ciasto na pizze - 9928 przepisów (strona:498/662)

ROLADA A'LA PIZZA 133

odkrycie kulinarne w ostatnim czasie! Najlepiej smakuje na ciepło z dodatkiem sałatki ze świeżych warzyw. Pycha! Składniki: Ciasto: 1 szklanka mąki pszennej pełnoziarnistej 1 szklanka mąki pszennej 1 szklanka ciepłej wody 20 g drożdży świeżych 1 łyżeczka cukru 3 łyżeczki przyprawy do pizzy Evita 1/2 łyżeczki soli 4-5 łyżek oliwy z oliwek Farsz: 1 cebula 1 papryka(...)przykrywamy ściereczką i odstawiamy na 10-15 min, aż zacznie się pienić. W misce mieszamy mąkę pszenną z mąką pszenną pełnoziarnistą. Dodajemy sól, przyprawę do pizzy, rozczyn oraz oliwę z oliwek i wyrabiamy ciasto, aż będzie elastyczne, odchodzące od dłoni. Przykrywamy ciasto ściereczką i odstawiamy w ciepłe miejsce na około 60 min., aż podwoi swoją objętość. Farsz: Obieramy cebulę, kroimy

Kuchnia MagdaLeny
Szybka Pizza Z Patelni Z Warzywami Bonduelle 167

pełnia szczęścia w jednym daniu, w dodatku jest na ciepło, bo wtedy smakuje jeszcze lepiej ;) Ps. na dole postu ciekawostka na temat tych pysznych warzyw ;) Składniki na 2 cienkie pizze na patelnię o śred 24 cm: 125 gr mąki pszennej około 80-100 ml wody (wszystko zależy od wilgotności mąki) 3/4 płaskiej łyżeczki proszku do pieczenia 2 szczypty soli(...)startego sera żółtego lub sera mozzarella 1. Z podanych składników zagniatamy ciasto, ma być zwarte i przypominać ciasto na pierogi. 2. Następnie kule ciasta dzielimy na dwa i wałkujemy na kształt koła ( możemy piec dwie pizze na raz na dwóch patelniach). 3. Patelnię smarujemy oliwa, włączamy grzanie i wykładamy ciasto. Smażymy je aż do zrumienienia spodu. 4. Kiedy jedna strona

Gotowanie...to proste !
Zapiekanka z cukinią 154

pół dużej 4-5 dużych pieczarek 150g wędzonego surowego boczku (można kupić już pokrojony w kostkę) 1/2 opakowania fety ser żółty do posypania przyprawa do pizzy Piekarnik rozgrzewamy do 180C. Płat ciasta rozwijamy i zostawiamy na papierze w który było zawinięte. Kładziemy na blasze do pieczenia. Dziurawimy widelcem (ale jak wyrośnie to się nie przejmujemy) . Wstawiamy(...)podpiec.  Cukinie kroimy na cienkie talarki, pieczarki w cienkie piórka, boczek w kostkę. Na podpieczone ciasto układamy plastry cukinii (mogą nachodzić na siebie), następnie układamy pieczarki. Delikatnie solimy i pieprzymy. Następnie posypujemy boczkiem oraz serem feta. Posypujemy przyprawą do pizzy (jeżeli nie mamy to: oregano, bazylia, papryka słodka, tymianek, rozmaryn) . Na koniec możemy posypać jeszcze żółtym serem. Całość zapiekamy

http://szpilkinamiotle.blogspot.com/
Pizza domowa 165

Pizza zrobiona w domu,też może być smaczna Składniki ciasto • 2 szklanki mąki • 1/2 opakowania suchych drożdży • 1/4 łyżeczki soli • szczypta cukru • 1 łyżeczka oliwy z oliwek • 1 łyżeczka przyprawy do pizzy • ok 3/4 szklanki letniej wody dodatki • 15 dag szynki • 15 dag sera żółtego • 1 ogórek kiszony • 1 mała cebula czerwona • 1 pomidor • 1 łyżka przyprawy do pizzy • kilka(...)posmarować blachę wyłożyć ciastoCiasto posmarować przecierem pomidorowym, zetrzeć na dużej tarce ser  rozłożyć równomiernie na cieście,na ser położyć  kiełbasę,ogórka i krążki cebuli  pokrojone w cienkie plastry Dać kilka listków oregano ,posypać wszystko przyprawą do pizzy. Piec w piekarniku nagrzanym 230 stopni ok 15 minut

W królestwie smaków Beaty
domowa żytnio-pszenna pizza z pieczarkami.czosnkiem,cebulą,serem,jajkiem i z sosem chilli... 193

minutrach wylać na sito - marynowane pieczarki wylać na sito i następnie je drobno pokroić - cebulę i czosnek pokroić drobniej i posypać cukrem i kucharkiem, wymieszać wyrośnięte ciasto podzielić na 2 części i uformować placki - użyłam silikonowych form do tart 22 cm - każdy placek posypać oregano i posmarować ostrym sosem chilli, ja na placek użyłam 6 łyżeczek, lubisz mniej ostre(...)plackach: pieczarki marynowane, pieczarki sparzone, cebula z czosnkiem - piec w 200C z 25 minut następnie posypać serem i rozbić po 2 jajka na placku - piec z 12-15 minut pizza jest mocno chrupiąca, spód nie jest za cienki bo taki nam bardzo smakuje, można podać z keczupem łagodnym lub pozostałym sosem chilli................SMACZNEGO

W Mojej Kuchni Lubię
Sprawdzony przepis na gniocchi 202

rozprowadzić mąkę równomiernie po całości. Wszystkie te korowody z warstwą ziemniaczaną, żółtkami i mąką podyktowane są tym, że takie rozłożenie składników pozwala na ich szybkie połączenie. Ciasta na gnocchi nie wyrabiamy jak na pizzę, ale szybko zagniatamy i gotowe. Robimy to tak, że warstwę ciasta składamy jak książkę, oprószamy wierzch mąką i jeszcze raz składamy. Oprószamy mąką i formujemy

Niedzielny kucharz
Chrupiąca pizza bezglutenowa 319

Chrupiąca, lekka na cienkim spodzie z sosem pomidorowym, mozzarellą, szynką - czyli włoska klasyka. Jedna z najlepszych bezglutenowych jakie jadłam.  Jeśli tęsknicie za prawdziwym smakiem pizzy - to przepis dla Was :-) SKŁADNIKI:  ciasto:  400 g mieszanki Nutri Free Mix per Pane  100 g mąki ryżowej  400 g wody 10 g świeżych drożdży  30 g oliwy(...)odstaw ponownie do wyrośnięcia ( w temperaturze pokojowej). Ciasto musi podwoić objętość. Piekarnik nagrzej do 250 stopni. Ręce obsyp mąką i z ciasta uformuj placek średnicy 28-30 cm. Placki przełóż na wyłożoną papierem do pieczenia blachę. Pizzę posmaruj sosem pomidorowym i wstaw do nagrzanego piekarnika na 10 minut. W międzyczasie mozzarelle pokrój w plastry. Po wskazanym czasie połóż plastry mozzarelli

Kuchnia bezglutenowa
Domowa pizza! 178

Prosta w wykonaniu, smaczna dla naszego podniebienia. Zapraszam na domową pizzę! :-) Kiedyś robiło się w domu po prostu pizzę. Nie było rozróżnienia, czy na cieście cienkim, czy grubym. Oczywiste było to, że jest konkretne, grube, żeby można się było najeść- a tak przynajmniej było w moim domu. Proponuję więc taką konkretną pizzę :-) SKŁADNIKI: - 5 dag drożdży - ok. 400 gr mąki(...)zakryły całe ciasto. Posypuję oregano i bazylią, układam zielone oliwki. Odstawiam jeszcze na ok. 10-15 minut, następnie wkładam do piekarnika rozgrzanego do ok. 170'C (termoobieg). Piekę ok. 30 minut, wyjmuję z piekarnika, układam gęsto ser żółty w plasterkach i wkładam jeszcze na ok. 5-7 minut do piekarnika. Gdy tylko ser zacznie się rozpuszczać, pizza jest gotowa. SMACZNEGO

Wielopokoleniowo
Bułeczki z pieczarkami 329

Ciasto zagniotłam z myślą o pizzy,ale akurat miałam pieczarki, które już trza było wykorzystać i tak oto zrobiłam bułeczki z pieczarkami. 3  dkg drożdży 3 szkl.mąki 1 szkl. ciepłego mleka, ewentualnie wody 1 łyżeczka cukru 1 łyżka oleju 1 płaska łyżeczka soli przyprawa do pizzy pieczarki podsmażone razem z cebulką ser żółty  żółtko Z drożdży , mleka

Moje domowe kucharzenie
Pizza razowa z szynką i brokułami 230

Uwielbiam pizze, zwłaszcza te przygotowywane w domu na pełnoziarnistym cieście. To pyszne, włoskie danie możecie z powodzeniem wykorzystać jako bazę do przemycenia zdrowych warzyw do swojego jadłospisu - jeżeli brakuje aktualnie świeżych warzyw wybierzcie mrożonki, które (mrożone w Polsce) są dużo lepsze od tych świeżych ale sprowadzanych z drugiego końca świata. Do swojej pizzy dodałam mrożone brokuły i dobrą szynkę

Milion Smaków
Rogaliki drożdżowe z masą makowo migdałową 203

części. Jedną część masy nakładamy na pierwszy krążek i równomiernie ją rozsmarowujemy, przykrywamy drugim krążkiem ciasta, dociskamy ciasto do siebie i nakładamy kolejną warstwę masy. Ciasto za pomocą noża do pizzy kroimy na 8 równych części. Każdy trójkącik zwijamy w rogalik zaczynając od zewnętrznej części i przekładamy na wyłożonej papierem do pieczenia blachę. Zachowujemy odstępy. Tą samą czynność powtarzamy

Moniki Smakołyki
Gisia i mini hot dogi 188

Domowe mini hot dogi :) Bardzo szybka i smaczna przekąska dla małych i dużych :) Robimy klasyczne ciasto drożdżowe jak na bułki czy pizzę :)  1kg mąki, 1/2 kost. drożdży, 1 łyżeczka cukru, 2 szkl. ciepłej wody, 1 łyżka soli Ciasto możemy zrobić wcześniej i wówczas  trzymamy je szczelnie zamknięte w lodówce.  Na  rozwałkowane ciasto nakładamy parówkę, zawijamy, odcinamy

chleba naszego
80. Domowa pizza carbonara z porem 130

mozarelli 1 szklanka gęstej śmietany 2 żółtka 5 ząbków czosnku ok 250 boczku w plastrach 1 szalotka 1 łyżka oleju sól, pieprz, przyprawa do pizzy Drożdże rozpuszczamy w mleku dodajemy pozostałe składniki ciasta i dokładnie (najlepiej ręką) wyrabiamy ciasto na gładką masę. Odstawiamy na ok 1-2 godziny do wyrośnięcia. Przygotowujemy sos: Cebulkę i czosnek kroimy na drobno, lekko smażymy(...)śmietanę, podgrzewając na małym ogniu, do rozpuszczenia sera, ale nie zagotowania. Na samym końcu dodajemy żółtka i przyprawy. Gdy ciasto wyrośnie wykładamy je na blachę wysmarowaną tłuszczem i wysypaną mąką lub bułką tartą.  Za pomocą wałka lub dłoni formujemy pizze.  Wykładamy sos carbonara i odstawiamy na ok. 20 minut do wyrośnięcia. W tym czasie rozgrzewamy piekarnik

Jadło i czytadło
Wegański quiche brokułowy 153

jest zalane bazyliowo-oreganową masą z tofu. Brzmi smakowicie, prawda? Wprawdzie gdy pierwszy raz pomyślałam o zrobieniu quiche, to wydawało mi się to zbyt skomplikowane: trzeba wyrabiać ciasto, a mnie nawet do pizzy się nie chce i robię ją na owsianym spodzie . Ale długo nie mogłam się opierać i gdy już raz wypróbowałam ten wegański quiche, to od tego czasu

Lamarida.pl
Biała pizza z kurczakiem i szparagami 152

ąkę wymieszać z otrębami, drożdżami , solą i cukrem w ymieszać, dolać wodę i wyrobić ciasto. Odstawić do wyrośnięcia. Boczek podsmażyć, dodać szpinak i zblanszowane szparagi. Z ciasta drożdżowego zrobi ć dwie pizze. Na ka żdą wylać sos śmietanowy, dodać kurczaka i pozostałe dodatki. Posypać serem i przyprawą. Piec 20 minut w 200 stopniach. Można podawać na ciepło i na zimno

Magiczne Życie Marty