Drożdżowe pierogi z kiełbasą i pieczarkami Lubicie pierogi? A próbowaliście kiedyś drożdżowych pierogów? Polecam Proste w przygotowaniu i naprawdę pyszne. Drożdżowe pierogi idealnie sprawdzą się na
Słodkie okruszkilubią różne wariacje z ciastem francuskim więc ciekawa jestem co powiedzą na te ciasteczka z konfiturą z czerwonej cebuli. Niby wytrawne a jednak trochę słodkie. Chrupiące ciasto i nieco zaskakujący środek. Nasz tegoroczny Sylwester w domu będzie bardzo smaczny! Takie ciasteczka z ciasta francuskiego zrobicie dość szybko przed sylwestrową imprezą. Konfiturę usmażcie już dziś a jutro wystarczy pokroić surowe ciasto
Smaczna PyzaCiasto Pani Walewska, znane też jako ciasto Pychotka to deser, który składa się z kilku warstw – kruchego ciasta, dżemu z czarnej porzeczki, bezy posypanej płatkami
Via GustoFrancuskie babeczki jajeczne z pieczarkami to proste danie, które idealnie nadaje się jako przekąska na imprezę, czy jako drugie śniadanie do pracy lub szkoły. Babeczki można
Kulinarne PrzebojeMalinowa rozkosz bez pieczenia, czyli pyszne ciasto w kilka minut ;) Polecam również przepis na pyszne ciasto z malinami i bezą: Malinowa chmurka – przepis Malinowa rozkosz
Kulinarne PrzebojeFrancuskie trójkąciki z kurczakiem i pieczarkami na jednej z naszych domówek okazały się hitem :) Zniknęły w mgnieniu oka! Jeśli planujecie imprezę w domu, to koniecznie je
Kulinarne PrzebojeProponuję Wam dzisiaj wspaniałe warstwowe ciasto. Najbardziej zadowoleni powinni być miłośnicy kawy - lekki, ciemny biszkopt przełożyłam delikatną kawową śmietanką i budyniowym kremem z dodatkiem alkoholu. Całość
babka w formieskładniki: 1 arkusz ciasta francuskiego ok. 200 g oliwek nadziewanych (ze słoika) 1 jajko patyczki do szaszłyków opcjonalnie parówki pokrojone na wielkość oliwki wykonanie: Z ciasta
Domowy Smak JedzeniaKilkanaście lat wstecz było to jedno z kilku ciast, które robiło się naprawdę często. Nie dość, że w miarę szybkie, to jeszcze smaczne i słodkie ;) Czego
Kuchnia w czekoladzieszybka i smaczna przekąska którą zrobimy w zaledwie 30 minut, doskonała na zbliżającego się Sylwestra. SKŁADNIKI 1 opakowanie ciasta francuskiego, 10 plastrów salami lub szybki, 10 dag sera żółtego, 1 jajko, czarnuszka i sezam do posypania, ketchup Kotlin, 15 dag pieczarek, 1 mała cebula, sól, pieprz, papryka słodka 1 łyżka masła WYKONANIE Pieczarki ścieramy na tarce. Cebulę kroimy
słodki bratekTarta do niedzielnej kawki. Przygotowanie ciasta – do dużej miski wrzucić mąkę, cukier puder, żółtko, kakao, śmietanę, pocięte drobno masło. Wszystko razem zagnieść na jednolitą masę
Kuchnia PokoleńMam ten przepis od mojej siostrzenicy Luizki a ona od teściowej. Taką drogą to ciasto dotarło do mnie. Pyszne godne polecenia. Przygotowanie ciasta – Do miski
Kuchnia PokoleńClaire dla której pracuję poczęstowała mnie tym ciastem. Jest super bardzo wyczuwalny smak marcepana. Była zachwycona. Wykonanie ciasta – marcepana pokroić w drobną kostkę, odłożyć na
Kuchnia PokoleńTego ciasta chyba nie trzeba reklamować, jedynie co nowe to truskawki. Myślę że fajnie to razem pasuje. Wykonanie ciasta – Do garnka wlać wodę, dodać masło
Kuchnia PokoleńJest to przepis od mojej siostrzyczki. Kucharki w jej przedszkolu zawsze pieką drożdżówkę z tego przepisu. Jest pyszna. Ciasto drożdżowe – do letniego mleka dodać pokruszone
Kuchnia PokoleńMoje drugie podejście do tego sernika. Po pierwszym razie uznaję to za sukces bo wtedy miałam tylko jedną kropeczkę. Jeszcze wczoraj było ich trochę mniej a
Ewa w kuchniTrochę z tym pracy i oczywiście będziecie potrzebowali pomoc silnej osoby przy otwarciu kokosa. Napiszę Wam dwa sposoby przygotowania tego ciasta. Z orzechem kokosa i z
Kuchnia PokoleńZa oknem mroźno ale wygląda na to, że będzie słonecznie. Mam dziś pyszny sernik z ricotty. Upieczony bez spodu, jest delikatny i puszysty. To mój pierwszy
Ewa w kuchniŚwięta i koniec roku minęły tak szybko, wiele się działo, że nie miałam nawet chwili by złożyć Wam życzenia. Mam nadzieję, że mimo braku śniegu, Święta
Z miłości do słodkościBardzo prosty i pyszny tort. Można płyty bezowe przygotować nawet kilka dni wcześniej. Warto mieć takie płyty bezowe schowane i przygotowane na specjalne okazje. Śmietanę ubić
Kuchnia Pokoleń