ciasto owocowe - 4149 przepisów (strona:133/277)

Biszkopt 114

część mąki pszennej w biszkopcie jest zamieniona na mąkę ziemniaczaną. Jej dodatek obniża zawartość glutenu w cieście, co sprawia, że ma ono delikatną strukturę. [źródło:  http://pl.wikipedia.org/wiki/Ciasto_biszkoptowe ] Do wszystkiego Można je jeść do wszystkiego do kawy, herbaty czy też soku owocowego. Pomysłów na ciekawe dekoracje też jest sporo. Smaczny na sucho jak i z kremem. Świetnie łączy się

ClauditteMissCooking
Torcik w szklance 154

tych, którzy przebrnęli przez moje słowa mam deser: torcik w szklance, mieszanka czekolady, bitej śmietany i owocowej galaretki. Jest to bardziej pomysł niż przepis, dlatego nie będzie sztywnych proporcji. Sami wiecie co lubicie najbardziej, prawda? :)Składniki:ciemny biszkopt lub inne kakaowe ciasto,śmietana kremówka,1 śmietan-fix lub inny stabilizator,galaretka o dowolnym smaku,dowolne owoce w syropie

Codzienna kuchnia niecodzienna
Lekki tort owocowy na zimno - mleczna pianka z galaretką (bez glutenu i jajek) 217

Ten torcik z letnimi owocami i galaretką przypomina sernik na zimno, lecz jest bardziej puszysty i delikatny. Poza tym zdecydowanie mniej kaloryczny ;) Idealny na rodzinne spotkanie

głodny alergik
Biskwity z patelni z landrynkowym kremem 152

porcelanowym zestawie  Autumn/Jesień-Porcelana Bogucice Życzę smacznego! Ciasto: 3 jajka 3 ły ż ki m ą ki tortowej 3 ły ż ki cukru 2 ły ż ki oleju do sma ż enia Szczypta soli Krem: 300 ml ś mietany kremówki 30% 2 paski białej czekolady 70 g owocowych landrynek Dodatkowo: Ananas w ż elu Melisa cytrynowa Sposób wykonania(...)czenia, dodajemy przesian ą pulchn ą m ą k ę i delikatnie mieszamy aby nie utraci ć konsystencji piany. Na patelni o ś r.21 cm rozgrzewamy olej nakładamy ciasto i na wolnym ogniu sma ż ymy pod przykryciem, gdy od spodu si ę zrumieni, delikatnie przewracamy na drug ą stron ę i rumienimy, w ten sposób

Wanilia i Kardamon
Domowy makaron do zup owocowych 155

szklanki wody 3 jajka łyżeczka cukru szczypta soli olej do smażenia Wszystkie składniki miksujemy. Na patelni rozgrzewamy łyżkę oleju. Z ciasta smażymy 6 dużych naleśników. Pozwalamy im trochę przestygnąć, zwijamy w rulony i kroimy na makaron. Najlepiej smakuje w owocowej zupie lub ze słodkim sosem

prawdziwe jedzenie
Jabłecznik z budyniem 268

włożyć do zamrażalnika.     Masa jabłkowa: 1 kg jabłek, 2 i 1/2 szklanki mleka, 2 budynie owocowe, łyżeczka masła, cukier waniliowy oraz cukier do budyniu.     Jabłka obrać, pokroić w dość duże plastry i ułożyć na cieście. Posypać je cukrem waniliowym. Budynie ugotować na mleku z cukrem według przepisu na opakowaniu. Dodać do nich masło. Dokładnie wymieszać

Z miłości do słodkości
Knedle z truskawkami – orkiszowe, pełnoziarniste i bez cukru 141

częściowo wpływa na konsystencję. Z ciastem bardzo dobrze się pracuje, naprawdę świetnie się skleja i nie rozgotowuje. Knedle orkiszowe są zdrowe, bez dodatku cukru, a podałam je z naturalnym jogurtem i świeżymi truskawkami. Jeśli lubicie słodszą wersję, możecie oczywiście dodatkowo posypać ugotowane danie ksylitolem lub erytrytolem Jest naprawdę pysznie! A wy lubicie takie owocowe, letnie obiady w sezonie truskawkowym, macie

Fitkot
Buraczane brownie z malinami 112

żelatyny 600ml śmietanki 30%/36% 200g białej czekolady 200g ugotowanych buraków 200g malin + kilka sztuk do dekoracji sok z połowy cytryny lub limonki pół szklanki cukru pudru (opcjonalnie) Wykonanie ciasta: Buraki obieramy i blendujemy na gładko. Czekoladę roztapiamy wraz z masłem w kąpieli wodnej. Jajka ucieramy z cukrem (nie miksujemy) np. rozmącamy rózgą. Łączymy ze sobą buraczki, jajka z cukrem(...)Buraczki miksujemy na gładką masę. maliny przecieramy przez sito. Masę owocowo-warzywną dodajemy do śmietanki i odstawiamy by się ostudziła. Resztę śmietany (400ml) ubijamy i łączymy z  wcześniej przygotowaną masą. Dodajemy sok z cytryny/limonki i opcjonalnie cukier puder (do smaku). Masę wylewamy na wcześniej przygotowane ciasto. wygładzamy i chowamy do lodówki, aż mus stężeje. Podajemy udekorowane malinami

Mania Wypiekania
Ciasto drożdżowe na miodzie z gruszkami 163

delektują się już jesienią. W kuchni i od kuchni. Jest grzybowo, owocowo i kolorowo. A skoro już o owocach mowa, to zastanawiając się, do czego mogłabym zużyć parę kilogramów gruszek z ogrodu rodziców, natrafiłam na ten przepis na drożdżówkę ( klik ). Zaintrygował mnie dodatek miodu do ciasta drożdżowego. Autorka zachwalała, że ciasto na miodzie jest smaczniejsze niż tradycyjna drożdżówka. Nie myliła

My simple kitchen
Tort brzoskwiniowy z misiem 207

Delikatny biszkopt przełożony lekkim kremem śmietankowym z dodatkiem białej czekolady. Pomiędzy nim owocowy akcent w postaci musu brzoskwiniowego. Taki tort idealnie sprawdzi się na urodziny dziecka. BISZKOPT: 5 jajek 3/4 szklanki cukru 1 szklanki mąki pszennej 2 łyżki mąki ziemniaczanej KREM CZEKOLADOWY: 100 g czekolady białej 2 galaretki brzoskwiniowe 1 szklanka wody 3 szklanki śmietanki kremówki 30% MUS BRZOSKWINIOWY(...)krótko zmiksować. Przełożyć do rękawa cukierniczego z końcówką małej gwiazdy i ozdobić brzegi oraz tworząc głowę misia. Udekorować biszkoptami i ciasteczkami oreo. Smacznego :) Kategoria: A-Z SŁODKO , Biszkopty i ciasta biszkoptowe , Ciasta z kremem , Ciasta z owocami , Dla dzieci , Torty Tagged: brzoskwinie , czekolada , kremówka , żelatyna

https:KKuchniaMniam
Kuchnia włoska usystematyzowana. 171

będzie trochę inna. W pierwszej kolejności książka dzieli się na: Ciasta i przygotowania wstępne (ciasto słone, ciasto słodkie, ryż i zboża, jajka) Sosy (buliony, wywary, przyprawy, przetwory na słodko i słono) Mięso (białe, czerwone i dziczyzna) Ryby (mięczaki i skorupiaki) Warzywa (warzywa owocowe i strączkowe) Owoce (owoce cytrusowe, egzotyczne i sezonowe) Słodkości (kremy i dekoracje) Słowniczek Indeksy (produktów, potraw, przepisy(...)rozdział zaczyn się od opisu sprzętu, które nam się przyda i tak np. ciasta i przygotowanie wstępne to m.in.: forma do trójkątnych ravioli, foremki do ciasta, wałek do dziurkowania ciasta, łyżka do potraw z ryżu. A wiec od klasyki po bardziej skomplikowany sprzęt, od niezbędników po dość wymyślne rzeczy, które swobodnie można zastąpić tym co mamy pod ręką. :) Następna część

Brzuszki Łakomczuszki
Keks herbaciany 212

już kiedyś pisałam bardzo lubię kuchnię gruzińską.Z wielką przyjemnością próbuję ich specjałów … a co łatwiejsze staram się wykonać w zaciszu własnej kuchni.Tak było z tym ciastem!Ciasto ma bardzo specyficzny smak i napewno nie każdemu posmakuje – w smaku przypomina … hmm … cynamonowe …. keksa … cwibak.Dodatek orzechów sprawia , że przyjemnie pochrupuje , a zapach podczas pieczenia unosi(...)sztuki- cukier – 1 szkl- konfitura owocowa – 3 łyżki- soda – 1 łyżeczka- cynamon, wanilia, imbir – 1 szczypta- orzechy i suszone owoce – 1 garść SPOSÓB PRZYRZĄDZENIA:Ubijamy jajka z cukrem na gładką masę.Dodajemy masło, konfitury i herbatę.Dobrze mieszamy.Dodajemy mąkę i resztę składników ( ja dodałam orzechy i odrobinę żurawiny ).Ciasto powinno mieć konsystencję gęstej śmietany.Piekarnik

Ostra na Słodko
Kluski na parze, buchty, pampuchy czyli napinamy brzuszki 97

ciastem odstawić w ciepłe miejsce, przykryć ściereczką lub folią  i pozostawić na około 1,5 godziny do wyrośnięcia (ciasto powinno podwoić swoją objętość). Stolnicę oprószyć mąką.  Ciasto podzielić  na około 20 porcji i uformować kluski, podwijając krawędzie pod spód każdej z nich (nazywa się to " napinaniem brzuszków " - dzięki temu pampuchy nie opadają podczas parowania). Kluski ułożyć(...)minut każdą partię. Podawać na słodko z dowolnym sosem owocowym, czekoladowym lub z gulaszem. Wariant dla użytkowników Kohersen Mycook  Do naczynia miksującego włożyć wszystkie składniki - najpierw płynne, później cukier i rozkruszone drożdże, następnie mąkę i na samym końcu sól. Ustawić czas 2 minuty i  prędkość "wyrabianie ciast". Ciasto przełożyć do dużej misy, przykryć ściereczką i odstawić w ciepłe

Cztery Fajery
Kluski na parze, buchty, pampuchy czyli napinamy brzuszki 140

ciastem odstawić w ciepłe miejsce, przykryć ściereczką lub folią  i pozostawić na około 1,5 godziny do wyrośnięcia (ciasto powinno podwoić swoją objętość). Stolnicę oprószyć mąką.  Ciasto podzielić  na około 20 porcji i uformować kluski, podwijając krawędzie pod spód każdej z nich (nazywa się to " napinaniem brzuszków " - dzięki temu pampuchy nie opadają podczas parowania). Kluski ułożyć(...)minut każdą partię. Podawać na słodko z dowolnym sosem owocowym, czekoladowym lub z gulaszem. Wariant dla użytkowników Kohersen Mycook  Do naczynia miksującego włożyć wszystkie składniki - najpierw płynne, później cukier i rozkruszone drożdże, następnie mąkę i na samym końcu sól. Ustawić czas 2 minuty i  prędkość "wyrabianie ciast". Ciasto przełożyć do dużej misy, przykryć ściereczką i odstawić w ciepłe

Kulinaria - potrawy z różnych stron świata
Deser malinowy z dodatkiem czekolady 81

Kiedy za oknem pojawia się słońce i robi się cieplej, nabieramy ochoty na coś owocowego, chłodnego, trochę lżejszego… Wtedy przypominają mi się różnego rodzaju galaretki, ptasie

Słodki sentyment

Proponowane wyszukiwania