ciasto owsiane - 2520 przepisów (strona:44/168)

Apfel-Hafer-Cookies 169

termoobiegiem na 160`C) Utrzeć masło z cukrem,dodać jajko.Mąkę wymieszać z proszkiem do pieczenia,razem z jabłkami,posiekanymi orzechami i zarodkami owsianymi wzmieszać z utartą masą maślanąmałą łyżką do lodów nabierać porcje ciasta i układać na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia w odstępach 5 cmpiec 20-25 minut do zrumienienia.Ciasteczka będą bardzo miękkie,ale stygnąc staną się chrupiące

Gotuj zdrowo!Guten Appetit!
Peanut butter monster cookies, czyli wegańskie ciasteczka z masłem orzechowym 213

PRZEPIS)30g miodu lub syropu z agawy1/2 szklanki napoju sojowego bez cukru1 łyżeczka proszku do pieczenia PRZYGOTOWANIE:Zmielone płatki owsiane lub mąkę wsypać do miskiDodać pozostałe składniki i dokładnie wymieszaćCiasto wstawić na 15 minut do lodówkiZe schłodzonego ciasta formować ciasteczka i układać na blasze z papierem do pieczeniaPiec około 10 minut w piekarniku nagrzanym do 180°CSmacznego!http://www.facebook.com

peanutbuttermonster
Naleśnik owsiany - Jagodowe wspomnienie lata :) 159

serkiem twarogowym i jagodami ~ Składniki: 30g płatków owsianych jajko 150ml wody gazowanej 150g serka twarogowego garść jagód (u mnie mrożone) stevia/cukier/miód Płatki owsiane zalewamy wodą, dodajemy jajko, coś do posłodzenia i miksujemy. Następnie wylewamy ciasto na rozgrzaną patelnię teflonową i podsmażamy z obu stron. Ostudzony placek naleśnikowy smarujemy serkiem twarogowym i składamy w trójkącik. Tak przygotowanego naleśnika wstawiamy

Kuchenny Skrawek Nieba
Kakaowe ciastka owsiane z rodzynkami 163

cukrami na puszystą masę. Dodajemy jajko i dobrze ubijamy.2. Po trochu dodajemy mąkę, sodę, sól, cynamon, kakao, cały czas ucierając.3. Wsypujemy płatki owsiane, czekoladę pokrojoną na małe kawałki, rodzynki. Składniki łączymy łyżką.4. Z ciasta lepimy małe kulki o średnicy na oko 4-4,5 cm.5. Układamy na posmarowanej tłuszczem/wyłożonej papierem do pieczenia blaszce w sporych odstępach

Malowane smakiem
Flapjacks po raz pierwszy 185

iść w trakcie do sklepu, bo nagle okazało się, że w domu jest tylko sto osiemdziesiąt siedem gram płatków owsianych. Ale nawet wliczając ten mały wypad, przygotowania zamykają się trzydziestu minutach. Potem dwadzieścia na pieczenie, i dłużące się oczekiwanie, aż ciasto ostygnie i będzie je można pokroić. Ciepłe bowiem się pokruszy.Moje flapjacki są kokosowe, słodkie, lepkie i lekko ciągnące(...)cukry i syrop rozpuścić w garnuszku.Płatki owsiane wymieszać z chipsami kokosowymi, wlać masło, dokładnie wymieszać. Dodać jagody, delikatnie wymieszać.Formę wyłożyć papierem do pieczenia.Przełożyć masę do formy, ugnieść łyżką lub dłonią uważając, żeby nie rozgnieść jagód.Piec w 170 st. C. przez 20-25 minut, aż brzegi się zezłocą.Ostudzić.Ciasto pokroić w kwadratu lub prostokąty, przechowywać

Pożeraczka, czyli raz adobrze
Muffiny jabłkowe z owsiano – miodową posypką 127

muffinki od innych, jest miodowo-owsiana posypka z dodatkiem kawy Inki. Daje ona bardzo delikatny, przyjemny posmak. Muffinki są wilgotne, bardzo proste do zrobienia i nie wiadomo kiedy znikają :) Dobrze jest pamiętać, aby składniki do muffinek miały temperaturę pokojową. Najlepiej się wtedy udają. Muffiny jabłkowe z owsiano – miodową posypką 16 szt. Ciasto: 1 szkl. cukru 0,5 szkl oleju(...)Połączyć zawartość obu misek, dodać jabłko i wymieszać łyżką tylko tyle, aby składniki się połączyły. Równomiernie rozłożyć masę owsianą na muffinki i włożyć do gorącego piekarnika. Piec 23-25 min. * Jednorazowe, papierowe papilotki muszą mieć „kołnierzyk”, żeby trzymały kształt i ciasto się nie wylało. Np. takie . Jeśli używamy silikonowych foremek, warto je nasmarować cienką warstwą oleju i wysypać mąką. Doszłam

Posadzone i zjedzone
Owsianka waniliowa z truskawkami i prażonymi płatkami migdałowymi 186

wiem jak Wy, ale ja uwielbiam prażone płatki migdałowe :) Cudownie chrupią, pachną i idealnie pasują do każdego rodzaju deserów, ciast, a także - jak widać - śniadań. Taka owsianeczka jest doskonałym pomysłem na pozytywny początek dnia :) Składniki : 4 łyżki płatków owsianych 250 ml mleka 1 płaska łyżka budyniu waniliowego bez cukru orzechy włoskie  Dodatkowo : 3 łyżki płatków migdałowych truskawki Płatki zalać

Chocolate Muffin Blog
Czekoladowy tortcik z owocami 190

wyglądem jest zdrowe, bez mąki, cukru i innych zakazanych używek ;)  Spód: szklanka daktyli, szklanka wiórków kokosowych, 1/2 szklanki płatków owsianych błyskawicznych, 1 łyżka roztopionego masła (lub oleju kokosowego) Daktyle należy namoczyć na kilka godzin przed zrobieniem ciasta, chyba, że macie super mocny sprzęt który je rozdrobni (moje moczyły się całą noc).  Wszystkie składniki mieszamy ze sobą i blendujemy

Cynamonowe szczęście
Jaglano-serowe placuszki z truskawkami i dżemem truskawkowo-rabarbarowym 176

kolejności, jeszcze w dniu, w którym dżem nie był gotowy, ale już pyszny. Płatki owsiane można zastąpić gotową mąką owsianą. Ja tam nigdy nie kupuję, tylko robię sama. Wychodzi taniej. Dodatek mąki pszennej u mnie nastąpił na samym końcu, bo ciasto okazało się za rzadkie. Myślę, że z powodu dżemu, który był jeszcze dość rzadki. Nawet jeśli będziesz mieć gęsty(...)zmiksuj prawie na mąkę w malakserze lub otręby wymieszaj z mąką owsianą. Wsyp cukier i zmiksuj chwilę, aby się trochę rozdrobnił. Wymieszaj z mąką pszenną i proszkiem do pieczenia, potem dodaj połowę ugotowanej kaszy. Zmiksuj do gładkości. Żółtka oddziel od białek. Dodaj żółtka wraz z serkiem homogenizowanym do ciasta. Zmiksuj do połączenia w jednolitą całość. Przełóż wszystko do miski. Daktyle

Anioszek w kuchni
Podsumowanie akcji "Świąteczne Słodkości! 2015" 381

rumowe Szprewaldzkie ciastka migdałowe Świąteczne choinki Pierniki jaglane z nutką powideł śliwkowych i czekoladą (bezglutenowe) SZARLOTKA sypana- ekspresowa bez zagniatania ciasta Sernik dwukolorowy, ciasteczkowy Kryzysowa wigilia Świąteczma biała czekolada Zdrowe piernikowe babeczki jeżynowe z posypką z czekoladowych gryczanek. Owsiane babeczki świąteczne. Świąteczne pierniki Pierniczki Brukowce Świąteczne trufle z daktyli Florentynki i e-kartki świąteczne w prezencie Muffinki piernikowe z powidłami

My Culinary Art
Chleb z płatkami owsianymi 209

zostawić w temperaturze pokojowej na 30 min, aby powstał zaczyn. 2. W tym czasie podprażyć płatki owsiane na suchej patelni. Odstawić do ostygnięcia i zalać resztą wody, aby zmiękły. 3. Wyrośnięty zaczyn wymieszać z namoczonymi płatkami oraz z pozostałymi składnikami. Wyrobić ciasto ręcznie bądź robotem (końcówka z hakiem) przez około 5-7 minut. Aż będzie elastyczne. Odłożyć do miski, przykryć(...)żeby ciasto wyrosło (musi co najmniej podwoić objętość). 4. Keksówkę posmarować masłem i przełożyć do niej ciasto. Przykryć ściereczką i odłożyć na 1 h do ponownego wyrośnięcia. 4. Nagrzać piekarnik do 220 stopni. Chleb naciąć, posmarować wodą i posypać płatkami owsianymi. Na chwilę przed włożeniem chleba powinno się zaparować piekarnik, dzięki temu wierzch chleba będzie bardziej nawilżony i elastyczny. Zapewni

Moja Galeria Smaku
Trochę zdrowszy chlebek bananowy 467

orzechów włoskich dodatkowo: 2 łyżki płatków owsianych Mąkę przesiać, wymieszać z płatkami, proszkiem, sodą, gałką i solą. Orzechy posiekać. Banany rozgnieść widelcem. Jajko roztrzepać, dodać jogurt, olej i syrop, wymieszać. Na końcu dodać rozgniecione banany, połączyć. Mokre składniki wlać do suchych, wymieszać tylko do połączenia. Na końcu dodać banany, wmieszać do ciasta. Masę wylać do wyłożonej papierem do pieczenia keksówki

Pożeraczka, czyli raz adobrze
Pszenno-owsiane pancakes z kakao 162

spokojnie wystarczy mi na kilka godzin. :)  Dzięki dodatkowi oleju do ciasta nie muszę używać go ponownie w trakcie smażenia. Placuszki ładnie wyrastają na patelni, nie przywierają - są lekkie i baaardzo smaczne. Składniki: na 9 dużych, puchatych placuszków  +/- 150 g mąki pszennej +/-  50 g płatków owsianych górskich 2 jajka szklanka mleka 2%  łyżka oleju czubata łyżka(...)szczyptą soli mieszamy trzepaczką w misce. W osobnym naczyniu łączymy mąkę, płatki owsiane, kakao, cukier puder, proszek do pieczenia i sodę. Dodajemy składniki mokre do suchych i mieszamy przy pomocy łyżki do połączenia wszystkich składników. Smażymy na dobrze rozgrzanej, nieprzywierającej patelni. Jeden placuszek - 2 łyżki ciasta. Gdy na wierzchu zaczną pojawiać się pęcherzyki, przewracamy na drugą stronę i smażymy jeszcze

Kuchnia Ellie
Owsiane kwadraty z dżemem-bez jajek 167

wchloniecia wszystkich skladnikowpolowe ciasta rownomiernie rozlozyc w przygotownej foremce i mocno przyciskajac grzbietem wilgotnej lyzkirozprowadzic na ciescie konfiturerozprowadzic druga czesc ciasta i wyrownac powierzchniepiec w 180°C 20 minutstudzic na kratce kuchennejprzed podaniem pociac w kwadratyUwagi:batoniki owsiane mozna przechowywac w zamknietej puszce do 2 tygodni.Jako nadzienie mozna wykorzysta mase orzechowa lub z karobu.Przepis zaczerpnelam z "Natürlich"-Heft April

Gotuj zdrowo!Guten Appetit!
Chleb pszenny na zakwasie 202

mniejsze) Na zakwas 120 g zakwasu żytniego 500 g mąki pszennej chlebowej typ 750 400 ml wody (przegotowanej) Na ciasto właściwe 900 g zakwasu 500 g mąki pszennej chlebowej typ 750 200 ml wody (przegotowanej) 15 g soli płatki owsiane do oprószenia góry chlebów dodatkowo: mąka pszenna typ 750 do oprószenia rąk i stolnicy WYKONANIE Dzień przed pieczeniem. Zakwas żytni(...)chleb z foremek). Wyrośnięte ciasto podzielić na dwie części i przełożyć do keksówek, wyrównując górę mokrą łyżką lub zwilżonymi dłońmi. Przykryć ręcznikiem kuchennym i zostawić do ponownego wyrastania na 3-4 godziny. Piekarnik nagrzać do temperatury 220 ° C i spryskać wodą (np. spryskiwaczem do kwiatów). Bochenki chleba zwilżyć u góry i posypać mocno płatkami owsianymi (zapobiegnie to przypaleniu się chleba

Passions hobbies life