wlać do suchych i wymieszać delikatnie. Farsz pokroić w kostkę lub cienkie plasterki. Razem z serem dodać do masy. Ciasto po łyżce przelać do foremek. Piec 15-20 minut w 180 stopniach. Podawać na ciepło lub na zimno
Magiczne Życie MartySzybka, prosta przekąska, przystawka, szybka do zrobienia. Można je jeść na zimno i na ciepło. Z sosem malinowym i łososiem wędzonym są pyszne. Na jednej nie poprzestaniemy. 1 arkusz ciasta francuskiego 100 g łososia wędzonego 200 g malin 1/2 opakowania sera feta 6 pomidorów koktajlowych tymianek, bazylia świeża sos: maliny 1 łyżka sosu balsamico 1 łyżka płaska miodu sól, pieprz
wesoła kuchniastrony gdy już brzegi placuszka będą zrobione (delikatnie widać zrumienione brzegi), na środek kładę zamrożoną nutellę i przykrywam odrobiną ciasta (tak aby nutella była zakryta) przewracam placuszka i smażę jeszcze przez chwilę Podajemy na ciepło lub na zimno - smakuje tak samo dobrze ;) ps. nutellę najlepiej wyciągać tuż przed smażeniem - ja wyciągałam po jednym krążku tak ciepło
Gotowanie z pasjąZ biszkoptami mam tak, że za każdym razem staram się urozmaicić jakoś przepis i zmieniam mąki, dodaję budyń , a ostatnio pomyślałam o dodatku kisielu. W środku
FitKotskórkę z cytryny i wyciśnięty sok, ekstrakt z wanilii i sól. Delikatnie wymieszajcie (nie mieszajcie zbyt długo, nie chcemy zakalca:) ). Ciasto przełóżcie do formy, wygładźcie górę. Pieczcie około 35-40 minut- do suchego patyczka. Ideał na ciepło, na zimno również przepyszne
OliveandThymeObłędnie smaczny serniczek… oczywiście jeśli ktoś lubi serniczki na zimno. Ja zdecydowanie lubie takie smaki. Pomarańczy (z racji uczulenia) musiałam sobie niestety odmówić, ale tak
Smaki Na Talerzumlekiem i położyć na blasze wyłożonej papierem do pieczenia. • Ułożyć na paskach ciasta po jednym szparagu. • Piec w piekarniku nagrzanym do 180 st.C przez 15 minut. Smakują na ciepło i zimno
To co kochamWakacje, znowu są wakacje, na pewno mam rację, wakacje znowu są! Pamiętacie jeszcze tę słynną kiedyś piosenkę kabaretu OT.TO? Gdy jeszcze chodziłam do szkoły, każdy nucił
Pożeraczka, czyli raz adobrzeA w zasadzie mój tort urodzinowy. Nie lubię za słodkich deserów, ciasta z kremem w takie upały to za duże ryzyko, a bezglutenowe spody trochę
gutfutkońcu solidną szczyptę proszku do pieczenia. Całość ponownie dokładnie wymieszać. Pieczarki obtoczyć w mące i kolejno zanurzyć w cieście. Smażyć w głębokim i rozgrzanym oleju - na złoty kolor. Odsączyć z nadmiaru tłuszczu i natychmiast podawać. (Na zimno również są smaczne
Di gotujeNa zakończenie sezonu truskawkowego zrobiłam pyszny truskawkowy sernik na zimno z jogurtu. Teraz pozostaje czekać na następny sezon i raczyć się zapasami truskawek z zamrażarki i
Monia miesza i gotujeLekki sernik o smaku cappuccino na biszkoptach, idealne ciasto na upalny weekend, ciasto ma konsystencję puszystej pianki. Doskonale smakuje w towarzystwie kawy cappuccino, na którą przepis
słodki bratekDelikatny, zdrowy, jaglany sernik o kokosowej nucie z czekoladową polewą. Prosty do zrobienia, kremowy w konsystencji i bardzo smaczny. Zdrowy sernik bez wyrzutów sumienia :-) Bezglutenowy, 100
maniapieczeniaśrednicy 28 cm. Wstawiłam do rozgrzanego do temperatury 180 stopni C piekarnika i piekłam około 50 minut. Przed podaniem posypałam ciasto cukrem pudrem. Należy je jeść na ciepło, najlepiej z kleksem śmietany kremówki. Ale równie pysznie smakuje na zimno. Smacznego
potrawyregionalneSłodki i smaczny deser na upalne dni w postaci sernika na zimno w dwóch smakach! Idealny dla łasuchów kajmaku i kukułek! Tortownica o śr. 24 cm
VioletoweKucharzenie