ciasto kremowe - 1000 przepisów (strona:4/67)

Karkówka pieczona w serku kremowym. 169

 Czasem łamiemy sobie głowę w czym zamarynować karkówkę. Tym razem też tak miałem, po prostu nie miałem ani gęstej śmietany, ani przypraw, w których najczęściej

Kuchnia Łukasza
Ciasto marchewkowe z kremem cytrynowym bez masła (kawałek (100 g) ok. 255 kcal) 294

Ciasto marchewkowe w kremowej wersji, najlepsze na drugi dzień :) Składniki (okrągła forma - ok. 24 cm średnicy): Ciasto: 460 g słodkiej marchewki (10 sztuk wielkości dłoni/4 duże sztuki) 200 g mąki pełnoziarnistej (ok. 1,5 szklanki) 20 g płatków owsianych (ok. 2 łyżki) 30 g otrębów żytnich (ok. 3 łyżki) 20 g otrębów owsianych (ok. 2/3 łyżki) 120 g cukru

Malowane smakiem
Kremowa babka śmietankowa 427

chwili- ulubiona babka :)! Jest bardzo wilgotna, puszysta i aromatyczna. Nie tylko nadaje się idealnie na świąteczny stół ale także jako zwykłe ciasto do niedzielnej kawy Wiele osób mnie pyta jakie są zamienniki serka kremowego typu Philadelphia… Ponieważ od lat nie mieszkam w Polsce, to nie jestem w stanie osobiście tego sprawdzić ale żeby Wam ułatwić przygotowanie tej pysznej babki

UgotujmyTo.pl
Sernik turecki – na jogurcie, z morelami 230

Sernik bez grama sera. Gęste jogurty greckie i sok z cytryny sprawiają, że to ciasto jest niesamowicie wilgotne, kremowe i aromatyczne. Süzme yoğurt tatlısı – tureckie ciasto jogurtowe. Ja uwielbiam je z morelami, ale możecie do niego użyć śliwek, truskawek, fig, albo zostawić je czyste, bez owoców. Wszystkie składniki ciasta powinny być w tej samej temperaturze. Wyjmijcie je z lodówki

Karo in the Kitchen
Karpatki 165

lśniącego koloru i zacznie odchodzić od ścian naczynia. Zdejmujemy z ognia. Nadal mieszając dodajemy po jednym jajku i wszystko miksujemy dopóki wszystkie składniki dokładnie się nie połączą. Ciasto powinno wówczas nabrać kremowej konsystencji i przybrać nieco jaśniejszą barwę. Ciasto rozsmarowujemy na wysmarowanej tłuszczem blaszce. Pieczemy około 20 - 30 minut w temperaturze 220 stopni aż ciasto się zezłoci

My simple kitchen
Bułeczki z ciasta duńskiego z budyniem i rabarbarem. 197

Pyszne, domowe bułeczki z ciasta duńskiego (półfrancuskiego drożdżowego), w sam raz na słodkie śniadanko. Ciasto duńskie łączy w sobie delikatność i miękkość ciasta drożdżowego z chrupiącą fakturą ciasta francuskiego. Dodatek kremowego budyniu i kwaskowego rabarbaru zmieniają te proste ciastka w niebanalne, wyszukane słodkości. Pychota!!! Składniki na bułeczki z ciasta duńskiego z budyniem i rabarbarem ciasto duńskie przygotowane według  tego

Rozpustne gotowanie
Podsumowanie akcji "Marchewkowy zawrót głowy" 169

sosie Marchewka na ostro Sernik marchewkowo - pomarańczowy Rolada marchewkowa z nadzieniem kremowym Kasza jaglana z karmelizowaną w miodzie marchewką Chleb z marchewką i jabłkiem Gotowana młoda marchewka z sosem z tahiny Bulion z marchewką i białą fasolą Lody marchewkowe Gajar halwa Makaron z marchewką, cukinią i pestkami słonecznika Ciasto bananowo-marchewkowe, z lekkim kokosowym akcentem Ciasto marchewkowe Kotleciki marchewkowo – ryżowe(...)bazie kaszy jaglanej, marchewki i kokosowa Szybki torcik marchewkowy. słodki a zarazem kwaskowy poprostu niebo w gębie. Meliskowy pęczak z marchewką i groszkiem (245 kcal) Tort marchewkowy Kremowa zupa marchewkowa Ciasto marchewkowo - jabłkowe z kremem Marchewka z groszkiem autorka: Patrycja (mikimama) | blog: Czerwień i błękit Kotleciki z kurczaka z marchewką i cukinią autorka: Patrycja (mikimama) | blog: Czerwień i błękit Marchew

Weekendy w domu i ogrodzie
Ciasto marchewkowe 286

Ciasto marchewkowe można przygotować bez dodatku orzechów czy bakalii, jednak wzbogacają one bardzo smak wypieku. Wierzch tzw. carrot cake zwieńcza zazwyczaj charakterystyczny frosting, przygotowany na bazie lekko słonego kremowego serka. Moje ciasto udekorowałam nieco inną, ulubioną przeze mnie polewą, przyrządzoną z ubitej słodkiej śmietanki i białej czekolady. Całość obowiązkowo posypałam dużą ilością orzechów. Brzmi wystarczająco zachęcająco? :) Swoje ciasto upiekłam

Smakołyki Bereniki
Ciasto drożdżowe z rabarbarem pod wiśniowym budyniem i kruszonką. 184

przepis na  ciasto drożdżowe z rabarbarem i truskawkami ,  buchty z rabarbarem , czy  bułki drożdżowe z rabarbarem i truskawkami , w tym roku natomiast delikatność ciasta drożdżowego połączyłam z kwaśnym rabarbarem, kremowym, kwaskowym budyniem wiśniowym i słodką chrupiącą kruszonką. Muszę(...)się Wam przyznać, że trochę się obawiałam tego połączenia, ale jak się później okazało niepotrzebnie. Otóż rabarbar i budyń wiśniowy stworzyły harmonijną całość, nieco kwaskową, lecz słodką, kremową, pyszną. Polecam! Składniki na ciasto drożdżowe z rabarbarem pod wiśniowym budyniem i kruszonką:  na tortownicę o śr. 30 cm lub formę o wymiarach około 28x30 cm CIASTO: 400 g mąki pszennej

Rozpustne gotowanie
Ciastka Red Velvet z Oreo 186

czerwony barwnik spożywczy. Do osobnej miski przesiać mąkę, proszek do pieczenia, sodę, kakao i sól. Suche składniki dodać do mokrych i miksować na niskich obrotach, aż się połączą. Ciasto powinno mieć kremową konsystencję, nie zrażajcie się, że jest za bardzo lepkie. Tak powinno być:) Jeśli jest za luźne dodać 1/4 szklanki więcej mąki i wymieszać ponownie. Przykryć i schłodzić

Domowa Cookierenka Agi
Muffiny z prażonymi jabłkami i kremem budyniowym + ocena 181

powstanie drobna, grudkowa masa ( przypominająca bułkę tartą ).W osobnym  garnku mieszamy mleko z jajkami i aromatem.Wlewamy płynną masę do suchych składników i ucieramy mikserem , do momentu uzyskania kremowej masy.Nakładamy ciasto do foremek  ( u mnie jak zwykle silikonowe ) do ok. połowy foremki.Do każdej nakładamy czubatą łyżkę musu jabłkowego wymieszanego z cukrem pudrem.Wkładamy do piekarnika nagrzanego na 190C

Ostra na Słodko
Sernik królewski z jagodami. 202

Pyszny, kremowy, wręcz aksamitny sernik na kruchym spodzie. Jest bardzo delikatny w smaku, dlatego postanowiłam wzbogacić go nieco dodając na wierzch jagody. Muszę przyznać, że efekt przekroczył moje oczekiwania. Sernik jest obłędny! Polecam!!! Składniki na sernik królewski z jagodami  na formę o wymiarach 28x40 cm: KRUCHE CIASTO: 80 g zimnego masła 80 g cukru pudru 1 jajko 2 żółtka

Rozpustne gotowanie
Naleśniki ruskie 398

sobą połączyć. Następnie dodajemy podsmażoną cebulkę i doprawiamy solą i pieprzem. Teraz przygotowujemy naleśniki. Jajko mieszamy z wodą i mlekiem a następnie dodajemy mąkę oraz szczyptę soli. Ciasto powinno mieć kremowo-lejącą się konsystencję. Jeśli zajdzie taka potrzeba można rozrzedzić ciasto dodając więcej mleka/wody lub zagęścić, dosypując trochę więcej mąki. Smażymy naleśniki. Gotowe naleśniki wypełniamy wcześniej przygotowanym farszem i zwijamy

My simple kitchen
Tarta migdałowa z orzeszkami ziemnymi w karmelu 244

Tarta migdałowa to takie moje kombinowanie kulinarne, które zakończyło się genialnie. Ciasto kruche, wnętrze kremowe, bardzo migdałowe, orzeszki i wierzch chrupiące idealnie, a w całości smakująca niebanalnie. Jeszcze ciepłą próbowałam i od razu w niej się „zakochałam”, ale jak w lodówce mocno schłodziłam, to od razu stwierdziłam, że jest wprost znakomita, słodka, chrupka, po prostu PYCHA! Mój mąż stwierdził(...)jego smak, ze słów mu po prostu brak. Trochę baton przypomina z ciasteczkami i dlatego najlepiej jeść go małymi kawałkami.  Składniki: składniki na ciasto (na formę ok. 26 cm): 250 g mąki, 125 g masła zimnego, 2 łyżki cukry trzcinowego, 1 jajko, szczypta soli, masa: 50 g masła, 100 g cukru trzcinowego, 200 ml śmietanki 30%, 2 jajka

Moniki Smakołyki
Ekspresowa tarta szpinakowa 137

zupełnie przypadkiem a skłoniło mnie do tego pojawienie się na rynku nowego produktu marki Winiary. Polecam każdemu dla kogo temat sosów wydaje się nieosiągalny. Tarta jest wyjątkowo kremowa i aromatyczna. Składniki: ciasto francuskie opakowanie szpinaku baby (ewentualnie mrożonego szpinaku- poza sezonem) 50 ml śmietanki 30% jajko 100 g tartego sera czosnek kremowa baza do jasnych sosów  woda sól

Wielki apetyt