ciasto krówka - 929 przepisów (strona:24/62)

CIASTO MARCHEWKOWE Z MASCARPONE I KRÓWKĄ 531

okazało się ciasto marchewkowe. W wzbogaconej wersji. Orzechy, daktyle, suszone brzoskwinie. Dużo cynamonu, a do tego nadzienie z mascarpone i wierzch pokryty słodką, lepką masą krówkową. Uwielbiam! CIASTO MARCHEWKOWE Z MASCARPONE I KRÓWKĄ (źródło przepisu:  http://niebonatalerzu.blogspot.com/2015/01/atwe-ciasto-marchewkowe.html , ze zmianami) ciasto: 4 duże jajka  1/2 szklanki cukru 2 szklanki mąki pszennej 1 łyżeczka sody oczyszczonej 1/2 łyżeczka proszku

W kuchni Karmel-itki
Bułeczki krówkowe z orzechami 301

Składniki: CIASTO 165g mąki pszennej 5g drożdży świeżych 100ml wody lub mleka 2 łyżki cukru szczypta soli 10g masła NADZIENIE 50g krówek (5-6 sztuk) 10g masła 2 łyżki śmietanki 30% 40g orzeszków ziemnych Wykonanie: - składniki na ciasto powinny być w temperaturze pokojowej - drożdże rozkruszyć, przełożyć do miseczki, dodać 50ml letniej wody lub mleka, 1/2 łyżki cukru oraz 2 łyżki(...)roztopione masło, ciasto wyrabiać przez kilka minut, aż będzie elastyczne i będzie odchodzić od dłoni (może się lekko lepić) - ciasto przełożyć do miski, przykryć czystą ściereczką, pozostawić w ciepłym miejscu do wyrośnięcia - podwojenia objętości - w międzyczasie przygotować nadzienie krówkowe: krówki, masło i śmietankę przełożyć do miski i rozpuścić w kąpieli wodnej lub bezpośrednio w rondelku na małej mocy palnika - jeśli

Smakołyki Bereniki
SERNIK KRÓWKA 112

Sernik krówka jest to pyszne ciasto na spodzie ciasteczkowym z puszystą masą serową, udekorowane masą krówkową i  krokantem orzechowym.  Ciasto jest  bardzo łatwe i szybkie w przygotowaniu. Polecam zrobić bo naprawdę warto. Jak zrobić sernik krówka  krok po kroku pokazane jest w filmiku. Zapraszam do oglądania. Subskrybuj kanał RITA creative a nie ominą Cię nowe przepisy(...)SERNIK KRÓWKA SKŁADNIKI: Spód: masło (100 g) ciasteczka kruche (250 g) Masa serowa: twaróg zmielony 3 razy ( 900 g ) jajka ( 5 szt.) cukier puder (3/4 szkl.) cukier wanilinowy (16 g) mąka ziemniaczana ( 4 łyżki ) śmietanka kremówka 30 % (200 ml.) Dodatkowo: krokant orzechowy do dekoracji ( 150 g ) masa krówkowa o smaku orzechowym ( 400 g) Potrzebne gadżety: mikser waga kuchenna szklanka

RITA food channel
Migdałowe pączki z nadzieniem krówkowym 144

Pączki któż ich nie lubi. Ale czy jedliście pączki migdałowe z mielonymi migdałami w środku ciasta i nadzieniem z krówek z polewą z migdałami. Sama nie wiem co jest najlepsze w tych pączkach. Czy sam pączek, nadzienie czy polewa. Jedyne co musicie mieć oprócz podstawowych składników na pączki to cukierki krówki i migdały. Znikną po godzinie. składniki pączki(...)minuty i przewracam na drugą stronę. Wykładam na talerz wyłożony ręcznikiem papierowym żeby wchłonął nadmiar tłuszczu. Żeby pączki miały obwódkę ciasto musi być dobrze wyrobione i wyrośnięte. Nie skracajcie czasu wyrastania pączków. Nadzienie: Do garnka wlewam śmietanę, dodaję krówki i gotuję na wolnym ogniu aż krówki się rozpuszczą. Studzę i wkładam na noc do lodówki. Na drugi dzień ubijam mikserem

wesoła kuchnia
Sernik 190

Sobota, trzeba było przygotować jakieś ciasto. Mój P. uwielbia serniki, więc pomyślałam, że będzie to idealne rozwiązanie. Dzieci też lubią sernik, więc wszyscy byli zadowoleni. Nie do końca miałam pomysł jak go stworzyć i nie mogłam znaleźć idealnej inspiracji, więc postanowiłam zdać się na wyczucie. Wyszedł pyszny. Wyjadany na ciepło i po wystygnięciu stał się idealnie mokry Składniki: Spód(...)Partiami dokładać twaróg i miksując dodawać śmietanę, jajka, cukier, cukier wanilinowy oraz mąkę ziemniaczaną. Wylać na ostudzone ciasto. Całość wstawić do piekarnika i piec 50-55 minut w temp. 170 stopni. Pozostawić w piekarniku do ostygnięcia. 3. W jednym garnuszku roztopić krówki z mlekiem tworząc płynną masę, a w drugim roztopić czekoladę z mlekiem. Polać sernik według upodobań. Smacznego

dom-agi.pl
Ciasto marchewkowe z kajmakiem 1203

Ciasto marchewkowe z kajmakiem to wypiek, którego nie da się nie pokochać. Ciasto jest wilgotne i bardzo aromatyczne. Świetnie sprawdzi się na specjalne okazje, lub na

Alle Dobre!
Łaciata Krówka - ciasto 10437

moje "smaczki" tu na Pieprzyć z Fantazją. Przepis dostałam od koleżanki z mojej pierwszej pracy wiele lat temu. Wtedy to ciasto było popularne w moim gronie. Nie wiem w jak szerokim, bo dostępu do internetu jeszcze nie było :) Łaciatą Krówkę można upiec na każdą okazję. Sprawdzi się podczas dłuższych spotkań przy stole z rodziną czy przyjaciółmi. To jest ciasto proste

Pieprzyć z Fantazją
Kokosowa krówka bez pieczenia 140

Kokosowa krówka bez pieczenia Kokosowa krówka, to jedno z najczęściej odwiedzanych ciast na blogu w ostatnim czasie. I wcale się nie dziwię, bo jest pyszne i bardzo efektowne. Postanowiłam spróbować wykonać to ciasto w wersji bez pieczenia, z przełamaniem słodkiego smaku krakersami. Wyszło super, nawet chyba jeszcze lepsze niż w oryginale. Polecam wypróbować!     Składniki: ok 400g kakaowych herbatników(...)pudrem oraz śmietan fixem *** *** Krem rozsmarowujemy równomiernie na wierzchu ciasta. Dodatkowo szpatułką lub widelcem możemy możemy zrobić wzór na cieście *** *** Całość posypujemy wiórkami kokosowymi. Ciasto wkładamy do lodówki na co najmniej kilka godzin, a najlepiej całą noc *** *** SMACZNEGO ***     POLECAM TAKŻE: Top 10 najlepszych ciast na przyjęcie! KLIKNIJ TUTAJ CIASTA BEZ PIECZENIA – NAJLEPSZE PRZEPISY KLIKNIJ TUTAJ IMPREZOWE HITY! POMYSŁY

Blog z Apetytem
Jesienne ciasto piernikowe z jabłkami i krówkami czyli poWeekendowe Łakocie odc.181 119

ostatnio uszło. Był to weekend pod znakiem gotowania z Whiteplate.  Oprócz bułeczek, chleba, kotlecików i placków upiekłam to ciasto  będące kwintesencją jesiennej pory roku. Jesienne ciasto piernikowe z jabłkami i krówkami 160 g mąki pszennej 1 łyżeczka proszku do pieczenia po 1 łyżeczce mielonego kardamonu, imbiru i cynamonu szczypta soli 130 g miodu 50 g golden syrup(...)średnich obrotach, aż wyraźnie zwiększy objętość.  Dodajemy po jednym jajku cały czas miksując. Na końcu, partiami wsypujemy mąkę. Jako ostatnie dorzucamy krówki i kawałki jabłka. Mieszamy i masę przekładamy do foremki. Ciasto pieczemy ok. 50 minut. Studzimy w foremce

Dzieje kuchennej Wiewióry
Przepyszne brownie z szkockim fudge w środku 205

tyle kalorii, że hoho...No, ale skoro trzeba ukojenia, to kto by się przejmował kaloriami. Więc jest przepis na ciasto, czekoladowe, czekoladowe...jeszcze trochę czekoladowe, i do tego kawałki fudge. Co to jest? To taki cukierek, trochę podobny do polskiej krówki, tyle że się nie ciągnie, i jest mniej kruchy. Do irysa też jest podobny, ale jest bardziej miękki. Pewnie(...)masło dobrej jakości, a nie masłowe podróbki) 250g ciemnej czekolady albo 200g czekolady + kopiasta łyżka kakao 250g cukru 120g mąki pszennej 2 całe jajka 20 cukierków typu krówka albo iryski Przygotowanie: Ciasto jest super proste. Masło i czekoladę dzielimy na małe kawałki, przekładamy do garnka i rozpuszczamy. Potrzebujemy czekoladowej, aksamitnej lawy. Odstawiamy do wystygnięcia. W tym czasie włącz piekarnik

Ale Pyszka!
Lek na styczeń: jeżyny i krówki w drożdżówkach 187

cukru 250 ml letniego mleka 1 jajko 1 białko 60 g masła 25 g świeżych drożdży nadzienie: 200 g serka kremowego 1 żółtko 50 g cukru 90 g krówek 190 g jeżyn dodatkowo: 3 łyżki mleka 15 g płatków migdałowych 2 łyżki cukru perłowego Mąki przesiać do dużej miski (dodać to, co zostało na sicie z pełnoziarnistej). Po środku zrobić(...)końcu powoli wlać masło. Wyrobić gładkie, lekko lepkie ciasto. Odstawić do wyrośnięcia na 45-60 minut. W tym czasie serek wymieszać z żółtkiem i cukrem, a krówki pokroić na nieduże kawałki. Wyrośnięte ciasto jeszcze raz szybko zagnieść, rozwałkować na prostokąt o wymiarach 30x40 cm. Posmarować serkiem, równomiernie posypać krówkami i jeżynami. Zwinąć w ciasny rulon wzdłuż dłuższego boku, pokroić ostrym

Pożeraczka, czyli raz adobrze
Przysmak mnicha – ciasto bez pieczenia 789

kuchni klasztornej wiele wieków temu. To pyszne ciasto bez pieczenia jest popularnym przysmakiem wśród mnichów i istnieje od V wieku. Jego oryginalność sięga starożytnych Chin, gdzie po raz pierwszy był wytwarzany jako specjalny przysmak dla bogów i cesarzy. To niezwykle smaczne ciasto, to to połączenie słodkiego karmelu i chrupkości biszkoptów. Ciasto to nie wymaga pieczenia, co czyni go idealnym deserem(...)każdą imprezę ze znajomymi. Ciasto rozpustny mnich z pewnością będzie strzałem w dziesiątkę. Polecam Wam przeczytać przepis do końca zanim zaczniecie jego przygotowanie, bowiem podam Wam kilka ciekawych wskazówek i porad. A jeśli tak jak ja lubicie ciasta bez pieczenia, to myślę, że posmakuje Wam ciasto Lion, czy bardzo słodziutkie ciasto bez pieczenia – śmietankowa krówka. Koniecznie spróbujcie tych słodkich

Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!
Panettone z krówkami, karmelizowanymi orzechami włoskimi i gorzką czekoladą 74

ciasto należy schładzać w lodówce Podczas wyrabiania ciasta nie przekraczaj temperatury 26oC! Przygotuj pojemnik (jeśli to możliwe z podziałką, o prostych ścianach) nasmarowany masłem i odpowiednio duży, aby pomieścić ciasto, które zwiększy objętość czterokrotnie (1+3). Wyłóż ciasto na powierzchnię roboczą, pamiętaj o odłożeniu małego kawałka, który posłuży jako „wskaźnik wyrastania ciasta”. Kawałek ciasta, który wykorzystamy jako „wskaźnik wyrastania ciasta(...)siebie, ponieważ muszą fermentować w tych samych warunkach, temperaturze. Fermentacja pierwszego ciasta w temp. 25/26°C przez 10-14 godzin, do czterokrotnego zwiększenia objętości .  Bardzo ważne: Nie przekraczać 26°C!!! Ciasto końcowe (np. o godz. 8.00): Dodawaj w uporządkowanej kolejności i tylko w celu idealnego połączenia: - wieczorne ciasto wstępne, po wzroście x 4 100 g mąki pszennej o sile

Przepisy na domowy ser i chleb
Przepisy sylwestrowe. Ponad 60 przepisów na Sylwestra. 950

kawałkami białej czekolady Kruche ciasteczka z maszynki Ekspresowe ciasteczka cynamonowe Mini serniczki z mascarpone Orzechowe ciasteczka nadziane jabłkami (na maśle orzechowym) Szybkie ciasteczka z budyniem (na bazie ciasta francuskiego) Babeczki nadziane krówką Cytrynowe babeczki Kruche ciasteczka do wycinania foremkami Najlepsze kokosanki na białkach Więcej propozycji na małe wypieki znajdziecie tutaj (klik) Większe wypieki: Ciasto orzechowe (szybkie i proste) Delikatnie cytrynowa

Słodkie okruszki
O marcowej pogodzie i czekoladowym chlebku bananowym słów kilka 184

zasięgu dłoni mieć książkę, herbatkę, psa do głaskania i ciasto. Jakie? Dzisiaj proponuję Wam kolejny chlebek bananowy, tym razem znaleziony u Mateusza . Fantastyczne połączenie gęstego ciasta bananowego z odrobiną kakao, chrupiącymi orzeszkami ziemnymi, ciągnącymi krówkami i aromatyczną czekoladą. Czy ktoś mógłby się temu oprzeć...? Wątpię, szczególnie, że wykonanie nie nastręcza najmniejszych problemów, wystarczy wszystko zamieszać łyżką. Potem już tylko pozostaje(...)krówki, orzechy i czekoladę, połączyć. Masę przełożyć do keksówki wysmarowanej masłem bądź wyłożonej papierem do pieczenia. Wierzch posypać pozostałymi orzeszkami. Piec w 180 st. C. przez 45 minut, do suchego patyczka. Wystudzić w formie. Smacznego! Niecierpliwie czekam na wiosnę. Dłuższe dni dodają mi skrzydeł, a że pogoda jeszcze niezbyt sprzyja dłuższym spacerom, planuję wielkanocne menu. Jest tyle różnych ciast, tyle

Pożeraczka, czyli raz adobrze