Ten mazurek jest, jak dotąd, moim ulubionym. Kruchy, delikatny spód i pyszna mleczno-migdałowa masa to dla mnie połączenie idealne. Całość wieńczy dekoracja z bakalii. Mmmmm
Smakołyki AsiDla wielbicieli orzechowych wypieków. Ciasto jest bardzo słodkie dzięki masie kajmakowej i polewie czekoladowej. Przepis, z małymi modyfikacjami pochodzi z "Małej cukierenki". Ciasto: masło w temp
Smakołyki AsiBabka ma bardzo intensywny cytrynowy smak i aromat .Polecam na święta Wielkanocne. Składniki: 8 jajek 300 gram maki pszennej 350 gram cukru 1 kostka margaryny sok
Bajeczna KuchniaSmaczne, puszyste ciasto. Makowiec bez mąki :) Do przygotowania tego ciasta potrzebowałam: 5 jajek 400 g jabłek 1 1/2 szklanki cukru 1 1/2 szklanki maku suchego 5
Darcia w kuchniTo ciacho upiekłam na niedzielę. Jest proste w przygotowaniu i smaczne ale najlepiej smakuje na drugi dzień i jak ma pokojowa temperaturę. Oczywiście przechowywać należy w
Ewa w kuchniMiodowe placki, przełożone biszkoptem z kremem budyniowym i masą jabłkową. Pyszne połączenie,choć dość pracochłonne ;) Warto się zmierzyć z ciastem bo smak wynagradza nam trud przygotowań
Słodkości i nie tylkoKeksy są różne, bo można dodać do nich różne składniki. A to tradycyjną mieszankę keksową a to inne bakalie. Ja mam dziś keks nietypowy bo bananowy
Ewa w kuchni3 szkl mąki 1.5 szkl cukru 9 jaj 2 łyżeczki proszku do pieczenia 1.5 kostki margaryny aromat cytrynowy cukier waniliowy sok z połowy cytryny skórka otarta
Gotowanie jest łatwe3szkl mąki 2 łyżeczka proszku do pieczenia szczypta soli 2 łyżki soku z cytryny skórka otarta z cytryny 6 jaj 1,5 kostki margaryny Mąkę i
Gotowanie jest łatwe2 szkl mąki pszennej 1 szkl mąki ziemniaczanej 3/4 kostki margaryny 1 szkl cukru pudru 4 jajka 4 łyżki mleka 1 łyżeczka proszku do pieczenia cukier
Gotowanie jest łatweDziś mam ciasto cappuccino. Pogoda od wczoraj deszczowa i mglista więc czymś trzeba sobie rozweselić dzień. A co jest lepszego od kawałka pysznego ciasta ? Powstało więc
Ewa w kuchniCiasto jest dość pracochłonne, jeśli nie mamy gotowej masy makowej i sera z wiaderka, ale naprawdę warto poświęcić mu nieco więcej czasu. Jest to idealne połączenie
Nie tylko w kuchniTakim wypiekiem zaskoczycie domowników i gości! Wilgotna babka, w której smak szpinaku jest niewyczuwalny, a kolor ciasta przepiękny! Do tego chrupiące migdały i posmak czekolady… Składniki
Nie tylko w kuchniEfektowna, smaczna, wilgotna a jednocześnie bardzo prosta w przygotowaniu babka. Do jej przygotowania użyłam domowej pasty tahini. Składniki: 2 szklanki mąki tortowej 3 jajka, 1
Nie tylko w kuchniChociaż ten sernik piecze się bardzo długo, to efekt jest wart czekania. Jest to najlepszy sernik jaki do tej pory upiekłam. Składniki: Na masę: 60
Nie tylko w kuchni