Dzień dobry! Święta Wielkiej Nocy już za nami, ale to nie znaczy, że nie mogę podzielić się z Wami świątecznymi przepisami. Mam dla Was bardzo smaczną
Pora coś zjeśćŚwięta, wiosna a więc otoczka wszelkich ciast musi być u mnie radosna i kolorowa. Nawet przesadnie kolorowa. :-) A babka... babka nie musi być sucha i nudna
Szefowa kuchniOstatni przepis na tegoroczne Święta Wielkanocne jaki byśmy chcieli Wam polecić to są śliczne i pyszne babeczki. Wielkanocne babeczki są delikatne, kruche, idealne do pochrupania przy
Damsko-męskie spojrzenie na kuchnięMoja kolejna propozycja nie tylko Wielkanocna to ciasto orzechowe po brzegi wypełnione masą oraz pysznymi delicjami. Fajnie prezentuje się po przekrojeniu a jak smakuje
Zainspirowana w kuchniZapraszam Was na nieskomplikowanego, bez zbędnego wyrabiania ciasta i mega zdrowego Mazurka, bo bez masła, bez jajek, bez glutenu, a za to w 100% na wartościowych
Kraina Miodem PłynącaProste , kruche ciasteczka o delikatnym kwiatowym posmaku, który uzyskałam dzięki różanej wodzie. Wodę różaną można zastąpić np. pomarańczową lub zwykłą naturalną
Zakamarki mojej kuchniMoja kolejna wielkanocna propozycja to babka kokosowa z polewą z białej czekolady. Jest szybka i łatwa do przygotowania. Polecam!! ! SKŁADNIKI: Ciasto: 5 jajek, 200 ml oleju
Tradycyjna kuchnia KasiFajna makowa babeczka. Może zrobicie? Składniki: 25 dag masła 1 szkl cukru 1,5 szkl mąki szklanka mąki ziemniaczanej 5 jaj 1/2 szklanki mleka 1 łyżeczka
Z Majeczką w kuchniTym razem chciałam Was zachęcić do upieczenia mini babeczek. Możecie nimi udekorować świąteczny koszyczek ze święconką, pięknie też będą wyglądały jako dekoracja Waszego stołu. Do
Kulinarne przygody GatityKolejna pozycja na świąteczny stół. Pyszna masa cytrynowa, pełna orzechów włoskich na waflu, przykryta bezą. Spróbujcie, a z całą pewnością nie pożałujecie. Przepis pochodzi z książki
Polska ZupaNie lubię mocno przesłodzonych mazurków, dlatego też stworzyłam wersję mniej słodką z masą kawowo- budyniową. Warto przygotować ten mazurek, gdyż może stanowić piękną ozdobę świątecznego stołu
Tradycyjna kuchnia KasiBabka budyniowa zaskakuje wilgotnym wnętrzem i ciekawym smakiem. W zależności od tego, jakiego budyniu użyjemy, możemy zmieniać jej smak i za każdym razem cieszyć się nieco
Smakołyki BerenikiBabka wyrosła puszysta i delikatna z posmakiem ananasa… Ciekawym dodatkiem są jajeczka w koszyczkach z czekolady… Mogłyby być odrębnym dodatkiem, jednakże z babką komponują się idealnie
VioletoweKucharzenieNiezwykle aromatyczna cytrynowa babka. Jak ją piekłam to zapach cytrusów roznosił się po całym mieszkaniu. Palce lizać! Składniki: 4 jajka 3/4 szkl cukru kostka masła
Z Majeczką w kuchniDziś na moim blogu przepis na kolejny wielkanocny wypiek. Babkę przygotowuje się w kilka chwil. Nie może jej zabraknąć na świątecznym stole. Polecam!!! SKŁADNIKI: 4 jajka
Tradycyjna kuchnia Kasi