13. 09.2018 Magda Kolejny przepis na naleśniki palce lizać, a to za sprawą przepysznego nadzienia, pełnego jesiennych, lekko kwaskowych jabłek, nuty cynamonu i kremowego, waniliowego twarogu
Smaczna StronaPrzepis autorski (mój). Uwielbiam placki wytrawne i najczęściej smażę je z wszelkiego rodzaju warzyw bądź ryżu i kasz. Zerknijcie na moje plackowe propozycje - klik . Ostatnio dla
Di gotujeJesień w pełni, za oknem, szaro, buro i deszczowo. I do takiej pogody można się przyzwyczaić, ale przyznam szczerze, że ja czekam już na zimę, taką
Domowa cukiernia EwyNie ma weekendu bez placuszków, no tak już jest i tak chyba zostanie. Miśka sama widząc, że to jest ten dzień prosi placuszki i nie chce
Gotowanie z pasjąJako dziecko szczerze nie znosiłam knedli wszelkiego rodzaju. Z biegiem czasu niechęć ta przeniosła się na pierogi, kluski wszelkiego rodzaju i naleśniki. Trwaliśmy we wzajemnej niechęci, ja i przetwory mączne, długo. Poszłam na studia i okazało się, że należy sobie radzić. Obiad nie chciał się magicznie pojawiać na stole. Zakupy same się nie robiły i, o zgrozo, papieru toaletowego(...)pełnych dobroci kuleczek. Potrzebujemy: 1 kg białego, półtłustego sera – żadnych wynalazków do serników, kostka ma być! 4 jajka 4 łyżki drobnego cukru mąkę pszenną – tyle ile wejdzie, żeby było ciasto, które można dowolnie formować łyżkę pasty waniliowej – jak nie macie, to można pominąć lub wyskrobać ziarenka z jednej laski wanilii świeże truskawki, średniej wielkości, umyte i pozbawione szypułek. Przygotowanie
ladykitchenDługo szukałam odpowiedniego przepisu, aby pankejki różniły się od naszych tradycyjnych racuszków na zsiadłym mleku, aż znalazłam na Kwestii smaku. Będąc
To co kochamhttps://www.facebook.com/Di.gotuje http://digotuje.blogspot.com Przepis autorski (mój). Placuszki są przepyszne i już sam zapach sprawia, że nie sposób im się oprzeć. "Ziarna
Di gotujehttps://www.facebook.com/Di.gotuje http://digotuje.blogspot.com Przepis autorki (mój). Uwielbiam te placuszki i przyznam, że należą do jednych z moich ulubionych. Zresztą moja rodzina
Di gotujeJestem wielkim fanem wszelkich naleśników, które nie są z dodatkową porcją węglowodanów. Wprawdzie nigdy nie liczę i nie liczyłem kalorii, jednak zdrowy rozsądek
Dieta Rozdzielna i ZdrowieRacuchy drożdżowe nie mogą nie smakować. Ja przynajmniej nie znam nikogo kto by odmówił Ładnie wyrośnięte, delikatne w smaku, pachnące świeżymi drożdżami, delikatnym cynamonem i gorącymi
Zasmakuj KuchniJak na dzisiejsze śniadanie to chyba się spóźniłam, ale może wykorzystacie przepis jutro albo w weekend ;) Idealnie puszyste, mięciutkie i pachnące, a do tego ten pozytywnie
Czerwona PorzeczkaSkładniki: Farsz: 600 g kapusty kiszonej 1 marchewka 2-3 liście laurowe 3 ziarna ziela angielskiego 40 g suszonych grzybów 500 g pieczarek 1 duża cebula
Blondynka GotujePlacki z warzyw, które przygotujecie przez cały rok, z łatwo dostępnych składników. To sprawdzony przepis, świetny pomysł na przystawkę lub kompletny obiad. Placki polecam z sosem
Zasmakuj KuchniKolejny smak dzieciństwa na moim blogu. Chyba się starzeję, bo z coraz większym upodobaniem wracam do starych, sprawdzonych receptur mamy, czy babci. Ostatnio naszło mnie
Kulinarne InspiracjeAmarantus to bardzo zdrowe zboże, które moim zdaniem - jest bardzo mało przez nas doceniane. A szkoda, bo ta roślina zawiera dużooo zalet. Amarantus charakteryzuje się
Di gotuje