ciasto kruche - 16116 przepisów (strona:500/1075)

Pieczone pierożki z nietypowym farszem 100

kulę. Włożyć do woreczka foliowego i zanurzyć w naczyniu z letnią wodą. Kiedy wypłynie na wierzch należy ją wyjąć. Gotowe ciasto podzielić na dwie lub trzy części. Jeśli ciasto będzie kruche, można posypać trochę mąką (garść lub dwie) i przerobić. Stół lub stolnicę posypać mąką, rozwałkować i wycinać szklanką kółka. Na każde nałożyć farszu i dokładnie zlepić, aby pierożki się

Przepisy Babci
Lekki jak chmurka sernik z ricotty i jogurtu greckiego na kakaowym spodzie jaglanym z wegańską polewą czekoladową, domowymi śliw 233

strukturę pianki lub chmurki. Jest bardzo lekka, bardzo delikatna i tak smaczna, że nie można od ciasta się oderwać. Połączenie jogurtu greckiego z serem ricotta to strzał w dziesiątkę. Wierzch ciasta udekorowałam jeszcze karmelizowanymi na cukrze koksowym pestkami słonecznika.  Myślę, że taki sernik w wersji fit, z bakaliami, na jaglanym spodzie i z lekką jak chmurka masą serową posmakuje każdemu(...)śliwek  Karmelizowane pestki słonecznika: 1/2 szklanki pestek słonecznika 2 łyżki cukru kokosowego  2 łyżki mleka kokosowego  Tortownicę wykładam papierem do pieczenia. Ze składników na kruchy spód zagniatam jednolite ciasto, które chłodzę w lodówce przez 30 minut a następnie wylepiam nim spód tortownicy. Ser ricotta miksuję z jogurtem greckim, jajami, ekstraktem z wanilii, syropem klonowym i mąką kokosową

Mango Papaja
Kruche ciasto z agrestem i waniliową pianką 146

Agre st je st już chyba tr oszkę zapomnianym owocem więc proponuję poszukać go w ogrodach lub na targu i upiec to ciasto, bo je st

Kolorowa kuchnia Elki
Seromakowiec. 810

Seromakowiec (seromak) to jedno z moich ulubionych ciast. Pyszne, soczyste, kremowe ciasto na kruchym spodzie, którego jedną część stanowi makowiec, a drugą sernik. Jest naprawdę pyszne, polecam! Składniki na seromakowiec: na formę o wymiarach 28x40 cm KRUCHY SPÓD: 170 g mąki 1 łyżeczka proszku do pieczenia 30 g cukru pudru 110 g zimnego masła pokrojonego w kostkę 2 żółtka (białka

Rozpustne gotowanie
Pleśniak (Kruszaniec) 295

Myślałam o nim od jakiegoś czasu. Przeglądając domowe przepisy zastanawiałam się nawet czy pamiętam jeszcze jego smak? Minęło sporo czasu. Pleśniak to zdecydowanie ciasto z mojego

maniapieczenia
Ciasto Kruchy paluszek 118

Smaczne i proste w przygotowaniu ciasto z ciasteczkiem :), czyli kruchy paluszek. To połączenie lekkiej masy śmietanowej z pysznymi ciasteczkami i galaretką. Idealne dla miłośników lekko chrupiących wypieków !. (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Składniki na kruchy spód: 2 żółtka 1/2 szklanki cukru ( składniki zawsze odmierzam szklanką o pojemności 250 ml) 1 i 1/2 szklanki mąki pszennej 130 gram margaryny lub masła 1 płaska(...)ciasteczek Bonitki z biedronki) (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Przygotowanie: przygotowanie ciasta: do miski przesypujemy mąkę, dodajemy cukier,, proszek do pieczenia, mieszamy suche składniki. Następnie dodajemy żółtka, rozdrobnioną margarynę/masło i zagniatamy ciasto. Zagniecione ciasto formujemy w kulę i owijamy w folię spożywczą. Wstawiamy na ok godzinę do lodówki do schłodzenia., ciasto rozwałkowujemy na wielkość blaszki na stolnicy oprószonej mąką, następnie

Blog kulinarny S9.PL
Wielkanocny mazurek z powidłem, kajmakiem i bakaliami. 150

bardzo kruchy mazurek. Trochę słodki, ale bardzo, bardzo pyszny. Zapewniam, że nie można się od niego oderwać. Do wykonania mazurka użyłam produktów, które otrzymałam od HELIO   w ramach  świątecznej współpracy . A użyłam: masy krówkowej o smaku kajmaku ,  płatków migdałowych i  żurawiny suszonej . Wszystkie produkty są bardzo wysokiej jakości i bardzo je polecam. Zapraszam:) Składniki: Ciasto(...)wokół brzegu układamy wycięte kwiatki. Następnie pieczemy w temperaturze 180 stopni przez około 20 - 25 minut do zrumienienia. Upieczone ciasto studzimy i dopiero wtedy zdejmujemy z papieru. Ciasto jest bardzo kruche i mogłoby się połamać. Drugą część ciasta również wałkujemy, wykładamy do tej samej tortownicy, pieczemy i studzimy. 3. Jeden krążek ciasta smarujemy powidłem, przykładamy drugim i lekko dociskamy. Środek

Izabelawkuchni
Szarlotka tatrzańska 302

Szarlotka to obowiązkowy wypiek każdego sezonu jesiennego. Dziś polecam szarlotkę wyjątkową, bo nafaszerowaną dużą ilością jabłek i otuloną rozpływającym się w ustach smakowicie chrupiącym ciastem. Jabłka

Gotuj zdrowo!Guten Appetit!
Placek serowy z masą kokosową wg siostry Anastazji 192

Poszukując nowego sposobu na sernik, natrafiłam na przepis siostry Anastazji, który przyznam się szczerze trochę zmodyfikowałam, bo w oryginale sernik nie ma spodu z ciasta i

Smakowy Raj
Świąteczne kruche ciasteczka 90

kilka dni w zamkniętym słoiku czy pudełku. Jeśli chcecie, aby ciasteczka były podobne do pierniczków i mały brązowy kolor, dodajcie kakao. Możecie także do ciasta zamiast cynamonu dodać przyprawę do piernika. Ciasto do tych świątecznych kruchych ciasteczek robi się bardzo łatwo, zagniatając ze sobą wszystkie składniki. Następnie ciasto musi chwilę odleżeć w lodówce i możemy je wałkować i wykrajać kształty(...)Oczywiście najładniejsze ciasteczka wyjdą wtedy, kiedy mamy różnorodne foremki, ale możecie po prostu powycinać własne kształty, kółka, trójkąty czy kwadraty. Smacznego! Sprawdźcie także: Ciasto z bananów z bakaliami Cynamonowe muffinki z jabłkiem Przepis na świąteczne kruche ciasteczka Drukuj przepis Porcji: 2 blachy Czas gotowania: 1 godzina Składniki 350 g mąki 150 g masła w temperaturze pokojowej jajko 80 g cukru

Kuchnia Bazylii
Bardzo puszysty sernik z rodzynkami 183

upieczeniu pozostawić sernik w lekko uchylonym piekarniku do ostygnięcia Przestudzony sernik można ozdobić lukrem, polewą czekoladową lub cukrem pudrem. Przed podaniem schłodzić przez kilka godzin w lodówce. Ciasto na kruchy spód  (opcjonalnie) 350 g mąki pszennej 180 g zimnego masła lub margaryny 90 g cukru pudru lub bardzo drobnego białego cukru 2 jajka 16 g cukru waniliowego (jedno małe

Kulinaria - potrawy z różnych stron świata
Rustykalna tarta z brzoskwiniami i lawendą 198

nostalgicznym zapachu lawendy. Chyba pasuje? ;) Krucha podstawa z delikatnym posmakiem śmietany pysznie okala soczyste owoce swoimi rumianymi bokami. Idealna z czarną kawą! Idealna w samotności, w duecie lub szerszym towarzystwie...w ulubionym fotelu, przy kuchennym stole lub nad stawem ;) Późne lato w jednym kęsie! Rustykalna tarta z brzoskwiniami i lawendą Potrzebujesz: Ciasto: 200g mąki pszennej 200g mąki kukurydzianej 200g schłodzonego

Kuchnia w Słońcu Skąpana