Gofry domowe są delikatne w smaku, rozpływające się w ustach, chrupiące z zewnątrz i miękkie w środku. Idealne na weekendowe śniadanie lub podwieczorek. Podane z bitą
Zasmakuj KuchniDzień dobry! Znamy się już trochę i dobrze wiecie, że uwielbiam celebrować poranki i śniadania. Przepis na dutch baby w różnych wersjach podawałam już Wam na
SMYKWKUCHNIDziś świętują wszystkie Mamy. Sprawcie, żeby ten dzień był dla nich wyjątkowy i pełen niespodzianek. I wcale nie trzeba wydawać miliona monet na drogie prezenty. Wystarczą
Obiad gotowyhttps://www.facebook.com/Di.gotuje http://digotuje.blogspot.com Przepis autorski (mój). Smak i struktura tych placuszków przerosła moje największe oczekiwania. Są zwarte i jednocześnie miękkie oraz
Di gotujeWszyscy chyba lubimy wszelakie placuszki i racuszki z owocami. U niektórych traktowane są jako słodkie śniadanie, u innych jako pyszny deser, a niektórzy serwują je
Walijskie PichcenieBardzo mi miło, że ten placek/omlet cieszy się tak dużą popularnością na moim blogu śniadaniowym i że w 3/4 komentarzy jest prośba o przepis! :) Dlatego z
chili & sugarNaleśniki to zawsze dobry pomysł. Na śniadanie, obiad czy kolację. Zawsze smakują one wyśmienicie. Naleśniki to kolejne danie, które można przygotowywać na różnorakie sposoby.
W mojej holenderskiej kuchnisobą z westchnieniem ulgi i szczerą radością. Poczucie zamknięcia w czterech ścianach ( dosłownie! ) mocno dawało mi się we znaki. Brakowało mi przestrzeni, własnego piekarnika, w którym mogłabym upiec ciasto, na które akurat mam ochotę, a nade wszystko - prywatności. Obcy ludzie co chwilę pukający do moich drzwi, posiłki jedzone wśród dziesiątek podobnych mi, zagubionych dusz i obowiązek wkładania butów za każdym(...)może nawet lepiej), z figami również komponuje się wybornie. Gdy więc szukałam odpowiedniego akompaniamentu dla owoców, nie wahałam się długo. Dżem wyszedł boski! Cudownie aromatyczny, delikatny i słodki. Do naleśników nadaje się idealnie, do nadziewania słodkich, drożdżowych bułeczek chyba jeszcze bardziej. Jeśli macie ochotę zamknąć takie cudo w słoiczkach, spieszcie się! Figi bowiem zaraz znikną ze sklepowych półek... Dżem
Pożeraczka, czyli raz adobrzeRAUCHY ŚMIETANKOWE Z JABŁKAMI I TRUSKAWKAMI! POMYSŁ NA NIEDZIELNE ŚNIADANIE! ŚNIADANIE DLA CAŁEJ RODZINY! Poranek to ta część dnia, którą lubię dopieszczać dobrym posiłkiem! Najlepiej gdy
SMYKWKUCHNINormal 0 21 false false false PL X-NONE X-NONE /* Style Definitions */ table.MsoNormalTable {mso-style-name:Standardowy; mso-tstyle-rowband-size:0; mso-tstyle-colband
W garach u GosiPrzepis autorski (mój). Placuszki są pyszne i bardzo szybkie w przygotowaniu. Kuszą swoją delikatnością i śmietankowym smakiem. Przeważnie znikają bezpośrednio po usmażeniu, ale na zimno
Di gotujeTruskawkowe szaleństwo trwa w najlepsze. Czekałam na nie cały rok i teraz nie mogę się nacieszyć ich smakiem, codziennie jest coś z truskawkami a to owsianka, a to naleśniki, a to babeczki, a to truskawki w sosie własnym. Co prawda wczoraj przypadkiem podsłuchałam rozmowę starszych państwa - że to najgorsze owoce, bo raz, że są mocno nawożone, dwa pryskane(...)miksujemy aż się całkowicie rozpuści, wtedy kolejno dodajemy żółtka, nie przerywając miksowania. Mąkę pszenną łączymy z makiem oraz proszkiem do pieczenia. Dodajemy do ubitych jajek i delikatnie mieszamy. Ciasto wykładamy na wyłożoną papierem do pieczenia blachę (moja miała 23x33 cm). Pieczemy ok. 30 min. w temp. 170 st. C. Upieczony biszkopt odstawiamy do ostygnięcia. Przecinamy na 3 cieńkie blaty
Cynamonowe szczęściePrzychodzi lato, upały, to nie mam ochoty na jedzenie żadnych mięs, ziemniaków itp. Królują wtedy u mnie racuchy, naleśniki, sałatki i inne takie, które mogę podać z owocami lub warzywami. Czasem machnę w Tefalu jakąś zupkę, ale sporadycznie, bo nie ma ich kto jeść w nadmiarze. Co innego właśnie takie placuszki. Chłopaki nie mają przecież czasu siąść(...)prędkości na 1 minutę. Na końcu dodajemy umyte i osuszone borówki. Część w całości, większe przekrojone na pół. Mieszamy na 4 prędkości przez 30 sekund. Wyciągamy przystawkę, szpatułką zgarniamy ciasto ze ścianek misy, przykrywamy i pozostawiamy do wyrośnięcia w temp. 35⁰C na 40 minut. Po tym czasie smażymy placuszki z obu stron na rozgrzanym maśle klarowanym do uzyskania złotego
Kuchnia w czekoladzieZostają Wam naleśniki z obiadu, kolacji? Nie wiecie co z nimi zrobić? Ja polecam Wam pyszną zapiekankę z naleśników, nazwaną przeze mnie - lasagne dla leniwych. Smakuje
CookYourselfPrzepis podstawowy na placki z jajek i żółtego sera znajdziecie tu - klik , a ich wzbogaconą wersję tu - klik . Uwielbiam je i dość często robię! Ostatnio mi
Di gotujeBatoniki Kinder Bueno chyba każdy zna, ja swego czasu jadłam je … aż za często. Są tak pyszne, że trudno się oprzeć, z cudem graniczy zjedzenie
moj przepis namieszamy i wlewamy do skórek po pomarańczach. Dalej postępujemy tak jak jest to napisane w przepisie ;)) *** Sałatka w muszlach makaronowych (przepis: TUTAJ ) *** *** Tatar wołowy ( Przepis TUTAJ )*** *** Kolorowe, naturalnie barwione naleśniki ( Przepis TUTAJ ) *** —DANIA GŁÓWNE— Na większym przyjęciu nie powinno zabraknąć ciepłych dań głównych. Zazwyczaj bawimy się przez kilka godzin, umilając sobie czas procentowymi płynami, warto(...)OCZACH GOŚCI :)) POWODZENIA! *** Jeśli skorzystasz z któregoś z moich przepisów, miło mi będzie jak wyrazisz w komentarzu swoją opinię :)) POLECAM RÓWNIEŻ: 10 pomysłów na pyszne i efektownie wyglądające ciasta, którymi zaskoczysz swoich gości! http://blogzapetytem.pl/2017/12/14/najlepsze-przepisy-salatki-15-propozycji/ Artykuł Imprezowe Hity!!! 30 pomysłów na przekąski, dania, sałatki i przystawki na przyjęcie :)) pochodzi z serwisu Blog z apetytem
Blog z Apetytemtego nie wiem. Wiem, że pestki są bardzo, ale to bardzo gorzkie, wręcz ciężkie dla mnie do przełknięcia. Posiadają też bardzo intensywny smak identyczny jak aromat migdałowy dodawany do ciast. Zalecane dzienne spożycie: maksymalnie 2 pestki dziennie! OLEJE Zarówno olej konopny jak i palmowy będę używać po raz pierwszy. Na co dzień w mojej kuchni znajduje się olej kokosowy(...)KOKOSOWY - ekologiczny, wyprodukowany z dojrzewających w pełni słońcu orzechów kokosowych. Świeży miąższ został wysuszony, a następnie zmielony do postaci musu. Stanowi smaczny dodatek do pieczywa, dań śniadaniowych, naleśników, deserów czy posiłków wytrawnych. Dodaje potrawom wyśmienitego kokosowego smaku i zapachu. Zawiera kwas laurynowy oraz kaprylowy o działaniu antywirusowym, antybakteryjnym i przeciwzapalnym. Zawiera cenne składniki odżywcze (miedź, żelazo, selen, witamina
Zdrowie na języku :P{"@context":"http:\/\/schema.org","@type":"Recipe","description":"Sezon na kurki w pe\u0142ni, wi\u0119c trzeba z tego korzysta\u0107! Te aromatyczne grzyby to czyste z\u0142oto
Mostek w kuchnihttps://www.facebook.com/Di.gotuje http://digotuje.blogspot.com Przepis autorski (mój). Uwielbiam placuszki z serka wiejskiego, w tym te wytrawne ( klik ). Zawsze wychodzą one takie delikatne i
Di gotujeŚwięta mamy już dawno za sobą, a ja tak brzydko zaniedbałam bloga. Cóż, zrobiłam sobie dłuuugi odpoczynek od wszystkiego, spędzając całe dnie na pieczeniu, gotowaniu, czytaniu
Przepysznik - BLW i nie tylkoTruskawkowy sezon czas start! U nas pierwsze polskie truskawki z pysznymi, puszystymi placuszkami - czyli american pancakes po polsku:) Placki i placuszki to niby typowe dania śniadaniowe
Kulinarne Inspiracje