ciasto orzechowe - 7759 przepisów (strona:204/518)

"Stefan" - ciasto bez pieczenia 226

składników ale w odwrotnej wersji. Zamiast kakaowej masy w herbatnikach mamy kakaowe herbatniki z jasną masą kakaową. A całość polałam rozpuszczoną czekoladą orzechową, która pasowała tutaj idealnie i nadawała wspaniały chrupiący smak. Jeśli lubicie kokos i ciasta o zwartej konsystencji to koniecznie musicie je zrobić, na pewno Wam zasmakuje.  *blaszka 25*34 cm Składniki: 40 sztuk herbatników kakaowych

Domowa Cukierenka-Domowa Kuchnia
Sernik z jabłkami na orzechowym spodzie 187

Zapraszam kochani na kolejną odsłonę sernika! Tym razem w zupełnie innej wersji. Orzechowy biszkopt, jabłka z  galaretką, gruba warstwa sera,znowu jabłka, a na wierzchu ciasteczka i polewa czekoladowa. Wesołych Świąt! Składniki: biszkopt: mąka pszenna 5 łyżek, jajka 5 szt, cukier 3/4 szklanki, proszek do pieczenia 1 łyżeczka, orzechy włoskie 200 g, warstwa jabłkowa: jabłka starte 2 słoiki (każdy(...)Wasze są surowe, to należy je trochę poddusić.) Gdy jabłka ostygną i lekko zgęstnieją to wykładamy je na orzechowego biszkopta. Na rozsmarowane jabłka kładziemy upieczony sernik. Z pozostałymi jabłkami powtarzamy tą samą czynność i rozsmarowujemy na wierzchu sernika. Następnie układamy na cieście herbatniki. Do rondelka łamiemy czekoladę, dodajemy mleko i na małym ogniu podgrzewamy aż do rozpuszczenia. Polewę należy

kulinarne odsłony pati
TŁUSTY CZWARTEK - najsmaczniejszy dzień w roku w (nie)typowej wersji tradycyjnej i bezglutenowej. 114

przepis drugi ze świeżych drożdży, smalcu i masła PRZEPIS 3. Oponki serowe - tradycyjne i bezglutenowe - PRZEPIS 4. Rogaliki - tradycyjne i bezglutenowe - z krucho-drożdżowego ciasta. Przepis Dziadzia... PRZEPIS 5. Rogaliki - tradycyjne i bezglutenowe - z orzechowym nadzieniem. Lekko korzenne. PRZEPIS 6. Kokosanki - totalnie bezglutenowe, bo zupełnie bezmączne - 2 wersje - najeżone i płaskie PRZEPIS Jak widać tłusty czwartek nie musi tłuszczem ociekać(...)nietolerancję (nietolerancji :) ): 1. Mąka z tapioki, inaczej skrobia z manioku - jest zalecana przy celiakii. To bardzo zdrowa, 100% naturalna mąką, która działa identycznie jak gluten - momentalnie poprawia jakość (konsystencję) ciasta, a co za tym idzie i efektu końcowego. Ona ratuje przed rzuceniem tego co gluten free z krzykiem. :)) - Bardziej opisałam ją przy pączkach pieczonych (tych z czekoladą). Tam też jest

Wypisz Wymaluj
FIT CIASTKA CZEKOLADOWE Z KREMEM ORZECHOWYM NUTLOVE 153

sieci kremy NUTLOVE marki ALLNUTRITION. Kremy NUTLOVE to cała gama przepysznych, dietetycznych kremów, które są wspaniałym dodatkiem do kanapek, naleśników, pancakes, ciast i deserów. Świetne jako samodzielny „posiłek” albo też baza do stworzenia kremu do ciasta. Nie zawierają tłuszczu palmowego! Nie zawierają cukru! Nie zawierają soli! Nie zawierają tłuszczów trans! Słodzone maltitolem. Koniecznie wybierzcie swój ulubiony smak ( choć(...)masło orzechowe naturalne – 110 g * jajko L – 1 szt * mleko roślinne – 1 czubata łyżka SPOSÓB PRZYRZĄDZENIA: W miseczce mieszamy mąkę migdałową z kokosową. Dodajemy cukier kokosowy, kakao i sodę. Rozpuszczony olej kokosowy blendujemy z masłem orzechowym, jajkiem oraz mlekiem. Wszystko razem mieszamy, wyrabiamy, formujemy ciastka zostawiając niewielką ilość ciasta. Ciastka układamy na blasze, robimy wgłębienie, nadziewamy kremem

Ostra na Słodko
Ciasto drożdżowe z owocami lata 162

tutaj kombinacje są dowolne. Wykorzystajcie to co Wam podpowie wyobraźnia ! Na blogu znajdziecie mnóstwo innych drożdżowo-owocowych inspiracji: Puchate ciasto z owocami Drożdżowe ciasto ze śliwkami Drożdżowe zawijańce z dżemem rabarbarowym Drożdżowe bułeczki z masłem orzechowym i truskawkami Drożdżowki z karmelizowanym rabarbarem i imbirową kruszonką Drożdżowe brioszki z kajmakiem i jabłkami Jagodzianki do odrywania Drożdżowe bułeczki ze śliwkami Drożdżowe bułeczki

Kulinarne przygody Gatity
Batoniki Snickers w wersji fit 150

szklanki oleju 1/2 łyżeczki proszku do pieczenia 1/3 łyżeczki soli 2 łyżki ksylitolu lub miodu   Karmel: 1 szklanka daktyli 2 łyżki masła orzechowego 1/2 szklanki orzeszków ziemnych Dodatkowo: pół tabliczki gorzkiej czekolady   Składniki na ciasto dokładnie wymieszać. Wyłożyć do formy 18x19 cm lub dwóch keksówek. Piec 25 minut w 180*C. Wyjąć, wystudzić. Daktyle zalać wodą do przykrycia

Chocolate Muffin Blog
Snikers 321

mówiąc udoskonalić ten przepis. Chyba się udało, lecz do końca nie wiadomo, jak smakowało ciasto Siostry Anastazji z tamtym kremem :) Składniki: *Biszkopt ciemny: 7 jaj 5 łyżek mąki pszennej 2 łyżeczki proszku do pieczenia 2 łyżki kakao 3/4 szklanki cukru pudru *Biszkopt orzechowy: 250 dag częściowo zmielonych, częściowo tylko posiekanych orzechów włoskich 3/4 szklanki cukru pudru 1 łyżka mąki(...)gotującego mleka - gotujemy budyń. Odstawiamy do całkowitego wystygnięcia. Następnie miękkie masło ubijamy krótko mikserem, dodajemy porcjami ostudzony budyń.  "Składamy" ciasto. Na spód blachy kładziemy jedną część ciemnego biszkoptu, na to 3/4 masy budyniowej, następnie biszkopt orzechowy, kolejno "Masę Krówkową" (rozprowadzamy po całości), przykrywamy drugą częścią czarnego biszkoptu. Na koniec wykładamy 1/4 masy budyniowej posypujemy do dekoracji startą gorzką czekoladą

Piekę, bo lubię
Ravioli z łososiem i koperkowo-orzechowym masełkiem 125

mojej odsłonie. Ravioli wypełnione po brzegi farszem z delikatnym łososiem i polane koperkowo-orzechowym masełkiem smakują obłędnie i szybko znikają z talerzy domowników. Naprawdę warto poświęcić troszkę więcej czasu aby przygotować to pyszne danie, a uśmiech i zadowolenie na twarzach rodziny wynagrodzi ten trud. Składniki: Ciasto: 300g mąki 3 jajka(...)łyżki oleju około 2 łyżki ciepłej wody szczypta soli szczypta kurkumy 1 rozkłócone białko do posmarowania ciasta Farsz: 300g świeżego, surowego łososia pure Mowi (2x150g) 250g sera ricotta 2 łyżki sok z cytryny 2 łyżki posiekanego koperku sól pieprz olej Koperkowo- orzechowo masełko: 100g masła 1 ząbek czosnku 1 pęczek koperku 80g  orzechów włoskich Wykonanie: 1. Farsz: Filety

Szalona Kuchnia Eweliny
Gata ormiańska- świąteczny placek z orzechami 99

narodowej Ormian. Jednym z takich narodowych wypieków jest okrągły placek – Gata- z różnymi nadzieniami. Dziś polecam przepis na ten pyszny placek z nadzieniem orzechowym, który bardzo często gości na ormiańskich stołach. Składniki na ciasto: – 150g miękkiego masła (temperatura pokojowa) – 280g mąki pszennej (u mnie tortowa) – ekstrakt waniliowy wg smaku – 2 łyżki cukru – 160g jogurtu

Smaki Armine
Makowiec z budyniem (bez glutenu, cukru białego) 158

ksylitolu -40g skrobi ziemniaczanej -1 łyżka pasty waniliowej Dodatkowo -pomarańcze - krem orzechowy Nuturella WARSTWA MAKOWA 1. Mak zalać mlekiem i gotować do wchłonięcia płynu. 2. Następnie dodać żurawinę i orzechy oraz ksylitol według preferencji. 3. Dodać mąkę migdałową, całość wymieszać i odstawić. CIASTO 4.Mąki wymieszać razem z ksylitolem i cynamonem. 5. Jajka rozmieszać. 6. Olej zalać 3/4 szklanki(...)budyniu pokryć kruszonym ciastem. 15. Całość piec w 170’C ok 50 minut. Jeśli góra się przypala, można ją przykryć papierem. 16. Ciasto wystudzić i schłodzić w lodówce przez kilka godzin. Na koniec, górę polać kremem orzechowo-karobowym

Candy Pandas
Mazurek z kremem kokosowym i czarną porzeczką 162

brakuje mi ziemniaków albo cebuli, że w lodówce echo i mówię do męża: zjedz coś w pracy. Hania dostaje do szkoły kanapkę z masłem orzechowym, a sama czasami kupuję sałatki u pana kanapkowego w pracy. Ciasta najczęściej nie wychodzą mi wtedy, kiedy mają przyjść goście, a najlepsze są te robione na szybko i na hasło: upiekłabyś coś do kawki. Synowi

bistro mama
Porzeczkowy rarytas 176

formie kul schować do chłodzenia na pół godziny do lodówki. Dwie duże blaszki tej samej wielkości posmarować masłem. Dobrze, żeby jedna była z wysokim rantem. Ciasto rozwałkować, wyłożyć na blachę, jak będzie lekko się rwać po prostu połatać, ale uzyskując równą powierzchnię. Piekarnik rozgrzewam do 180 stopni i piekę dwa równocześnie, 10 minut i zmieniam położenie blaszek, górna(...)ODWRÓCONEJ blachy, w której się piekł i na jeszcze ciepłe placki rozprowadzam masę kajmakową, u mnie była to odnaleziona w spiżarce masa orzechowa. Na kajmaku lądują dość gęsto porzeczki, na obu częściach ciasta już z kajmakiem. Kwaskowe porzeczki wspaniale łączą się ze słodką masą krówkową. Ubijam na sztywno śmietankę z odrobiną cukru pudru i sokiem cytryny. Następnie lekko, delikatnie łączę

I tu będę miała takie te
Ciasto czekoladowe z chrupiącym karmelem (bez glutenu, wegańskie) 81

Warstwa karmelowa -100g cukru kokosowego Nutura -30g oleju kokosowego -100g mleka kokosowego -ok 2 łyżki masła orzechowego Nutura -sól (u nas 1/2 łyżeczki himalajskiej, może być więcej) -ok 90-100g płatków kukurydzianych (polecamy te bez cukru) CIASTO KAKAOWE 1. Len wymieszać z wodą i zostawić na 5 minut. 2. Mąki, kakao, proszek do pieczenia i sodę(...)Dodać suche składniki, wodę mleko kokosowe, całość dobrze wymieszać. Ciasto ma być gęste ale nie suche. 6. Do wyłożonych na dnie papierem blachy wyłożyć gęste ciasto. 7. Piec w 180’C ok 25-30 minut (sprawdzić patyczkiem czy jest w środku dopieczone). 8. Po wystudzeniu wyrównać górę ciasta. WARSTWA KARMELOWA 1. Cukier kokosowy, mleko oraz olej i sól zagotować

Candy Pandas
Sernik czekoladowy 121

Sernik mocno czekoladowy na orzechowym spodzie. Jest wykwintny, bardzo smaczny. Najlepiej smakuje na drugi dzień, nabiera jeszcze lepszych walorów smakowych. Wierzch można dekorować białą czekoladą, posypać cukrem pudrem lub polać polewą z gorzkiej czekolady i posypać mielonymi orzechami. Każda wersja będzie smakowała wyjątkowo. Ciasto proste w przygotowaniu nie przysporzy zbyt wielu problemów, nawet początkującym cukiernikom:) Zapraszam do przepisu. Składniki Spód

gotuj ze mną
Babka orzechowa 108

Doskonała babka orzechowa nie tylko na święta . Polana czekoladą z orzechami smakuje rewelacyjnie. Babka jest niezwykle prosta i nie zajmie Wam dużo czasu. Uwaga: szklanka 200 ml Składniki: ¾ szklanki mąki pszennej tortowej 2/3 szklanki mąki ziemniaczanej 200 g masła ¾ szklanki cukru 4 jajka 1 ¼ szklanki mielonych orzechów 1 czubata łyżeczka proszku do pieczenia Dodatkowo: 50 ml śmietanki(...)Wlewam gotowe ciasto i wstawiam blaszkę do piekarnika nagrzanego do 180 stopni na około 45 minut (do suchego patyczka). Kiedy babka przestygnie polewam ją rozpuszczoną w gorącej śmietance czekoladą. W tym celu podgrzewam śmietankę, ale nie gotuję, dodaję czekoladę, czekam chwilę, a następnie mieszam do połączenia się składników. Czekoladę wylewam na babkę. Na koniec babkę dekoruję. Babka orzechowa gotowa. Smacznego

Słodki sentyment

Proponowane wyszukiwania