ciasto na pizze - 9928 przepisów (strona:399/662)

Chlebek "Pita" 107

przeróżnymi farszami :) Z podanej ilości mi wyszło 12 bułeczek wielkości kajzerki lub 3 większe, gdy robiłam któregoś poprzedniego razu. Jeśli chcecie urozmaicić swój obiad, zestaw sałatkowy lub zamiast zwykłej pizzy chcecie taką "na odwrót" to pita jest w sam raz :) Składniki: 600 g mąki (4 szklanki) 40 g świeżych drożdży 2 łyżeczki soli 1 łyżeczka cukru 3 łyżki oleju

Jedzeniomania
Karpatka. Kusząca dama z białą czekoladą. 192

domowa to proste składniki, z których wyrasta w piekarniku czarodziejska góra z ciasta parzonego. Budyniowo - maślany krem wzbogaciłam białą czekoladą.  Bóstwo! Ja swoją upiekłam w formach do pizzy, blaty są okrągłe i okazale się prezentują.  Ciasto: 100 gram margaryny do pieczenia 250 g wody 220 g mąki 1,5 łyżeczki proszku do pieczenia Wodę z margaryną zagotowujemy

MamaOskarka
Sos barbecue BBQ 129

myśl o tym, że jest o niebo zdrowszy zrekompensuje stratę. Sos idealnie smakuje do mięs w szczególności żeberek i pikantnych skrzydełek, kanapek z mięsem oraz jako sos do pizzy (smarujemy nim ciasto przed wypieczeniem). Potrzebujemy: 1 czerwoną cebulę 2 ząbki czosnku 4 łyżki ketchupu 4 łyżki musztardy 2 łyżki miodu 6 łyżek octu balsamicznego 3 łyżeczki słodkiej papryki w proszku

MamaOskarka
True Brunch w Hotelu Hyatt Regency w Warszawie 108

dżemami oraz wspaniałym miodem z własnej pasieki , duży wybór różnego rodzaju wędlin i serów z dodatkami;  poprzez dania na ciepło – zapiekanki, makarony,  wspaniałą pieczoną wołowinę ,  pizzę – na zamówienie, wypiekaną w piecu opalanym drewnem....   Na deser duży wybór słodyczy z własnej cukierni oraz bufet owoców. Do tego oczywiście kawa, herbata, woda i soki.  A dla osób

królestwo garów
Navona 136

przepierzenia sprawiają, iż nie czuje się ogromu sali. Całość utrzymana w tonacji beżowo brązowej, wystrój stonowany. Ogólnie przyjemne wrażenie. Navona to restauracja włoska a więc w menu oczywiście jest pizza, risotto, makarony... oraz przystawki w stylu włoskim: vitello tonatto (plastry cielęciny w sosie z tuńczyka), bruschetta, carpaccio, sałaty.... Karta win jest krótka. Znajdziemy w niej między innymi kilkanaście

królestwo garów
V Ogólnopolski Salon Win i Alkoholi M&P 122

Typowy merlot. Ma bardzo intensywny rubinowy kolor i bukiet pełen dojrzałych czerwonych owoców. W ustach krągłe, z miękkimi taninami, o dobrej, bogatej strukturze i aromatycznym finiszu. Polecane do prostej pizzy i pasty, jak również do duszonych mięs – nawet jasnych. De Stefani Soler Marzem/Refos/Merlo jest kompozycją odmian Marzemino, Refosco, Merlot i Cabernet Sauvignon (po 25%), leżakowało przez 12 miesięcy w dębowych

królestwo garów
Odkrywamy kalifornijskie wina II 142

świeżych wiśni, anyżu, wanilii i nutą czarnego pieprzu. Zrównoważone, z bogatym aromatem wiśni, truskawek i wanilii. Ma jedwabistą konsystencję z długo utrzymującymi się taninami. Polecane do jagnięciny z grilla, pizzy i pieczeni wołowej. Importer: Cerville Investments Sp. z o.o. Wente Sandstone Merlot 2011 Region: Livermore Sandstone Merlot ujawnia aromaty wiśni, czereśni, jeżyn oraz śliwek. W ustach jest pełne, z posmakiem

królestwo garów
Chleb razowy z jabłkiem i cydrem 142

przekładamy do koszyka obsypanego mąką ( należy solidnie obsypać żeby ciasto nam się nie przykleiło) przykrywamy ręcznikiem i odstawiamy do wyrośnięcia na ok. 45 - 60 minut. Blachę (lub kamień do pizzy -nie mam niestety) wkładamy do piekarnika i nagrzewamy do 240 C. Wyrośnięty chlebek przekładamy na rozgrzaną blachę. (ja wyjmuję blachę z piekarnika przekładam chleb i wstawiam do pieca) Piekarnik zaparować

Delicious Titbits
Zimowy Grillowany Camembert 177

Grillowany camembert z pieczonymi ziemniaczkami i surówką z rukoli *-* SKŁADNIKI: 2 serki camembert (mogą być smakowe) żurawina 6 ziemniaków sól, rozmaryn, tymianek rukola pomidor orzechy włoskie sól, przyprawa do pizzy, oliwa z oliwek  Dokładnie umyć ziemniaki, pokroić w ćwiartki. Umieścić w naczyniu żaroodpornym przyprawić rozmarynem tymiankiem i solą, dodać oliwę z oliwek. Piec w piekarniku 25 minut w temperaturze

MarciochaKucharzy
Jajecznica podana z Quesadilla 189

Quesadilla z pieczarkami i serem SKŁADNIKI 6 jajek kilka plasterków kiełbasy 1 placek wrapa (tylko tyle nam zostało :) ) kilka pieczarek,  tarty żółty ser ketchup, sól, pieprz,przyprawa do pizzy, masło Podsmażamy na maśle pokrojoną w kosteczkę kiełbasę. Następnie dodajemy rozbite jajka, i powolutku mieszamy do uzyskania odpowiedniej konsystencji. Przyprawiamy solą i pieprzem. Na Tortilli rozsmarowujemy ketchup, nakładamy pokrojone pieczarki

MarciochaKucharzy
Pomidory z bazylią 160

zaopatrzyć się w krzaczek świeżej bazylii, uwielbiam jej smak i zapach. Bazylia pasuje prawie do wszystkiego, świetnie smakuje w sałatkach, w zupach, z serem, a już makaron czy też pizza bez niej nie może się obejść. Należy tylko pamiętać by dodawać ją pod koniec przygotowywania potraw, gdyż dodana za wcześnie traci smak i aromat. Dodam jeszcze, że bazylia ułatwia trawienie

Kuchcik gotuje
pizza kalafiorowa pyszna 126

wymieszaj 2 jajka,dodaj kalafior .Wszystko mieszaj do połączenia skladników na jednolita masę  .  Blachę do pieczenia  wyłóż pergaminem i rozłóż kolafiorową masę w formie koła,przypominające pizze.. Piec w nagrzanym piekarniku przez 10-15 minut do zlotego koloru.Gotowy blat posmaruj keczupem ,wsyp garść zielonej pietruszki,szczypiorku i posyp serem.   Ponownie wsadź do piekarnika

w mojej kuchni
Pizzerowe bułeczki 134

Wszystkich Miłośników pizzy, mam jej wersję mini czyli pizzerkowe bułeczki. Lubię je ze względu na możliwość ciągłej modyfikacji składników a tym samym i smaków. Fajnie sprawdzają się zarówno na ciepło jak i na zimno. Składniki: - 270 g mąki tortowej - 120 g mąki krupczatki - 2 jajka - 30 g świeżych drożdży - 1 łyżka cukru kryształu - 1/2 łyżeczki soli - 1 łyżka suszonej bazylii

Zainspirowana w kuchni
Makaron z sosem pomidorowym, kaparami i szparagami 184

Kiedy byłam mała uwielbiałam włoską kuchnie (i nadal uwielbiam!). Tata nauczył mnie dobrze gotować makaron i dobierać sosy. Siedziałam w jego bibliotece i czytałam przepisy kuchni włoskiej. Pizze, makarony i zapiekanki jadłam prawie codziennie. Ostatnio podczas porządkowania papierów znalazłam przepis na sos pomidorowy (przyznałam mu aż 9 gwiazdek na 10 możliwych do przyznania). Do starej

wegetalerze
Leniwe z rukolą, boczkiem i sosem paprykowo-pomidorowym 165

soli Sos: 1 czerwona papryka 1 łyżka masła pół cebuli 2 ząbki czosnku szklanka passaty pomidorowej 1 łyżka koncentratu pomidorowego 1 łyżeczka octu balsamicznego 1 płaska łyżeczka ziół do pizzy sól, cukier i pieprz Przygotować sos. Paprykę wypatroszyć, pokroić w grubą kostkę. Cebulę obrać i grubo posiekać. Masło rozgrzać na patelni, dodać cebulę, paprykę i obrany, posiekany czosnek, delikatnie posolić

Czerwień i błękit