ciasto na pizze - 9992 przepisów (strona:319/667)

Pizza zimowa 126

specyficzne podejście do pizzy otrzymałem kiedyś we włoskiej knajpie na północy Szwecji. Była tak ciekawa, że postanowiłem przygotować sobie podobną. W sumie nie pamiętam jak ta pozycja nazywała się w karcie dań, ale nazwałem ją zimową, dlatego, że w odróżnieniu od pomidorów, które zasadniczo dojrzewają latem, tu sos jest przyrządzony z zimowych grzybów a konkretnie z boczniaków. Jedyna różnica

Kryzysowa Książka Kucharska
12 SPOSOBÓW NA UTRZYMANIE DIETY 151

efektów w odchudzaniu.  Przypadek 1 Nie mogę schudnąć bo, chodzę do cioci/ babci na obiady i głupio odmawiać. Co tydzień mam imprezy/ spotkania ze znajomymi, głupio nie zjeść pizzy/ kababa itp. Przypadek  2   Nie stać mnie na prowadzenie diety Przypadek 4 Nie mam czasu na zdrowe odżywianie, nie mam czasu gotować. Tak naprawdę jeśli chcesz to potrafisz

Być w dobrej formie i tryskać pozytywną energią przez cały czas
Makaron z boczkiem i twarogiem 122

obiad proponuję też… – Najprostsze placki z cukinii – Tartę z cukinią – Ekspresowy obiad z worka – Pielmienie z mięsem – Pizzę KORONA – Spaghetti z mięsem i warzywami

Kulinarne S.O.S.
Sałatka tortellini po włosku 170

Genialna i szybka w wykonaniu sałatka z makaronem tortellini – dzisiaj w wersji po włosku Mój mąż powiedział, że smakuje jak pizza, więc chyba smakowała.   Składniki (na 6 porcji): 1 opakowanie dowolnego makaronu tortellini (250g) 200g żółtego sera w kawałku 1 czerwona papryka 1 mała czerwona cebula 10-15 czarnych oliwek 2 łyżki oleju 1 łyżeczka suszonej bazylii

CookYourself
Paluchy z masłem czosnkowym 161

pieczywo głęboko mrożone… Sami możemy upiec zdrowszą, domową bułkę czosnkową. Najlepsza forma bułki niby bez dodatków ( typu plastry cebuli, pieczarki , itp.) a jednak można nią pojeść jak zapiekanką czy pizzą. Składniki na ciasto drożdżowe: Zaczyn: 3 szklanki mąki pszennej 30 g świeżych drożdży 1/4 szklanki letniego mleka 1 łyżeczka cukru Pozostałe składniki: 2 jaja 1/2 szklanki ciepłego mleka 1 łyżka

Domowe ciasta
Zapiekanki 138

Szukacie czegoś szybkiego, pysznego, chrupiącego do wieczornego filmu/serialu/książki/piwa/meczu itd.? Dobrze trafiliście. Zapiekanki u nas wieczorami w weekend wygrywają z pizzą, muszą być naprawdę dobre, gdyż facet zaczął przygotowywać je sam :)  Składniki: 2 bagietki łyżka masła pieczarki cebula starty ser żółty szynka sól, pieprz Cebulę kroimy w kostkę, solimy i podsmażamy. Kroimy pieczarki w talarki, dodajemy do cebuli

Na moim talerzu
Babeczki francuskie z nadzieniem kokosowo migdałowym oraz sezamem 153

bardziej słodk ą dodajemy cukru pudru. Jajka roztrzepujemy, dolewamy do nadzienia i mieszamy,  schładzamy. Babeczki: Ciasto rozwijamy, układamy na nim foremki na babeczki i za pomocą nożyka do pizzy wycinamy kwadraty. Mo ż na te ż   wymierzyć  wielkosć kwadratu  i wyci ąć   bez ich układania.   Ciasto przekładamy do foremek i dociskamy je do brzegów

Moniki Smakołyki
pyszny, łatwy sos pomidorowy z ostrą papryką... 194

minut gorący sos nakładać do wyparzonych słoików, na 15 minut postawić słoiki na zakrętkach, przechowywać w ciemnym miejscu - domowy pyszny sos pomidorowo paprykowy na ostro jest doskonałym dodatkiem do pizzy, makaronów, sosów, gołąbków czy na kanapki...........SMACZNEGO

W Mojej Kuchni Lubię
SOS POMIDOROWY DO PULPETÓW i nie tylko : przepis, jak zrobić 113

szybki, domowy sos pomidorowy . Błyskawiczny sposób na uniwersalny sos pomidorowy do pulpetów. Najlepszy sos pomidorowy do pulpetów, ale nie tylko. Sos ten jest również świetnym dodatkiem do makaronu, gołąbków, pizzy i innych potraw kuchni włoskiej. Jak zrobić  sos pomidorowy - wypróbowany, prosty sposób, składniki, przyprawy i przygotowanie krok po kroku. Korzystajcie z przepisu i ulepszajcie go:) Polecam. Oto składniki

Moja Książka Kucharska
Lasagne pomidorowo-mięsna 116

kocha kuchni włoskiej? Chyba nikt nie ma takich osób, bo tak samo jak kochamy kotlety schabowe tak samo kochamy pizze czy lazanię. My też nie jesteśmy wyjątkiem i rzadko co prawda ale jadamy, najlepiej w domowej wersji. Dzisiaj klasyka, czyli lasagne z pomidorami i mięsem. Nie jest to wcale danie skomplikowane, trudne, wymaga tylko troszkę czasu i serca. Jeśli

Bernika - moj kulinarny pamietnik
Gofry z kaszy jaglanej z ajvarem i awokado. 207

zastosowania w kuchni, jako dodatek do kanapek, wrapów, naleśników, poprzez dania główne, wystarczy, że ugotujecie makaron zmieszacie z pastą i obiad gotowy, możecie wykorzystać ją również jako sos do pizzy, zapiekanek, pieczonych mięs lub po prostu zjeść w formie dipu do surowych warzyw!  Składniki na wierzch: - 1 słoik Ajvaru łagodnego  Podravka - na każdego gofra garść świeżego szpinaku

SMYKWKUCHNI
BEZGLUTENOWE BUŁECZKI Z MUSEM JABŁKOWYM 171

bezglutenowej, jak i nie! Spróbujcie! Do ich przygotowania użyłam produktu o nazwie Mix B – Brot Mix. Mix B – Brot Mix to bezglutenowa mieszanka do wypieku pieczywa (chlebów, bułek ) i pizzy. Idealnie nadaje się również do placków, racuchów i pancakes. Polecam! SKŁADNIKI: * Mix B – Brot-Mix – 350 g * masło ( roztopione ) 4 łyżki * miód prawdziwy – 3 czubate łyżki * jogurt naturalny

Ostra na Słodko
Polska kanapka ze śledziem 144

kiszony ogór , matias i cebula to , to co tygryski lubią najbardziej Nasze polskie smaki , które warto pielęgnować . W końcu jeśli o nich zapomnimy na rzecz woka , kuchni włoskiej , pizzy , tureckiego kebaba ..co nam zostanie ? Polecam , proste , pyszne i takie domowe , krajowe Składniki na 2 porcje : 2 kawałki chleba żytniego 2 śledzie matiasy 1/2 cebuli 1 ogórek kiszony masło sól , pieprz

Ogrodnik w podróży
ROŻKI Z CIASTA FRANCUSKIEGO Z WARZYWAMI I KURCZAKIEM 138

Pół papryczki chilli ·        1 op. przyprawy – zioła prowansalskie ·        Ok. 25 dag sera mozarella do pizzy albo zwykłego żółtego. ·        Sól ·        Pieprz ·        Cukier ·        Olej/oliwa SOS TZAZIKI

Calzonella.com
Czwartek: Jak upiec polędwiczkę wieprzową 136

podczas pieczenia – pieczona za długo w najlepszym razie będzie twarda, w najgorszym jak podeszwa. Nam udało się trafić na super patent na zrobienie idealnej polędwiczki. Pomysł przypomina trochę pieczenie pizzy – polędwiczka pieczona jest na dobrze i długo nagrzewanym w piecu naczyniu. Najlepiej w tej roli sprawdza się patelnia żeliwna lub żeliwne naczynie do zapiekania. Grube dno solidnie się nagrzewa

Niedzielny kucharz