy na puch. Dodajemy do niego stopniowo wystudzony budyń i miksujemy na gładką masę. Gotową masę równomiernie wykładamy na wystudzone ciasto. składniki na masę czekoladową: 100 g masła lub margaryny 3 kopiate łyżki kakao 1 łyżka mąki ziemniaczanej 100 g cukru

Domowy Smak Jedzenia
Śnieżne ciasteczka – ciasteczka cieszyńskie 182

cukru 1 łyżeczka proszku do pieczenia 1 op. cukru wanilinowego do dekoracji Miękkie masło ucieramy razem z cukrem pudrem na puch. Stopniowo wsypujemy orzechy oraz mąkę przesianą z proszkiem do pieczenia. Początkowo miksujemy, a gdy ciasto zrobi się zbyt gęste, mieszamy łyżką, lub wyrabiamy ręką. Z masy formujemy kulki wielkości małego orzecha włoskiego. Wykładamy – zachowując odstępy

Smaki Na Talerzu
Keks "ważony" 299

kandyzowane ananasy)-tyle ile ważą jajka cukier puder do posypania  Żółtka utrzeć z cukrem na puch. Dodać przesianą mąkę, zmiksować (zrobią się grudki ale to nic nie szkodzi). Białka ubić na sztywną pianę ze szczyptą soli, delikatnie wymieszać z ciastem. Na koniec dodać bakalie. Keksówkę (27x8cm) wyłożyć papierem do pieczenia, wylać ciasto i piec

Smakołyki Asi
PRZEPISY Z TRUSKAWKAMI! ŚNIADANIE/ OBIAD / KOLACJA! 458

najlepsze przepisy z truskawkami! PUCH TRUSKAWKOWY MAKARON Z TRUSKAWKAMI I WSPOMNIENIE DZIECIŃSTWA NA ZAWOŁANIE ;-) AMERYKAŃSKIE PANCAKES WEDŁUG GWYNETH PALTROW CIASTO Z TRUSKAWKAMI UCIERANE CIASTO Z TRUSKAWKAMI TRUSKAWKOWY TORT NA ZIMNO SERNIK NA ZIMNO Z BANANAMI I MASĄ Z TRUSKAWEK! ZDROWE ŚNIADANIE Z TRUSKAWKAMI I MIGDAŁAMI! O ZAPACHU RUMU I WANILII, A SMAKU RABARBARU Z MORELĄ I TRUSKAWKĄ! WANILIOWO

SMYKWKUCHNI
Puszek pod kokosową posypką 175

Moja kolejna propozycja na znany śnieżny puch. Tym razem użyłam śmietany 35 % a nie takiej z torebki i mleka. Dałam inny smak galaretki i

Ewa w kuchni
Domowa korzenna przyprawa do piernika 173

zamkniętym pojemniku, w suchym i ciemnym miejscu. Na 1 kg mąki daję 4-5 łyżek przyprawy i wtedy mam bardzo aromatyczne ciasto i w całym domu jeszcze długo pachnie pierniczkami. Wszystkie przyprawy mielimy bądź ucieramy na puch. Najlepiej robić to partiami. Jeśli mamy gałkę muszkatołową w całości to ścieramy ją na drobnej tarce. W misce połączcie przyprawy, cukier

ladykitchen
PRO-BIO - żywność ekologiczna :) 176

ciasteczek, naleśników, muffinek. MĄKA Z ŻÓŁTEGO GROCHU Mąka z żółtego grochu powstaje poprzez zmielenie nasion grochu. Jest naturalnie bezglutenowa. Konsystencja przypomina puch, bez żadnych grudek, dzięki czemu jest odpowiednia do zagęszczania żywności, panierowania, pieczenia naleśników, chleba, ciast. Z jej użyciem przygotujesz zarówno słone jak i słodkie wypieki. Mąka ta traci typowy, groszkowy smak po 20 minutach gotowania

Zdrowie na języku :P
Sernik z białek "Biały puch" 241

sernik wiedzie prym. Ten dzisiejszy jest leciutki jak mgiełka i taki pyszny. Jak zostanie Wam dużo białek np. przy produkcji ciasta kruchego czy drożdżowego to koniecznie ukręćcie ten sernik. Miłego świętowania. Sernik z białek "Biały puch" ROZWIŃ I CZYTAJ DALEJ

Moje Małe Czarowanie
Muffinki czekoladowo - orzechowe 160

czekoladę posiekać. Mąkę przesiać z proszkiem do pieczenia, kakao, cukrem waniliowym, dodać orzechy i czekoladę. Jajka ubić z cukrem na puch i dodawać na przemian makę, mleko i masło, całość mieszać ręcznie, króciutko. Powstanie gęste ciasto. Nałożyć ciasto do 3/4 wysokości foremek muffinkowych. Wstawić do piekarnika i piec ok 25 min w 180 stopniach

Cakes By Kejt
Puchatki z jabłkiem 197

mleka1-2 jabłkacukier puder do posypania1. Jajko ubić z cukrami na puch. 2. Dodawać stopniowo mąkę i proszek na zmianę z mlekiem. Zmiksować na gładkie ciasto.3. Jabłka obrać, wydrążyć środek z pestkami, pokroić w poprzek w ok 0,5 cm krążki.4. Jabłka zanurzać w cieście tak, aby się dobrze nim obkleiły, smażyć na rumiano. Obsypać cukrem pudrem.Uwaga

Kto ugości moich gości?

Proponowane wyszukiwania