ciasto kruche - 16116 przepisów (strona:612/1075)

Kruche roladki z dżemem – pyszne ciasteczka 744

Kruche roladki z dżemem – pyszne ciasteczka Szukając pysznego przepisu na ciasteczka polecam Wam przygotować kruche roladki z dżemem. Proste, szybkie i… takie pyszne. Wystarczy zagnieść szybko ciasto, schłodzić, rozwałkować i wyciąć pasy. Potem już tylko nadziać je pysznym dżemem. Chwila w piekarniku i… gotowe. Można delektować się domowymi ciasteczkami z pysznym nadzieniem i filiżanką ulubionej kawy(...)rozwałkowuje i kroję. Wyszło mi 9 ciasteczek. Na każdy pasek nakładamy niepełną małą łyżeczkę dżemu. Zwijamy ciasto w rulon sklejając łączenie. Ciasteczka należy dobrze zwinąć i nie nałożyć dżemu zbyt dużo. Ciasteczka układamy na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia łączeniem do dołu. Nasze kruche roladki z dżemem pieczemy około 15-18 minut do ładnego zarumienienia w piekarniku nagrzanym

Słodkie okruszki
Sernik limonkowy na zimno 205

prostu coś co uwielbiam! Tym razem niezwykle lekki sernik limonkowy na zimno. Zrobiony jest na kruchym, ciasteczkowym spodzie z dodatkiem masła, na spód wylana jest niesamowicie puszysta i aromatyczna masa limonkowa. Sernik limonkowy na zimno -- AleTorcik! - przepisy na pyszne, domowe ciasta, ciasteczka i torty

AleTorcik
Sernik limonkowy na zimno 205

prostu coś co uwielbiam! Tym razem niezwykle lekki sernik limonkowy na zimno. Zrobiony jest na kruchym, ciasteczkowym spodzie z dodatkiem masła, na spód wylana jest niesamowicie puszysta i aromatyczna masa limonkowa. Sernik limonkowy na zimno -- AleTorcik! - przepisy na pyszne, domowe ciasta, ciasteczka i torty

AleTorcik
Kruche Babeczki z Bitą Śmietaną 293

Witam serdecznie Propozycja na kruche babeczki z bitą śmietaną, są pyszne i ładnie wyglądają. Na pewno będą smakowały dzieciom i nie tylko :). Będziemy potrzebować : z podanych proporcji wyjdzie około 20 babeczek na ciasto: 300 g mąki pszennej (użyłam poznańskiej) 200 g zimnego masła lub margaryny 3 żółtka 100 g cukru pudru szczypta soli na bitą śmietanę: 500 ml śmietany(...)łyżeczki cukru waniliowego 2 śmietan fix (18 g) owoce do ozdoby jagody, truskawki ... foremki do babeczek opcjonalnie rękaw cukierniczy Link do filmu z przygotowania: Kruche babeczki z bitą śmietaną https://www.youtube.com/watch?v=RgTXiNs8oCM Przygotowanie : Najpierw przygotuję ciasto : Na blat wysypuję mąkę dodaję cukier puder i zimne masło. Składniki łączę ze sobą pocierając dłońmi tak żeby powstały grudki (możemy połączyć składniki siekając

Uwaga Babcia Gotuje
KRUCHA SZARLOTKA 213

Jeśli macie ochotę na dobrą i nieprzekombinowaną szarlotkę, to ciasto jest strzałem w 10-tkę. Pyszne, szybkie i tanie.  Kruchy i delikatny spód najpierw krótko podpiekamy, a następnie przykrywamy sporą warstwą prażonych jabłek oraz cieniutką warstwą ciasta. Po upieczeniu posypujemy cukrem pudrem. Przed podaniem najlepiej podgrzać. SKŁADNIKI 400 g /3 niepełne szklanki mąki pszennej 1 łyżeczka proszku do pieczenia

cool and minty
Zygmuntówka 239

ikoną Warszawy był torcik W-Z. Ciasto ma bardzo bogate wnętrze i świetną czapkę z bezy – która ma przypominać kolumnę Zygmunta. Jest to ciastko dość słodkie, ale nasze serca zdecydowanie podbiło. Jak będziecie w Warszawie, koniecznie musicie jej spróbować, link do sklepów znajduje się tu. W oryginale ciastko składa się z kruchego ciastka migdałowego, kremu śmietanowego, kremu czekoladowego, konfitury(...)pszennej 2 łyżki kakao 2 galaretki smak wiśniowy/truskawkowy'; document.write(" "); Składniki na 20 ciastek: Składniki na spody: Mogą być gotowe spody babeczkowe 20 szt. lub ciasto przygotowane zgodnie z tym przepisem lub zwykłe kruche babeczki. 2 jajka 1/3 szklanki cukru 1/3 szklanki mąki pszennej 2 łyżki kakao 2 galaretki rozpuszczone w 2 szklankach wody. Zrobić biszkopt zgodnie z przepisem

moj przepis na
Gwiazdki cynamonowe z czekoladową dekoracją 189

ciasteczka, których upiekłam sporo w tym roku. Na poczatek lekko zmodyfikowany przepis mojej ulubionej nauczycielki Marysi na kulki cynamonowe.   Ja upiekłam z ciasta gwiazdeczki, bo na święta najbardziej lubię takie  kształty. Kruche, pachnące ciasteczka udekorowałam polewą czekoladową i posypałam ślicznymi kamyczkami czekoladowymi Delecty. Ponieważ lubię naturalne posypki, więc Decorada Delecty wyjatkowo mi się spodobała. Kamyczki bardzo ładnie wyglądały(...)lodówki na godzinę. Rozwałkuj ciasto na około 5 milimetrów podsypując delikatnie mąką.  Wykrawaj małe gwiazdeczki. Piecz je w temp. 160 stopni C około 10 minut. Po ostudzeniu połowę ciasteczek posmaruj stopioną białą polewą,  drugą ciemną czekoladą. Posypuj od razu kamyczkami czekoladowymi. Po zastygnięciu dekoracji przechowuj ciasteczka jak pierniki w puszce. Ciasteczka są cudownie kruche, pachnące cynamonem i czekoladą

Gotuj Sam!
Szybkie ciasto czekoladowe z masłem orzechowym 277

jest ciasto po prostu fenomenalne! Zrobicie go dosłownie w 5 minut. Jest puszyste, a zarazem lekko kruche. Mocno czekoladowe z piękną nutką masła orzechowego. Do tego to ciasto prezentuje się wyśmienicie - esy floresy na wierzchu ciasta z masła orzechowego naprawdę przypadną do gustu każdemu.  Szybkie ciasto czekoladowe z masłem orzechowym, to dla mnie całkowity HIT, jestem pewien, że jeszcze

Kuchnia Łukasza
Ciasteczka serowo-cebulowe (z serka topionego) 167

www.facebook.com/Di.gotuje     http://digotuje.blogspot.com Zainspirowałam się przepisem: klik .  Postanowiłam zmodyfikować ciasteczka - dodając suszonej cebulki. Ciasteczka posiadają strukturę ciasta francuskiego - fajnie się "listkują" i są kruche. Idealnie nadają się na prostą przekąskę oraz jako dodatek do różnych zup. (Max 40 sztuk) 200g serka topionego (2 sztuki) 200g mąki 125g margaryny Dodatkowo: 1/3-1/2 łyżeczki soli (wg gustu(...)cebulki (idealna jest z firmy SYS ) przyprawy do posypania (opcjonalnie; u mnie czarnuszka) Wszystkie składniki umieścić w misce i szybko zagnieść (z solą i suszoną cebulką) na jednolitą masę. Ciasto schłodzić w zamrażalniku - około 40 minut. Po tym czasie cienko (*) je rozwałkować (na grubość około 3 mm) i wykrawać z niego dowolne kształty. (Ciasto lekko podsypywać mąką.) Ciastka ułożyć

Di gotuje
Ciasteczka cytrynowo-imbirowe 106

pytały: “Co ma być?”, a klient nie był zmuszony odpowiadać: “A co jest?” , tylko dzielnie prosił o produkty, których potrzebował, np. imbir do rewelacyjnie kruchych i aromatycznych ciasteczek. Tajemnica kruchości ciastek cytrynowo-imbirowych leży w cukrze pudrze (kupienie cukru pudru zakrawało kiedyś o fanaberię. Należało zwykły cukier zmielić w młynku do kawy i gotowe! Tę zasadę(...)potrzebujemy: 2 i 1/2 szklanki mąki 4 łyżki cukru pudru 24 dag masła 4 żółtka skórka otarta z jednej cytryny 1 łyżeczka mielonego imbiru   Ze wszystkich składników zagniatamy ciasto i dzielimy na 2 części. Każdą część rozwałkowujemy na grubość ok. 1 cm (lub mniej, jeśli wolicie cienkie ciastka) i wykrawamy dowolne kształty. Ciastka układamy na płaskiej blaszce wyłożonej papierem

Słodki sentyment
Bajaderki w wersji mini czyli przegląd tygodnia 156

przepis dostałam od Kryni58 i często z niego korzystam, jeśli zostają mi jakieś resztki ciast- te bajaderki są wyjątkowo smaczne :) Składniki 450-500 g pokruszonych resztek ciast (bez kremów, żelatyny, owoców, galaretek), herbatników, kruchych ciastek, biszkoptów itp. 1/2 szklanki rodzynek namoczonych w wodzie lub w rumie 1/3 szklanki dowolnych pokruszonych orzechów lub migdałów około 2 lub 3 łyżki drobnego brązowego(...)kremówki *** 80 g masła lub dobrej margaryny 2 łyżki płynnego miodu lub syropu klonowego 2 łyżki dobrej jakości kakao np. VanHouten. (ilość kakao można zmniejszyć, jeśli używamy resztek ciemnych ciast tj. piernik, murzynek itp.) 1 łyżka czekolady w proszku albo Maltesers Hot Chocolate 2-3 łyżki dowolnego kremu orzechowego lub czekoladowego kilka kropli olejku rumowego, arakowego lub migdałowego Uwaga: jeśli

Cztery Fajery
Bajaderki w wersji mini czyli przegląd tygodnia 214

przepis dostałam od Kryni58 i często z niego korzystam, jeśli zostają mi jakieś resztki ciast- te bajaderki są wyjątkowo smaczne :) Składniki 450-500 g pokruszonych resztek ciast (bez kremów, żelatyny, owoców, galaretek), herbatników, kruchych ciastek, biszkoptów itp. 1/2 szklanki rodzynek namoczonych w wodzie lub w rumie 1/3 szklanki dowolnych pokruszonych orzechów lub migdałów około 2 lub 3 łyżki drobnego brązowego(...)kremówki *** 80 g masła lub dobrej margaryny 2 łyżki płynnego miodu lub syropu klonowego 2 łyżki dobrej jakości kakao np. VanHouten. (ilość kakao można zmniejszyć, jeśli używamy resztek ciemnych ciast tj. piernik, murzynek itp.) 1 łyżka czekolady w proszku albo Maltesers Hot Chocolate 2-3 łyżki dowolnego kremu orzechowego lub czekoladowego kilka kropli olejku rumowego, arakowego lub migdałowego Uwaga: jeśli

Kulinaria - potrawy z różnych stron świata
Krówkowe Kruche Ciasteczka 184

pewno będą smakować :). Proszę pamiętać o subskrypcji kanału Mała Cukierenka na YouTube . Zapraszam na FILM . Subskrybuj kanał Małej Cukierenki: http://www.youtube.com/malacukierenka (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Krówkowe Kruche Ciasteczka Składniki na około 25 ciastek: Ciasto: 220g miękkiego masła (w temperaturze pokojowej) 100g cukru pudru 1 żółtko (w tej samej temperaturze co masło) 400g mąki pszennej (użyłam tortowej) 1/2 łyżeczki proszku(...)bardzo elastyczne, patrz FILM ). Ciasto zawinąć z folię spożywczą i wstawić do lodówki na około 30-40 minut. 4. Schłodzone ciasto krótko zagnieść i podsypując mąką cienko rozwałkować. Z ciasta wycinać ciasteczka (moja foremka miała średnicę 7cm) i układać je na blaszce wyłożonej papierem lub matą silikonową do wypieków. W połowie ciasteczek mniejszą wycinaczką wyciąć środek. 5. Blaszki wstawić

Mała Cukierenka
Ciasto na Halloween! Sernik z dynią! 211

Ciasto na Halloween! Sernik z masą z dyni na kruchym spodzie z dodatkiem czekolady.  Delikatnie kremowy i bardzo puszysty spód zapewnia pyszne doznania przy konsumpcji sernika. Zastanawiałam się dość długo jakie ciasto przygotuje na Halloween, tak aby smakowało najmłodszym jak i dorosłym, i wymyśliłam sobie sernik. Sernik to ciasto, które można przygotować dzień przed Halloween a i tak będzie

SMYKWKUCHNI
Mazurek kajmakowo-morelowy 176

chyba najbardziej „wypasione” ciasto w polskiej kuchni. Pieczone raz do roku ale za to z iście rokokowym przepychem. Dawniej przyrządzane na opłatkach, dziś najczęściej na kruchym spodzie. Przy ich komponowaniu obowiązuje niezmiennie jedna zasada: „ciasta na palec”, masy „na dwa palce”, a do tego jeszcze bakalie, lukier, czekolada. Wszystko czego dusza zapragnie. Ma być słodko i kolorowo. Mazurek, który przygotowałam

Wiem co jem

Proponowane wyszukiwania