ciasto orzechowe - 7759 przepisów (strona:180/518)

Tort z mascarpone na orzechowym biszkopcie z białek 85

mojej głowie po zrobieniu dużej ilości kruchych ciastek . Zostałam z nadmiarem białek, więc konieczna była jakaś alternatywa dla bezy W ten sposób powstał super smaczny tort na biszkopcie orzechowym z białek z kakaowym mascarpone i powidłami. Spróbujcie, bo naprawdę warto Składniki na biszkopt: 7 białek 18 łyżek cukru Cukier waniliowy 300 g mielonych orzechów (około 2 szklanek 200 ml) Dodatkowo(...)blat i wykładam resztę kremu. Na górze układam kleksy bezowe i całość posypuję kakao i cukrem pudrem. Wstawiam do lodówki na kilka godzin, żeby ciasto “przeszło”. Smacznego Artykuł Tort z mascarpone na orzechowym biszkopcie z białek pochodzi z serwisu Słodki sentyment

Słodki sentyment
Sernik kajmakowy (gotowany) 184

Dzień dobry Jak tam Wasze brzuszki po Wigilii i pierwszym dniu Świąt? Jeśli już zdążyliście zjeść wszystkie pyszne ciasta, które upiekliscie na Święta, to proponuję przyrządzić ten mega łatwy i bardzo smaczny sernik gotowany. Przygotowanie tego sernika zajmie Wam dosłownie kilkanaście minut, a pałaszowanie sprawi dużo radości Składniki: – 1kg sera (używam sera z wiaderka z firmy Piątnica(...)minut, do chwili aż będą powstawać pękające pecherzyki powietrza. Masę serową zdjąć z ognia i wystudzić (około 10 minut). Następnie wlać masę na spód herbatnikowo- orzechowy i starannie ją rozprowadzić. Tak przygotowane ciasto schować na kilka godzin do lodówki aby stężało. Resztę masy kajmakowej podgrzać, rozprowadzić po wierzchu ciasta i udekorować płatkami migdałów. Smacznego Artykuł Sernik kajmakowy (gotowany) pochodzi

Smaki Armine
FRANCUSKIE PALUCHY Z NUTELLĄ 175

sytuacji,  kiedy do kawy nie mamy nic, a właśnie usłyszeliśmy w słuchawce: wpadniemy do was za pół godziny.  Zazwyczaj łączę ciasto francuskie z owocami, ewentualnie budyniem.  Tym razem pokusiłam się o połączenie go z orzechową nutellą.  Pyszne paluchy z czekoladowym nadzieniem  baaardzo nam smakowały :))) Składniki: 1 opakowanie ciasta francuskiego  nutella cukier puder Wykonanie

Walijskie Pichcenie
Rodzaje mąk bezglutenowych 164

dobrym zamiennikiem dla mąki pszennej. Mąka ryżowa znajduje zastosowanie przy produkcji pieczywa oraz papieru ryżowego. Coraz częściej jest wykorzystywana do przyrządzania makaronu, ciast, placków czy ciasta naleśnikowego 3.Mąka Sojowa Charakteryzuje się lekko orzechowym posmakiem, który staje się bardziej wyrazisty po krótkim prażeniu ziaren soi. Mąka ta jest miałka i puszysta. Wypieki wykonane z mąki sojowej w trakcie pieczenia lekko

NaKońcuJęzyka
Desery na Dzień Dziecka 170

zebrana lista naszych propozycji deserowych na Dzień Dziecka, mam nadzieję, że u was, tak jak u nas, będzie w ten dzień wesoło i pysznie! Ciasto Leśny mech   Rustykalna tarta z rabarbarem Wegańskie babeczki orzechowe   Pischinger kakaowo-daktylowy Kuleczki chałwowe Daktylowa nutella   Muffiny jabłkowo-bananowe   Crêpes Suzette Naleśniki gryczane Różowe naleśniki Naleśniki orkiszowe Zielone naleśniki (w wersji

Przepysznik - BLW i nie tylko
Orzechowiec 135

moimi modyfikacjami pochodzi ze strony Kuchnia Aleex Składniki (na blaszkę o wymiarach 25 x 33 cm) : Ciasto : 3 szklanki mąki pszennej (1 szklanka = 0.25 l) 2/3 szklanki cukru 150 g masła 2 jajka 2 łyzki miodu 2 łyżeczki sody oczyszczonej   Orzechowa warstwa : 250 g orzechów włoskich 75 g masła 5 łyżek cukru 2 łyżki miodu   Masa(...)opakowań budyniu przygotować budyń. Garnek przykryć folią spożywczą i odstawić do ostudzenia. Ciasto : Z podanych składników zagnieść ciasto i podzielić na dwie części, które wykładamy w dwie jednakowej wielkości formy wyłożone papierem do pieczenia. Orzechowa warstwa : Masło z cukrem i miodem zagotować i gotować do momentu rozpuszczenia się cukru. Dodać posiekane orzechy i gotować jeszcze chwilę

cucinare
Orzechowiec 138

moimi modyfikacjami pochodzi ze strony Kuchnia Aleex Składniki (na blaszkę o wymiarach 25 x 33 cm) : Ciasto : 3 szklanki mąki pszennej (1 szklanka = 0.25 l) 2/3 szklanki cukru 150 g masła 2 jajka 2 łyzki miodu 2 łyżeczki sody oczyszczonej   Orzechowa warstwa : 250 g orzechów włoskich 75 g masła 5 łyżek cukru 2 łyżki miodu   Masa(...)opakowań budyniu przygotować budyń. Garnek przykryć folią spożywczą i odstawić do ostudzenia. Ciasto : Z podanych składników zagnieść ciasto i podzielić na dwie części, które wykładamy w dwie jednakowej wielkości formy wyłożone papierem do pieczenia. Orzechowa warstwa : Masło z cukrem i miodem zagotować i gotować do momentu rozpuszczenia się cukru. Dodać posiekane orzechy i gotować jeszcze chwilę

cucinare
Pizza czekoladowa 121

pikantny posmak w czekoladzie - możesz pokusić się o posypanie kremu odrobiną sproszkowanego chilli, albo dodać je do surowego ciasta. Czekoladowa pizza to także gratka dla dzieci. Dzieciaki uwielbiają kremy typu Nutella. Ja odkryłam jej lepszy zamiennik. Pyszny zdrowy krem kakaowo - orzechowy ze stewią Torras . Miałam początkowo sceptyczne nastawienie, ponieważ byłam przekonana, że stewia będzie mocno wyczuwalna. Na szczęście(...)pizzy domowej i może się okazać, że masz w domu wszystkie potrzebne składniki. Przepis na ciasto do pizzy: 150 g wody 1/2 łyżeczki cukru 10 g świeżych drożdży 250 g mąki o jak najniższym typie 1/2 łyżeczki soli Toping: krem kakaowo - orzechowy banan maliny pianki marshmallow Pizza czekoladowa przepis Drożdże rozpuszczamy w wodzie z odrobiną cukru. W misce mieszamy mąkę

MamaOskarka
Świąteczne naleśniki na kremówce z masą orzechową 159

świątecznym stole nie mogą zagościć właśnie naleśniki. Takie z pyszną masą orzechową, białą polewą i orzechami. Słodko i pysznie. Na świąteczne śniadanie lub kolację. Przygotowałam je z produktów od HELIO, które otrzymałam w ramach świątecznej współpracy. Wielbicielom naleśników polecam mój przepis. Zróbcie koniecznie. Słodkich inspiracji :) Potrzebujemy: Na ciasto: 2 jajka 175 ml śmietanki kremówki 30 % półtorej szklanki mleka 2 szklanki(...)budyń waniliowy ( bez cukru i na pół litra mleka ) Dodatkowo: 10 dag polewy i dekoracji białej HELIO około 400g masy orzechowej z kawałkami orzeszków HELIO 2-3 łyżki orzechów włoskich HELIO olej do smażenia Wykonanie pysznych naleśników: 1. Ciasto: Podane składniki miksujemy na gładkie ciasto. Odstawiamy przynajmniej na 10 minut żeby trochę odpoczęło. 2. Smażenie: Na patelni rozgrzewamy olej

Izabelawkuchni
Tort makowo-orzechowy 93

okazało się, że czeka na nią taki prezent. Tort jest przepyszny, bardzo delikatny, mocno orzechowy. Składa się z biszkoptu makowo-orzechowego oraz kremu orzechowego na bazie masła, tort obsypany jest mielonymi orzechami, przystrojony kremem czekoladowym. Zmodyfikowany przepis pochodzi z książki „Potrawy z ciasta ucieranego” z serii 100 przepisów Buchmann. Składniki na tortownicę 20 cm*: 6 jajek rozmiar(...)mikserem, dodać ostatnią partię, wymieszać. Ciasto przelać do tortownicy, wyrównać. Wstawić do nagrzanego piekarnika piec 45-50 min (do suchego patyczka). Wyjąć z piekarnika, postawić na kratkę. Po 15 min. odwrócić do góry nogami i w tej pozycji całkowicie go już ostudzić (dzięki temu biszkopt będzie równy). Po ostygnięciu przekroić na 3 blaty. Krem orzechowy: 200 gr masła z temperaturze

moj przepis na
Tort makowo-orzechowy 79

okazało się, że czeka na nią taki prezent. Tort jest przepyszny, bardzo delikatny, mocno orzechowy. Składa się z biszkoptu makowo-orzechowego oraz kremu orzechowego na bazie masła, tort obsypany jest mielonymi orzechami, przystrojony kremem czekoladowym. Zmodyfikowany przepis pochodzi z książki „Potrawy z ciasta ucieranego” z serii 100 przepisów Buchmann. Składniki na tortownicę 20 cm*: 6 jajek rozmiar(...)mikserem, dodać ostatnią partię, wymieszać. Ciasto przelać do tortownicy, wyrównać. Wstawić do nagrzanego piekarnika piec 45-50 min (do suchego patyczka). Wyjąć z piekarnika, postawić na kratkę. Po 15 min. odwrócić do góry nogami i w tej pozycji całkowicie go już ostudzić (dzięki temu biszkopt będzie równy). Po ostygnięciu przekroić na 3 blaty. Krem orzechowy: 200 gr masła z temperaturze

moj przepis na
Tort makowo-orzechowy 126

nią taki prezent. Tort jest przepyszny, bardzo delikatny, mocno orzechowy. Składa się z biszkoptu makowo-orzechowego oraz kremu orzechowego na bazie masła, tort obsypany jest mielonymi orzechami, przystrojony kremem czekoladowym. Zmodyfikowany przepis pochodzi z książki „Potrawy z ciasta ucieranego” z serii 100 przepisów Buchmann. Składniki na tortownicę 20 cm*: 6 jajek rozmiar L w temperaturze pokojowej 1 szklanka(...)mikserem, dodać ostatnią partię, wymieszać. Ciasto przelać do tortownicy, wyrównać. Wstawić do nagrzanego piekarnika piec 45-50 min (do suchego patyczka). Wyjąć z piekarnika, postawić na kratkę. Po 15 min. odwrócić do góry nogami i w tej pozycji całkowicie go już ostudzić (dzięki temu biszkopt będzie równy). Po ostygnięciu przekroić na 3 blaty. Krem orzechowy: 200 gr masła z temperaturze

moj przepis na
Wielkanocne menu- 35 przepisów na święta 6515

tuńczyka – nie tylko na kanapki Sałatka z paluszków krabowych w sosie Marie Rose Sałatka z paluszków krabowych Ceviche z dorsza — bałtycka ryba i cytrusy CIASTA I DESERY Kremowy sernik nowojorski na owsiano-orzechowym spodzie Gniazdka bezowe z herbatą matcha i owocami Tort z kremem mascarpone o smaku cappuccino, z kapiącą czekoladą Sernik na zimno – truskawkowo-waniliowy Sernik japoński – bezglutenowe ciasto

Karo in the Kitchen
Ciasto kokosowe na orzechowym biszkopcie Siostry Anastazji 1717

Styczeń jest dla mnie okresem obfitującym w urodziny. Mam okazję pokosztować wypieków rodziny, a dodatkowo również wykazać się swoją inwencją twórczą. Dzisiaj przepis na ciasto kokosowe mojego pomysłu z wykorzystaniem przepisu na biszkopt orzechowy Siostry Anastazji (na swoje urodziny dostałam dwie jej książki kulinarne). SKŁADNIKI Na biszkopt orzechowy: 5 jajek 150 g zmielonych orzechów włoskich 5 łyżek cukru 5 łyżek(...)jest jeszcze ciepły, to krem włożyć do lodówki (dzięki temu stwardnie już trochę). Ostudzony biszkopt orzechowy podzielić na dwa placki. Na dolnym wyłożyć krem kokosowy i nałożyć górny placek. W garnuszku umieścić czekoladę i śmietanę. Rozpuścić mieszając. Zostawić do ostudzenia i polać górę ciasta (można zrobić polewę według własnego przepisu). Udekorować kokosem i połówkami orzecha

Passions hobbies life
Czekoladowe tarteletki z owocami (jak z cukierni!) 176

temperaturze 190 stopni z kawałkami folii i kolejne 5 do 10 minut bez foliowych kulek. Po tym czasie wyjmujemy foremki i studzimy ciasto.  Następny etap pracy to rozpuszczenie czekolady i wysypanie na talerzyk orzechowej mieszanki. Tarteletki wyjmujemy z foremek, smarujemy ich brzegi czekoladą i wkładamy w orzechy tak, aby te do ciasta przywarły. Jak ktoś jest leniwy, albo

Życie zamknięte w smaku

Proponowane wyszukiwania